Dodaj do ulubionych

ulewanie i wymioty - mleko ze śluzem

09.04.07, 17:46
Witam!
Moja trzy miesięczna córeczka ulewa lub wymiotuje mlekiem w którym jest
przeźroczysty śluz wyglądajacy tak jak flegma przy katarze, czasami jest to
strawione mleko i gęsty śluz . Przy tym bardzo mało je i nie ma apetytu. Czy
wasze dzieci też tak mają?
Obserwuj wątek
    • barbud Re: ulewanie i wymioty - mleko ze śluzem 09.04.07, 20:31
      podciągam moja mała też ma identycznie tylko że ma apetyt ale jest marudna
      • gorgla Re: ulewanie i wymioty - mleko ze śluzem 09.04.07, 20:49
        ja również mam ten sam problem od jakiegos czasu mała częściej ulewa a raczej
        wymiotuje takim strawionym mleczkiem . Jest również marudna i starsznie (tak mi
        się wydaje) nerwowa. Pytałam lekarza w czasie szczepienia to mi powiedział że
        taki wiek ( mała ma 4mies i 1 tydz) i że to normale przy energicznych dzieciach
        takie wymioty i ulewanie. Nie wiem co myślec mała przybiera normalnie i jest
        zdrowa. Ostatnio doszły jeszcze piski - okropnie piszczy w czasie zabawy i jak
        jest zła i wogóle czasami nie da sie wytrzymac , po całym dniu głowa boli.
        • barbud Re: ulewanie i wymioty - mleko ze śluzem 10.04.07, 09:29
          własnie mam zamiar wybrać sie do lekarza bo juz nerwowo nie wytrzymuje z tym
          jej ulewaniem mała ma prawie 4 miesiące - ogólnie dużo ulewa ale jak sie jej
          uleje ze śluzem to zaraz marudzi czy płacze - właśnie przed chwilą zarzygała
          mnie i siebie że cały jej i mój ubiór do przebrania i podobnie jak u
          poprzedniczki wczoraj strasznie mi piszczała - pierwszy raz sie to zdarzyło.
          • fortisa Re: ulewanie i wymioty - mleko ze śluzem 10.04.07, 11:08
            moj chlopaczek ma 2,5 miesiaca i czasem tez mu sie zdarza takie ulewanie. zaraz
            po jedzeniu wymiotuje najczesciej swiezym mlekiem z takim przezroczystym sluzem.
            i wydaje mi sie ze jak ograniczam mleko i jego produkty to problem jakos
            przestaje istniec a jak sie tego najem to wlasnie sa te ulewania
            • agawuj Re: ulewanie i wymioty - mleko ze śluzem 10.04.07, 15:09
              No właśnie może to ma związek z alergią. Pytałam znajomej pediatry o ten śluz to
              powiedziała, że mogą być to kwasy. Inny lekarz, że flegma - wątpię bo do tej
              pory żadna infekcja się nie rozwinęła. Dziś zrobiłam jej morfologię zobaczymy
              czy nie ma anemii- może to jest przyczyną braku apetytu.
        • monikaa13 do gorgla 10.04.07, 15:29
          moja ma prawie 5 miesiecy, i dobrze juz od miesiaca, strasznie piszczy, nie
          placze tylko tak piskliwie wrzeszczy, w czasie zabawy tez, nie chce lezec w
          ogole, nie chce sie bawic, kiedys ladnie sie bawial sama teraz nie hce w ogole,
          ciagle chce byc na rekach, jest strasznie marudna
          tez ulewa po kazdym jedzonkui strawionym mlekiem

przybiera tez dobrze, nieraz juz nie wytrzymuje tego marudzenia i tych
          wrzaskow, pisali ze taki wiek, a u mnie to trwa jzu z miesiac dobry

poza tym mala sie ciagle slini, ale to trwa juz od drugiego miesiaca, caly czas
          leci jej slina, do tego wszystko pcha do buzi, al edziasla ok, iwec sama nie
          wiem

do tego wydaje mi sie dosc senna, czy twoja tez lubi spac i jest taka marudna i
          senna, czy lubi sie bawic dlugo i sama?????????
    • kasia.jankowska Re: ulewanie i wymioty - mleko ze śluzem 10.04.07, 20:52
      cze,
      i co lekarz Ci powiedzial,jakie wyniki morfologii?MOze mi cos podpowiesz.Moja
      corka,ma niskie zelazo od narodzin,apetyt ma.
      Ja mam podobny problem,z tym ze moja corka ma juz ponad 6 miesiecy.Od poczatku
      mowilam, o tym pediatrze,ale na poczatku bylo,ze to normalne,potem,tez,ze moze
      zaflegmiona itd/itp,az w koncu tydzien temu dala mi skierowanie na usg
      brzucha.Ide na nie w czwartek.Czy WAsze dzieci wymiotuja o roznych porach czy w
      podobnych godzinach?Moja corka,jak byla mlodsza wymiotowala po kilka razy
      dziennie a ostatnio dzien w dzien wymiotuje o 5:30 rano.Jest to
      okresowe,wymiotuje pare dni z rzedu ,potem spokoj,i od nowa.Najdluzej
      wymiotowala 2 tyg,z rzedu.Od tygodnia dni pije melise 2 razy dziennie <ponoc
      pomaga gdy dziecko wymiotuje> i zauwazylam poprawe.Od 3 dni nie zwymiotowala rano.
      • martmilcz Re: ulewanie i wymioty - mleko ze śluzem 10.04.07, 21:02
        moja rzygala szklankami. do tego pojawila sie smierdzaca kupa. ale naprawde
        smierdzaca - zgnilym jajem. lekarz powiedzial ze kupa to od alergii i ze
        ulewanie tez moze ale nie musi byc od alergii. A marudzenie to pewnie dlatego ze
        im kwas do gardla podchodzi. MOja czasem to wymiotuje az jej cale cialko
        zarzuca. ale lekarz mowi ze poki bodrze przybiera na wadze to nie ma powodu do
        niepokoju. tylko mi sie serce kraje bo musi ja stasznie bolec.

Mozna podniesc materac o pare centymentrow. ja wlozylam pod spod ksiazki. to
        samo z przewijakiem. dalej jej sie zdarza ulac przez sen ale nie leje sie juz
        przez nos, a i tak bywalo.

pozdrawiam zarzygane mamysmile
        • kasia.jankowska Re: ulewanie i wymioty - mleko ze śluzem 11.04.07, 21:25
          Moja corka ma podniesiony materacyk.
          A jak karmicie Wasze dzieci nad ranem w nocy?Bo nie mialo znaczenia u nas czy ja
          karmilam na lezaco,siedzaco.Wymiotowala i tak,doslownie konczyla jesc,ja
          chcialam wstac i chlusniecie na pol lozka,lecialao buzia,nosem.
          Czy zdarza sie Waszym dzieciom,wymiotowac po wiekszym placzu?Bo mojej tak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka