Dodaj do ulubionych

Pasażerowie samolotów już się nie zgubią. Są zn...

21.08.13, 20:43
Aż się ciśnie na usta: "no, nareszcie". Lotnisko jest, dobra droga na lotnisko też (oznakowana). Przydałoby się jeszcze więcej kierunków. Od listopada wchodzi ziomwy rozkład lotniczy. Miejmy nadzieję, że władze portu o tym wiedzą i rozmawiają z przewoźnikami.
Obserwuj wątek
    • Gość: redaktorek GW Re: Pasażerowie samolotów już się nie zgubią. Są IP: *.xdsl.centertel.pl 21.08.13, 20:50
      no ale nadal nie ma znaków do Airportu Lublin,tylko do jakiegoś tam Portu Lotniczego Lublin...ja tam nie trafię!
      • schyderca :) n/t 21.08.13, 20:56
        Gość portalu: redaktorek GW napisał(a):

> no ale nadal nie ma znaków do Airportu Lublin,tylko do jakiegoś tam Portu Lotni
        > czego Lublin...ja tam nie trafię!
    • ad2009 Pasażerowie samolotów już się nie zgubią. Są zn... 21.08.13, 22:18
      Trudno, żeby pasażer samolotu zgubił sie w samolocie.
      Raczej, gimbazo, jadący na lotnisko nie zgubia się
    • ihan Pasażerowie samolotów już się nie zgubią. Są zn... 22.08.13, 09:00
      Genialnie dobrane zdjęcie. Szkoda, że p. Kieliszek wykazał się takim niebywałym refleksem tylko w przypadku dojazdu do lotniska. Chyba 7 lat temu otwarto estakadę na ul. Emanuela Graffa (wydaje mi się, że był to 2006 rok) a drogowskazy na tym właśnie skrzyżowaniu (al. Spółdzielczości Pracy/Smorawińskiego/Andersa) do dziś kierują jadących do Chełma i Zamościa prosto przez Unicką zamiast w lewo przez Andersa. A wracając do tematu - to właśnie na tym dużym i widocznym z daleka drogowskazie powinna się znaleźć droga wojewódzka 822 skoro utworzono ją specjalnie jako dojazd do lotniska. Mikrotabliczka podczepiona do tablicy z kierunkami na pasach ruchu to po prostu żenada. Dla niezorientowanych - duży drogowskaz, o którym piszę opiera się na słupie widocznym na zdjęciach w artykule tuż za nowym drogowskazem do lotniska i widać go z takiej odległości, że można wcześniej wybrać właściwy pas ruchu.
    • nikonades Pasażerowie samolotów już się nie zgubią. Są zn... 22.08.13, 10:38
      Po prostu klękajta narody, że tylko 8 miesięcy trzeba było na postawienie znaków. Jak na tubtin, tempo wręcz kosmiczne.
      • Gość: Pola Re: Pasażerowie samolotów już się nie zgubią. Są IP: 31.135.23.* 22.08.13, 10:59
        Szkoda, że nikt nie pomyślał o pasażerach ze Świdnika. Jeżeli nie kto odwieźć na lotnisko, to zostaje Taxi. Szynobus dojeżdża do Świdnika Miasto, autobus jedzie przez miasto ale podobno się nie zatrzymuje na przystankach w Świdniku. W drodze powrotnej z lotniska jedzie przez ul. Aleje Lotników Polskich i do Lublina. Byłam na Lotnisku w Rzeszowie i w Gdańsku, tam autobusem komunikacji autobusowej i MPK dojeżdża się pod budynek lotniska
        • schyderca Re: Pasażerowie samolotów już się nie zgubią. Są 22.08.13, 11:05
          Gość portalu: Pola napisał(a):

> Szkoda, że nikt nie pomyślał o pasażerach ze Świdnika. Jeżeli nie kto odwieźć n
          > a lotnisko, to zostaje Taxi. Szynobus dojeżdża do Świdnika Miasto, autobus jedz
          > ie przez miasto ale podobno się nie zatrzymuje na przystankach w Świdniku. W dr
          > odze powrotnej z lotniska jedzie przez ul. Aleje Lotników Polskich i do Lublina
          > . Byłam na Lotnisku w Rzeszowie i w Gdańsku, tam autobusem komunikacji autobuso
          > wej i MPK dojeżdża się pod budynek lotniska

Pociąg jeździ bezpośrednio z dworca w tubtinie do terminala, nie zatrzymując się nigdzie po drodze. Taki lubelski express ;) Przejazd na lotnisko trwa ok 15 min. Rzeczywiście, mógłby zatrzymywać się na stacji Lublin Północ i Świdnik Miasto...
          • Gość: Zorientowany Re: Pasażerowie samolotów już się nie zgubią. Są IP: *.opera-mini.net 22.08.13, 13:14
            Za każdym razem jak jadę zatrzymuje sie i na dworcu północnym i w Świdniku.
            • schyderca Re: Pasażerowie samolotów już się nie zgubią. Są 22.08.13, 13:18
              Gość portalu: Zorientowany napisał(a):

> Za każdym razem jak jadę zatrzymuje sie i na dworcu północnym i w Świdniku.

PKP
              • Gość: andrzej.filipowicz Jednemu widać staje, a innemu nie... IP: 89.167.0.* 25.08.13, 21:07
                schyderca napisał:

> Gość portalu: Zorientowany napisał(a):
                >
                > > Za każdym razem jak jadę zatrzymuje sie i na dworcu północnym i w Świdnik
                > u.
                >
                > PKP

W rozkładzie zapomnieli dodać gwiazdkę oznaczającą fakultatywność. Dróżnikowi nie pozostaje nic innego jak niebieska tabletka ;)
    • Gość: lotczik nowe połączenia IP: *.ostnet.pl 22.08.13, 10:59
      Są poważne szanse na nowe połączenia dla regionu, w tym do Nowego Jorku www.strefabiznesu.nowiny24.pl/artykul/kiedy-polecimy-z-lotniska-w-jasionce-do-nowego-jorku
    • martingw To wygląda na prowizorkę 25.08.13, 20:06
      No może to nie właściwe słowo "prowizorka".
      Ale oznaczenie dojazdów na lotnisko powinno byc na głównych drogach krajowych na tablicach przed skrzyżowaniami.
      Jak się jedzie w całym okręgu katowickim to wszedzie kierują na lotnisko Pyrzowice.
      Nie wiem dlaczego GDDKiA nie moze napisać na tych tablicach kierunków na lotnisko.
      No chyba że się mylę i takie oznaczenia są.
      • Gość: Prześmiewca Re: To wygląda na prowizorkę IP: *.isp4u.eu 26.08.13, 21:00
        Przykro mi ale na znakach drogowych w Lublinie o lotnisku ani Mru-mru.
        • schyderca Re: To wygląda na prowizorkę 27.08.13, 11:42
          Gość portalu: Prześmiewca napisał(a):

> Przykro mi ale na znakach drogowych w Lublinie o lotnisku ani Mru-mru.

Trzeba przypadkiem trafić na jeden znak, podobno wtedy ukazują się pozostałe ;)
          • Gość: Prześmiewca Re: To wygląda na prowizorkę IP: *.play-internet.pl 29.08.13, 19:11
            Objawił mi się znak w Świdniku i wyjechałem w Głusku. To są chyba prorocze objawienia.
            Objawiło mi się lotnisko.
            To wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka