Dodaj do ulubionych

Sobieska wola Pierwsza i karawana gazety

31.01.14, 19:09
czytajcie
lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,15367321,Ostatnie_auto_dotarlo_tam_w_srode__W_sklepie_tylko.html
w polsat news znów jest relacja z Dąbia - które graniczy z Sobieską

jak rany jestem w mendialnym cenrtum świata...
pzdr.
Obserwuj wątek
    • smalltownboy Re: Sobieska wola Pierwsza i karawana gazety 31.01.14, 19:36
      A przynajmniej wodę i prąd macie? :)
      • Gość: peacemaker Next step IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 19:49

Po tryumfalnym powrocie pismacy gazeciani powinni udac sie na Bliski Wschod
        i pomoc w uzyskaniu trwalego pokoju.
    • smalltownboy Re: mam inną perspektywę niż gazetowi raiderzy 31.01.14, 20:15
      No też mnie to dziwi, że za naklejanie plakatów sąd zastosował areszt. A byłemu marszałkowi Podkarpacia za afery wystarczyło poręczenie majątkowe.
      • kainel.kemezrp Re: mam inną perspektywę niż gazetowi raiderzy 01.02.14, 08:51
        jak widzisz samo napisanie że się szło piechota drogą którą reporterzy gazety ocenili jako niemożliwą do przejścia powoduje interwencję cenzury...
        Empi albo Krt szaleje...
        ...
        odpowiadając ci - widać lubelski sąd uznał że grafik majdanka ma wieksze możliwości matactwa niż marszałek wojeództwa...
        ...
        zacytuję teraz smaego siebnie z facebooka:
        Droga przez Krzczonów którą nie zaryzykowaliście iść piechotą
        - szedłem nią w niedzielę i w poniedziałek - w niedzielę wieczorem jak wracałem z Lublina do którego pojechałem spojrzeć w oczy Pietrasiwewiczowi też było - 15 i wiało jak... za Krzczonowem
        5 km od krzczonowa do końca krzczonowa III szedłem 2 godziny - potem dogonił mnie bus...
        ...
        w poniedziałek za to szedłem od Sobieskiej do końca Krzczonowa III (tego samego co w niedzielę) - też 5 km
        i znów złapał mnie bus

nie ma że się nie da iść jak się musi... hardcore owszem ale takie życie
        13 godz. temu · Lubię to!
        Przemek Leniak kiedyś zimą w zadymkę przeszedłem cała tę trasę nocą - przecierałem szlak bo nic nie jechało - wracałem wtedy z pod Warszawy po demontażu sceny w instytucie wysokich napięć

dodam wam na forum że w ubiegłą niedzielę kiedy już bus dowiózł mnie te brakujące 5 km do miejsca z którego mam jeszcze 1,5 kn pieszką do domu (ale nie wieje bo droga idzie doliną rzeki Giełczwi) zaszedłem do sklepu pana Dąbka po chleb i napić się piwa (dla wyluzowania się nieco - bo jadąc do Lublina i będąc w nim naprawdę spodziewałem się aresztowania)
        ...
        tak w ogóle to ta droga na Żółkiewkę z Krzczonowa jest bardzo ciekawa
        z ronda w Krzczonowie prowadzi ona koło dworca busów i straży Pożarnej po prawej i kościoła po lewej w dół ku rzece Radomirce (kiedyś w GwL był artykuł o śmieciach w jej ślicznym korycie)
        praktycznie zaraz jak się wyjdzie z doliny rzeki Radomirki pnąc się w górę i zakręcając w prawo mija się po lewej stronie bardzo ciekawą mogiłę - stoi na niej duży krzyż i powiewają biało-czerwone flagi
        nie wszyscy wiedzą co to za mogiła jest...
        a to jest masowy grób - ofiar poprzedników dzisiejszej antify
        to nie żart wcale - w tej mogile leżą zamordowani mieszkańcy okolic - zamordowani przez wyzwolicieli ze wschodu - takich ja Zygmunt Bauman dla przykładu...
        (no ten post długo tługo nie pobędzie)
        mogiłę dostrzega się w momencie gdy kończy się wał ochraniający drogę z lewej strony
        jej widokowi towarzyszy więc uderzenie silnego wiatru co przy temp -15 C powoduje że nie da się np zapiąć napa przy kurtce (wiem bo próbowałem w niedzielę - choć ja nie widziałem wtedy mogiły bo było już sporo po zamroku)...
        ...
        opowiadałbym wam dalej o tej drodze ale jaki sens ma żebym siedział i stukał skoro
        empi to wykasuje w tempie exspresowym?
        czytajcie póki jest...
        pzdr.
        • kainel.kemezrp Mafia plakatowa w Białej podlaskiej 01.02.14, 09:18
          www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140131/PODLASKA/140139981
          nie kpię tylko pokazuję że każdego może spotkać zderzenie z władzą i że ono boli
          emerytka jak nie zapłaci też pójdzie siedzieć przecie...

ani Herbapol ani emerytka nie mogą się czuć bezpieczni - o pracowniku majdanka już nawet nie mówiąc
          to nic że pada handel nic że dawni opozycjoniśći gwałcą swój rozsądek zmuszając się do wiary w 20 letnie ukrywanie pogladów
          ważne że jest czystość
          nie nie rasowa - ale równie zabójcza...
          pzdr.
    • tajnos.agentos Re: Sobieska wola Pierwsza i karawana gazety 01.02.14, 09:14
      No rzeczywiście, hardkor że paść można, jak ja dotąd mogłem jeździć po takich drogach, nie mogę zrozumieć! Nie doczytałem do końca, bo bo ze śmiechu zaplułem ekran i klawiaturę, i jeszcze ten bombastyczny język - o tradycyjnych błędach gramatycznych i stylistycznych nie wspomnę! Następną razą, jak pismaki zechcą się wykazać, niech wynajmą jakiegoś Case'a, albo inną Fadromę i po prostu niech przetrą drogę - pomoc będzie rzeczywista, skuteczniejsza i trwalsza. Jak się okazuje, ze zwykłej przeciętnej zimy też można zrobić gazeciane pośmiewisko... :DDD
      • tajnos.agentos Re: Sobieska wola Pierwsza i karawana gazety 01.02.14, 09:19
        A tak swoją drogą, to co władze województwa mają do dróg powiatowych i gminnych??? Czy pismak się dowiedział jakie kategorie dróg leżą w czyim zakresie kompetencji? Może na wszelki wypadek do Prezydenta i Prymasa trzeba było uderzyć? :DDD
        • kainel.kemezrp zdziwiłbyś się jakie władze i do czego co mają 01.02.14, 10:00
          ale rozumiem że szukasz zwyczajnie profesjonalizmu u reporterów gazety
          biorąc pod uwadę tradycje tego forum i ilość wątków na im wskazujących na jakość pracy redakcji mogę ci Tajnosie dwa slowa napisać i mam wrażenie że choć są one obraźliwe dla ciebie to się ze mną zgodzisz - głupi jesteś
      • kainel.kemezrp Ty sobie kpisz tajnos a ja się zastanawiam 01.02.14, 09:25
        Przecie oni nawet nie dojechali do sklepu Dąbka od którego cała wyprawa się zaczęła
        zatrzymali się przy dawnej szkole - tej co to ją kupił facet który potem nie wpuścił tam techników tepsy i nie mieliśmy telefonów nai internetu dwa czy trzy tygodnie
        w tej okolicy mieszka członek Forum Rozwoju Lublina - Czarny Zajączek - autor ciekawego bloga o tym jaki dobry jest liberalizm...
        myślę że oni się muszą znać
        Czarnego zajaczka - tu w Sobieskiej ludzie szanują - mówią że to niesamowicie zdolny facet
        ja widziałem go raz tylko z okna samochodu - odworząc jabłka do skupu w Tokarówce (będącej w dużo gorszej sytuacji niż wola jeśli chodzi o śnieg i zaopatrzenie zresztą a też mającej sołtysa wartego uwagi)
        ...
        u mnie w domu wyprawa funkcjonariuszy wywołała oczekiwanie na łomot poranny do drzwi
        dziś jednak policji nie było
        ...
        trochę mkam wrażenie że o wywołanie takiego strachu mogło iść redakcji...
        pzdr.
        • tajnos.agentos Leniaku! 01.02.14, 09:59
          Durne, infantylne pismaki na siłę robią "niusa" i sensację nie widząc w tym własnej śmieszności a Ty, dołączając do tego durną, prymitywną politykę stajesz z nimi w jednym rzędzie. Bawcie się dobrze - kropka. :P
          PS Bywa, że przy okazji śnieżnych zawiei i zamieci zdarzają się trudności z dotarciem do niektórych wsi przez 2-3, a nawet 4 dni, póki wieje i sypie. Dobrze że choć piwo zostało, wschodnie narody to twarde narody, dacie sobie radę. :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
          • kainel.kemezrp po pierwsze jednak nie politykę 01.02.14, 10:06
            widzę że ty nie rozumiesz sytuacji ludzi - brak ci empatii (nie tej och ach ale takiej rozsądnej empatii)

do Gazety naprawdę mało kto pisze - poza Kitlińskim którego już nawet oni nie mogą czytać...
            kiedy więc napisał do nich sołtys Dąbek - o realnym przecie lokalnym problemie robiąc tym pisanie wszystko co mógł by realizować oczekiwania jakie w nim pokładają mieszkańcy wsi którzy go wybrali na sołtysa
            wtedy redakcja Gazety wpadła w radość - napisał do nas ktoś inny niż Kitliński...
            dziwisz się im że skorzystali z okazji napisania tekstu opartego o realia a nie o facebooka i fora?
            no Tajnos - wybacz ale jaka w tym jest polityka niby?
            ....
            o tym że nie rozumiesz moich motywów chyba nie muszę pisać
            bo to rozumiem jasne jest
            moich lęków i strachu Słonka też nie musisz czuć - należy się nam przecie - wiadomo kim jesteśmy...
            ech tajnosie - głupku ty jeden...
            • kainel.kemezrp ma oże jednak politykę... 01.02.14, 10:18
              polityka - dziś to słowo jest rozumiane jako granda pyskówka i zadyma
              zawdzięczmy to "politykom" takim jak Niesiołowski Kurski Palikot Miller etc.
              ...
              polityka to jednak po prostu sprawy publiczne - takie ktore są ważne dla więcej niż jednej rodziny
              kiedy więc moja rodzina się boi - łomotu policji do drzwi - to jest to sprawa prywatna

ale kiedy wiele rodzin we wsi w której mieszkam boi się że zabraknie chleba - to to już jest polityka

oczywiśćie prymitywna polityka - godna pogardy tajnosa...
              • tajnos.agentos Re: ma oże jednak politykę... 01.02.14, 10:53
                kainel.kemezrp napisał:

> polityka - dziś to słowo jest rozumiane jako granda pyskówka i zadyma
                > zawdzięczmy to "politykom" takim jak Niesiołowski Kurski Palikot Miller etc.
                > ...

Kaczyński, Macierewicz, Zawisza, Pawłowicz...Oraz Leniak!

> polityka to jednak po prostu sprawy publiczne - takie ktore są ważne dla więcej
                > niż jednej rodziny
                > kiedy więc moja rodzina się boi - łomotu policji do drzwi - to jest to sprawa p
                > rywatna

Aha.

> ale kiedy wiele rodzin we wsi w której mieszkam boi się że zabraknie chleba - t
                > o to już jest polityka

Ojojoj! No cholera, ja nigdy na wsi nie bywam sobie nie potrafię tego wyobrazić, to straaaaaszneeeeeee!!! :DDD

> oczywiśćie prymitywna polityka - godna pogardy tajnosa...

Patrz wyżej - moje podsumowanie. :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
              • psotnik.kolatek Re: ma oże jednak politykę... 01.02.14, 12:52
                > kiedy więc moja rodzina się boi - łomotu policji do drzwi - to jest to sprawa p
                > rywatna

Leniak, poeta ci odpowie:

(...)i pod drzwiami staną,i nocą
                kolbami w drzwi załomocą -
                ty, ze snu podnosząc skroń,
                stań u drzwi.
                Bagnet na broń!
                Trzeba krwi!(...)

Niech ci Bóg pomoże Leniaku, bo na lekarzy już za późno! Od lat opluwasz na tym forum ludzi, wyciągasz ich prywatne sprawy do publicznej wiadomości, stroisz się w piórka prawego i sprawiedliwego, i co? Nico! Olewają cię ciepłym moczem i nawet nikt nie ma zamiaru podać cię do sądu z oskarżenia prywatnego. Zbastuj waść, bo stałeś się już nudny - ani z ciebie prawy i sprawiedliwy (trochę twoich grzechów można i na tym forum znaleźć, ani z ciebie polityk, ani bloger, ani... ani... Jednym słowem: Ni pies, ni wydra, coś na kształt świdra!
                • kainel.kemezrp Niech mi pomoże Bóg... 01.02.14, 14:14
                  kiedy utworzyłem, na facebooku wydarzenie pt. Idę spojrzeć w oczy Tomasza Pietrasiewicza
                  dość szybko pojawił się pierwszy antifowiec amator
                  wiesz co mi napisał?
                  zacytuję całą rozmowę - bo w końcu nie byle kto się pofatygował
                  to sam Szymon Domagała Jakuć - powiedzmy że nadzieja artystyczna lemingów maści czerwonawej
                  ok czytaj:
                  Szymon Domagała Jakuć dodał post w grupie Idę spojrzeć w oczy Tomasza Pietrasiewicza
                  Szymon Domagała Jakuć 25 stycznia 00:27
                  Cześć. Jestem Żydem. Jebać Was !
                  na tego posta odpowiedział mu byt być może wirtualny:
                  Katarzyna Str 25 stycznia 00:29
                  nie jesteś !!!
                  na to Jakuć napisał "Jestem, psujesz zabawę"
                  na to znów Katarzyna Str "Ok jesteś"
                  na to wtrąciłem się bo to w końcu było moje wydarzenie napisałem tak:
                  " Przemek Leniak 25 stycznia 00:41
                  zabawę?
                  ku... są wszędzie bo to nie zawód a charakter
                  18 sierpnia 1902 roku Sissel i Itzek Leniak urodzeni we Warszawie (20 lat wcześniej urodzeni) wybrali się statkiem Nerissa z Hamburga do St. Christian Icek był krawcem i zdaje się że mieli jedno dziecko...
                  a teraz spie...j ku......
                  "
                  po czym dodałem
                  "Przemek Leniak 25 stycznia 00:41
                  ale cenzurować to cię nie będę świadcz tu o sobie"
                  ...
                  chwilę było spokojnie
                  jednak Jakuć nie mógł sobie darować
                  kiedy napisałem tego posta:
                  " Przemek Leniak 24 stycznia 20:16
                  Aktualizacja z godz. 19:36
                  Sąd Okręgowy w Lublinie, tuż po godzinie 19, zdecydował o zastosowaniu tymczasowego trzymiesięcznego aresztowania czwórki zatrzymanych mężczyzn.

Aktualizacja godz. 16.20
                  Prokuratorzy wystąpili do sądu o tymczasowe aresztowanie czterech podejrzanych. Chodzi o 35-letniego Krzysztofa K., 34-letniego Bartłomieja I. i Łukasza P. (bezrobotni mieszkańcy Lublina) oraz 50-letniego Krzysztofa K., pracownika Muzeum na Majdanku.

za Kurierem Lubelskim

to pierwszy od bardzo wielu lat przypadek aby dokonano 3 miesięcznego aresztowania za domniemane wydrukowanie dwu plakatów
                  "

Jakuć postanowił go skomentować tak:
                  " Szymon Domagała Jakuć 25 stycznia 01:02
                  Dlaczego tylko 3 miesięcznego ? :) "
                  wypadało mi wyjaścnić
                  "Przemek Leniak 25 stycznia 01:03
                  to proste 3 miesiące wystarczą by lemingi zapomniały o co chodziło
                  ale oczywiście musi być więcej aresztowań bo ja lemingom nie pozwolę zapomnieć
                  "
                  teraz uważaj bo dochodzimy do sedna
                  "Szymon Domagała Jakuć 25 stycznia 01:06
                  Chcesz zostac męczennikiem Przemek? "
                  odpowiedziałem w moim stylu ortograficznym
                  "Przemek Leniak 25 stycznia 01:07
                  jestem przyzwyczajony - od urodzenia mieszkałem na drodze menczenników"
                  i teraz sedno psotniku
                  "Szymon Domagała Jakuć 25 stycznia 01:17
                  Więc mam dla ciebie złą wiadomość Przemek. Nie zostaniesz męczennikiem a co najwyżej filmem tygodnia.Jeśli szukasz kłopotów znajdziesz je. Jesli posuniesz sie za daleko , opiszą cię w gazecie jako oszołoma i nie pomogą ci żadni przodkowie . Nie opiszą tego na pierwszej stronie ,ale na 17 i to małymi literkami. Trafisz na 3 miechy pod cele,a jak wyjdziesz to będziesz posuwał swoją żonę od tyłu, bo normalnie bedzie ci za luźno "
                  w pewnym sensie przewidział więc cię psotniku Jakuć z tym że przecenił z tą 17 stroną ;-)
                  dwa dalsze moje wpisy były takie
                  " Przemek Leniak 25 stycznia 01:20
                  ty wiesz co szymuś - ja lubie dobrą literaturę - spadaj ok
                  Przemek Leniak 25 stycznia 12:11
                  Uciekł antifowiec... "
                  Jakuć skasował bowiem swoje wpisy i żeby było zabawniej również wpisy wymyślonej przyjaciółki Katarzyny Str ;-)
                  o dziwo Jakuć odpowiedział:
                  "Szymon Domagała Jakuć 25 stycznia 12:40
                  Nie uciekłem.Nie boję się . Po prostu jesteś beznadziejnym przypadkiem psychicznego zjeba. Żal mi ciebie "
                  pojąłem próbę nawrócenia "atysty"
                  "Przemek Leniak 25 stycznia 12:54
                  ale wstyd ci było swoich wpisów bo sam je ocenzurowałeś - to charakterystyczne dla kiepskiej literatury ze znika bez śladu jak słyszałem"
                  bez skutku choć doczekałem się komplementu
                  "Szymon Domagała Jakuć 25 stycznia 12:58
                  :D Sam pewnie piszesz swoje wypociny ale nikt ich nie chce wydawać :D "
                  "Szymon Domagała Jakuć 25 stycznia 13:11
                  A komentarze usuwam bo nie chcę mieć nic wspólnego z tobą i nie chce ci napędzać zainteresowania. Miejsce takich jak ty jest tam gdzie teraz jesteś - na marginesie. "

jak widzisz zaszczyt mnie kopnął choć na marginesie...

prywatne sprawy do publicznej wiadomości to sobie nie przypominam bym wyciągnął komu
                  ale olewają mnie bo nie moga mnie wsadzić ani z oskarżenia prywatnego skazać
                  zapytaj folkatkę podobno próbowała
                  po prostu pisze prawdę - bez sciemy i koloryzacji
                  to nudne bo prawdziwe
                  czy sprawiedliwe i prawe? - nie ci będzie że to piórka jedynie
                  a że ni pies ni wydra
                  jest ja w piosence

pzdr
            • tajnos.agentos Re: po pierwsze jednak nie politykę 01.02.14, 10:50
              kainel.kemezrp napisał:

> widzę że ty nie rozumiesz sytuacji ludzi - brak ci empatii (nie tej och ach ale
              > takiej rozsądnej empatii)

Czym się różni empatia rozsądna od empatii nierozsądnej?

> do Gazety naprawdę mało kto pisze - poza Kitlińskim którego już nawet oni nie m
              > ogą czytać...
              > kiedy więc napisał do nich sołtys Dąbek - o realnym przecie lokalnym problemie
              > robiąc tym pisanie wszystko co mógł by realizować oczekiwania jakie w nim pokła
              > dają mieszkańcy wsi którzy go wybrali na sołtysa
              > wtedy redakcja Gazety wpadła w radość - napisał do nas ktoś inny niż Kitliński.
              > ..

A co mnie to wszystko obchodzi? Przeżywasz to? Sen ci odbiera? :D

> dziwisz się im że skorzystali z okazji napisania tekstu opartego o realia a nie
              > o facebooka i fora?
              > no Tajnos - wybacz ale jaka w tym jest polityka niby?
              > ....

Nie wiem o czym gadasz i mało mnie to obchodzi. Co ma wspólnego śnieg z "Antifą" i Bermanem? :DDD

> o tym że nie rozumiesz moich motywów chyba nie muszę pisać
              > bo to rozumiem jasne jest
              > moich lęków i strachu Słonka też nie musisz czuć - należy się nam przecie - wia
              > domo kim jesteśmy...

> ech tajnosie - głupku ty jeden...

Spadaj, psycholu. :PPP
              • kainel.kemezrp Dziś pojechaliśmy samochodem do Krzczonowa 01.02.14, 14:24
                na zakupy - jak co sobotę...
                najpierw postanowiliśmy jechać przez Giełczew - czyli na około...
                bez problemu dojechaliśmy zrobili zakupy w tym GW z powodu artykuł który linkowałem
                załatwiliśmy sprawy i ruszyliśmy droga którą wczoraj bali się iść reporterzy
                oczywiście niebieską Corsą Słonka
                w połowie drogi mielismy przystanek bo ciężarówka z karma dla zwiarząt jjadąca do pobliskiej farmy czekała aż ciągnik z ładowarką odśniezy jej szerzej drogę
                szerzej bo chwilę wccześniej ciężarówkę wyminął nasz sasiad swoim audi A6 nie czekając na ładowarkę
                kiedy staliśmy okrażał nas srebrny śmigłowiec polsatu chyba - do tego jeszcze wrócę...
                potem gdy dojechaliśmy już do sobieskiej
                drogę zablokował płóg śniezny - połowa drogi była drożna ale płóg strasznie sypał na boki - widoczność 0 metrów więc czekaliśmy
                jak odśnieżył już drugi pas dotarliśmy do domu
                całość naszej podróży to 3 godziny od wyjechania z domu do powrotu włącznie z zakupami
                ...
                kiedy piszę te słowa w Polsacie News Donald Tusk stawia do pionu wojewodę lubelską żeby odśnieżyła drogę Dąbie - Kościól w Sobieskiej i mu zameldowała o tym
                ta droga jest o 300 metrów od mojego domu za rzeką Giełczew
                ...
                Tak dba o mnie sam Premier...
                pzdr.

ps. gdyby lublin miał takiego sołtysa jak nasz - to Tusk tak dbałby o Lublin jak dba o nas ;-)
                • kainel.kemezrp 38 minut temu w GwL 01.02.14, 15:25
                  lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,15384405,Tusk_dzwoni_do_wojewody__Ma_natychmiast_pojechac_do.html
                  czasem mam wrażenie że jestem zbyt szybki....
                • Gość: bosman słaśnie Pani Wojewoda... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.02.14, 15:27
                  zakończyła relację ze swojej peregrynacji do Żółkiewki Gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, gadała, - o 15,24 przestała. Ruszyła dziarsko pieszkom w kierunku Leniaka. Leniaku! - szykuj grzańca dla Wojewody!!!
                  • kainel.kemezrp Bosmanie u mnie gość w dom Bóg w dom 01.02.14, 16:05
                    nawet i najwyższe władze mogłyby tu bezpiecznie wypić grzańca (choć tylko z domowego wina bo piwa akurat u nas brak - mogłbym jednak pójść po nie do sklepu to tylko 1,5 km)
                    jak będzie ta wojewoda to może zrobimy sobie sweetfocię razem
                    pa

ps. miałeś do mnie zajechać i co?
                    • kainel.kemezrp eeeee... 01.02.14, 16:07
                      czym jeżdzi wojewoda?
                      ...
                      bosman - dobre mam wino
                      pzdr
                      • kainel.kemezrp Jeśli jeżdzi citroenem 01.02.14, 16:56
                        to ja to ten gość z łopatą ;-)
    • kainel.kemezrp 3 min temu przejechał objazdowy sklep 01.02.14, 16:55
      jest dokładnie jak w każdą sobotę
      ...
      myślę że powinniście zazdrościć nam skuteczności naszych wiejskich władz
      pzdr.

ps. u nas za plakaty nikogo się nie wsadza do więzienia

pps. sarny chodzą tuż za ogrodzeniem i robią bobki których nie trzeba ładować w torebki
      • tajnos.agentos Re: 3 min temu przejechał objazdowy sklep 01.02.14, 21:18
        kainel.kemezrp napisał:

> ps. u nas za plakaty nikogo się nie wsadza do więzienia

O cholera! To chyba na Marsie jest??? :DDD

> pps. sarny chodzą tuż za ogrodzeniem i robią bobki których nie trzeba ładować w
        > torebki

U nas też.
        • Gość: kainel Re: 3 min temu przejechał objazdowy sklep IP: *.opera-mini.net 01.02.14, 22:12
          homosarny też kupają?
          asz gender ten
    • Gość: bosman Leniaku - odwilż IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.14, 10:36
      szykuj pontony dla P.Wojewody, bo jesli nawiedzanie Twoich stron weszło jej w krew to mogą sie przydać. I w tv będziesz bo Centrum Kryzysowe nie ma pompki do pontonów i nie zdąży, jak zwykle ;-) Miłego dnia :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka