Dodaj do ulubionych

To forum zdechło definitywnie.

24.08.14, 11:03
Koniec. :(
Obserwuj wątek
    • Gość: bleee... Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.14, 13:04
      ...["]... bleee...
      • wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 13:21
        R.I.P.
        • dociek Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 13:37
          Teoretycznie... jeszcze istnieje. Ale raczej na zasadzie forumowego "hospicjum".
          Po 11 latach mojego w nim udziału, stwierdzam to z wielką przykrością.
          • krt_czart Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 13:56
            Kryptoreklama pod pozorem dobrych rad oraz niezrozumiałe odkopywanie wątków sprzed kilku lat przez jakieś "nietubylcze nicki", wpisuje się w formułę "FORUMOWEGO HOSPICJUM - Lublin".
            • Gość: basia Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.14, 14:04
              Jakie zwierzatka lubicie?
              • dociek Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 14:13
                Prowadzisz hodowlę może? Ostatnio lubię świeżą sielawę smażoną i wędzoną.
                • wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 14:45
                  A ja smażonego dorsza. Lubię też małe baranki czyli jagnięta w formie pilawu.
                  • Gość: marzof10 Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.lublin.mm.pl 24.08.14, 14:50
                    A jak tam malowanie i cyklinowanie???

A ja chcę baranka sobie przyrządzić sama. Tylko, że w sklepach jest sprzedawany "teoretycznie" :-(((
                    • wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 15:09
                      Wiórkowanie i pastowanie. W porządnych domach parkietów się nie cyklinuje ;-))) Jakoś idzie.
                      Faktycznie trudno dostać to mięso, ale czasem się udaje. Ja kupiłem niedawno w Carefourze.
                      • Gość: marzof10 Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.lublin.mm.pl 24.08.14, 15:41
                        A! prawda.... wiórkowanie to miało być... Ja szczęśliwie mam to za sobą.. od x lat.

Z jagnięciną kiepsko, ale.... budowali u mnie zazulkę :-))) i....pozytywnie mnie zaskakuje. I wystrojem i zaopatrzeniem....

• wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 19:10
                          Gość portalu: marzof10 napisał(a):

> Z jagnięciną kiepsko, ale.... budowali u mnie zazulkę :-))) i....pozytywnie mni
                          > e zaskakuje. I wystrojem i zaopatrzeniem....

Moją wyremontowali - przestałem się brzydzić (wcześniej miałem wrażenie, że przykleję się do podłogi, koszyki i półki też były brudne) i to właściwie tyle. Trzy produkty, które biją na głowę konkurencję wszelaką to trochę mało. Wpadam specjalnie po nie, najwyżej dwa razy w miesiącu. Minusem sieci jest nierówne zaopatrzenie - asortyment bywa różny w różnych sklepach i to, że ciągle nie brakuje sklepów z wszechobecnym syfem. Choćby ten przy rondzie na Czubach. Szkoda, bo tam akurat można dostać fantastyczną kaczkę. Produkt czwarty, ale ze względu na brud - omijam.
                          • Gość: marzof10 Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.dynamic.mm.pl 24.08.14, 19:51
                            Moja jest duża. Wędliny, nabiał część warzyw w dużych szafach-chłodniach zamykanych szklanymi, przesuwanymi drzwiami. Piekarnia z bagietkami czosnkowymi :-))), które można zapakować w papierowe torebki. Rukola i różne sałaty, zioła :-))), mięso i wędliny z Sokołowa. Ja wybiorę parę rzeczy.... Za nabiałem nie przepadam. Ale np. ostatnio był morszczuk wędzony, super (on nie nabiał, tak mi wyszło ;-))).
                            Czyściutko. I mam przede wszystkim ją blisko domu...
                            Acha! i nie reklamuję jej z pobudek merkantylnych. Po prostu zawsze uważałam te sklepy za ... kamieni kupę. A tu zaskoczenie. Np. ostatnio w sklepie nie dla idiotów kupiłam worki do odkurzacza za 25 zł. Wchodzę do mojej zazuli a tam 12 sztuk za 20 zł, również z tkaniny, nie wiem czy gorsze jakościowo...
                            A w ogóle skoro przemierzasz Czuby, to sam sprawdź....;-)))
                            • wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 21:20
                              Gość portalu: marzof10 napisał(a):

> A w ogóle skoro przemierzasz Czuby, to sam sprawdź....;-)))

Będę musiał się rozejrzeć, bo szczerze mówiąc nie wiem, gdzie to znów powstało, a ja jakiś mało uważny jestem. Na Marca Polo wpadłem przypadkiem i zdziwiłem się, że zburzyli Statoil. Czasem bezwiednie polezę kilka... metrów za daleko, ale w zasadzie coraz rzadziej tamtędy łażę, a z pojazdu mniej widać :-)))
                              • Gość: marzof10 Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.lublin.mm.pl 24.08.14, 22:21
                                Jest na Widoku, na Bursztynowej, trzeba z JPII skręcić koło stacji benzynowej lukoil, minąć Aldik i zaraz za wieżowcem jest ona, najpierw straszy ze słupa, ale z daleka widać i żółty budynek :-)))
                      • Gość: mieszkaniec LU Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.14, 15:50
                        Odpowiedź jest jedna. Życie towarzyskie przeniosło się do knajp. Tutaj pozostali spauperyzowani na własne życzenie desperaci. Dalej liczą na poprawę własnego bytu poprzez ślinienie się nad klawiaturą.
        • Gość: bleee... ...umarł... IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.14, 16:40
          ...odszedł... już nie przebiegnie po klawiaturze... nie ułoży się na mojej poduszce... ... ... bleee...

lehardi.wordpress.com/2014/08/24/dziewiec-zywotow-mundka-1999-2014/
          • jola.iza1 Re: ...umarł... 24.08.14, 17:21
            Jeszcze nie raz przebiegnie po klawiaturze, Koty tak mają, serio serio , trzym się.
            • Gość: bleee... Re: ...umarł... IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.14, 17:32
              ... dziękuję... bleee...
              • jola.iza1 Re: ...umarł... 24.08.14, 18:14
                Nie rycz , wystarczy, że ja , głupia, ryczę.
    • empi Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 16:00
      Forum zdechło z chwilą zaniku komentowania artykułów GWL na nim. Podrzucano regularnie jakąś padlinę na którą zawsze ktoś się chętnie rzucił. Lenistwo ogólne, każdy potrafił skrytykować, hejterstwo wtedy kwitło w całej krasie :). Założycieli tematów zaś brak. Nawet bleee nie chce założyć konta, by wybić się na niezależność, woli komentować cudzą twórczość :).
      pzdr.
      • Gość: marzof10 Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.lublin.mm.pl 24.08.14, 16:10
        Zauważ, że bleee... nie komentuje tylko cudzej twórczości. Ono często podpina pod te cudze wątki całkiem nowe tematy, które, zauważ, nie są komentowane. I tak często bleee... i nie tylko dyskutują sami ze sobą... Co świadczy o zdychaniu forum i brakiem zapału, z jakiegoś powodu do dyskusji.
        Z jakiego powodu?
      • Gość: bleee... Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.14, 20:56
        ...przeceniasz mnie... ale dziękuję... bo dzisiaj czuję się tak, jak to zdychające forum... wśród domowników taki stan określany jest krótko: czuć się, jak zdychająca czawycza... nie wiem, skąd się to wzięło... może wiesz coś o zdychających czawyczach?... bleee...
        • wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 21:15
          Gość portalu: bleee... napisał(a):

> ...przeceniasz mnie... ale dziękuję... bo dzisiaj czuję się tak, jak to zdychaj
          > ące forum...

Wiem, rozumiem, ale Mundek miał dobre życie. Wróci w snach.

> wśród domowników taki stan określany jest krótko: czuć się, jak zd
          > ychająca czawycza... nie wiem, skąd się to wzięło... może wiesz coś o zdychając
          > ych czawyczach?... bleee...

U mnie czuło się w takich sytuacjach jak wyrzygany grysik. Można też tak wyglądać. O czawyczach pierwszy raz słyszę.
          • Gość: bleee... Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.14, 21:26
            ...dziękuję... na razie jest miseczka... niepotrzebnie brana do ręki podczas karmienia pozostałych kotów... i puste miejsce na etażerce, które wybrał sobie w ostatnich dniach - obok misek z mlekiem i ciasteczkami... kochał jeść... :)... bleee...
            • wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 21:28

> ...dziękuję...

Trzymaj się!
              • Gość: bleee... Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.14, 21:44
                ... :)... bleee...

• rosemary84 Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 18:23
      Skoro zdechło to skąd tyle odpowiedzi w tym wątku? ;)
      • dociek Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 18:27
        Żałobnicy nieutuleni w żalu...
        • rosemary84 Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 18:49
          Zatem łączę się z Wami w bUlu- jak to w polskiej świeckiej tradycji przystało.
          • farma.iluzji Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 23:19
            dycha jeszcze dycha...
            • wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 23:45
              No proszę - Ejno! Jeszcze kilka żałobnych wątków a i Paul wpadnie. Pozdrawiam :-)))
              • farma.iluzji Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 23:54
                mówisz? no jak Paul wpadnie to będzie wielkie święto :)
          • tajnos.agentos Re: To forum zdechło definitywnie. 26.08.14, 10:08
            rosemary84 napisała:

> Zatem łączę się z Wami w bUlu- jak to w polskiej świeckiej tradycji przystało.

Właśnie dlatego zdechło: albo handelek został albo durna gó...arska polityka. Tematów Ci tu dostatek - na adekwatnym poziomie.
            • Gość: maxx Re: To forum zdechło definitywnie... IP: 173.233.222.* 28.08.14, 17:07
              Amen!
            • Gość: bleee... Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.14, 20:41
              ... :-)))... bleee...

ps.: ... :-)))... bleee...
    • kainel.kemezrp a pocoście je zamordowali droga ynteligencjo? 29.08.14, 11:14
      dawno temu mówiłem wam nie róbcie getta dla lemingów
      przychodzili ludzie np z ONR toście ich sekowali jak jakieś ciule
      cenzurowaliście bez rozumu i pamięci - forum traciło na tym bo kto lubi jak go wycinają?
      tak milusińscy to wasza wina - ten obecny stan forum

forum jest takie jak wy
      nie pomoże zwalanie na złą redakcję czy agorę - sytuacja pokazuje ile jesteście warci bez kroplówki z papką produkowana przez GwL ;-)
      teraz nawet redakcja was nie reklamuje - trzeba się naszukać by forum odszukać w ogóle
      ...
      dodałbym do tego konserwatyzm (czy też wstecznictwo) empiego - to jego nie dla obrazków czy innych multimedialności
      facebook tymczasem postawił na to co empiemu było obrzydliwe i miał rację
      trzeba iśc z duchem albo choć zdychać godnie moi drodzy
      a wy co?
      jęki uprawiacie jak te przemyslavo.wrzuta.pl/audio/aeh16fl2dms/swiat_nie_chce_tradycji_-_piotr_bukartyk
      ...
      koniec postkomunizma?
      ok na pohybel lemingom!
      • tajnos.agentos Re: a pocoście je zamordowali droga ynteligencjo? 30.08.14, 11:26
        Lemingu, zaglądali tu nie tylko twoi partyjni kolesie i towarzysze - naziole ale także inni: na przykład od Palikota. Nie podoba się? :P
      • barbares.live Re: a pocoście je zamordowali droga ynteligencjo? 30.08.14, 11:42
        Jak tam twoje aktywa w PPS? Tak się tą ideą afiszowaleś.Teraz leczysz swoje kompleksy w ONR? :):) . Słoneczko już ci przebaczyło?
        • dociek Re: a pocoście je zamordowali droga ynteligencjo? 30.08.14, 12:03
          Przez jakże liczne postępki typowych koniunkturalistów, tj. tzw. "chorągiewki" na polskiej "scenie" społeczno-politycznej już całkiem można się zagubić, czy to wilk jest w owczej skórze, czy owca udaje wilka...
          • barbares.live Re: a pocoście je zamordowali droga ynteligencjo? 30.08.14, 12:10
            tow. Leniak jeszcze niedawno usilnie odmawiał wszelkich praw bytu na forum sympatykom Palikota, teraz w imię demokracji podlizuje się neofaszystom :). Zakompleksiony nieudacznik i obłudnik. Widocznie znowu coś mu nie wyszło.-:)
            • Gość: bleee... ...udacznicy?... IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.14, 13:31
              ...nie jest prawdą, że forum zdechło... forum znowu przekształciło się w magiel... forumowe błotne mohery w swoim żywiole, bo - jak widać - rozmowa kłonicami ożyła... i toczy się w tematach okołoduu.pnych... nie lubicie, oj, nie lubicie ludzi... i siebie samych też?... a mówią mądrzy ludzie: "miłuj bliźniego swego, jak siebie samego"... no to co, że to "katolska" maksyma?... :(... bleee...

• tajnos.agentos Re: ...udacznicy?... 30.08.14, 17:35

> a mówią mądrzy ludzie: "miłuj bliźniego swego,
                > jak siebie samego"... no to co, że to "katolska" maksyma?... :(... bleee...

Nie wiem jak inni ale ja handlarzy, ankieterów oraz kryptoreklamiarzy, pismaków i politruków nie miłuję i nie mam zamiaru miłować w przyszłości. Kiedyś na tym forum był nastrój, można było pogadać z ludźmi... Skończyło się.
                • kainel.kemezrp bywało aleś przybył i niebywa 01.09.14, 13:43
                  nastrój budujesz taki...
      • jola.iza1 Re: Jakie WY, kainel? 01.09.14, 15:34
        Ja prywatnie bardzo lubię chłopców oenerowców. Słabi ci chłopcy jakoś, skoro dezerterują, mnie babcię "postkomuszą" bardziej sekują na forach :) ICO, INIC.
    • rosemary84 Re: To forum zdechło definitywnie. 30.08.14, 20:43
      Odnoszę nieodparte wrażenie, że mój prosty mały rozumek nie jest w stanie zrozumieć waszego bełko.... tfuu... języka się znaczy. Więc jak tu podjąć jakąkolwiek dyskusję?
      • wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 30.08.14, 20:56
        Łomatkoboskozktóregobądźkościoła, jak już do politruków i reklamiarzy dołączyła gimbaza, to rzeczywiście pora umierać ;-)))
        • Gość: bleee... Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.14, 21:04
          ...parkiety oddane do użytku?... ;)... bleee...
          • rosemary84 Re: To forum zdechło definitywnie. 30.08.14, 21:29
            Sorry, gimbaza już pakuje swoje zabawki i idzie do swojej piaskownicy, tudzież na swe parkiety nowe i nie wtrąca się szanownego państwa wątki ;)
          • wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 30.08.14, 21:34

> ...parkiety oddane do użytku?... ;)

No, pięknie się prezentują ;-)))
            • Gość: bleee... Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.14, 21:47
              ...moje gratulacje!... najważniejsze są małe radości... ;)... bleee...
              • wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 30.08.14, 21:51
                A dziękuję, dziękuję. Jeszcze trochę pracy mi zostało, ale to już betka :-)))
                • Gość: bleee... Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.14, 22:22
                  ...betka?... wykończeniówka bywa najgorsza... :)... a potem - nuda... bleee...
                  • wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 30.08.14, 22:29

>... a potem - nuda... bleee...

Nuda w rodzinnym grajdołku to jest to! ;-)))
                    • Gość: bleee... Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.14, 22:41
                      ...to prawda... i słodkie lenistwo... bleee...
    • jola.iza1 Re: Zgadnij Tajnosie kto w tym "klawiaturę 30.08.14, 21:58
      macza l" ? Czy przypadkiem, to nie My, osobiście? Wampirowi się nie dziwię, on bardziej podkarpacki. Docieka nijak nie rozumiem, taki mądry, taki cwany, a forum Lublin omija.
      • wampir-wampir Re: Zgadnij Tajnosie kto w tym "klawiaturę 30.08.14, 22:03
        Przyganiał kocioł garnkowi. Ciebie, Jolu Izo też tu trudno wypatrzyć. Pustki jak w Lublinie ;-)))
        • jola.iza1 Re: Zgadnij Tajnosie kto w tym "klawiaturę 30.08.14, 22:42
          No popaCZ :) Jak szybko żeśmy się odnaleźli :) Tak trzymać, i pewnie wiesz, że nic złego nie chciałam :) Venusa mi brak na forum :)
          • wampir-wampir Re: Zgadnij Tajnosie kto w tym "klawiaturę 30.08.14, 22:59
            jola.iza1 napisała:

> No popaCZ :) Jak szybko żeśmy się odnaleźli :) Tak trzymać, i pewnie wiesz,
            > że nic złego nie chciałam :)

A Ty wiesz, że ja też nie :-)))

> Venusa mi brak na forum :)

Venusik z antybanderowską mantrą to raczej na przemyskim bywał. Tutaj widziałem go raz albo dwa w wątkach o takiej tematyce, ale że nią rzygam, głowy nie dam czy nie pisywał częściej. Dziękuję, omijam.
      • Gość: bleee... Re: Zgadnij Tajnosie kto w tym "klawiaturę IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.14, 22:25
        ...dlaczego "Docieka", a nie "Doćka"?... ;)... bleee...
        • jola.iza1 Re: Zgadnij Tajnosie kto w tym "klawiaturę 30.08.14, 22:37

> ...dlaczego "Docieka", a nie "Doćka"?... ;)... bleee...
          A nie wiem , serio serio . Myślę, że u mnie są :" Michałki z wawela', niekoniecznie z Wawelu ? Docieka takoż to dodyczy :)
          • Gość: bleee... Re: Zgadnij Tajnosie kto w tym "klawiaturę IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.14, 22:44
            ...rozumiem... u mnie jest "mysza"... też nie wiem dlaczego... :)... bleee...
            • jola.iza1 Re: A ja wiem :) 30.08.14, 22:50

> ...rozumiem... u mnie jest "mysza"... też nie wiem dlaczego... :)... bleee...
              Bo mysza, to nie perfuma, niby nic, a jednak ?
              • Gość: bleee... Re: A ja wiem :) IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.14, 22:59
                ...podejrzewam Grześkowiaka niecne wpływy... bleee...

www.youtube.com/watch?v=PD0UT-KaLu0
              • wampir-wampir Re: A ja wiem :) 30.08.14, 23:09
                jola.iza1 napisała:

> Bo mysza, to nie perfuma, niby nic, a jednak ?

A jesteś tego absolutnie pewna? Mnie to na myszach śmierdzi perfumami, więc nie pijam :-)))
                A pozostając przy tematyce alkoholowej - jak wam się widzi patriotyczny hit tego lata? Wypróbowałem już chyba wszystko produkcji krajowej i choć wyrób made in Lublin smakował mi najlepiej, to gaelickie i żabojadzkie receptury preferuję nadal i z radością - bo bywają w sklepach pewnej znanej sieci - nabywam. Ciekawe czy w ramach europejskiej solidarności biorą od nas jabłka do nich czy a gdzie tam?
                • jola.iza1 Re: A ja wiem :) 30.08.14, 23:25
                  Wampir, powiedz, że kłamię, w Przemyślu można kupić :perfumę dla Wybranki.
                  w Lublinie chodzimy w ciapach.
                  A jeśli o alkohole , to cydr się nie umywa do owoców z Pomony, było, minęło, i tylko wiśni żal :)
                  • wampir-wampir Re: A ja wiem :) 31.08.14, 00:17
                    O, to prawda! Nalewki były pierwsza klasa, zwłaszcza te z ćwiartkami brzoskwiń w butelce, do wina Rubin też trudno się przyczepić - ale - nie wiem czy wiesz, że najlepszy na świecie cydr, zwany wówczas swojsko jabłecznikiem, robili przemyscy Karmelici. Mój dziadek wymieniał się z nimi na truskawki, gruszki, porzeczki, a ja się tym zalewałem w dziecięctwie i stąd sentyment do tego napitku :-)))
                    A ciapy - okropność. Wiele wysiłku musiałem włożyć w to, by pacholętom nie weszły w nawyk, ale się udało!
                    • Gość: bleee... ...ciapy - dobra rzecz... IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.14, 11:59
                      ...ciapy to nie okropność... ciapy to konieczność i wygoda, a często także wyznacznik statusu społecznego ich właściciela... a progeniturę unieszczęśliwiłeś, być może, każąc jej grać rolę odmieńca wśród "ciapowej braci"... ;)... bleee...
            • dociek Re: Zgadnij Tajnosie kto w tym "klawiaturę 31.08.14, 10:03

> ...rozumiem... u mnie jest "mysza"... też nie wiem dlaczego... :)... bleee...

A nie dlatego, żeby się z mszą nie myliło?
              • Gość: bleee... ...mysza jaka jest... IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.14, 11:01
                ... każdy wie ...prawdopodobnie - początkowo - "mysza" była dla zabawy... i tak zostało, wrosło... a teraz zdarza się, że obcy ludzie dziwnie patrzą, jeśli ktoś z mojej rodziny się zapomni i powie "mysza"... z mszą?... chyba nie... jeśli już - to raczej z powiedzeniem "biedny, jak mysz kościelna" (...jeszcze aktualne?...)... ciekawe, czy "bieda, aż piszczy" też ma związek "piszczeniowy" z myszą?... głodną myszą... ;-)... bleee...
                • Gość: mieszkaniec LU Re: ...mysza jaka jest... IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.14, 11:15
                  Na chudzielców mówiło się "spasiony jak mysz ze sklepu żelaznego"
                  • Gość: bleee... Re: ...mysza jaka jest... IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.14, 11:53
                    ...czyli mysza jest ważnym, by nie rzec - znaczącym - elementem naszej kultury... i wyznacznikiem tradycji narodowej... chyba przydałaby się jakaś publikacja na ten temat?... na forum są osoby z zacięciem publicystycznym i naukowym... co o tym sądzisz?... znajdą się chętni?... ;)... w końcu temat dobry, jak każdy inny... bleee...
                    • dociek Re: ...mysza jaka jest... 31.08.14, 12:09
                      Macie rację o znaczeniu tego symbolu. Ma dużą tradycję w naszym narodzie. W "Kronice polskiej" Wincenty "Kadłubek", podobno biskup a potem zakonnik, na początku XIII w. opisał jak to myszy księcia Popiela zeżarły... i dzięki temu mamy teraz to, co mamy... III RP. A także w osiemnastym wieku (1775 r.) poeta, niejaki Ignacy Krasicki, skądinąd arcybiskup, wydał poemat nazwany "Myszeidos pieśni X"...
                      Zatem, gdyby nie mysza...
                      • Gość: bleee... Re: ...mysza jaka jest... IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.14, 12:15
                        ... a i siedzieć można cicho, jak mysz pod miotłą... :)... bleee...
                        • dociek Re: ...mysza jaka jest... 31.08.14, 12:19
                          Aluzja znaczy taka? ;-p
                          • Gość: bleee... Re: ...mysza jaka jest... IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.14, 12:35
                            ... nie - to nie aluzja/sugestia... takie powiedzenie/przysłowie na temat "mysza"... jest też takie: "kota nie ma, myszy harcują"... :)... bleee...
                            • Gość: mieszkaniec LU Re: ...mysza jaka jest... IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.14, 12:39
                              rosyjskie bajki pełne są myszy, wierszyk o myszce pamiętam, w szkole tego uczyli
                            • dociek Re: ...mysza jaka jest... 31.08.14, 12:42

> ... nie - to nie aluzja/sugestia... takie powiedzenie/przysłowie na temat "mysz
                              > a"... jest też takie: "kota nie ma, myszy harcują"... :)... bleee...

To akurat jest adekwatne do obecnej sytuacji wielce prawdopodobnej po ostatnich wyborach w Unii.
                              • Gość: bleee... Re: ...mysza jaka jest... IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.14, 15:06
                                ... kot jeszcze w Unii jest przecież (...stary i wyleniały... :)...)... a młody - od grudnia... zobaczymy, co zrobią myszki... ;)... bleee...

www.youtube.com/watch?v=fC6BvLZ5cns
                                • empi Re: ...mysza jaka jest... 31.08.14, 15:34
                                  MYSZKA NIEMIECKA – Z norki wychyla łepek, rozgląda się na boki, - kota nie ma. Wyskakuje, biegiem ile sił do barku, nalewa sobie browara, wychyla i ucieka czym prędzej do norki.

MYSZKA FRANCUSKA - Z norki wychyla łepek, rozgląda się na boki – kota nie ma. Biegiem do barku, winko i z powrotem do norki.

MYSZKA ROSYJSKA - Wychyla łepek, luka na boki – kota nie ma. Biegiem do barku, wali spirytus i do dziurki.

MYSZKA POLSKA - Wysuwa łepek z norki, luka na boki – kota nie ma. Biegiem do baru, wali setę, rozgląda się na boki, sierściucha nie ma, wali drugą setę, patrzy dookoła, kota nie ma, wali trzecią setę, potem czwartą i piątą. Potem siada, rozgląda się dookoła, kota nie ma. Mruczy: – no to k.... poczekamy !
                                  autora nie znam;)
                                  pzdr.
                                  • Gość: bleee... ...a kot?... IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.14, 17:10
                                    ...może o kocie znasz coś fajnego?... żeby można było poznać koci punkt widzenia... ;)... bleee...
                                    • wampir-wampir Re: ...a kot?... 31.08.14, 17:17
                                      O ile nie są tygrysami lub lwami, aczkolwiek i te są pożyteczne.
                                      Koty lubią być pogłaskane.
                                      Koty lubią miauczeć.
                                      Ale jak myszkę spotkają, ho ho, strzeż się myszko!
                                      Kto w dzisiejszych czasach nie ma kota?

:-)))
                                      • Gość: bleee... Re: ...a kot?... IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.14, 17:25
                                        > Kto w dzisiejszych czasach nie ma kota?

...tylko śmiertelnie poważny sztywniak... podobnie rzecz ma się z myszkami... :-)))... bleee...
                                        • wampir-wampir Re: ...a kot?... 31.08.14, 17:29
                                          Uhm, trudno się nie zgodzić :-)))
                    • jola.iza1 Re: ...mysza jaka jest... 01.09.14, 15:20
                      A taka wystarczy publikacja , ha ?
                      www.radiopik.pl/61,101,myszy-i-wikingowie-a-sprawa-polska
                      • Gość: bleee... Re: ...mysza jaka jest... IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.14, 16:26
                        ...dobre... wszystko więc myszami stoi i na myszach się opiera... ale widać też, że dalsze badania są niezbędne... no i mam nadzieję, że doradcy kreatora nowego ładu światowego nie skorzystają ze wskazanej przez Ciebie wypowiedzi (...wątek ziem południowo-wschodnich...) ... bo wtedy - gore nam... ;)... bleee...
                        • Gość: mieszkaniec LU Re: ...mysza jaka jest... IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.14, 17:40
                          Przegapiłem o wódce na myszach czy nikt nie wspominał?
                          • Gość: bleee... Re: ...mysza jaka jest... IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.14, 18:20
                            ...wampir pisał - pod "30.08.14, 23:09"... :)... bleee...
                        • jola.iza1 Re: ...Niekoniecznie myszą :) 01.09.14, 20:05
                          Niekoniecznie drzewka szukać/mać mi się chce, a to znasz Kociarzu , ha?
                          leksykot.top.hell.pl/koty/teksty/poezja/jt-jak_boleslaw_lesmian
                          • Gość: bleee... Re: ...Niekoniecznie myszą :) IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.14, 20:42
                            ... znam tylko To... bleee...

www.youtube.com/watch?v=GtB1ISyazYc
                            • jola.iza1 Re: ...Niekoniecznie myszą :) 01.09.14, 22:02
                              leksykot.top.hell.pl/koty/kotopedia/index
                              kocham koty mojej córki, chciałabym, psy moich Córek też kocham, ale.
                              A jak już będę miała coś do powiedzenia, jak już odejdzie moja Mam, Tatki już nie ma, to.
                              To na pierwszym miejscu będzie szczur/ niby taka duża mysza/, zaraz potem mąż, kot, pies, i Wnuczęta :)
                              ratteria.w.interia.pl/archeo.html
                              • Gość: bleee... Re: ...Niekoniecznie myszą :) IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.14, 22:38
                                ...szczura bleee... już zaliczyło... mieszkał w kuchni, gdzie miał urządzone mieszkanko... lubił gotować... dania mięsne zwłaszcza... był szczurem podrzuconym, akademickim... u mnie żył ok. 2 lat... jego poprzednik był taką myszą inaczej, czyli chomikiem... też podrzuconym, przez inną "miłośniczkę" zwierzęcych gadżetów... a koty?... cóż - miały telewizję na żywo... wspominam mile oba zwierzaki... zdarzyło mi się także prowadzić hotel zwierzęcy (...przechowalnictwo krótkoterminowe, dawno temu...)... wśród gości - m.in. jedenastoosobowa rodzina chomicza i pies rasy bokser z wielkimi faflami... pluł "ile wlezie", że o częstym piciu wody nie wspomnę... ostatni z takich przypadków to psiaczynka/starowinka wyrzucona na ulicę po śmierci właścicielki i skatowana przez "ludzi"... u mnie żył 25 miesięcy... po drodze było jeszcze to i owo... wszystkie pozostają we wspomnieniach... o hierarchii innych członków rodziny nic nie powiem, poza tym że pies, kot, szczur, chomik i mysza - też człowiek... ;)))... bleee...
                                • jola.iza1 Re: ...Niekoniecznie myszą :) 01.09.14, 22:50
                                  ... o hierarchii innych członków rodziny nic nie powiem, poza tym że
                                  > pies, kot, szczur, chomik i mysza - też człowiek... ;)))... bleee...
                                  I tu się mylisz, jako Matka Polka/ ta co za ,Męża, dzieci, Wnuczęta gotowa iść na wojnę, czasYma "zabić"/ ,człowiek? To ,które z wymienionych jest : wredne, podstępne, nietolerancyjne, chamskie, bez empatii. Które sobie uzurpuje , ha?
                                  • Gość: bleee... Re: ...Niekoniecznie myszą :) IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.14, 23:07
                                    > które z wymienionych jest : wredne, podstępne, nietolerancyjne, chamskie, bez empatii. Które sobie uzurpuje, ha?

... uzurpuje sobie niewymienione bleee... ;)... ono ma te wszystkie cechy... i jest z nich dumne... bleee...

ps.: ...pamiętasz historię Winetou i Old Schaterchanda?... i ten kawał o białym bracie, który nastąpił na grabie... ale najważniejsze, że trawa zielona jeszcze cieszy... bleee...
                                    • jola.iza1 Re: ...Niekoniecznie myszą :) 01.09.14, 23:39

> ps.: ...pamiętasz historię Winetou i Old Schaterchanda?... i ten kawał o białym
                                      > bracie, który nastąpił na grabie... ale najważniejsze, że trawa zielona jeszcz
                                      > e cieszy... bleee...
                                      - A znam, ale czy pamiętam? A co ?
                                      To teraz mojej najmłodszej Wnuczki, tej, która w wieku pieciu lat do szkoły poszła zdanie: ' każda celebrytka, to plastyczka"- za panią " od polskiego" , w Czeciej klasie usłyszane. Serio, każda ?
                                      • Gość: bleee... Re: ...Niekoniecznie myszą :) IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.14, 23:52
                                        ... domowy czterolatek, któremu nie pozwolono asystować przy wyprowadzaniu samochodu: "to znaczy, że mnie ograniczasz?!"... :)... nie wiem, czy się cieszyć... bleee...
                                        • jola.iza1 Re: ...Niekoniecznie myszą :) 02.09.14, 00:38
                                          Cieszyć, i tłumaczyć? Bo według pani "od polskiego" - plastyczka , to kobieta po operacji .
                                          Może język powinien nadążać z prędkością esemsa, ale uczenie historii niekoniecznie.
                                          Pewnie , i na tym forum pisałam, ale Q....do dzisiaj mnie nosi-gdy na Majdanku, od Wnuczki nieco starszej od tej najmłóodszej/ na tyle młodej, że możliwoścć wejścia przemyciłam/ usłyszałam , że wdług pani nauczycielki : " Niemcy to mieli pecha, hitler był chory, Rosjanie byli źli, napadli na Polskę."
                                          • Gość: # Spacja Izo, spacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.14, 11:57
                                            Ty tak ,
                                            A powinno byc tak,
                                            Pomoze?
                                            • Gość: bleee... Re: Spacja Izo, spacja IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.14, 12:20
                                              ... :)... bleee...
                                              • Gość: bleee... Re: Spacja Izo, spacja IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.14, 17:37
                                                ...uśmiech był do Ciebie, jolu.izo... :)... bleee...
                                          • Gość: bleee... ...mysza agresorka... IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.14, 10:34
                                            ... do czego mysza jest zdolna, czyli co może mysza... bleee...

tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/polska,28/inwazja-gryzoni-na-wyspach-jeziora-sniardwy-jakby-brzeg-sie-ruszal,141070,1,0.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka