Dodaj do ulubionych

Liceum w Lublinie

02.04.14, 11:35
Proszę o radę w którym liceum kierunek biologiczno- chemiczny jest na wysokim poziomie. I do jakich nauczycieli tych profili warto trafić.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Liceum w Lublinie IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.14, 19:51
      Staszic, pani Konik; jest genialna, choć marudna w ciągu trzech lat nauki...
    • Gość: Olaaa Re: Liceum w Lublinie IP: 46.77.124.* 05.04.14, 17:08
      Jak biol-chem to tylko w 5 L.O. :)
      wszystkie nauczycielki od biologii (jest u nas ich 4, osobiście nie miałam lekcji tylko z jedną) są cudowne, żadna Cię nie zawiedzie. Mają świetne podejście do tego przedmiotu, potrafią wszystko dokładnie wytłumaczyć, wiadomości wynosi się z lekcji. Co do chemii- mam styczność tylko z jedną nauczycielka. Potrafi wytłumaczyć, z mojej całej 34 osobowej klasy tylko jedna chodzi na korki.
      Co do ogólnej atmosfery- klimat jest niepowtarzalny. Zdarzają się pojedyncze przypadki lansu, ale w swoim otoczeniu mam tylko cieplne,mile i sympatyczne osoby, które wiedzą po co przyszły do tej szkoły i zawsze służą mi pomocą np. gdy nie rozumiem czegoś z matmy. Gdybym miała wybierać jeszcze raz- bez wahania przyszła bym do piątki :)
      Jedyną rzeczą, która może przeszkadzać są lekcje na dwie zmiany. Najpóźniej trwają do 17;05, co może przeszkadzać, gdy ktoś dojeżdża do szkoły (ja mieszkam 25 km od Lublina, dojazd do szkoły zajmuje mi 40 minut, ale po pewnym czasie przyzwyczailam się do późnego wracania). Dodam, że na druga zmianę mają tylko uczniowie z pierwszych klas. Drugie i trzecie klasy zaczynają 7;30/8;20, ale tylko dlatego że mają po prostu więcej nauki :)
      Polecam i zapraszam! :)

uczyć i służą mi zawsze pomocy, gdy np
    • klazia Re: Liceum w Lublinie 23.04.14, 00:49
      Też polecam 5.
      Biologia faktycznie na wysokim poziomie - wszystkie Panie są chyba powołane do nauki tego przedmiotu :)
      Natomiast jeśli chodzi o chemię.... z mojej 33 osobowej klasy na korki NIE CHODZI może 4-5 osób ale z tego co wiem moja nauczycielka w tym roku odchodzi.
      Nauczyciele wymagający (czasem za bardzo) ale skoro idziesz do biol-chemu to pewnie masz ambicje i nie chcesz "przebimbać" 3 lat. Atmosfera w szkole faktycznie fajna, muzyka na przerwach, dni tematyczne, kiermasze itp. Jesli trafisz na fajnych ludzi to na pewno nie pożałujesz. Jedyny minus jest taki że przez 3 lata nie byliśmy na wycieczce... ale intergowaliśmy się poza szkołą :) ja niestety właśnie kończę szkołę i na pewno będę za nią tęsknić!
      • Gość: lalalalala Re: Liceum w Lublinie IP: *.multimo.pl 24.04.14, 18:47
        Jaki jest próg punktowy na bio-chem w V Lo w Lublinie?
        • Gość: Lola Re: Liceum w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.14, 10:32
          W ubiegłym roku było ok. 160 punktów...
          Ale to wszystko zależy od wyników testów gimnazjalnych, a z tego co słyszałam w tym roku były trudne, więc progi mogą się obniżyć. :)
    • Gość: Cześka Re: Liceum w Lublinie IP: *.nowanet.pl 24.04.14, 20:06
      Podobno Zamoy ma dobrych nauczycieli od biol-chem. Chociaż ogólnie o szkole słyszałam złe opinie- beznadziejnie uczą i wgl. Ale z innych źródeł wiem że właśnie najlepsi nauczyciele na biol- chem to w Zamoju. I Unia tez ma porządny biol-chem.
      • Gość: biolchem Re: Liceum w Lublinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.01.15, 21:02
        Polecam Zamoya. Chodze do klasy gdzie uczy sor Mazur. Wymagajacy piekielnie ale jednoczesnie bardzo duzo daje z siebie. Biologia srednia ale to zazwyczaj tak jest. Chemia bije wszystko....:)
        • Gość: Olaf Re: Liceum w Lublinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.15, 09:50
          Mój syn uczęszcza do liceum gostyńskiego – to jest szkoła z indywidualnym podejściem do ucznia. Można powiedzieć tak: idzie tam młody człowiek, który jest ciekawy świata i wychodzi młody człowiek, który jest również ciekawy świata. Bardzo często w publicznych szkołach ta sprawa jest zaniedbywana, głównie przez wielkość szkoły i pęd, żeby w rankingach dobrze wypaść.
          • Gość: MirosławRay Re: Liceum w Lublinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.04.15, 16:32
            A Olaf to słusznie trafił z tą frustracją. Coś w tym jest, co potem przekłada się na przykład na zachowanie na studiach – że muszę być za wszelką cenę najlepszy. Rzeczywiście szkoła Gostyńskiego inną, lepszą filozofię nauki ma
          • Gość: Gostyniak Re: Liceum w Lublinie IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.15, 20:40
            zgadzam się z opinią Olafa. Mój syn chodził tam do gimnazjum, teraz chodzi do liceum. Ocen na semestr nie ma cudownych, ale zupełnie inaczej wyglądają wyniki z egzaminów koncowych. Polecam Gostyńskiego i trzymam kciuki za syna - wybiera się na medycynę :)
    • Gość: Zamoyszczak Re: Liceum w Lublinie IP: 5.174.212.* 27.03.15, 23:19
      Polecam Zamoya bezapelacyjnie szczególnie jeśli chodzi o chemię z panem Piotrem Mazurem. Wymagający, specyficzny sposób bycia posiada, ale jednocześnie wytłumaczy jak trzeba wszystko. mnóstwo materiałów maturalnych itp... Zresztą biologia z dr Grażyną Topolską też jest super byle tylko chceić się uczyć....
      • annama-ria31 Re: Liceum w Lublinie 15.12.15, 08:20
        dr Grażyna Topolska jest niesamowita, ogromna wiedza, pracowitość, systematyczność, konsekwencja, potrafi zmotywować uczniów do nauki, bardzo się cieszę, że syn ma biologię właśnie z nią.
    • Gość: Zamoy the best! Re: Liceum w Lublinie IP: *.google.com 16.05.15, 09:35
      Polecam Zamoya. Świetni ludzie i nauczyciele, a już od biol - chemu szczególnie. Ogólnie bardzo ciekawe lekcje. Ja chodzę i naprawdę nie narzekam :) . Tylko najpierw trzeba się tam dostać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka