Dodaj do ulubionych

Jest nowe międzynarodowe połączenie ze Świdnika

09.09.13, 15:57
Wreszcie jakaś pozytywna wiadomość. Właśnie trwa konferencja w ratuszu. Pewnie później będzie więcej informacji.
Obserwuj wątek
    • qqbek Dobre wieści... 09.09.13, 16:09
      ...tego temu miastu trzeba.
      Inaczej do lotniska miasto będzie musiało dopłacać z ćwiartkę tego, co dopłacać będzie do stadionu... a tak przynajmniej jest szansa, że jedna inwestycja wyjdzie na "zero".

Jedno mnie dziwi - nikt nie chce latać z Lublina na wschód?
      Czy też nikt nie zadał sobie trudu, żeby próbować kogoś z Ukrainy lub Rosji tym zainteresować?

Niekoniecznie od razu bliski Lwów - ale Kijów, Donieck czy południe Rosji to kierunki na których zapewne znaleźliby się pasażerowie... zwłaszcza w mieście, w którym spora część robotników sezonowych mówi po polsku ze śpiewnym akcentem.
      • Gość: I <3 GW Re: Dobre wieści... IP: *.nplay.net.pl 09.09.13, 16:16
        Panie Skomra, z przykrością informuję, że pana wiedza o lotnictwie jest znikoma...

Bombardier Dash Q400 nie jest samolotem odrzutowym, a turbośmigłowym (tzw. turbopropem), co z resztą widać na zdjęciu dołączonym do "artykułu". Albo się znamy na czymś, albo się o tym nie wypowiadamy...
        • qqbek Re: Dobre wieści... 09.09.13, 16:18
          Gość portalu: I <3 GW napisał(a):

> Panie Skomra, z przykrością informuję, że pana wiedza o lotnictwie jest znikoma
          > ...
          >
          > Bombardier Dash Q400 nie jest samolotem odrzutowym, a turbośmigłowym (tzw. turb
          > opropem), co z resztą widać na zdjęciu dołączonym do "artykułu". Albo się znamy
          > na czymś, albo się o tym nie wypowiadamy...

Będziesz się czepiał.
          2/3 redakcji miało pod górkę do szkoły, a Ty się szczegółów technicznych czepiasz ;)
        • schyderca Re: Dobre wieści... 09.09.13, 16:20
          Gość portalu: I <3 GW napisał(a):

> Panie Skomra, z przykrością informuję, że pana wiedza o lotnictwie jest znikoma
          > ...
          >
          > Bombardier Dash Q400 nie jest samolotem odrzutowym, a turbośmigłowym (tzw. turb
          > opropem), co z resztą widać na zdjęciu dołączonym do "artykułu". Albo się znamy
          > na czymś, albo się o tym nie wypowiadamy...

Oj czepiasz się. Redaktor z dobrą nowiną a tu pretensje ;) Ważne, że lata ;)
      • schyderca Re: Dobre wieści... 09.09.13, 16:19
        qqbek napisał:

> Jedno mnie dziwi - nikt nie chce latać z Lublina na wschód?
        > Czy też nikt nie zadał sobie trudu, żeby próbować kogoś z Ukrainy lub Rosji tym
        > zainteresować?

Mogłyby, ale tutaj powodem z tego co słyszałem jest brak stałego przejścia granicznego na lotnisku. Jest tylko czasowe - strażnicy dojeżdżają z Chełma
        • Gość: Gość Re: Dobre wieści... IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.13, 17:56
          Dokładnie to dojeżdżają z lubelskiej placówki SG
          • Gość: pasażer Re: Dobre wieści... IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.13, 20:23
            No to ŚWIAT by się nie zawalił jakby dojeżdżali raz czy dwa razy w tygodniu na lotnisko.
            Wrocław fajnie, a może jeszcze Szczecin. Cała masa ludzi z lubelszczyzny ma rodziny w Szczecinie i we Wrocławiu. Tak to się po wojnie poukładało. Wolałbym spędzić ok. 2 godzin w samolocie niż tłuc się 11 godzin samochodem do Szczecina. PKP absolutnie wykluczam. Powodów nie podam.
    • Gość: maxxx Re: Jest nowe międzynarodowe połączenie ze IP: 173.233.222.* 09.09.13, 17:09
      To w Mediolanie tez jest jakas robota dla "gast-arbeiter'ow"?
      • Gość: leonss Re: Jest nowe międzynarodowe połączenie ze IP: *.icpnet.pl 09.09.13, 17:16
        Dobry krok do przodu -Gratulacje oby tak dalej -czas pomyśleć o lotach na wschód czy to możliwe????a loty krajowe więcej choćby 1x ,2x w tygodni.
      • dociek Re: Jest nowe międzynarodowe połączenie ze 09.09.13, 17:23
        Tak. Sporo "naszych" zasiliło najtańsze fuchy.
        • Gość: maxxx Re: Jest nowe międzynarodowe połączenie ze IP: 173.233.222.* 09.09.13, 19:59
          "To jest biznes. Firma ma zarabiać - podkreśla prezes Eurolotu."

Powszechnie wiadomo, ze "LOT" od dawna przynosi straty... a jak
          wyglada saldo "Eurolotu"?
          • Gość: mieszkaniec LU Re: Jest nowe międzynarodowe połączenie ze IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.13, 20:10
            Ciekawe jaka rzeźba wita przybyszów w Mediolanie? Ta jest w Liverpoolu,http://www.geolocation.ws/v/E/2086133/rhino-mania-61-tino-rhino-at-john-lennon/en ostatnio umieścili ją na tyłach budynku odlotów.
            • qqbek W Liverpool-u... 09.09.13, 22:23
              ...przy wejściu do odprawy paszportowej jest pomnik Johna Lennona... ciekawe kogo Lublin wybierze sobie na patrona.

Latałem już i z Krakowa i z Gdańska i sądzę, że jednak "nie tędy droga" ;)
              • schyderca Re: W Liverpool-u... 10.09.13, 11:45
                qqbek napisał:

> ...przy wejściu do odprawy paszportowej jest pomnik Johna Lennona... ciekawe ko
                > go Lublin wybierze sobie na patrona.

Susła perełkowanego ;) W sumie to nie głupi pomysł.
      • Gość: Prześmiewca Re: Jest nowe międzynarodowe połączenie ze IP: *.isp4u.eu 10.09.13, 16:18
        Tak jest , pierwszą robotą w Mediolanie jaką wypada wykonać to kręcenie się na jajach byka.
    • Gość: andrzej.filipowicz Zwykły przekładaniec IP: 89.167.0.* 09.09.13, 20:39
      schyderca napisał:

> Wreszcie jakaś pozytywna wiadomość. Właśnie trwa konferencja w ratuszu. Pewnie
      > później będzie więcej informacji.

My na forum o stratach, audytorzy nie tylko o stratach ale i nieodpowiedzialności zarządu i rady nadzorczej więc stuk-puk i masz konferencję prasową.

Audyt został utajniony(formalnie ze względu na konkurencję ale my wiemy, że idzie o propagandę sukcesu) strata za pierwsze półrocze wyższa dwukrotnie od tej za cały ubiegły rok, a Ty piszesz o pozytywnej wiadomości?

Jeżeli było to szyderstwo, to przyznam, że dobre i profesjonalne.

Jutro będzie konferencja prasowa w/s nowego sponsorów dla spółek "sportowych", a w sobotę obudzisz nie z ręką w nocniku - oczywiście nie bezpośrednio Ty, bo wiem, że to było szyderstwo.
      • qqbek Widzisz Andrzeju... 09.09.13, 22:20
        Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):

Widzisz Andrzeju (to kolejna już wiadomość, której taki tytuł nadaję):
        Ty sobie:

> My na forum o stratach, audytorzy nie tylko o stratach ale i nieodpowiedzialnoś
        > ci zarządu i rady nadzorczej więc stuk-puk i masz konferencję prasową.
        >
        > Audyt został utajniony(formalnie ze względu na konkurencję ale my wiemy, że idz
        > ie o propagandę sukcesu) strata za pierwsze półrocze wyższa dwukrotnie od tej z
        > a cały ubiegły rok, a Ty piszesz o pozytywnej wiadomości?
        >
        > Jeżeli było to szyderstwo, to przyznam, że dobre i profesjonalne.

A prezes "airportu" to z Platformy, której tak nienawidzisz, czy z ukochanego przez Ciebie PiS?

My tu cieszymy się skromnym, ale jednak sukcesem, Ty szydzisz z PiS-owskiego zarządu portu (słusznie, ale warto ich jednak wspomagać w tym, co im jednak się udało - nie sądzisz?).

> Jutro będzie konferencja prasowa w/s nowego sponsorów dla spółek "sportowych",
        > a w sobotę obudzisz nie z ręką w nocniku - oczywiście nie bezpośrednio Ty, bo
        > wiem, że to było szyderstwo.

A co ma piernik do wiatraka (SPR i Motór w tej roli?).
        • Gość: lowca trolli Re: Widzisz Andrzeju... IP: *.111.194.006.ntlworld.ie 09.09.13, 22:59
          filipowicz jednak nie zawiodles trollu :) znowu twoje slowa warte tyle co garsc klakow.

juz nawet nie wiesz o czym bredzisz :*
          • Gość: andrzej.filipowicz Re: Widzisz Andrzeju... IP: 89.167.0.* 10.09.13, 06:22
            Gość portalu: lowca trolli napisał(a):

> filipowicz jednak nie zawiodles trollu :) znowu twoje slowa warte tyle co garsc
            > klakow.
            >
            > juz nawet nie wiesz o czym bredzisz :*

A Ty jak zwykle z inwektywami... Ja wiem doskonale co piszę, bo w odróżnieniu od Ciebie i całej masy "normalnych" znam sprawozdanie finansowe i audyt nie tylko PLL...
            • Gość: bosman a piszesz, piszesz... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.13, 09:49
              tyle w w kółko to samo, upierdliwie do posrania...
              • Gość: andrzej.filipowicz Wzajemnie! IP: 89.167.0.* 10.09.13, 21:37
                Gość portalu: bosman napisał(a):

> tyle w w kółko to samo, upierdliwie do posrania...

"Bosmanie" ja wiem, że prościej i łatwiej Tobie łykać farmaceutyczny węgiel niż poznać sprawozdanie finansowe PLL i wyniki niezależnego audytu.

O ile przedawkowanie informacji nie szkodzi, o tyle nawet węgiel zamiast zatrzymać - może tylko zatwardzić.

Wyluzuj, bo każdy gastrolog Ci powie, że lepsze jest posranie od zatwardzenia.
                • Gość: bosman Filipku - ja stolczyki mam OK... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.13, 21:57
                  zaś Ty nieostającą sraczkę :-)
                  • Gość: andrzej.filipowicz A sedes na to - niemożliwe IP: 89.167.0.* 10.09.13, 22:01

> zaś Ty nieostającą sraczkę :-)

Gdybyś tylko chociaż jedno sprawozdanie finansowe albo wyniki audytu w oryginale znał, to miałbyś podstawy i prawo choćby i do zatwardzenia.

Ty masz problem, a nie ja, bo w przeciwieństwie do Ciebie wiem o czym się publicznie wypowiadam.
            • tajnos.agentos Re: Widzisz Andrzeju... 10.09.13, 16:47
              Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):

> A Ty jak zwykle z inwektywami... Ja wiem doskonale co piszę, bo w odróżnieniu o
              > d Ciebie i całej masy "normalnych" znam sprawozdanie finansowe i audyt nie tylk
              > o PLL...

A ja znam twoje zeznania podatkowe i wiem, że niejednej machlojki można by się w nich przyczepić ale nie pokażę. :)))
              • Gość: andrzej.filipowicz Wal śmiało IP: 89.167.0.* 10.09.13, 21:54
                tajnos.agentos napisał:

> Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):
                >
                > > A Ty jak zwykle z inwektywami... Ja wiem doskonale co piszę, bo w odróżni
                > eniu o
                > > d Ciebie i całej masy "normalnych" znam sprawozdanie finansowe i audyt ni
                > e tylk
                > > o PLL...
                >
                > A ja znam twoje zeznania podatkowe i wiem, że niejednej machlojki można by się
                > w nich przyczepić ale nie pokażę. :)))

Myślę, że doskonale wiesz, że w przeciwieństwie do mnie łamiesz prawo i nadużywasz uprawnień i kompetencji.

Gdybyś jednak był nieświadom tego co robisz, to dawaj, bo ja nie mam nic do ukrycia, a ponadto na moje utopienie się w zalewie, powieszenie, samospalenie czy inną samobójczą śmierć nie masz co liczyć, bo jestem czysty i przeźroczysty, że aż dokumenty się palą pomiędzy Waszymi palcmi - te wszystkie dokumenty, które kolejny raz przerzucacie żeby coś znaleźć.

Już kiedyś chyba Ci proponowałem żebyś pokazał swoje męstwo i skuteczność i zajrzał do sprawozdania finansowego, a teraz audytu PLL.

Zareaguj równie skutecznie jak próbujesz wobec mnie w stosunku do zapowiedzi szefostwa publicznej spółki, że nie ujawni audytu. Audytu, który sama przetrzymała, bo powinien był się znaleźć w KRS wraz ze złożonym tam sprawozdaniem finansowym .

Mnie próbujesz straszyć? Mnie, który zaliczył kontrolę trzech inspektorów Izby Skarbowej z zakresem kontroli jakiego nigdy nie ustalono dla PLL?

Nie strasz, nie strasz, bo będziesz musiał "bosmana" o węgiel farmakologiczny poprosić...
                • Gość: bosman jak zwykle zakończyłeś wywód... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.13, 21:59
                  akcentem kombatanckim. Psychoza?
                  • Gość: andrzej.filipowicz Weź sobie faktycznie na wstrzymanie IP: 89.167.0.* 10.09.13, 22:16

> akcentem kombatanckim. Psychoza?

Weź sobie jednak "bosmanie" na wstrzymanie , bo pisałem o kontroli nasłanej na mnie grubo po 2000 roku, a nie w latach 80. ubiegłego wieku.

Czy miała owa kontrola swoje korzenie w przeszłości nie wnikam - podaję tylko fakt, że trzech inspektorów Izby Skarbowej zostało wysłanych do kontroli jednoosobowej firmy i z zakresem godnym spółki S.A z minimum 3. osobowym zarządem i 5. osobową księgowością.

Biuro księgowe, z którą mam umowę na obsługę mojej firmy w całej długoletniej swojej historii z czymś takim się nie spotkało, bo nawet w tamtym systemie nie przekraczano granic, które PO pogwałciło wobec przedsiębiorców i obywateli po 2007 roku.

Obudź się fizycznie, bo mentalnie chyba już jesteś denatem skoro nie widzisz, co się wokół dzieje - pamiętaj tylko, że mój przypadek jest tylko epizodem przy tych sprawach, które dotknęły "Niepokonanych 2012"...
        • Gość: andrzej.filipowicz Jutro będziesz wolny i... bogaty IP: 89.167.0.* 10.09.13, 06:20
          qqbek napisał:

> Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):
          >
          > Widzisz Andrzeju (to kolejna już wiadomość, której taki tytuł nadaję):
          > Ty sobie:
          >
          > > My na forum o stratach, audytorzy nie tylko o stratach ale i nieodpowiedz
          > ialnoś
          > > ci zarządu i rady nadzorczej więc stuk-puk i masz konferencję prasową.
          > >
          > > Audyt został utajniony(formalnie ze względu na konkurencję ale my wiemy,
          > że idz
          > > ie o propagandę sukcesu) strata za pierwsze półrocze wyższa dwukrotnie od
          > tej z
          > > a cały ubiegły rok, a Ty piszesz o pozytywnej wiadomości?
          > >
          > > Jeżeli było to szyderstwo, to przyznam, że dobre i profesjonalne.
          >
          > A prezes "airportu" to z Platformy, której tak nienawidzisz, czy z ukochanego p
          > rzez Ciebie PiS?
          >
          > My tu cieszymy się skromnym, ale jednak sukcesem, Ty szydzisz z PiS-owskiego za
          > rządu portu (słusznie, ale warto ich jednak wspomagać w tym, co im jednak się u
          > dało - nie sądzisz?).
          >
          > > Jutro będzie konferencja prasowa w/s nowego sponsorów dla spółek "sporto
          > wych",
          > > a w sobotę obudzisz nie z ręką w nocniku - oczywiście nie bezpośrednio T
          > y, bo
          > > wiem, że to było szyderstwo.
          >
          > A co ma piernik do wiatraka (SPR i Motór w tej roli?).

Tyle samo oczywiście, co informacje, że:
          1)4 czerwca skończył się w Polsce komunizm(J. Szczepkowska - 1989)
          2)Dzisiaj(04.09.2013) w Polsce zakończył się kryzys(D. Tusk - 2013)
          3)Dzisiaj(09.09.2013)mamy gwarancję, że jutro PLL się odbije(K. Żuk - 09.09.2013)

Pytasz co ma piernik do wiatraka? Ten pierwszy nie powstanie jak wiatrak nie będzie miał powietrza ;)

Tak poza tym, to zabiegaj u radnych i prezydenta żeby spowodowali ujawnienie kompleksowego audytu PLL, to będziesz wiedział co napędza propagandy żarna...
          • wtopek kolejny stażysta GW 10.09.13, 07:25
            "Eurolot kupił pierwszą partię tych maszyn (model Q400 NextGen) w maju tego roku"

pragnę poinformować szanownego dziennikarzynę, że Dashe latają w Eurolocie od co najmniej 2 lat

Cały tekst: lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,14573890,Jest_nowe_miedzynarodowe_polaczenie_ze_Swidnika.html#ixzz2eSrVAYcA
      • pediatra Re: Zwykły przekładaniec 10.09.13, 08:30
        Te ręce w nocniku już tak głupie, że chyba cały przemysł stoi na ich sprzedaży.
        • Gość: andrzej.filipowicz Cały jak cały IP: 89.167.0.* 10.09.13, 21:58
          pediatra napisał:

> Te ręce w nocniku już tak głupie, że chyba cały przemysł stoi na ich sprzedaży.
          >

Przemysł jak przemysł ale pediatria i owszem.
    • Gość: bosman no i co malkontenci? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.13, 09:52
      wiem, wiem, jak was znam będziecie nadal przynudzać, jak, nie przymierzając , Filippo z Filippic.
      • Gość: maxxx Re: Propaganda "sukcesu"? IP: 173.233.197.* 10.09.13, 16:50
        Tak, czy inaczej, panie "bosmanie" do lubelskiego lotniska trzeba dokladac... i w najblizszej przyszlosci trzeba bedzie dokladac jeszcze wiecej !
        • Gość: bosman owszem, jak do... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.13, 18:31
          większości lotnisk w Polsce. Nie od razu Kraków zbudowano :-)
    • simonh Konieczne jest chociaż jedno połączenie z Niemcami 10.09.13, 18:30
      Na poczatek chocby jedno np.Berlin lub Frankfurt, ewentualnie Monachium Bardzo potrzebne jestz połączenie w kierunku południowym np. Wiedeń, skąd mozna polecieć dalej.
    • Gość: mancunian Re: Jest nowe międzynarodowe połączenie ze Świdni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.13, 19:34
      w końcu za Żuka Lublin wychodzi z czarnej d..y
      • Gość: bosman tak uważasz? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.13, 21:46
        W takiej dupie jaka po Żuku pozostanie dawno nie byliśmy. I nie przypisuj mu tylu zasług. W większości wykańcza dosłownie i w przenośni sprawy wcześniej rozpoczęte. Nooooo - za wyjątkiem "Circus scarabeus".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka