Dodaj do ulubionych

Sąd Rejonowy w Świdniku

29.08.13, 09:19
Jakie macie doświadczenia z tym sądem ? złożyłam pozew o zabezpieczenie opieki i zabezpieczeni alimentacyjne na syna, dlugo trwa rozpatrywanie takich wniosków w tym sądzie i jaki alimenty zazwyczj zasadza ten sąd niskie czy wysokie bo wiadomo ze sądy jedną i tą samą sprawę różnierozpatrują w zależności od sedziow a ja w tym sadzie nigdy jeszcze nie bylam.
Obserwuj wątek
    • Gość: bosman jesteś kolejną z tych... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.08.13, 09:25
      co to chcą faceta wycyckać ze wszystkiego i na wszelkie sposoby bo wcześniej zachciało się wam ......?
      • anetkamm Re: jesteś kolejną z tych... 29.08.13, 10:26
        Facet wyluzuj, moj byly tez sie tak wymadrzal i dostal okazje zajac sie synem, ja placilam jemu alimenty i nie psioczylam na to ze place i ile a i tak skonczylo sie na tym ze dziecko samo prosilo by ze mna zamieszkac bo ojciec tylko swoja konkubinke mial w powazaniu, dziecko lat 17 wiec juz nie da sie zmanipulowac jak kilkulatka. Tatusiowie ( nie twierdze ze wszyscy) tacy madrzy ale jak im przychodzi dzieckiem sie zajac to raptem miekna, bo sie dowiaduja ze wychowujesz nie tylko dajac jesc ale to robota 24/24 !! Skoro nie masz nic mądrego do powiedzenia to po co sie wypowiadasz.
        • Gość: nadbosman Re: jesteś kolejną z tych... IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.13, 15:27
          Nie dyskutuj z tym ynteligentem, bo to wiesz z niego to można się ewentualnie ponabijać a nie merytorycznie dyskutować :).
          Co do wysokości alimentów to jak sama zauważyłaś co sąd to inaczej może być, tym bardziej że alimenty są całkowicie uzależnione od oceny sędziego. Generalnie wszystko zależy od dochodów lub potencjalnych dochodów byłego męża oraz uzasadnionych potrzeb dziecka.
          • nabucco1954-54 .!.. :-) 29.08.13, 18:49
            a ja na twój bełkot cioto :-)
            • Gość: św.bosmaN Re: .!.. :-) IP: *.opera-mini.net 29.08.13, 19:54
              Bosman-pie...ij się osiemnaście razy cegłą w swój wypełniony kosmiczną próżnią łeb zanim kogoś obrazisz bo ci brak argumentów w paszczy.
            • Gość: jeż Jerzy bosmanosiu IP: *.xdsl.centertel.pl 29.08.13, 20:41
              jak juz po tylu latach nałómjałeś się w końcu wstawiać filmiki to teraz nałómiej się że należy za każdym razem wstawiać co innego,w przeciwnym razie wychodzi się na skończonego...bosmana(przepraszam za ten wulgaryzm).
              • Gość: pass Re: bosmanosiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.13, 23:11
                Czy umiejętność wstawiania filmików to jakaś miara intelektu? Czy wraz z tą umiejętnością przyjmują do Mensy?
              • Gość: bosman widzę jeż(rz)yku, że... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.13, 12:56
                z zainteresowaniem z uwaga śledzisz moje posty. I słusznie, ucz się synku, ucz, boś jeszcze straaaaaasznie durny :-)
              • Gość: bosman jeszcze jedno jeż(rz)yku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.13, 12:58
                nie kopią cię w dupę, nie podnoś koszuli :-) Miłego dnia.
          • Gość: pass Re: jesteś kolejną z tych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.13, 19:42
            Gość portalu: nadbosman napisał(a):
            > tym bardziej że alimenty są całkowicie uzależnione od oceny sędziego. Generalnie
            > wszystko zależy od dochodów lub potencjalnych dochodów byłego męża

Ty weź się może zdecyduj czy te alimenty zależą w końcu całkowicie od sędziego czy od dochodów męża?
            • Gość: św.bosmaN Re: jesteś kolejną z tych... IP: *.opera-mini.net 29.08.13, 20:08
              Sędzía ocenia dochody,co tu jest do decydowania się?
    • Gość: gość Re: Sąd Rejonowy w Świdniku IP: *.tks.pl 15.04.14, 12:04
      Jest to klika skorumpowanych urzędników.A szczególnie pani sędzia Ewa zwąchała się z prokuratorem Sylwesrem i feruje wyroki pod jego dyktando.Nic ująć i nić dodać.
      • anetkamm Re: Sąd Rejonowy w Świdniku 29.04.14, 11:52
        Kochani powiem Wam że jestem już po "przejściach w Świdniku" baardzo długo to trwalo bo np sedzia odrzucil wniosek bo nie uiscilam oplaty ale po zazaleniu ze sparwy alimentacyjne nie podlegaja oplatom wniosek wrocil na wokande, koniec końców zasadzono mi 600 zł zabezpieczenia alimentacyjnego na 17 latka, wiec ujdzie teraz czeka mnie batalia o alimenty właściwe w Lublinie bo zmieniłam mieszkanie na inna dzielnic heh. Wszystko bylo na sprawach niejawnych wiec nie wiem co i jak w trakcie, ale szczerze powiem że osoby które odbierały odemnie telefony i wydział obsługi interesanta i wydział rodzinny ma super ludzi, udzielali mi bardzo cierpliwie informacji i pomagali w walce z Impostem kiedy to nie mogłam odnależć listów z sądu. Ogólne wrażenie pozytywne.
        • anetkamm Re: Sąd Rejonowy w Świdniku 29.04.14, 11:53
          a do alimentow nie dochody sa brane pod uwage a mozliwosci zarobkowe pozwanego to tak na marginesie ;)
          • Gość: doświadczona Re: Sąd Rejonowy w Świdniku IP: 31.135.23.* 08.03.15, 11:10
            no to rzeczywiście -jest z czego odniesc dobre wrażenie- sedzia w rodzinnym ,który nie wie ,że sprawy alimentacyjne sa wolne od opłat!!!!!!!! parodia-a ty sie kobieto jeszcze cieszysz.Masz powód ale tylko taki ,ze zmieniłas miejsce zamieszkania i nie bedziesz miała spraw w Świdniku.
            • Gość: Reniak Re: Sąd Rejonowy w Świdniku IP: *.futuroexito.pl 09.03.15, 12:15
              > no to rzeczywiście -jest z czego odniesc dobre wrażenie- sedzia w rodzinnym ,kt
              > óry nie wie ,że sprawy alimentacyjne sa wolne od opłat!!!!!!!!

A skargę merytoryczną napisac na niego, to może się douczy, jak na studiach (nie mówiąc o aplikacji sędziowskiej!) nie zdążył.
              "Moja" sędzia np. odrzuciła załącznik do protokołu rozprawy uznając, że załącznik to pismo procesowe, a takich składać bez pozwolenia sądu nie wolno :) Jaja jak berety... Tylko nie śmiać sie, a płakać trzeba :/
    • Gość: obywatel Re: Sąd Rejonowy w Świdniku IP: *.static.chello.pl 05.02.20, 11:18
      Mamy rok 2020 a do Sądu Rejonowego Lublin-Wschód w Świdniku nie można się dodzwonić. II Wydział Karny nie odbiera telefonu, Biuro Obsługi Interesanta nie odbiera telefonu. Wynika z tego że w celu dowiedzenia się o stan sprawy trzeba udać się osobiście do Sądu... średniowiecze... Ten sąd to jakieś nieporozumienie, również jeśli chodzi o poziom orzecznictwa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka