17aga 27.07.09, 08:58 www.ztm.waw.pl/806_do_chotomowa.php Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babaloo1 Re: Autobus 806 od września 27.07.09, 21:31 Tak sobie patrzę na tą stronkę i jeśli chodzi o nasze osiedle to ta linia, to niestety lipa: "Autobusy pojadą następującą trasą: Chotomowska - Modlińska- Szkolna - osiedle Przylesie - droga serwisowa wzdłuż obwodnicy - rondo S1 - Modlińska - Henryków (zawrotka przy ul. Mehoffera)." Zrozumiem jeszcze, że linia jedzie dłuższą trasą przez Szkolną i osiedle Przylesie, przecież komunikacja tam jest trochę słabsza. Ale to, że linia kończy się przy Mehoffera, to jakieś nieporozumienie! Z tego, co pamiętam to na zebraniu wiejskim rok temu (niestety na ostatnim nie udało mi się być, to nie wiem, czy ta kwestia była poruszana) była mowa o tym, żeby linię puścić do Żerania, a może nawet do stacji metra. A w takim wypadku, nie ma co liczyć na to, że od września będzie luźniej w autobusach Odpowiedz Link
17aga Re: Autobus 806 od września 28.07.09, 07:34 W tym roku była mowa o tym, że zostaną uruchomione dwa autobusy. Jeden z Chotomowa do Żerania, który miał być przyspieszony, a drugi z osiedli Przylesie/Leśna (dokładnie nie wiem z którego miejsca) na Tarchomin. Niestety, co wyszło każdy widzi... Ani nikt nie dojedzie sprawnie do Żerania, ani na Tarchomin... Aha - autobusy miały być całotygodniowe... Odpowiedz Link
agus256 Re: Autobus 806 od września 29.07.09, 12:23 mieszkańcaom naszego - DUŻEGO-osiedla nic ten autobus nie pomoże. Pani Wojt niec nie działa w naszej sprawie. NA ostatnim zebraniu wiejskim mieszkańcy sugerowali linię- start Jabłonna do stacji metra.Czyli od wrzesnia znów powróci zapytanie ile autobusów trzeba będzie przepuścic bo każdy jest załadowany tak, że trudno się wepchać. Zwierzęta są w lepszych warunkach przewożone.... pozdrawiam Odpowiedz Link
saphira30 Re: Autobus 806 od września 29.07.09, 15:35 Ha Osatnią spławiajacą informacje na stronie gminy jaką umieściła pani wójt w odpowiedzi na usline prośby mieszkańców jabłonny to info iż dodstkowe autobusy kosztuja gmina nie wyłoży kasy chyba ze legionowo sie zdecyduje dołożyć do dodatkowych kursów lub lini czyli bedzie o czym gadać jak juz w legionowie ludzie nie beda sie mogli wcisnąć do autobusu... my robaczki mamy guzik do gadania.... ciekawa jestem czy na druga kadencje pani wójt wystarczy głosów z chotomowa który tak dopieszcza bo w jablonnej nie bedzie chyba naiwniaków którzy na nią zagłosują... Odpowiedz Link