agatheo 12.06.13, 09:02 pragnę zwrócić uwagę, że w planach są jeszcze większe i zapewne droższe fontanny ;] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
empi Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w f... 12.06.13, 09:14 czy ze względów epidemiologiczno-sanitarnych mądre jest kąpanie się w fontannie, zwłaszcza dzieci? Karałbym rodziców nie za sam fakt kąpania się ale także za głupotę :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 09:24 zgadzam się empi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kroolik Re: Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w IP: 217.153.246.* 12.06.13, 09:55 No i co z tego? To chyba moja sprawa, a nie twoja. Z jakiego powodu czujesz się uprawniony do zabraniania mi jakichś zachowań i karania mnie za coś, co nie dotyczy nikogo innego? Co to za cholerny kraj, w którym każdy sądzi, że może z butami pakować się w życie innych tylko dlatego, że nie wyznają jego poglądów Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w 12.06.13, 10:22 > No i co z tego? To chyba moja sprawa, a nie twoja W przypadku stwarzania zagrożeń sanitarno-epidemiologicznych to już nie Twoja sprawa. Nie wolno dopuścić, czy też pozwolić, byś był takim zagrożeniem dla innych w przypadku nabawienia się jakiejś "zarazy". Ponadto domagałbyś się leczenia za moje także pieniądze. Dlatego czuwam nad ich racjonalnym wydawaniem:). > Co to za cholerny kraj, w którym każdy sądzi, że może z bu > tami pakować się w życie innych tylko dlatego, że nie wyznają jego poglądów sprecyzuj, chodzi Ci o poglądy czy o zachowania, w tym przypadku:) pzdr. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luni8 Re: Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w IP: *.ip.netia.com.pl 12.06.13, 10:38 Idąc dalej to wszelkie kąpieliska też powinniśmy zamknąć. Woda w tychże wcale nie jest lepsza niż w fontannach, a i epidemia w każdej chwili może wybuchnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w 12.06.13, 10:43 > Idąc dalej to wszelkie kąpieliska też powinniśmy zamknąć. Woda w tychże wcale n > ie jest lepsza niż w fontannach, a i epidemia w każdej chwili może wybuchnąć. Woda w kąpieliskach legalnych jest stale badana i podlega nadzorowi sanitarno-epidemiologicznemu. W przypadku nie spełniania wymogów kąpielisko jest zamykane. Przy okazji, jaką metodą posługujesz się oceniając jakość wody? :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman u nas waaaadza zawsze musi mieć rację... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.13, 11:08 a wszelkiego rodzaju ograniczenia mnożą się jak wszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marl57 Straż miejska do !! likwidacji !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.13, 13:43 i wszelka pochwała tępej głupoty. CHodzenie po kałużach też jest kąpielą? Lepiej niech strażnicy usuwają samochody parkujące na zakazach pod kościołami, ale tego akurat odmawiają, bo sa wtedy zawsze czym innym zajęci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w IP: 212.160.172.* 12.06.13, 11:40 twoje pieniądze? a to ciekawe - jesteś jedynym płacącym podatki w Polsce? bo z tego co pamiętam jest nas trochę więcej i szermowanie "argumentem" "moje pieniądze" to trochę tak na wyrost. bo wiesz - ja np. nie chciałbym, żeby "moje" pieniądze były wydawane na leczenie ciebie i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w 12.06.13, 12:02 >twoje pieniądze? a to ciekawe - jesteś jedynym płacącym podatki w Polsce? napisałem za moje także pieniądze :), chyba nie zaprzeczysz? >ja np. nie chciałbym, żeby "moje" pien > iądze były wydawane na leczenie ciebie i co z tego? twoja wola, możesz chcieć, tylko tyle. Teraz wróć do meritum sprawy :). Co z zagrożeniem epidemiologiczno-sanitarnym w takim przypadku? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman pisałem :-) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.13, 13:21 3 worki wapna chlorowanego i po problemie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b0b Re: Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w IP: *.static.chello.pl 12.06.13, 14:51 A tak z ciekawosci - mozesz przytoczyc jakies oficjalne przypadki zachorowan po kapieli w fontannie? Moze i z punktu widzenia przepisow takie prawo ma sens ale imho to zwykle szukanie dziury w calym. Od zawsze ludzie pluskaja sie w fontannach i jakos nie slyszalem o przypadkach chorob tym spowodowanych. Tym bardziej, ze kapiel zwykle sprowadza sie do wejscia po kolana i ochlapaniu przez strumien wody. O plywaniu raczej trudno mowic. Szczerze mowiac wieksze zagrozenie widze w dotykaniu poreczy w autobusie albo kupowaniu lodow bambino na plazy. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w 12.06.13, 14:58 poczytaj sobie tu... i jeszcze tu... , więcej informacji znajdziesz za pomocą wujka Google :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w 12.06.13, 12:26 >W przypadku stwarzania zagrożeń sanitarno-epidemiologicznych to już nie Twoja sprawa. miasto stwarza zagrożenia, to niech się z nimi potem pieprzy. albo zasieki dookoła. po co to się stawia i oficjalnie informuje, że syf w środku jest, to ja nie wiem, przecież przy wietrze i tak to się wszystko rozbryzguje na przechodniów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtom123 Re: Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w IP: *.toya.net.pl 12.06.13, 10:15 Z pewnością kąpanie się w fontannie nie jest ani zdrowe ani mądre ale zwalczanie braku rozwagi przy pomocy karania raczej się nie sprawdza. Epidemia z powodu takich kąpieli jeszcze nie wybuchła a woda w większości dopuszczonych do kąpieli podmiejskich bajorek, rzekach, czy Bałtyku i nie jest taka czysta w porównaniu z fontannami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta-polak Re: Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w IP: *.centertel.pl 12.06.13, 10:22 A wodę do kanapek można będzie pobierać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figaro Re: Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 12:00 Może tak dla przykładu, od razu odebrać dziecko, wsadzić do bidula, a rodziców pod sąd? Jesteś idiotą i to przez wielkie "I" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia81 Re: Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w IP: *.79.228.78.atman.pl 12.06.13, 12:47 Babcia uczyla mnie plywac w fontannie pod cytadela. Cale mlode zycie, jak tylko bylo cieplo, wskakiwalam do jakiej wody sie dalo. Epidemia? Ludzie, torche szalenstwa w zyciu! nie dajmy sie zamknac w klatce zakazow i nakazow, bo mamy byc podobno WOLNI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deputy Re: Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w IP: *.centertel.pl 12.06.13, 09:27 Od paru dni wybryk kilku pijanych debili nie schodzi z czołówek. Fajne miasto ten Lublin Odpowiedz Link Zgłoś
bllurp tak powinny dostać mandaty za swoich rodziców 12.06.13, 09:47 pijani sikają do fontanny, bezdomni myją tam nogi, gołębie robią tam ku..py, a niektóre w niej zdychają, niech tam wszyscy co chcą się chlapią, przyjemnej zabawy :-), szczególnie mądrzy rodzice którzy dzieci tam moczą - gratuluje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: tak powinny dostać mandaty za swoich rodziców 12.06.13, 09:54 zapomniałeś o kąpiących się w fontannie pieskach :). Woda w fontannie pracuje w obiegu zamkniętym. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robak Re: Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 10:02 Przenieśli do was ludzi z Radomia? ;) Bo takiego nonsensu to dawno nie słyszałem, no ale żyję w Polsce, jestem pewien, że jeszcze wszystko przed nami. A podobna Polska jest takim mało innowacyjnym krajem ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karolsledczy Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w f... 12.06.13, 10:09 Tak jak było przewidywane, sagi ciąg dalszy. Pan dziennikarz idzie na ilość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Pseudo-państwo dyma wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.13, 10:46 i żyje się lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Pseudo-państwo dyma wszystkich IP: *.ae1x367.dhiblang.lubman.net.pl 12.06.13, 10:53 Czy durna gazeta wreszcie pojmie, że to nie chodzi o jakieś tam pluskanie paru pijanych w fontannie? Jestem pewny, że cała sprawa rozmyłaby się, gdyby nie fakt - i to powinna durna gazeta podkreślić - że tych paru pijanych baranów zaczęło się szarpać ze strażnikami. Jest przecież w tekście o tym, że ktoś strażnikowi nawet wyrwał krótkofalówkę. I to jest cały szum. Ciekawe, co zrobi durna gazeta, jeśli się okaże, że sąd ukarze ich m.in. za to. Dalej weźmie ich w obronę? Jeśli tak, to niech broni też wszystkich dresiarzy, gapowiczów i innego badziewia, którzy też wyciągają łapy do mundurowych. A tak na marginesie, to GwL osiągnęła już totalne dno.. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinus73 Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w f... 12.06.13, 10:51 Mam taka sugestie do wladz Lublina - wezcie przyklad z Monachium! Tutaj bylo tak, ze na malej rzeczce w centrum miasta (Eisbach) nielegalnie zbudowano prog tworzacy stojaca fale. Dzieki temu nagle mozna bylo sufrowac. Formalnie obowiazywal zakaz kapilei oraz surfowania w tej rzece... Ale... wladze miasta wraz z Policja oglasily, ze zakaz owszew jest, ale oni beda tolerowac surfowanie. I tak dobrze sie przyjelo, ze taraz zjezdzaja sie tutaj ludzie z calego swiata, zeby sobie posurfowac. Dlaczego tak to rozwiazano: ano, po pierwsze utrzymano zarak zeby nie placic odszkodowan jakby cos sie komus stalo - w koncu nie wolno wiec kazdy wchodzi do rzeki na wlasne ryzyko. Po drugie tolerowanie - zeby nie trzeba bylo stawiac tam policjanta z pala ktory by tylko przeszkadzal w uprawaniu sportu normalnym ludziom. Ale jakby dochodzilo do burd, to wtedy owszem - zaraz by ich spalowali. I tak to sie zalatwia w cywilizowanym kraju... A co do fonatanny - owszem wprowadzic zakaz i oglosic, ze bedzie tolerowana kapiel rozrywkowa w dni upalne. Wilk syty i owca cala. Dzieci sie beda mogly bawic, ale jak pijak wlezie z mydlem zeby sie umyc - to zaplaci. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
frankyy Re: Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w 12.06.13, 14:47 Pomysł dobry ale w urzędowych głowach to się nie zmieści, bo to wymaga decyzji - a tego się wszyscy urzędnicy boją bo z tym wiąże się o d p o w i e d z i a l n o ś ć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klopot No i trzeba wprowadzic definicje "dnia upalnego" IP: 134.191.221.* 12.06.13, 15:05 No i trzeba wprowadzic definicje "dnia upalnego", np >30stopni A potem straznik bedzie stal z termometrem, i jak tylko zobaczy 29.9stopnia to mandacik. Nasi mundurowi wszystko moga spaprac w imie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
avenhorn Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w f... 12.06.13, 11:04 A ja już dawno temu mówiłem, żeby zlikwidować tą dziwną formację jaką jest straż miejska. To pasożyty są, żadnego z nich pożytku nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vincent R. Re: Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w IP: *.opera-mini.net 12.06.13, 11:13 Postawić tam kąpielomat w którym po opłaceniu np.5zł dostaje się bilet czasowy na kwadrans moczenia nóg w fontannie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman trzy worki wapna chlorowanego do... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.13, 11:12 fontanny i nikt nie wlezie do niej. Smród będzie jakby 100 małp zesrało się w jedną beczkę ale czarni w kratkę postawią na swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w IP: *.nf.pl 12.06.13, 12:09 Myślałem, że to studenci się kąpią... Byłoby to na ich poziomie, niskim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator dna Noc Kupały IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 13:17 Nowa tradycja: bialczynski.files.wordpress.com/2009/10/ol-noc-kupaly-14.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antonina Re: Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w IP: 46.21.219.* 13.06.13, 10:05 Spacerując w niedzielę z obrzydzeniem patrzyłam jak kilkuletnie dzieciaki łażą po fontannie gdzie woda miała kolor sino - liliowy. Mój 6 letni syn obserwując to zapytał - mamo a one nie złapią grzybka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ho ho ho! geniusz rośnie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.06.13, 10:14 złapał już kiedyś grzybka że taki oblatany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Dzieci też dostaną mandaty za pluskanie się w IP: *.ae1x367.dhiblang.lubman.net.pl 13.06.13, 11:37 Czy durni dziennikarze durnej gazety mogliby wytłumaczyć zdezorientowanej przez nich czytelniczce, że artyści nie mają zarzutów za kąpiel w fontannie, tylko za to, że szarpali się ze strażnikami i "rzucali mięchem"? Odpowiedz Link Zgłoś