Dodaj do ulubionych

Wielki parking tuż przed Zamkiem? Tak! Dla prac...

25.07.13, 08:14
Zrobiliście aferę - zaraz zabronią parkowania pod Zamkiem - i pracownicy będą musieli parkować na dziedzińcu ... A to kłopot - można obetrzeć lakier w bramie ... ;(
Obserwuj wątek
    • marvysia Wielki parking tuż przed Zamkiem? Tak! Dla prac... 25.07.13, 08:21
      Pan Nasalski stary już jest,więc nie może nie jeździć swoim samochodem do pracy codziennie.Pracownicy biorą przykład.A może by tak dyrektora zamienić na młodszy model?
    • kainel.kemezrp co za sku...enie 25.07.13, 08:40
      Kozłowski zasługuje na baty moim zdaniem
      • Gość: bosman czy Nasalski to zwierzę... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.07.13, 12:10
        "równiejsze"?
        • Gość: az Kochamy zabytki i historię, ale tylko wtedy, gdy IP: *.nplay.net.pl 25.07.13, 12:23
          nam nie przeszkadzają.
        • kainel.kemezrp Nasalski to kozica a nie świnia 25.07.13, 13:20
          świnie siedzą w lublinie i owszem ale głównie po redakcjach
    • Gość: gość Re: Wielki parking tuż przed Zamkiem? Tak! Dla pr IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.13, 08:56
      lekarze parkują pod szpitalem i przychodnią, nauczyciele pod szkołą, urzednicy pod urzędami, sprzedawcy pod targiem, olimpem, realem, itp, itd. Skąd to zdziwienie, że pracownicy zamku pracują pod swoją "firmą"?
      • Gość: eee Re: Wielki parking tuż przed Zamkiem? Tak! Dla pr IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.07.13, 09:27
        to zdziwienie, że zamek to nie supermarket. to wizytówka miasta. najważniejszy zabytek w mieście.
        parkowanie tam to przegięcie. może na dziedzińcu niech też zrobią parking.
        ja uważam, że samochody tam nie powinny stać, do pracy można dojechać komunikacją miejską.
        na placu zamkowym w Warszawie nie ma samochodów. W zamku królewskim też pracuje sporo osób. w Lublinie muszą wszyscy podjeżdżać pod same drzwi, bo przecież im ciężko...
        • Gość: paula Nie lubię obrażać ludzi IP: *.jmdi.pl 25.07.13, 09:31
          ale nie wytrzymam. Wy głupie barany wynocha z samochodami , możecie zaparkować na Placu poniżej schodów. Czy to takie trudne ??? Więcej szacunku do tego miejsca. Pozdrawiam.
      • Gość: leszeke Re: Wielki parking tuż przed Zamkiem? Tak! Dla pr IP: *.vlan421.dengo.lubman.net.pl 25.07.13, 09:28
        Gość portalu: gość napisał(a):
        > lekarze parkują pod szpitalem i przychodnią, nauczyciele pod szkołą, urzednicy
        > pod urzędami, sprzedawcy pod targiem, olimpem, realem, itp, itd. Skąd to zdziwi
        > enie, że pracownicy zamku pracują pod swoją "firmą"?
        Do końca trudno mi zgadnąć czy komentarz jest poważny czy ironiczny, więc na wszelki wypadek odpowiem poważnie:
        Główną obecnie rolą Zamku jest "robić wrażenie", być podziwianym i służyć z tło do fotografii. A pracownicy służą głównie do zbierania pieniędzy, odkurzania i robienia wrażenia że czegoś pilnują ... Nie obrażając ...
        Chociaż podobno wożą również jakieś eksponaty własnymi, prywatnymi (?) samochodami ? Gdzie i po co ? Co na to np. ubezpieczyciel ?
        • Gość: gość Re: Wielki parking tuż przed Zamkiem? Tak! Dla pr IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.13, 21:11
          aaaaa niemalutki płatny parking przed katedrą, Bramą Trynitarską i takąż samą wieżą?
          Od ilu lat tam jest? I nikomu nie przyszło do głowy, że może psuć wizerunek miasta?
          Gdybyż to jeszcze chodziło wyłącznie o "wrażenie, podziw i tło dla zdjęć"!
          Chodzi o zwykłą, codzienną zawiść - bo na deptaku pod firmą "Gazeta" nie ma parkingu!
          • zubelz Re: Wielki parking tuż przed Zamkiem? Tak! Dla pr 25.07.13, 21:24
            Gość portalu: gość napisał(a):

> aaaaa niemalutki płatny parking przed katedrą, Bramą Trynitarską i takąż samą w
            > ieżą?
            > Od ilu lat tam jest? I nikomu nie przyszło do głowy, że może psuć wizerunek mia
            > sta?
            > Gdybyż to jeszcze chodziło wyłącznie o "wrażenie, podziw i tło dla zdjęć"!
            > Chodzi o zwykłą, codzienną zawiść - bo na deptaku pod firmą "Gazeta" nie ma par
            > kingu!

Masz 100% rację. Tylko o to walczą. Im się powinno należeć z urzędu. Wszak oni są Przewodnią siłą narodu.
    • Gość: wiejska baba a gdzie mają parkować? na dziedzińcu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.13, 10:25
      oj dajcie spokoj zazdrosnicy.oni tam pracują za goowniane pobory to niech maja miejsce do parkowania .
      • Gość: Robert Poza stefa IP: *.static.chello.pl 25.07.13, 10:59
        Niech sobie dojada do roboty za złotówke, moga zaparkowac poza strefą.
        To skandal jest ze nie mozna sobie zdjecia pamiątkowego przed Zamkiem zrobić.
        Ze starego miasta samochody tez powinny byc systematycznie usuwane.
        Przyjezdza turysta, chciałby sobie pstryknąc zdjecie przez trybunałem czy piękną kamienicą
        a tak jest fotka jakiegos samochodu.
        • Gość: wiejska baba Re: Poza stefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.13, 11:33
          jesteście ignorantami, na całym świecie udostępnia się dojazd dla wszystkich i zupełnie inaczej się myśli niż w tym umierającym mentalnie mieście...ups wiosce raczej!
    • 1b_adamek lublineczek - zaścianeczek 25.07.13, 11:36
      Tak to już jest w lublinku, jeśli nie wskaże się Panu szanownemu urzędnikowi lub strażnikowi miejskiemu problemu to oni tego nie widzą, nie chcą widzieć, odwracają wzrok. Jak im wskazać problem to od razu bedą zmieniać, interweniować i wypinać pierś po ordery. Brawo lublineczek - zaścianeczek. Panie dyrektorze muzeum na Zamku, te eksponaty to Pańscy pracownicy najpierw rozumiem wynoszą z muzeum, że potem muszą z nimi podjeżdżać pod same drzwi czy też przynoszą z domów, antykwariatów, znajdują na śmietniku???
    • Gość: bosman głupiś! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.07.13, 12:12
      Gdyby Pietrasiewicz parkował na Placu Po Farze to kipiał byś aż by ci się jaja zagotowały.
    • horus666su Wielki parking tuż przed Zamkiem? Tak! Dla prac... 25.07.13, 13:10
      lublin to zapyziala wiocha parkingu nie ma , w tym miescie nic nie ma a jest gowno , korupcja nepotyzm chamstwo chamstwo chamstwo die die die
      damage
      jesli kogos urazilem to przepraszam , jesli nie musicie czytac tego to nie czytajcie
      a tak naprawde to pozdrawiam lubelakow nie wszyscy sa be sa brylanty w szlamie ale bardzo trudno je znalezc
      • kainel.kemezrp wiocha i owszem 25.07.13, 13:17
        niestety nie walczymy o swoje
        a trzeba

skalpować wszelkie kurestwo zanim urośnie
        • Gość: bleee... ...do wykasowania... IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.13, 13:32
          ...wszystkie (...chyba...) zakłady pracy na terenie tubtina i nie tylko tubtina mają wewnętrzne parkingi dla pracowników... widać to najlepiej na przykładzie urzędników wszelkiej maści, którzy parkują za darmo pod urzędami, nawet w sporej od tych urzędów odległości (...bo dla nich zakładem pracy jest miasto, powiat, województwo - taka rozszerzona interpretacja zakładu pracy...)... to dlaczego nie mogą tego robić pracownicy Muzeum na Zamku?... trudno to zrozumieć... a dodatkowo, turysta, a nawet zwykły mieszkaniec tubtina może się chcieć sfotografować w dowolnym miejscu w mieście... i mogą mu w tym samochody przeszkadzać... albo budynki... albo ludzie... (lista rozwijalna...)... jest to więc argument idiotyczny, że pod Zamkiem parkować nie można (...po pierwsze jest to teren zakładu pracy, czy się to komuś podoba, czy nie... po drugie - jw. w sprawie fotografii)... bleee...

ps.: ...jeden zakaz w tubtinie należałoby wprowadzić w trybie pilnym: zakaz wprowadzania zakazów... w przeciwnym razie zdechnie wszystko, a ludzie uciekną... bleee...
          • kainel.kemezrp są w lublinie wredni kretyni 25.07.13, 14:24
            Forum Rozwoju lublina? oto lista członków tej firmy link
            słyszał kto o jakichś ich zasługach dla lublina?
            weźmy takiego Huberta Krystiana Mącika
            wiecie co ten fragles nadziałał dla miasta?
            powinniście wiedzieć bo to mniejski spec od ogródków piwnych
            może sie komuś wydaje że te frędzle wiedzą czym sie muzeum zajmuje?
            Mącik pracował w muzeum akurat - w nadwiślańskim ciekawe gdzie parkował w tym Kazimierzu
            ciekawe gdzie parkuje teraz?
            aby nie na rynku?
            a reszta fraglersów co to za typy
            ...
            bycie mendą jest coraz popularniejsze w Lublinie
            Kozłowski dziś dał koncert
            firma FRL od dawna włazi w szkodę gdzie może
            no zwyczajnie tak się zyć nie daje
            mnie tu na emigracji jest za Lublin wstyd
            a wam tam w Lublinie ani trochę?
            pzdr.
            • Gość: w Re: są w lublinie wredni kretyni IP: *.ip.netia.com.pl 25.07.13, 14:56
              > słyszał kto o jakichś ich zasługach dla lublina?

Jakie są Twoje kolego załsugi dla Lublina.
              Proszę wymień bo jedyne, co widać z Twoich wypowiedzi to furię frustrata i histerię ocierającą się o obłęd.
              Wydaje się, że powinieneś udać się do jakiegoś lekarza, bo wnioskuję spore nadciśnienie tętnicze. To jest złośliwość, ale od serca radzę się zbadać, bo to dość ważne.

A jeśli chodzi o parkowanie pod zamkiem, to akurat jako osoba odwiedzająca Lublin uważam, że to jest słabe. Rozumiem na jakiś czas, ale tłumaczenie, że pracownicy wożą eksponaty. No bez jaj.
              Inna sprawa, że (napisałem to w innym wątku) uważam, że lubelskie muzeum w porównaniu z innymi placówkami wypada blado. Nie powala z nóg. Poza fantastycznym donżonem ekspozycje nie porywają.
              • kainel.kemezrp moje załugi sa niewypowiedziane 25.07.13, 15:12
                ok podkusiłes mnie do pojechania po cżłonkach FRL
                Mącika juz wam omówiłem
                idźmy dalej
                Tomasz Dąbski - forumowy Czarny Zajączek mieszka niedaleko mnie tu w Sobieskiej Woli od dziecka... wiem że jest zdolny i pracowity ale nie mam pojęcia co mu przeszkadzają samochody pod zamkiem
                czemu uważa że pracownicy muzeum powinni bulić 10 zł dziennie parkując na placu zamkowym?
                czy mu przszkadza że zawiozą eksponaty np do muzeum w łęcznej?
                nie wiem...
                jak go spotkam to o tym bedzie nasza pierwsza rozmowa oko w oko
                ok kto na trzeciego?
                ...
                moim zdaniem miasto powinno żyć a nie żeby hulały po nim jedynie zideologizowane horkruksy
                póki co parkingów nie ma są za to wykwity ideologi pedalskiej
                i pie...nie o fotografiach
                ...
                muzeum nie powala?
                pewnie by powalało jakby tam Voldemort napie...ł jakichś dyrdymałek jak w trasie podziemnej?
                a może by powalało jakby zrobić tam siedzibę tektury żeby podstarzałe szczyle miały dużo miejsca do picia wódy sikania srania i walenia konia?
                doprawdy...
                • Gość: Piotr Wozniczka Re: moje załugi sa niewypowiedziane IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 25.07.13, 16:05
                  Pana wypowiedzi sa poprostu zenujace. Obraza Pan ludzi ktorzy rabia cos spolecznie dla Lublina i nie biora za to kasy. Jest Pan miernej klasy dzienikarzyna i zakompleksionym czlowieczkiem.
                  Bez pozdrowien i szacunku.

Piotr Wozniczka
                  • kainel.kemezrp [...] 25.07.13, 16:48
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • kainel.kemezrp Kozłowski dzieki rowerakom dostał etat w agorze 25.07.13, 17:15
                      proszę co to się dowiaduję ;-)
                      ale to nie dziwi mnie wcale
                      ...
                      Hołda lubiła zatrudniać po tekturze
                    • Gość: K.P.G. Re: społecznie? oj chyba nie... IP: *.sgh.waw.pl 21.10.13, 12:58
                      Panie Przemku,
                      czegoś nie rozumiem - dlaczego wciąga mnie pan tak personalnie na to forum? Nie znamy się i szczerze mówiąc nie wiem, czym panu podpadłam - tym, że polubiłam czyjąś wypowiedź na FB?
          • Gość: as Re: ...do wykasowania... IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.13, 20:39
            Widzisz ty z.rany bleee... twoje wpisy to jeden wielki bełkot, nie potrafisz nic mądrego napisać tylko tym bleee... zwracasz na siebie uwagę jak pies, który sikami zaznacza swoje terytorium.
            W internecie każdy może pisać co mu się żywnie podoba żeby się dowartościować. A może powinieneś się leczyć. Ten ciągły odruch wymiotny - bleee... może być objawem poważnej choroby.
            • Gość: bleee... Re: ...do wykasowania... IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.13, 21:19
              ...też uważam, że w internecie każdy może pisać, co chce... jeśli chodzi o fekalia, to wszystko wskazuje na to, że zatrułeś się własnymi odchodami... może przestań płukać jedzonko w klozecie?... spróbuj używać wody z kranu... bleee...

ps.: ...to ty jesteś tym Asem z pierwszej czytanki?... e tam, chyba nie... wiedziałbyś, że nic złego w zwyczajach zwierząt się nie kryje... ale jeśli nie jesteś pieskiem, nie przejmuj pieska zwyczajów... nie ujadaj... :)))... bleee...
    • zubelz Wielki parking tuż przed Zamkiem? Tak! Dla prac... 25.07.13, 16:17
      Napisałem w innym wątku, więc pozwoliłem sobie wkleić to tutaj

Znowu wylazła chłopska zawiść!!!. Jak ja mam źle ,to czemu inny ma mieć lepiej???. Ot LUBLIN !!!. Płacimy miastu podatki. Więc zastanówmy się razem, jak zlikwidować obciążenia mieszkańców dodatkowymi opłatami i to prawie za wszystko a nie zazdrościć innym że nie płacą za parking.
      Jakieś propozycje?.
    • hektor51 Wielki parking tuż przed Zamkiem? Tak! Dla prac... 25.07.13, 16:30
      Nasalski, ty stary pierniku. Wstydu oszczędź i nie wciskaj głupot.
    • tynjus Wielki parking tuż przed Zamkiem? Tak! Dla prac... 25.07.13, 16:54
      Panie Nasalski. Oszczędź Pan wstydu i nie opowiadaj dyrdymałów. Sprawa się rypła i przywróc Pan stan zgodny z prawem powszechnie obowiązującym i daj dobry przykład pracownikom parkując na pl.Zamkowym. A co robiła dotychczas nasza straż miejska. Nie widziała naruszeń w parkowaniu pojazdów podobnie jak na Spokojnej. A kochana Policja - też nic. A pracowicy ratusza - tak siedziska przyrosły do stołków , że nie możecie się ruszyć. Byłem niedawno w Kazimierzu i tam w centrum na murze jest napis kibicowski .... bóraki - przez o z kreską. Jakże to pasuje to lubelskiej zamkowej rzeczywistości.
      • kainel.kemezrp zastanawiam się skad ta pogarda 25.07.13, 17:09
        dla lublina i Lublinian?
        ech horkruksy horkruksy
        • zubelz Re: zastanawiam się skad ta pogarda 25.07.13, 17:16
          kainel.kemezrp napisał:

> dla lublina i Lublinian?
          > ech horkruksy horkruksy
          Jak to skąd?. Nie dla LUBLINA lecz dla "lublinian" gumofilcowych.
    • zubelz Wielki parking tuż przed Zamkiem? Tak! Dla prac... 25.07.13, 21:30
      Tysiąc razy więcej zdjęć robionych jest przed Katedrą!!!. A to wesele, komunia pogrzeb . Nikomu jakoś nie przeszkadzają samochody to tylko dla tego że jest płatny?
      • tajnos.agentos Re: Wielki parking tuż przed Zamkiem? Tak! Dla pr 25.07.13, 22:05
        zubelz napisał:

> Tysiąc razy więcej zdjęć robionych jest przed Katedrą!!!. A to wesele, komunia
        > pogrzeb . Nikomu jakoś nie przeszkadzają samochody to tylko dla tego że jest p
        > łatny?

Ależ, skąd??? Tylko dlatego, że pismak ma takie wytyczne! :)))
        • Gość: ja Pani dlaczego nie czepiacie sie policji na Narutowicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.13, 13:17
          Oni mają ogromny parking dla pracowników i tak zastawiają okoliczne uliczki.Czyżby pracownicy zamku mieli parkowac na Grodzkiej?
          • folkatka Tak szczerze napiszę 28.07.13, 18:02

Aż do teraz nie wiedziałam, że samochód może przeszkadzac w zrobieniu zdjęcia.
            mam przecież XXI wiek, i ich obecności nie da sie uniknąć. Naklezy tak skadrowac obrazek, żeby tego samochodu było jak najmniej :) Ja mam bardzo duzo fotek z różnych miast, gdzie oprócz zabytków sa również samochody, i nigdy nie przyszło mi do głowy żeby narzekać.
            Szanuje FRL. ale tym razem sie nie zgadzam.
            • Gość: św.bosmaN Re: Tak szczerze napiszę IP: *.xdsl.centertel.pl 28.07.13, 19:55
              ja czasem w photoshopie usuwam samochody,albo słupy zasłaniające widok:-)))
            • Gość: leonss Re: Tak szczerze napiszę IP: *.icpnet.pl 30.07.13, 13:31
              Całkowicie zgadzam się z panią folklatka?? .Uważam że około 10 samochodów przed zamkiem pracowników to tak umiarkowanie .Jestem za ograniczoną liczbą samochodów pracowników ,ale turyści szczególnie autokary czy nie pełnosprawni jak najbardziej tam powinni parkować tylko na czas zwiedzania .
              • Gość: bosman leonssiu - zamiast bredzić... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.07.13, 13:43
                zamiast bredzić poczytaj i pooglądaj jeszcze raz. Autokary stają na dole, na Placu Zamkowym i nikt nie ma zamiaru umożliwiać im wjazdu na górę, powiem więcej - nikt się o to nie upomina :-), Po drugie: podaj metodę sprawiedliwego ograniczania liczby samochodów pracowników. Po trzecie: ty się nie załapiesz, niepełnosprawność intelektualna nie daje prawa do ignorowania znaku B1 który zakazuje wjazdu pod sam Zamek od strony Al. Tysiąclecia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka