andrzej.filipowicz 20.09.13, 19:45 Moglibyście chociaż raz dać nam szansę na ocenę sytuacji publikując oświadczenie jednej ze stron, a nie tylko inwestorską czyli marszałkowską interpretację zaistniałych faktów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziki_truten Potrzeba radiestety. lub egzorcysty. 20.09.13, 20:19 Tam jakieś fatalne miejsce jest. Każdy projekt tam pada, niezależnie od epoki i władz. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.filipowicz Myśle, że wystarczy racjonalista 20.09.13, 22:00 dziki_truten napisał(a): > Tam jakieś fatalne miejsce jest. Każdy projekt tam pada, niezależnie od epoki i > władz. Gdyby po 1989 roku znalazł się chociaż jeden racjonalista, to po siły ezoteryczne nie trzeba by było w ogóle sięgać. Potwierdzeniem mojej tezy jest fakt, że zacytowano wyjaśnienia instytucjonalnego inwestora, który tłumaczy co generalny wykonawca miał na myśli składając stosowne oświadczenie poprzedzające zejście z budowy. Ciekawe, że do tej pory żaden marszałek nie zszedł dobrowolnie ze sprawowanej funkcji wydając oświadczenie, która zostałoby zastąpione interpretacją zarządu województwa. Ps. Aktualnie w skali kraju zostały złożone pozwy przez generalnych wykonawców publicznych inwestycji na kwotę roszczeń przekraczającą 10 miliardów złotych i to pomimo, że premier w Krynicy ogłosił koniec kryzysu w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Myśle, że wystarczy racjonalista IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.13, 22:34 Dlaczego dorabiasz ideologię? Po prostu, nierób i partacz dostał kopniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Re: Myśle, że wystarczy racjonalista IP: 89.167.0.* 20.09.13, 23:03 Gość portalu: gosciu napisał(a): > Dlaczego dorabiasz ideologię? Po prostu, nierób i partacz dostał kopniaka. Piszesz, że dorabiam ideologię? Pokaż mi drugi kraj, region i miasto na świecie gdzie spółka handlowa wychodzi z wielomilionowego kontraktu, który ma zapewnione pokrycie z środkach zewnętrznych? Piszesz, że partacz nierób dostał kopniaka? To ja się pytam kto i na jakiej podstawie dopuścił tego partacza i nieroba do inwestycji w ścisłym centrum miasta wojewódzkiego z aspiracjami do ogólnopolskiej metropolii? Przecież nie kto inny jak marszałek czyli inwestor spowodował, że służby specjalne państwa objęły nasze regionalne inwestycje antykorupcyjną tarczą. Załóż firmę, a zobaczysz kiedy i dlaczego przedsiębiorca gotów jest opuścić miejsce, które ma generować przychody nie tylko dla niego ale i innych ludzi. Jest tylko jedno miejsce na świecie, o którym mógłbyś napisać, że jest siedliskiem partaczy i nierobów ale jakże pisać negatywnie o sobie, kolegach i koleżankach wynagradzanych z pieniędzy wygenerowanych przez firmy, a nie kserokopiarki? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz69999 Re: Myśle, że wystarczy racjonalista 21.09.13, 02:03 a Ty to w ogole analizowales???bo jak kazesz komus wskazac jakis kraj moze sam pokazesz podobny ktory partaczowii kretaczowi pozwala na wszytko?? Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Myśle, że wystarczy racjonalista 21.09.13, 08:14 On nie jest od tego, on ma inną misję do wykonania. Taki Fachowiec i Autorytet nie może się marnować gubiąc w duperelach. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Re: Myśle, że wystarczy racjonalista IP: 89.167.0.* 21.09.13, 12:39 tajnos.agentos napisał: > On nie jest od tego, on ma inną misję do wykonania. Taki Fachowiec i Autorytet > nie może się marnować gubiąc w duperelach. :))) Zostaw na boku osobiste uprzedzenia i wykombinuj pełną treść oświadczenia, bo to co piszesz ma się do mojego komentarza jak znalezienie igły w stogu siana. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Myśle, że wystarczy racjonalista 21.09.13, 18:23 Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a): > Zostaw na boku osobiste uprzedzenia i wykombinuj pełną treść oświadczenia, bo t > o co piszesz ma się do mojego komentarza jak znalezienie igły w stogu siana. Świrku, o co ci chodzi? Znów rzeczywistość myli ci się z własnymi konfabulacjami? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz I praktyk IP: 89.167.0.* 21.09.13, 12:37 lukasz69999 napisał: > a Ty to w ogole analizowales???bo jak kazesz komus wskazac jakis kraj moze sam > pokazesz podobny ktory partaczowii kretaczowi pozwala na wszytko?? Masz na myśli ten konkretny przypadek czy moje osobiste doświadczenia podróżnicze albo te z realizacją zleceń i przetargów związane? Jeżeli pytasz o analizę tego konkretnego przypadku, to wróć do wpisu, który skomentowałeś, bo do analizy wszak brak tego o czym na początku tego wątków napisałem. Dla Ciebie zrobię wyjątek i nie czkając na rzetelność Gazety zwrócę się w poniedziałek do opisywanej firmy o udostępnienie oświadczenia złożonego inwestorowi razem z zejściem z budowy. Obiecuję, że jak opiekun forum publikacji nie zablokuje, to przeczytasz najpierw oświadczenie drugiej strony, a później analizę pochodzącą od jednego z ekspertów prawa zamówień publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
batekem Re: Myśle, że wystarczy racjonalista 21.09.13, 17:27 O czym wy w ogóle dyskutujecie. Nie macie pojęcia. Projekt jest skopany - to fakt. Polimex nie chce budować wg. tego projektu, zażądał zamiennego, bezbłędnego. Są na to opinie biegłych... Pewnie usłyszeli od marszałka: "pocałujcie mnie w d... nic nie dam, nie dopłacę, budujcie wg. tego co macie albo zaprojektujcie sobie sami". A projekt jest skopany konstrukcyjnie i nikt nie chce się podłożyć i wziąć na siebie tego bubla. Polimex pewnie też nie chce wykładać kasy na nowy projekt. Zejście z budowy nie sprzyja kiepskiej sytuacji finansowej wykonawcy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman też mi się tak wydaje. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.09.13, 20:06 Jeżeli projekt był na podstawie przetargu tak jak budowa to wszystko jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek To już klapa? Firma sama zostawia budowę w cent... 21.09.13, 09:11 Dla władz żaden problem. Bo kto za to płaci? Oni osobiście i bezpośrednio? Nie. To jakaś pani płaci, jakiś pan płaci, ja płacę, płacimy wszyscy... A "oni" wydają nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Podwójne pieniądze IP: 89.167.0.* 21.09.13, 12:44 dociek napisał: > Dla władz żaden problem. Bo kto za to płaci? Oni osobiście i bezpośrednio? Nie. > > To jakaś pani płaci, jakiś pan płaci, ja płacę, płacimy wszyscy... A "oni" wyda > ją nasze pieniądze. Gdyby to było z nadwyżki budżetowej finansowane, to byłoby pół biedy, a tak to jeszcze dochodzą odsetki od kredytów na te cele zaciąganych. Bez pełnego oświadczenia firmy, która zeszła z tej budowy i tak będą to tylko dywagacje, bo kto wie czy nie idzie o to żeby uciec do końca roku od konieczności płacenia należności w sytuacji kiedy w kasie inwestora tylko puste dno widać... Odpowiedz Link Zgłoś
gorn73 To już klapa? Firma sama zostawia budowę w cent... 21.09.13, 09:31 a ja się pytam po cholerę marszałkowskim taki ogromny gmach?! co to kuźwa ma być ? 50 m na każdego pierdzistołka? ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman nie 50 m na pierdzistołka... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.09.13, 20:08 tylko 25m. Zatrudni się nowych dla "zagęszczenia" powierzchni :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ad2009 To już klapa? Firma sama zostawia budowę w cent... 21.09.13, 14:09 A jak obrazi sie do końca ten cały Polimex to zrezygnuje z budowy Centrum Spotkań Kultur ( czyli supermarketu w centrum miasta)... To miejsce musi być chyba w jakiś sposob przeklęte... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula To już kolejna firma , która rezygnuje IP: *.jmdi.pl 23.09.13, 09:58 w Lublinie. Trochę to zastanawia i niepokoi ......a może wina jest po stronie Miasta ???? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś