Dodaj do ulubionych

Opinia o dyrektorze GDDKiA napisana...

10.07.13, 16:31
przez Specjalnego Komisarza ds. Projektów Infrastruktury firmy ALPINE. Zajebiste! Podaję link: docs.google.com/file/d/0BwigqPW1Ymk2d1VJdl9ERFZhNWM/edit?pli=1
Obserwuj wątek
    • dociek Re: Opinia o dyrektorze GDDKiA napisana... 10.07.13, 17:35
      I dlatego wszyscy normalni, chętni do pracy po prostu spie...ją z Polski.
      • Gość: gość Re: Opinia o dyrektorze GDDKiA napisana... IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.13, 17:53
        o ku...a. Jak trzeba być zdesperowanym, żeby walnąć takie pismo...
        Dziękuję panu Duszewskiemu - może to będzie precedens jesli chodzi o nagłaśnianie durnoty stołkowych dupków? W każdej dziedzinie, niestety, tym na stołku wydaje się, że są prawa ręką Pana Boga i ich decyzja jest tą jedyną słuszną i właściwą.
        I po co się czepiać namiestników kościelnych? Czy oni komuś -oprócz siebie samych - robią krzywdę?

• Gość: bleee... ...do wykasowania... IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.13, 18:34
          ...mylisz się grubo... tacy nie uważają się za prawą rękę Boga... oni uważają się za Boga... pomyśl przy okazji, że oprócz firm doprowadzonych do bankructwa, do życiowego bankructwa doprowadzono setki (...jeśli nie tysiące...) ludzi, których ograbiono z dorobku życia, za grosze wywłaszczając... bleee...
          • Gość: gość Re: ...do wykasowania... IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.13, 19:39
            polecam - to wiele tłumaczy; quantumfuture.net/pl/psyhopath.html
            • Gość: andrzej.filipowicz Uświadomiłaś mi, że otrzymałem wielką łaskę... IP: 89.167.0.* 10.07.13, 22:51
              Gość portalu: gość napisał(a):

> polecam - to wiele tłumaczy; rel="nofollow">quantumfuture.net/pl/psyhopath.html

Właśnie mi uświadomiłaś, że wielkim darem i łaską jest być defekciarzem i to nawet w sytuacji kiedy niektórzy próbują tę genetyczną ułomność zamienić w chorobliwy stan psychiczny.

Dziękuję!

Mówią o takich jak my "defekciarze" bo różnimy się od reszty społeczeństwa tym, że posiadamy strukturę genetyczną uodparniającą nas na korupcję i narzucającą bezwzględną uczciwość w dążeniu do celu - różnicę tę nazwano defektem genetycznym Einhorne'a.
          • Gość: andrzej.filipowicz Do wykorzystania... IP: 89.167.0.* 10.07.13, 20:42
            Gość portalu: bleee... napisał(a):

> ...mylisz się grubo... tacy nie uważają się za prawą rękę Boga... oni uważają s
            > ię za Boga... pomyśl przy okazji, że oprócz firm doprowadzonych do bankructwa,
            > do życiowego bankructwa doprowadzono setki (...jeśli nie tysiące...) ludzi, któ
            > rych ograbiono z dorobku życia, za grosze wywłaszczając... bleee...

Nic ująć i nic dodać poza tym, że czują się nie jak Pan Bóg, a dzieci... szatana.

Nie inaczej zresztą było z wywłaszczeniami pod nasze lokalne obwodnice, drogi ekspresowe i PLL, w których przeciwko ludziom użyli innych ludzi, a czasami wykorzystano i tych w... sutannach.
            • tajnos.agentos Re: Do wykorzystania... 10.07.13, 20:49
              Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):

> Nie inaczej zresztą było z wywłaszczeniami pod nasze lokalne obwodnice, drogi e
              > kspresowe i PLL, w których przeciwko ludziom użyli innych ludzi, a czasami wyko
              > rzystano i tych w... sutannach.

Bo w "normalnych krajach" funkcjonuje coś, co się nazywa wywłaszczenie z urzędu. Tam nikt się nie pitoli, tylko inwestycja strategiczna dla państwa albo regionu jest inwestycją strategiczną dla państwa albo regionu, wywłaszczonym płaci się według uśrednionych cen rynkowych nie pozwalając na machloje, przekręty i niczym nieuzasadnione żądania a po upłynięciu odpowiedniego terminu wkracza się z buldożerami a protestujących i blokujących pałuje, bo od roszczeń są sądy a nie ulica. Tak robi się we wszystkich cywilizowanych krajach.
              • Gość: bleee... ...do wykasowania... IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.13, 21:39
                ...pisząc o "cywilizowanych krajach", myślałeś zapewne o Chinach... opisy takich właśnie wywłaszczeń, gdzie ludzi traktuje się pałą i przegania jak bydło, dotyczyły ostatnio Chin (...i Polski - niestety...)... w cywilizowanych (...bez cudzysłowu...) krajach ludzie otrzymują równowartość wywłaszczanej nieruchomości, co pozwala im ją odtworzyć... nikogo nie przekonasz, że cena za nieruchomość - nawet najmarniejszą, na której ktoś normalnie funkcjonował, mieszkając tak, jak było go na to stać, jest równa cenie pięciu metrów mieszkania w bloku... na których to pięciu metrach nikt nie będzie przecież żył normalnie... zakładając nawet, że ktoś komuś pięć metrów mieszkania sprzeda - jako całe mieszkanie i lokal odrębny... niezłe masz ciągotki - życzę ci więc takiego - upragnionego dla innych - losu... :///... bleee...

ps.: ...daruj sobie ewentualne bluzgi... bleee...
                • tajnos.agentos Re: ...do wykasowania... 10.07.13, 21:47
                  Wprawdzie nie tobie odpowiedziałem, tylko psycholowi ale jeśli temat cię interesuje, dowiedz się jak to się robi we Francji, Niemczech, Zjednoczonym Królestwie, Hiszpanii, we Włoszech i w ogóle wszędzie, gdzie buduje się drogi, lotniska, linie kolejowe, porty i tak dalej. Dowiedz sięszczególnie jak postępuje się w sytuacjach, gdy jeden lub kilku cwaniaczków latami blokuje wielomilionową inwestycję, próbując wydrzeć dla siebie jak najwięcej kasiory.
                  • Gość: andrzej.filipowicz Do mnie piłeś IP: 89.167.0.* 10.07.13, 22:17
                    tajnos.agentos napisał:

> Wprawdzie nie tobie odpowiedziałem, tylko psycholowi ale jeśli temat cię intere
                    > suje, dowiedz się jak to się robi we Francji, Niemczech, Zjednoczonym Królestwi
                    > e, Hiszpanii, we Włoszech i w ogóle wszędzie, gdzie buduje się drogi, lotniska,
                    > linie kolejowe, porty i tak dalej. Dowiedz sięszczególnie jak postępuje się w
                    > sytuacjach, gdy jeden lub kilku cwaniaczków latami blokuje wielomilionową inwes
                    > tycję, próbując wydrzeć dla siebie jak najwięcej kasiory.

Wybacz, że kolejny raz ale przypomnę i gwarantuję, że żadna z organizacji, do których należałem czy należę nie kupuje alkoholi, cygar i striptiserek za członkowskie składki czy też budżetowe dotacje celowe. Jeżeli uzależnienie od luksusowych cygar i alkoholi oraz striptiserek jest wyrazem zdrowia, to ja stroniąc od takich rozrywek mogę dla ciebie być i psychicznie chory...
                    Jak nisko trzeba upaść by zakup znacznych ilości alkoholi tłumaczyć nazwą firmy, która lokal na siedzibę partii fakturuje?

Co do reszty, to trzeba najpierw być tam o czym się pisze...

Tak poza tym, to czymże jest zachowanie takiego czy innego właściciela nieruchomości w walce o należne odszkodowanie przy wielomilionowych odprawach partyjnych kacyków otrzymywanych na pstryknięcie palców?
                  • Gość: bleee... Re: ...do wykasowania... IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.13, 22:20
                    ...nie wiesz, o czym piszesz... obrażasz ludzi dlatego, że sam jesteś "cwaniaczkiem" i nie możesz wyzwolić się z socjalistycznego podejścia do cudzej własności?... (...a i teraz jest takie przekonanie...), obecnie głoszony jest pogląd, że prawo własności "jest święte", oczywiście wtedy, gdy dotyczy to twojej, a nie cudzej własności... no to daj ci Boże... zagadnienie jest bardziej skomplikowane - nie można skwitować całej problematyki rzucaniem inwektyw wobec wszystkich poszkodowanych "ku chwale Ojczyzny"... uczciwie byłoby wtedy, gdy za wywłaszczoną nieruchomość można byłoby nabyć identyczną... gdyby można ją było nabyć realnie, a nie zakładając, że jest to niemożliwe, ale to już kłopot wywłaszczonego... pomijam już absurdalność niektórych planów budowy autostrad, gdy zamiast przez szczere pole prowadzi się autostradę przez środek zabudowań - na zasadzie: "a bo tak"... eee tam... bleee...
                • schyderca Re: ...do wykasowania... 11.07.13, 10:59

> ...pisząc o "cywilizowanych krajach", myślałeś zapewne o Chinach... opisy takic
                  > h właśnie wywłaszczeń, gdzie ludzi traktuje się pałą i przegania jak bydło, dot
                  > yczyły ostatnio Chin (...i Polski - niestety...)... w cywilizowanych (...bez cu
                  > dzysłowu...) krajach ludzie otrzymują równowartość wywłaszczanej nieruchomości,
                  > co pozwala im ją odtworzyć... nikogo nie przekonasz, że cena za nieruchomość -
                  > nawet najmarniejszą, na której ktoś normalnie funkcjonował, mieszkając tak, ja
                  > k było go na to stać, jest równa cenie pięciu metrów mieszkania w bloku... na k
                  > tórych to pięciu metrach nikt nie będzie przecież żył normalnie... zakładając n
                  > awet, że ktoś komuś pięć metrów mieszkania sprzeda - jako całe mieszkanie i lok
                  > al odrębny... niezłe masz ciągotki - życzę ci więc takiego - upragnionego dla i
                  > nnych - losu... :///... bleee...
                  >
                  > ps.: ...daruj sobie ewentualne bluzgi... bleee...

Tak a'propos Chin:
                  fakty.interia.pl/galerie/swiat/przygwozdzony-dom-posrodku-autostrady-zdjecie,iId,1053391,iAId,74128
                  • Gość: andrzej.filipowicz Myślisz, że zaimplementują u nas? IP: 89.167.0.* 11.07.13, 18:47
                    schyderca napisał:
                    > Tak a'propos Chin:
                    > rel="nofollow">fakty.interia.pl/galerie/swiat/przygwozdzony-dom-posrodku-autostrady-zdjecie,iId,1053391,iAId,74128

Po wizycie w Chinach marszałek Kopacz mamy szansę, że przygwożdżony zostanie w Rosji TU154m...

Chińska Republika Ludowa jest w ogóle dziwnym krajem, bo systemowo totalitarne państwo pozwoliło na działalność największej w świecie strumieniowej platformy P2P.
                    Pamiętam, że jak od Sercanów msze online nadawane były za pośrednictwem klasycznego komputera, to uruchomiliśmy równoległy kanał na P2P i w ciągu pół roku było ponad 2 miliony wejść. Do czasu odłączenia komputera nikt nam tego kanału nie blokował i zapewne byłoby tak do dzisiaj gdyby nie zmiana technologii streamingu, a wszak Chiny są państwowo ateistyczne...
              • Gość: andrzej.filipowicz I wypłaca się na bieżąco należności... IP: 89.167.0.* 10.07.13, 22:04
                tajnos.agentos napisał:

> Bo w "normalnych krajach" funkcjonuje coś, co się nazywa wywłaszczenie z urzędu
                > . Tam nikt się nie pitoli, tylko inwestycja strategiczna dla państwa albo regio
                > nu jest inwestycją strategiczną dla państwa albo regionu, wywłaszczonym płaci s
                > ię według uśrednionych cen rynkowych nie pozwalając na machloje, przekręty i ni
                > czym nieuzasadnione żądania a po upłynięciu odpowiedniego terminu wkracza się z
                > buldożerami a protestujących i blokujących pałuje, bo od roszczeń są sądy a ni
                > e ulica. Tak robi się we wszystkich cywilizowanych krajach.

W normalnych i cywilizowanych krajach wypłaca się na bieżąco należności za wywłaszczenia oraz egzekwuje renty planistyczne nie czekając na przedawnienie...

Nasz kraj stał się do cna nienormalny za rządów PO-PSL, które są wspierane przez takich jak Ty.

W czasie kiedy wywłaszczeni nie mogą doczekać się pieniędzy partia rządząca za dotacje budżetowe kupuje wykwintne cygara i alkohole oraz integruje się w klubach ze striptisem, a premier wraz z małżonką stroją się u najlepszych projektantów za składki członkowskie opłacane przez 20% posiadających legitymacje partyjne PO...

Do roszczeń są nigdy nie zlustrowane na okoliczność współpracy z komunistycznymi służbami specjalnymi sądy i prokuratury, a nie forum, które zastąpiło ulicę...
                • tajnos.agentos Re: I wypłaca się na bieżąco należności... 10.07.13, 23:06

> Nasz kraj stał się do cna nienormalny za rządów PO-PSL, które są wspierane prze
                  > z takich jak Ty.

Psycholu, po raz kolejny przypominam: nie znasz mnie i nic o mnie nie wiesz. Bądź wiec łaskaw powstrzymać się z chamskimi osobistymi "wycieczkami". Twoje poglądy polityczne mam głęboko w dupie, głosuj sobie na PiSuar a nawet na siebie samego, w moje osobiste sprawy się nie wpieprzaj i niczego mi nie insynuuj, bo dostaniesz po łapach. Wiem, że do "takich jak ty" pewne rzeczy docierają z trudem, o ile w ogóle docierają ale nie przejmuj się, jestem cierpliwy i będę powtarzał, nie tak łatwo jest wyprowadzić mnie z równowagi.

> W czasie kiedy wywłaszczeni nie mogą doczekać się pieniędzy partia rządząca za
                  > dotacje budżetowe kupuje wykwintne cygara i alkohole oraz integruje się w kluba
                  > ch ze striptisem, a premier wraz z małżonką stroją się u najlepszych projektant
                  > ów za składki członkowskie opłacane przez 20% posiadających legitymacje partyjn
                  > e PO...

Psycholu, masz coś do zarzucenia "partii rządzącej"? To napisz do nich maila, ode mnie się odwal, bo mi to wisi. Czep się synusia wiceburmistrza Kraśnika - a może zabierz trochę z tych milionów, które co co roku z naszych podatków wsadza się w tłuste dupska klerowi i oddaj biednym i potrzebującym? :)))

> Do roszczeń są nigdy nie zlustrowane na okoliczność współpracy z komunistycznym
                  > i służbami specjalnymi sądy i prokuratury, a nie forum, które zastąpiło ulicę..
                  > .

A ty już się zlustrowałeś? Masz na to dowody? Co robiłeś za komuny? Dla kogo szczekałeś?
                  • Gość: bosman widzisz tajnosie... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.07.13, 10:43
                    filipek urodził się "kumbatantem" ale nikt nie chce tego zaakceptować i filipek ma chronicznego "stresa". Poza tym zwróć uwagę, że od dłuższego czasu bredzi to samo. Nie dostał nowych "wytycnych z KC".
                    • Gość: andrzej.filipowicz Widzisz "bosmanie" IP: 89.167.0.* 11.07.13, 18:16
                      Gość portalu: bosman napisał(a):

> filipek urodził się "kumbatantem" ale nikt nie chce tego zaakceptować i filipek
                      > ma chronicznego "stresa". Poza tym zwróć uwagę, że od dłuższego czasu bredzi t
                      > o samo. Nie dostał nowych "wytycnych z KC".

Widzisz "bosmanie" - filipek jest stały nie tylko w apolityczności ale i kulturalnym zachowaniu w miejscach publicznych, jakim bez wątpienia jest sieć internet.

W tym samym czasie kiedy inni po kilka razy swoje organizacja partyjne i poglądy zmieniali ja byłem i jestem stały.

Jeżeli liczysz na to, że będę innym ubliżał albo do jakiejś partii należał, to zapomnij, bo to płynie z wnetrza sumieniem zwanego, a nie takich czy innych partyjnych wytycznych.
                      • Gość: bosman on był stały... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.07.13, 18:21
                        tylko one się zmieniały. (Sztaudynger)
                        • Gość: andrzej.filipowicz Pamietam, a jakże ;) IP: 89.167.0.* 11.07.13, 18:51

> tylko one się zmieniały. (Sztaudynger)

Pamiętam tę fraszkę dokładnie i również znam takich, którzy zmieniali tylko nazwy tych samych w gruncie rzeczy organizacji ;)
                  • Gość: andrzej.filipowicz Zachowaj umiar IP: 89.167.0.* 11.07.13, 19:07
                    tajnos.agentos napisał:

> A ty już się zlustrowałeś? Masz na to dowody? Co robiłeś za komuny? Dla kogo sz
                    > czekałeś?

Obaj doskonale wiemy, że nie o mnie w Twoich niekulturalnych wpisach chodzi, a o tych, którzy by się mogli odważyć wyrażać swoje własne opinie niekoniecznie zgodne z "duchem czasów".

W odróżnieniu od Ciebie innych nie oceniam i zachowuję powściągliwość i umiar w nadużywaniu emocji w miejscu publicznym jakim bez wątpienia jest również to forum.

Wyrażone przeze mnie opinie o prokuratorach i sędziach i tak są zdecydowanie mniej radykalne od wypowiedzi prezydenta B. Komorowskiego, który kilka dni temu publicznie oświadczył, że kształt prokuratury jest w zasadzie dziedzictwem czasów stalinowskich...

Zachowaj umiar, bo to jak piszesz o innych krzyczy głośniej niż to co piszesz.
                    • tajnos.agentos Re: Zachowaj umiar 11.07.13, 19:31

> Obaj doskonale wiemy, że nie o mnie w Twoich niekulturalnych wpisach chodzi, a
                      > o tych, którzy by się mogli odważyć wyrażać swoje własne opinie niekoniecznie z
                      > godne z "duchem czasów".

Ja ciebie kultury uczył nie będę, bo to nie ma sensu. Z "nawiedzonymi" jakiekolwiek porozumienie nie jest możliwe. :)))

> W odróżnieniu od Ciebie innych nie oceniam i zachowuję powściągliwość i umiar w
                      > nadużywaniu emocji w miejscu publicznym jakim bez wątpienia jest również to fo
                      > rum.

Tak, to "widać, słychać i czuć" w każdym twoim słowie, twoją "apolityczność" również"... I nie porównuj się do mnie, bo dla mnie w odróżnieniu od ciebie pisanie tu jest rozrywką. Nie szukam afirmacji ani darmowej reklamy, mam moje realne życie i sprawy, do których tobie nic. :)))

> Wyrażone przeze mnie opinie o prokuratorach i sędziach i tak są zdecydowanie mn
                      > iej radykalne od wypowiedzi prezydenta B. Komorowskiego, który kilka dni temu p
                      > ublicznie oświadczył, że kształt prokuratury jest w zasadzie dziedzictwem czasó
                      > w stalinowskich...

Spadaj politruku, nie onanizuj się publicznie, bo obrzydzenie bierze.

> Zachowaj umiar, bo to jak piszesz o innych krzyczy głośniej niż to co piszesz.

Otóż to właśnie, psycholu - otóż to: zachowaj umiar, nie pierieżywaj! :)))
    • Gość: bosman a w "mendiach"... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.07.13, 18:42
      cichuśko, oj cichuśko.
      • Gość: andrzej.filipowicz Re: a w "mendiach"... IP: 89.167.0.* 10.07.13, 20:36

> cichuśko, oj cichuśko.

W "oszołomskich" opublikowano...
      • schyderca Re: a w "mendiach"... 11.07.13, 11:04

> cichuśko, oj cichuśko.

Jakieś 2 tygodnie temu było o tym w miarę głośno. Oczywiście zostało to przyćmione wyborami w Elblągu. Coraz bardziej zniechęcam się do PoPiSu. Zajmują się pierdołąmi odwracając uwagę od rzeczy ważnych.
    • Gość: andrzej.filipowicz Pikuś, pan pikuś! IP: 89.167.0.* 10.07.13, 20:26
      nabucco1954-54 napisał:

> przez Specjalnego Komisarza ds. Projektów Infrastruktury firmy ALPINE. Zajebiste! Podaję link: rel="nofollow">docs.google.com/file/d/0BwigqPW1Ymk2d1VJdl9ERFZhNWM/edit?pli=1

Mocne ale jakże spóźnione

• Gość: bleee... ...do wykasowania... IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.13, 21:44
        ...nic dodać, nic ująć... bleee...

lehardi.wordpress.com/2012/12/12/wpis-rozgoryczony-i/
        • Gość: andrzej.filipowicz Większości z nas tęskno IP: 89.167.0.* 10.07.13, 22:20

> ...nic dodać, nic ująć... bleee...
          >
          > rel="nofollow">lehardi.wordpress.com/2012/12/12/wpis-rozgoryczony-i/

Większości z nas do tego tęskno ale jak w obozach koncentracyjnych klucze do więziennych baraków trzyma mniejszość...
      • Gość: bosman [...] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.07.13, 10:51
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: bosman empi ciachnął, wiec napiszę inaczej filipku: IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.07.13, 11:20
          w tej sytuacji najpierw bym jakiegoś łobuza przetrącił a potem podpalił ten burdel. I wtedy niech mnie ta banda zamyka do pierdla. Tam przynajmniej miał bym co jeść i dach nad głową ale może te pozostałe łobuzy przejrzeli na kaprawe ślepia.
          Słowo "łobuz" zinterpretuj jako......... .
          • Gość: andrzej.filipowicz Taka "empi-ego" rola IP: 89.167.0.* 11.07.13, 19:36

> w tej sytuacji najpierw bym jakiegoś łobuza przetrącił a potem podpalił ten bur
            > del. I wtedy niech mnie ta banda zamyka do pierdla. Tam przynajmniej miał bym c
            > o jeść i dach nad głową ale może te pozostałe łobuzy przejrzeli na kaprawe ślep
            > ia.
            > Słowo "łobuz" zinterpretuj jako.........

Taka "empi-ego" rola - byle tylko poglądami i sympatiami politycznymi się nie kierował...

Gdyby radykalne działania miały coś zmienić, a nie tylko przelać krew i połamać kości po jednej stronie...
            To co było w Wa-wie na komisji infrastruktury i drogownictwa czy jak ją tam sobie nazwali jest tylko jednym puzlem w olbrzymiej ogólnokrajowej układance ludzkiej krzywdy.

W grudniu ubiegłego roku poza siostrą i ojcem K. Olewnika poznałem w Gdańsku M. Marbota - byłego właściciela "Malma", który jako przedsiębiorca głodował pod sejmem RP w obronie miejsc pracy zatrudnionych przez siebie osób. Poznałem jeszcze wiele innych osób, które miały 1000 razy więcej powodów niż cytowany przez nas drogowiec by dać się sprowokować...

Szanuję Cię "bosmanie" i wiem, że prowokatorem nie jesteś, a więc wiedz, że zanim w prawdziwym zamiarze założyłbyś na nogi buty, to już miałbyś u siebie razem z wyważonymi drzwiami uzbrojonych po zęby agentów ABW...

Hodowali w swoich stajniach Brunona K. więc i tu, co i raz nawozu podrzucają, a my mamy być ponad to i cierpliwie czekać aż miarka się przebierze i wejdą razem z drzwiami do tych, którzy teraz ich wysyłają do krzywdzonych przez siebie ludzi.

Przeczytaj historię Michela Marbota, a przekonasz się, że tylko kwestia czasu jest bezkrwawy przewrót i to w sytuacji kiedy patriotyczna i prawa generalicja została pod Mirosławcem i Smoleńskiem...

Ps. Pozdrowienia od Michela Marbota dla wszystkich funkcjonariuszy lubelskiej delegatury ABW, CBŚ i CBA! Dla sędziów i prokuratorów również!

• tajnos.agentos Re: Taka "empi-ego" rola 11.07.13, 19:53

> W grudniu ubiegłego roku poza siostrą i ojcem K. Olewnika poznałem w Gdańsku M
              > . Marbota - byłego właściciela "Malma", który jako przedsiębiorca głodował pod
              > sejmem RP w obronie miejsc pracy zatrudnionych przez siebie osób. Poznałem jesz
              > cze wiele innych osób, które miały 1000 razy więcej powodów niż cytowany przez
              > nas drogowiec by dać się sprowokować...

Czy przypadkiem nie za PiSuarowych rzundów ta firma została spuszczona w kanał? :)))

> Ps. Pozdrowienia od Michela Marbota dla wszystkich funkcjonariuszy lubelskiej d
              > elegatury ABW, CBŚ i CBA! Dla sędziów i prokuratorów również!
              >

Hihi! :)))
              • Gość: andrzej.filipowicz Każdy jakąś rolę ma IP: 89.167.0.* 11.07.13, 20:17
                tajnos.agentos napisał:

> Czy przypadkiem nie za PiSuarowych rzundów ta firma została spuszczona w kanał?

Nie, nie za PiS. Ale mam nadzieję, że kiedyś funkcjonariusze tamtych czasów też poniosą odpowiedzialność za zaniechanie, bo były podstawy do postawienia zarzutów K. Bieleckiemu, który z racji pełnionych obowiązków prezesa Pekao SA nadzorował "kata" firmy "Malma"...

Firmie "Malma" stryczek założono na pół roku przed "przegranymi" przez SLD i PO wyborami, a instytucjonalnie zamordowano w 2010 roku. Strajk głodowy pod sejmem Michel Marbot prowadził w roku 2011.

Całą historię Michela Marbota i marki "Malma" bez problemu odnajdziesz w sieci.

> Hihi! :)))

Gdyby nie groza sytuacji, to tylko tym można by było to spuentować ale moje pozdrowienia nie są bez kozery, bo w tle mamy w Lublinie zawirowania z terenami po LZNS przejętymi i sprzedanymi przez "katów" firmy "Malma" i przejecie przez lokalną firmę marki Michela Marbota...

• schyderca Re: Opinia o dyrektorze GDDKiA napisana... 11.07.13, 11:11
      nabucco1954-54 napisał:

> przez Specjalnego Komisarza ds. Projektów Infrastruktury firmy ALPINE. Zajebiste! Podaję link: docs.google.com/file/d/0BwigqPW1Ymk2d1VJdl9ERFZhNWM/edit?pli=1

Cóż. Jest jak jest. Elity zaczęły ginąć w czasie zaborów. Później Adolf spod azjatyckiego znaku miłości dobił dużą część. Kolejną część mniej więcej w tym samym czasie wytłukli nasi "bracia" zza Buga spod znaku krasnoj zwiezdy. Po wojnie nasze własne bydło kontynuowało dzieło "zacnych" poprzedników. Cóż, po 89 roku prawdziwej inteligencji zostało niewiele. I władza trafia w ręce buraków raz z lewej raz z prawej. Dziesiątki lat muszą minąć, żeby w tym kraju było normalnie (a normalnie nigdy nie było w całej ponad 1000-letniej historii)...
      • Gość: mieszkaniec LU Re: Opinia o dyrektorze GDDKiA napisana... IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.13, 12:33
        schyderca napisał: nabucco1954-54 napisał: przez Specjalnego Komisarza ds. Projektów Infrastruktury firmy ALPINE. Zajebiste! Podaję link: rel="nofollow">docs.google.com/file/d/0BwigqPW1Ymk2d1VJdl9ERFZhNWM/edit?pli=1
        Cóż. Jest jak jest. Elity zaczęły ginąć w czasie zaborów. Później Adolf spod azjatyckiego znaku miłości dobił dużą część. Kolejną część mniej więcej w tym samym czasie wytłukli nasi "bracia" zza Buga spod znaku krasnoj zwiezdy. Po wojnie
        nasze własne bydło kontynuowało dzieło "zacnych" poprzedników. Cóż, po 89 roku prawdziwej inteligencji zostało niewiele. I władza trafia w ręce buraków raz z lewej raz z prawej. Dziesiątki lat muszą minąć, żeby w tym kraju było normalni e (a normalnie nigdy nie było w całej ponad 1000-letniej historii)...

Normalnie było w 20leciu międzywojennym. Krótko ale było. Pochodzenie naszych dzisiejszych władców to temat tabu! Pod pozostałą częścią tekstu podpisuję się pod tym obiema rękoma.
        • schyderca Re: Opinia o dyrektorze GDDKiA napisana... 11.07.13, 12:36
          Gość portalu: mieszkaniec LU napisał(a):

> Normalnie było w 20leciu międzywojennym. Krótko ale było. Pochodzenie naszych d
          > zisiejszych władców to temat tabu! Pod pozostałą częścią tekstu podpisuję się p
          > od tym obiema rękoma.

Zgodzę się. W "międzywojniu" było prawie normalnie. I w tym przypadku "prawie" nie robi wielkiej różnicy.
          • Gość: bosman w dzisiejszych czasach... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.07.13, 13:09
            przydał by się Dziadek. Kilka cytatów:

Gdy dookoła nas wre wszędzie kłótnia i zawiść partyjna, gdy dygoce i rozpala się niechęć dzielnicowa, trudno, by żołnierz był spokojny.

I staję do walki, tak jak poprzednio, z głównym złem państwa: panowaniem rozwydrzonych partyj i stronnictw nad Polską, zapominaniem o imponderabiliach, a pamiętaniem tylko o groszu i korzyści.

Kto nie był socjalistą za młodu, ten na starość będzie sku...synem

Ja tego, proszę pana, nie nazywam Konstytucją, ja to nazywam konstytutą. I wymyśliłem to słowo, bo ono najbliższe jest do prostituty. Pierdel, serdel, burdel.

Nie ma lepszej pożywki chorobotwórczej dla bakteryj fałszu i legend, jak strach przed prawdą i brak woli.

Naród, który traci pamięć przestaje być Narodem – staje się jedynie zbiorem ludzi, czasowo zajmujących dane terytorium.
            Naród wspaniały, tylko ludzie ku....

źródło:
            pl.wikiquote.org/wiki/J%C3%B3zef_Pi%C5%82sudski
          • tajnos.agentos Re: Opinia o dyrektorze GDDKiA napisana... 11.07.13, 19:58
            schyderca napisał:

> Zgodzę się. W "międzywojniu" było prawie normalnie. I w tym przypadku "prawie"
            > nie robi wielkiej różnicy.

Nie byłbym tego taki pewien... Co to znaczy "normalnie"??? EW każdej epoce dla jednych jest "normalnie" a dla innych nie, takie życie... Trochę "z innej bajki" ale warto przeczytać w całości:
            "Sukcesy w Jugosławii mogły być tylko kroplą do czary goryczy, którą ostatecznie przelała nieudana próba nacjonalizacji DWL. Kierownictwo prywatnych zakładów z pewnością orientowało się, jak podobny proces został przeprowadzony w Lublinie, gdzie „nacjonalizacji” poddano fabrykę Plage i Laśkiewicz. Wojsko zamówiło w niej dużą partię samolotów Lublin R.XIII. Gdy wytwórnia zgromadziła z własnych środków materiały niezbędne do rozpoczęcia produkcji, wówczas Dowództwo Lotnictwa niespodziewanie wycofało się z zamówienia argumentując swój krok stwierdzeniem, że samoloty tego typu są niepotrzebne. Krok ten oznaczał jedno - wyrok dla zasłużonej fabryki Plage i Laśkiewicz, która niemal natychmiast ogłosiła bankructwo. Wówczas cały majątek zakładów trafił w ręce państwa, po czym nagle okazało się, że Lubliny R.XIII są znów mile widziane w lotnictwie wojskowym. Odrębną kwestią pozostaje pytanie, czy nacjonalizacja nie przyspieszyła tego, co nie miało nadejść samoistnie. Firma nie mogła pochwalić się dostępem do nowych technologii, a w konstrukcjach z Lublina wyraźnie brakowało powiewu świeżości."
            samolotypolskie.blogspot.com/2013/01/niewykorzystany-potencja-rwd-11.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka