Gość: bleee... Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.14, 13:04 ...["]... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 13:37 Teoretycznie... jeszcze istnieje. Ale raczej na zasadzie forumowego "hospicjum". Po 11 latach mojego w nim udziału, stwierdzam to z wielką przykrością. Odpowiedz Link Zgłoś
krt_czart Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 13:56 Kryptoreklama pod pozorem dobrych rad oraz niezrozumiałe odkopywanie wątków sprzed kilku lat przez jakieś "nietubylcze nicki", wpisuje się w formułę "FORUMOWEGO HOSPICJUM - Lublin". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.14, 14:04 Jakie zwierzatka lubicie? Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 14:13 Prowadzisz hodowlę może? Ostatnio lubię świeżą sielawę smażoną i wędzoną. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 14:45 A ja smażonego dorsza. Lubię też małe baranki czyli jagnięta w formie pilawu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzof10 Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.lublin.mm.pl 24.08.14, 14:50 A jak tam malowanie i cyklinowanie??? A ja chcę baranka sobie przyrządzić sama. Tylko, że w sklepach jest sprzedawany "teoretycznie" :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 15:09 Wiórkowanie i pastowanie. W porządnych domach parkietów się nie cyklinuje ;-))) Jakoś idzie. Faktycznie trudno dostać to mięso, ale czasem się udaje. Ja kupiłem niedawno w Carefourze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzof10 Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.lublin.mm.pl 24.08.14, 15:41 A! prawda.... wiórkowanie to miało być... Ja szczęśliwie mam to za sobą.. od x lat. Z jagnięciną kiepsko, ale.... budowali u mnie zazulkę :-))) i....pozytywnie mnie zaskakuje. I wystrojem i zaopatrzeniem.... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 19:10 Gość portalu: marzof10 napisał(a): > Z jagnięciną kiepsko, ale.... budowali u mnie zazulkę :-))) i....pozytywnie mni > e zaskakuje. I wystrojem i zaopatrzeniem.... Moją wyremontowali - przestałem się brzydzić (wcześniej miałem wrażenie, że przykleję się do podłogi, koszyki i półki też były brudne) i to właściwie tyle. Trzy produkty, które biją na głowę konkurencję wszelaką to trochę mało. Wpadam specjalnie po nie, najwyżej dwa razy w miesiącu. Minusem sieci jest nierówne zaopatrzenie - asortyment bywa różny w różnych sklepach i to, że ciągle nie brakuje sklepów z wszechobecnym syfem. Choćby ten przy rondzie na Czubach. Szkoda, bo tam akurat można dostać fantastyczną kaczkę. Produkt czwarty, ale ze względu na brud - omijam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzof10 Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.dynamic.mm.pl 24.08.14, 19:51 Moja jest duża. Wędliny, nabiał część warzyw w dużych szafach-chłodniach zamykanych szklanymi, przesuwanymi drzwiami. Piekarnia z bagietkami czosnkowymi :-))), które można zapakować w papierowe torebki. Rukola i różne sałaty, zioła :-))), mięso i wędliny z Sokołowa. Ja wybiorę parę rzeczy.... Za nabiałem nie przepadam. Ale np. ostatnio był morszczuk wędzony, super (on nie nabiał, tak mi wyszło ;-))). Czyściutko. I mam przede wszystkim ją blisko domu... Acha! i nie reklamuję jej z pobudek merkantylnych. Po prostu zawsze uważałam te sklepy za ... kamieni kupę. A tu zaskoczenie. Np. ostatnio w sklepie nie dla idiotów kupiłam worki do odkurzacza za 25 zł. Wchodzę do mojej zazuli a tam 12 sztuk za 20 zł, również z tkaniny, nie wiem czy gorsze jakościowo... A w ogóle skoro przemierzasz Czuby, to sam sprawdź....;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 21:20 Gość portalu: marzof10 napisał(a): > A w ogóle skoro przemierzasz Czuby, to sam sprawdź....;-))) Będę musiał się rozejrzeć, bo szczerze mówiąc nie wiem, gdzie to znów powstało, a ja jakiś mało uważny jestem. Na Marca Polo wpadłem przypadkiem i zdziwiłem się, że zburzyli Statoil. Czasem bezwiednie polezę kilka... metrów za daleko, ale w zasadzie coraz rzadziej tamtędy łażę, a z pojazdu mniej widać :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzof10 Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.lublin.mm.pl 24.08.14, 22:21 Jest na Widoku, na Bursztynowej, trzeba z JPII skręcić koło stacji benzynowej lukoil, minąć Aldik i zaraz za wieżowcem jest ona, najpierw straszy ze słupa, ale z daleka widać i żółty budynek :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.14, 15:50 Odpowiedź jest jedna. Życie towarzyskie przeniosło się do knajp. Tutaj pozostali spauperyzowani na własne życzenie desperaci. Dalej liczą na poprawę własnego bytu poprzez ślinienie się nad klawiaturą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...umarł... IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.14, 16:40 ...odszedł... już nie przebiegnie po klawiaturze... nie ułoży się na mojej poduszce... ... ... bleee... lehardi.wordpress.com/2014/08/24/dziewiec-zywotow-mundka-1999-2014/ Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: ...umarł... 24.08.14, 17:21 Jeszcze nie raz przebiegnie po klawiaturze, Koty tak mają, serio serio , trzym się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: ...umarł... IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.14, 17:32 ... dziękuję... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: ...umarł... 24.08.14, 18:14 Nie rycz , wystarczy, że ja , głupia, ryczę. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 16:00 Forum zdechło z chwilą zaniku komentowania artykułów GWL na nim. Podrzucano regularnie jakąś padlinę na którą zawsze ktoś się chętnie rzucił. Lenistwo ogólne, każdy potrafił skrytykować, hejterstwo wtedy kwitło w całej krasie :). Założycieli tematów zaś brak. Nawet bleee nie chce założyć konta, by wybić się na niezależność, woli komentować cudzą twórczość :). pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzof10 Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.lublin.mm.pl 24.08.14, 16:10 Zauważ, że bleee... nie komentuje tylko cudzej twórczości. Ono często podpina pod te cudze wątki całkiem nowe tematy, które, zauważ, nie są komentowane. I tak często bleee... i nie tylko dyskutują sami ze sobą... Co świadczy o zdychaniu forum i brakiem zapału, z jakiegoś powodu do dyskusji. Z jakiego powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.14, 20:56 ...przeceniasz mnie... ale dziękuję... bo dzisiaj czuję się tak, jak to zdychające forum... wśród domowników taki stan określany jest krótko: czuć się, jak zdychająca czawycza... nie wiem, skąd się to wzięło... może wiesz coś o zdychających czawyczach?... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 21:15 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ...przeceniasz mnie... ale dziękuję... bo dzisiaj czuję się tak, jak to zdychaj > ące forum... Wiem, rozumiem, ale Mundek miał dobre życie. Wróci w snach. > wśród domowników taki stan określany jest krótko: czuć się, jak zd > ychająca czawycza... nie wiem, skąd się to wzięło... może wiesz coś o zdychając > ych czawyczach?... bleee... U mnie czuło się w takich sytuacjach jak wyrzygany grysik. Można też tak wyglądać. O czawyczach pierwszy raz słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.14, 21:26 ...dziękuję... na razie jest miseczka... niepotrzebnie brana do ręki podczas karmienia pozostałych kotów... i puste miejsce na etażerce, które wybrał sobie w ostatnich dniach - obok misek z mlekiem i ciasteczkami... kochał jeść... :)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 21:28 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ...dziękuję... Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.14, 21:44 ... :)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
rosemary84 Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 18:23 Skoro zdechło to skąd tyle odpowiedzi w tym wątku? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 18:27 Żałobnicy nieutuleni w żalu... Odpowiedz Link Zgłoś
rosemary84 Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 18:49 Zatem łączę się z Wami w bUlu- jak to w polskiej świeckiej tradycji przystało. Odpowiedz Link Zgłoś
farma.iluzji Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 23:19 dycha jeszcze dycha... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 23:45 No proszę - Ejno! Jeszcze kilka żałobnych wątków a i Paul wpadnie. Pozdrawiam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
farma.iluzji Re: To forum zdechło definitywnie. 24.08.14, 23:54 mówisz? no jak Paul wpadnie to będzie wielkie święto :) Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: To forum zdechło definitywnie. 26.08.14, 10:08 rosemary84 napisała: > Zatem łączę się z Wami w bUlu- jak to w polskiej świeckiej tradycji przystało. Właśnie dlatego zdechło: albo handelek został albo durna gó...arska polityka. Tematów Ci tu dostatek - na adekwatnym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: To forum zdechło definitywnie... IP: 173.233.222.* 28.08.14, 17:07 Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.14, 20:41 ... :-)))... bleee... ps.: ... :-)))... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp a pocoście je zamordowali droga ynteligencjo? 29.08.14, 11:14 dawno temu mówiłem wam nie róbcie getta dla lemingów przychodzili ludzie np z ONR toście ich sekowali jak jakieś ciule cenzurowaliście bez rozumu i pamięci - forum traciło na tym bo kto lubi jak go wycinają? tak milusińscy to wasza wina - ten obecny stan forum Bitwa pod Mozgawą - czyli o kultywowaniu tradycji forum jest takie jak wy nie pomoże zwalanie na złą redakcję czy agorę - sytuacja pokazuje ile jesteście warci bez kroplówki z papką produkowana przez GwL ;-) teraz nawet redakcja was nie reklamuje - trzeba się naszukać by forum odszukać w ogóle ... dodałbym do tego konserwatyzm (czy też wstecznictwo) empiego - to jego nie dla obrazków czy innych multimedialności facebook tymczasem postawił na to co empiemu było obrzydliwe i miał rację trzeba iśc z duchem albo choć zdychać godnie moi drodzy a wy co? jęki uprawiacie jak te przemyslavo.wrzuta.pl/audio/aeh16fl2dms/swiat_nie_chce_tradycji_-_piotr_bukartyk ... koniec postkomunizma? ok na pohybel lemingom! Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: a pocoście je zamordowali droga ynteligencjo? 30.08.14, 11:26 Lemingu, zaglądali tu nie tylko twoi partyjni kolesie i towarzysze - naziole ale także inni: na przykład od Palikota. Nie podoba się? :P Odpowiedz Link Zgłoś
barbares.live Re: a pocoście je zamordowali droga ynteligencjo? 30.08.14, 11:42 Jak tam twoje aktywa w PPS? Tak się tą ideą afiszowaleś.Teraz leczysz swoje kompleksy w ONR? :):) . Słoneczko już ci przebaczyło? Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: a pocoście je zamordowali droga ynteligencjo? 30.08.14, 12:03 Przez jakże liczne postępki typowych koniunkturalistów, tj. tzw. "chorągiewki" na polskiej "scenie" społeczno-politycznej już całkiem można się zagubić, czy to wilk jest w owczej skórze, czy owca udaje wilka... Odpowiedz Link Zgłoś
barbares.live Re: a pocoście je zamordowali droga ynteligencjo? 30.08.14, 12:10 tow. Leniak jeszcze niedawno usilnie odmawiał wszelkich praw bytu na forum sympatykom Palikota, teraz w imię demokracji podlizuje się neofaszystom :). Zakompleksiony nieudacznik i obłudnik. Widocznie znowu coś mu nie wyszło.-:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...udacznicy?... IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.14, 13:31 ...nie jest prawdą, że forum zdechło... forum znowu przekształciło się w magiel... forumowe błotne mohery w swoim żywiole, bo - jak widać - rozmowa kłonicami ożyła... i toczy się w tematach okołoduu.pnych... nie lubicie, oj, nie lubicie ludzi... i siebie samych też?... a mówią mądrzy ludzie: "miłuj bliźniego swego, jak siebie samego"... no to co, że to "katolska" maksyma?... :(... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: ...udacznicy?... 30.08.14, 17:35 Gość portalu: bleee... napisał(a): > a mówią mądrzy ludzie: "miłuj bliźniego swego, > jak siebie samego"... no to co, że to "katolska" maksyma?... :(... bleee... Nie wiem jak inni ale ja handlarzy, ankieterów oraz kryptoreklamiarzy, pismaków i politruków nie miłuję i nie mam zamiaru miłować w przyszłości. Kiedyś na tym forum był nastrój, można było pogadać z ludźmi... Skończyło się. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp bywało aleś przybył i niebywa 01.09.14, 13:43 nastrój budujesz taki... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Jakie WY, kainel? 01.09.14, 15:34 Ja prywatnie bardzo lubię chłopców oenerowców. Słabi ci chłopcy jakoś, skoro dezerterują, mnie babcię "postkomuszą" bardziej sekują na forach :) ICO, INIC. Odpowiedz Link Zgłoś
rosemary84 Re: To forum zdechło definitywnie. 30.08.14, 20:43 Odnoszę nieodparte wrażenie, że mój prosty mały rozumek nie jest w stanie zrozumieć waszego bełko.... tfuu... języka się znaczy. Więc jak tu podjąć jakąkolwiek dyskusję? Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 30.08.14, 20:56 Łomatkoboskozktóregobądźkościoła, jak już do politruków i reklamiarzy dołączyła gimbaza, to rzeczywiście pora umierać ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.14, 21:04 ...parkiety oddane do użytku?... ;)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
rosemary84 Re: To forum zdechło definitywnie. 30.08.14, 21:29 Sorry, gimbaza już pakuje swoje zabawki i idzie do swojej piaskownicy, tudzież na swe parkiety nowe i nie wtrąca się szanownego państwa wątki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 30.08.14, 21:34 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ...parkiety oddane do użytku?... ;) No, pięknie się prezentują ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.14, 21:47 ...moje gratulacje!... najważniejsze są małe radości... ;)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 30.08.14, 21:51 A dziękuję, dziękuję. Jeszcze trochę pracy mi zostało, ale to już betka :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.14, 22:22 ...betka?... wykończeniówka bywa najgorsza... :)... a potem - nuda... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: To forum zdechło definitywnie. 30.08.14, 22:29 Gość portalu: bleee... napisał(a): >... a potem - nuda... bleee... Nuda w rodzinnym grajdołku to jest to! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: To forum zdechło definitywnie. IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.14, 22:41 ...to prawda... i słodkie lenistwo... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Zgadnij Tajnosie kto w tym "klawiaturę 30.08.14, 21:58 macza l" ? Czy przypadkiem, to nie My, osobiście? Wampirowi się nie dziwię, on bardziej podkarpacki. Docieka nijak nie rozumiem, taki mądry, taki cwany, a forum Lublin omija. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Zgadnij Tajnosie kto w tym "klawiaturę 30.08.14, 22:03 Przyganiał kocioł garnkowi. Ciebie, Jolu Izo też tu trudno wypatrzyć. Pustki jak w Lublinie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Zgadnij Tajnosie kto w tym "klawiaturę 30.08.14, 22:42 No popaCZ :) Jak szybko żeśmy się odnaleźli :) Tak trzymać, i pewnie wiesz, że nic złego nie chciałam :) Venusa mi brak na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Zgadnij Tajnosie kto w tym "klawiaturę 30.08.14, 22:59 jola.iza1 napisała: > No popaCZ :) Jak szybko żeśmy się odnaleźli :) Tak trzymać, i pewnie wiesz, > że nic złego nie chciałam :) A Ty wiesz, że ja też nie :-))) > Venusa mi brak na forum :) Venusik z antybanderowską mantrą to raczej na przemyskim bywał. Tutaj widziałem go raz albo dwa w wątkach o takiej tematyce, ale że nią rzygam, głowy nie dam czy nie pisywał częściej. Dziękuję, omijam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Zgadnij Tajnosie kto w tym "klawiaturę IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.14, 22:25 ...dlaczego "Docieka", a nie "Doćka"?... ;)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Zgadnij Tajnosie kto w tym "klawiaturę 30.08.14, 22:37 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ...dlaczego "Docieka", a nie "Doćka"?... ;)... bleee... A nie wiem , serio serio . Myślę, że u mnie są :" Michałki z wawela', niekoniecznie z Wawelu ? Docieka takoż to dodyczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Zgadnij Tajnosie kto w tym "klawiaturę IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.14, 22:44 ...rozumiem... u mnie jest "mysza"... też nie wiem dlaczego... :)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: A ja wiem :) 30.08.14, 22:50 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ...rozumiem... u mnie jest "mysza"... też nie wiem dlaczego... :)... bleee... Bo mysza, to nie perfuma, niby nic, a jednak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: A ja wiem :) IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.14, 22:59 ...podejrzewam Grześkowiaka niecne wpływy... bleee... www.youtube.com/watch?v=PD0UT-KaLu0 Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: A ja wiem :) 30.08.14, 23:09 jola.iza1 napisała: > Bo mysza, to nie perfuma, niby nic, a jednak ? A jesteś tego absolutnie pewna? Mnie to na myszach śmierdzi perfumami, więc nie pijam :-))) A pozostając przy tematyce alkoholowej - jak wam się widzi patriotyczny hit tego lata? Wypróbowałem już chyba wszystko produkcji krajowej i choć wyrób made in Lublin smakował mi najlepiej, to gaelickie i żabojadzkie receptury preferuję nadal i z radością - bo bywają w sklepach pewnej znanej sieci - nabywam. Ciekawe czy w ramach europejskiej solidarności biorą od nas jabłka do nich czy a gdzie tam? Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: A ja wiem :) 30.08.14, 23:25 Wampir, powiedz, że kłamię, w Przemyślu można kupić :perfumę dla Wybranki. w Lublinie chodzimy w ciapach. A jeśli o alkohole , to cydr się nie umywa do owoców z Pomony, było, minęło, i tylko wiśni żal :) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: A ja wiem :) 31.08.14, 00:17 O, to prawda! Nalewki były pierwsza klasa, zwłaszcza te z ćwiartkami brzoskwiń w butelce, do wina Rubin też trudno się przyczepić - ale - nie wiem czy wiesz, że najlepszy na świecie cydr, zwany wówczas swojsko jabłecznikiem, robili przemyscy Karmelici. Mój dziadek wymieniał się z nimi na truskawki, gruszki, porzeczki, a ja się tym zalewałem w dziecięctwie i stąd sentyment do tego napitku :-))) A ciapy - okropność. Wiele wysiłku musiałem włożyć w to, by pacholętom nie weszły w nawyk, ale się udało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...ciapy - dobra rzecz... IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.14, 11:59 ...ciapy to nie okropność... ciapy to konieczność i wygoda, a często także wyznacznik statusu społecznego ich właściciela... a progeniturę unieszczęśliwiłeś, być może, każąc jej grać rolę odmieńca wśród "ciapowej braci"... ;)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Zgadnij Tajnosie kto w tym "klawiaturę 31.08.14, 10:03 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ...rozumiem... u mnie jest "mysza"... też nie wiem dlaczego... :)... bleee... A nie dlatego, żeby się z mszą nie myliło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...mysza jaka jest... IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.14, 11:01 ... każdy wie ...prawdopodobnie - początkowo - "mysza" była dla zabawy... i tak zostało, wrosło... a teraz zdarza się, że obcy ludzie dziwnie patrzą, jeśli ktoś z mojej rodziny się zapomni i powie "mysza"... z mszą?... chyba nie... jeśli już - to raczej z powiedzeniem "biedny, jak mysz kościelna" (...jeszcze aktualne?...)... ciekawe, czy "bieda, aż piszczy" też ma związek "piszczeniowy" z myszą?... głodną myszą... ;-)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: ...mysza jaka jest... IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.14, 11:15 Na chudzielców mówiło się "spasiony jak mysz ze sklepu żelaznego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: ...mysza jaka jest... IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.14, 11:53 ...czyli mysza jest ważnym, by nie rzec - znaczącym - elementem naszej kultury... i wyznacznikiem tradycji narodowej... chyba przydałaby się jakaś publikacja na ten temat?... na forum są osoby z zacięciem publicystycznym i naukowym... co o tym sądzisz?... znajdą się chętni?... ;)... w końcu temat dobry, jak każdy inny... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: ...mysza jaka jest... 31.08.14, 12:09 Macie rację o znaczeniu tego symbolu. Ma dużą tradycję w naszym narodzie. W "Kronice polskiej" Wincenty "Kadłubek", podobno biskup a potem zakonnik, na początku XIII w. opisał jak to myszy księcia Popiela zeżarły... i dzięki temu mamy teraz to, co mamy... III RP. A także w osiemnastym wieku (1775 r.) poeta, niejaki Ignacy Krasicki, skądinąd arcybiskup, wydał poemat nazwany "Myszeidos pieśni X"... Zatem, gdyby nie mysza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: ...mysza jaka jest... IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.14, 12:15 ... a i siedzieć można cicho, jak mysz pod miotłą... :)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: ...mysza jaka jest... IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.14, 12:35 ... nie - to nie aluzja/sugestia... takie powiedzenie/przysłowie na temat "mysza"... jest też takie: "kota nie ma, myszy harcują"... :)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: ...mysza jaka jest... IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.14, 12:39 rosyjskie bajki pełne są myszy, wierszyk o myszce pamiętam, w szkole tego uczyli Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: ...mysza jaka jest... 31.08.14, 12:42 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ... nie - to nie aluzja/sugestia... takie powiedzenie/przysłowie na temat "mysz > a"... jest też takie: "kota nie ma, myszy harcują"... :)... bleee... To akurat jest adekwatne do obecnej sytuacji wielce prawdopodobnej po ostatnich wyborach w Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: ...mysza jaka jest... IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.14, 15:06 ... kot jeszcze w Unii jest przecież (...stary i wyleniały... :)...)... a młody - od grudnia... zobaczymy, co zrobią myszki... ;)... bleee... www.youtube.com/watch?v=fC6BvLZ5cns Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: ...mysza jaka jest... 31.08.14, 15:34 MYSZKA NIEMIECKA – Z norki wychyla łepek, rozgląda się na boki, - kota nie ma. Wyskakuje, biegiem ile sił do barku, nalewa sobie browara, wychyla i ucieka czym prędzej do norki. MYSZKA FRANCUSKA - Z norki wychyla łepek, rozgląda się na boki – kota nie ma. Biegiem do barku, winko i z powrotem do norki. MYSZKA ROSYJSKA - Wychyla łepek, luka na boki – kota nie ma. Biegiem do barku, wali spirytus i do dziurki. MYSZKA POLSKA - Wysuwa łepek z norki, luka na boki – kota nie ma. Biegiem do baru, wali setę, rozgląda się na boki, sierściucha nie ma, wali drugą setę, patrzy dookoła, kota nie ma, wali trzecią setę, potem czwartą i piątą. Potem siada, rozgląda się dookoła, kota nie ma. Mruczy: – no to k.... poczekamy ! autora nie znam;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...a kot?... IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.14, 17:10 ...może o kocie znasz coś fajnego?... żeby można było poznać koci punkt widzenia... ;)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: ...a kot?... 31.08.14, 17:17 O ile nie są tygrysami lub lwami, aczkolwiek i te są pożyteczne. Koty lubią być pogłaskane. Koty lubią miauczeć. Ale jak myszkę spotkają, ho ho, strzeż się myszko! Kto w dzisiejszych czasach nie ma kota? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: ...a kot?... IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.14, 17:25 > Kto w dzisiejszych czasach nie ma kota? ...tylko śmiertelnie poważny sztywniak... podobnie rzecz ma się z myszkami... :-)))... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: ...a kot?... 31.08.14, 17:29 Uhm, trudno się nie zgodzić :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: ...mysza jaka jest... 01.09.14, 15:20 A taka wystarczy publikacja , ha ? www.radiopik.pl/61,101,myszy-i-wikingowie-a-sprawa-polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: ...mysza jaka jest... IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.14, 16:26 ...dobre... wszystko więc myszami stoi i na myszach się opiera... ale widać też, że dalsze badania są niezbędne... no i mam nadzieję, że doradcy kreatora nowego ładu światowego nie skorzystają ze wskazanej przez Ciebie wypowiedzi (...wątek ziem południowo-wschodnich...) ... bo wtedy - gore nam... ;)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: ...mysza jaka jest... IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.14, 17:40 Przegapiłem o wódce na myszach czy nikt nie wspominał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: ...mysza jaka jest... IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.14, 18:20 ...wampir pisał - pod "30.08.14, 23:09"... :)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: ...Niekoniecznie myszą :) 01.09.14, 20:05 Niekoniecznie drzewka szukać/mać mi się chce, a to znasz Kociarzu , ha? leksykot.top.hell.pl/koty/teksty/poezja/jt-jak_boleslaw_lesmian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: ...Niekoniecznie myszą :) IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.14, 20:42 ... znam tylko To... bleee... www.youtube.com/watch?v=GtB1ISyazYc Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: ...Niekoniecznie myszą :) 01.09.14, 22:02 leksykot.top.hell.pl/koty/kotopedia/index kocham koty mojej córki, chciałabym, psy moich Córek też kocham, ale. A jak już będę miała coś do powiedzenia, jak już odejdzie moja Mam, Tatki już nie ma, to. To na pierwszym miejscu będzie szczur/ niby taka duża mysza/, zaraz potem mąż, kot, pies, i Wnuczęta :) ratteria.w.interia.pl/archeo.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: ...Niekoniecznie myszą :) IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.14, 22:38 ...szczura bleee... już zaliczyło... mieszkał w kuchni, gdzie miał urządzone mieszkanko... lubił gotować... dania mięsne zwłaszcza... był szczurem podrzuconym, akademickim... u mnie żył ok. 2 lat... jego poprzednik był taką myszą inaczej, czyli chomikiem... też podrzuconym, przez inną "miłośniczkę" zwierzęcych gadżetów... a koty?... cóż - miały telewizję na żywo... wspominam mile oba zwierzaki... zdarzyło mi się także prowadzić hotel zwierzęcy (...przechowalnictwo krótkoterminowe, dawno temu...)... wśród gości - m.in. jedenastoosobowa rodzina chomicza i pies rasy bokser z wielkimi faflami... pluł "ile wlezie", że o częstym piciu wody nie wspomnę... ostatni z takich przypadków to psiaczynka/starowinka wyrzucona na ulicę po śmierci właścicielki i skatowana przez "ludzi"... u mnie żył 25 miesięcy... po drodze było jeszcze to i owo... wszystkie pozostają we wspomnieniach... o hierarchii innych członków rodziny nic nie powiem, poza tym że pies, kot, szczur, chomik i mysza - też człowiek... ;)))... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: ...Niekoniecznie myszą :) 01.09.14, 22:50 Gość portalu: bleee... napisał(a): ... o hierarchii innych członków rodziny nic nie powiem, poza tym że > pies, kot, szczur, chomik i mysza - też człowiek... ;)))... bleee... I tu się mylisz, jako Matka Polka/ ta co za ,Męża, dzieci, Wnuczęta gotowa iść na wojnę, czasYma "zabić"/ ,człowiek? To ,które z wymienionych jest : wredne, podstępne, nietolerancyjne, chamskie, bez empatii. Które sobie uzurpuje , ha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: ...Niekoniecznie myszą :) IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.14, 23:07 > które z wymienionych jest : wredne, podstępne, nietolerancyjne, chamskie, bez empatii. Które sobie uzurpuje, ha? ... uzurpuje sobie niewymienione bleee... ;)... ono ma te wszystkie cechy... i jest z nich dumne... bleee... ps.: ...pamiętasz historię Winetou i Old Schaterchanda?... i ten kawał o białym bracie, który nastąpił na grabie... ale najważniejsze, że trawa zielona jeszcze cieszy... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: ...Niekoniecznie myszą :) 01.09.14, 23:39 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ps.: ...pamiętasz historię Winetou i Old Schaterchanda?... i ten kawał o białym > bracie, który nastąpił na grabie... ale najważniejsze, że trawa zielona jeszcz > e cieszy... bleee... - A znam, ale czy pamiętam? A co ? To teraz mojej najmłodszej Wnuczki, tej, która w wieku pieciu lat do szkoły poszła zdanie: ' każda celebrytka, to plastyczka"- za panią " od polskiego" , w Czeciej klasie usłyszane. Serio, każda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: ...Niekoniecznie myszą :) IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.14, 23:52 ... domowy czterolatek, któremu nie pozwolono asystować przy wyprowadzaniu samochodu: "to znaczy, że mnie ograniczasz?!"... :)... nie wiem, czy się cieszyć... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: ...Niekoniecznie myszą :) 02.09.14, 00:38 Cieszyć, i tłumaczyć? Bo według pani "od polskiego" - plastyczka , to kobieta po operacji . Może język powinien nadążać z prędkością esemsa, ale uczenie historii niekoniecznie. Pewnie , i na tym forum pisałam, ale Q....do dzisiaj mnie nosi-gdy na Majdanku, od Wnuczki nieco starszej od tej najmłóodszej/ na tyle młodej, że możliwoścć wejścia przemyciłam/ usłyszałam , że wdług pani nauczycielki : " Niemcy to mieli pecha, hitler był chory, Rosjanie byli źli, napadli na Polskę." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Spacja Izo, spacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.14, 11:57 Ty tak , A powinno byc tak, Pomoze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Spacja Izo, spacja IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.14, 12:20 ... :)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Spacja Izo, spacja IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.14, 17:37 ...uśmiech był do Ciebie, jolu.izo... :)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...mysza agresorka... IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.14, 10:34 ... do czego mysza jest zdolna, czyli co może mysza... bleee... tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/polska,28/inwazja-gryzoni-na-wyspach-jeziora-sniardwy-jakby-brzeg-sie-ruszal,141070,1,0.html Odpowiedz Link Zgłoś