Dodaj do ulubionych

Szkoły językowe w Lublinie

IP: 80.51.249.* 04.09.04, 15:52
Witam , jakie znacie szkoły jezykowe w Lublinie i jakie macie o nich zdanie???
Obserwuj wątek
    • ssylvia1 Re: Szkoły językowe w Lublinie 05.09.04, 15:35
      Linguaton, sama sie tam uczę (na Złotej) zdecydowanie najlepsza szkola
      (potwierdza to pierwsze miejsce w rankingu Newsweeka) wykładowcy sympatyczni i
      SKUTECZNI,nie mówiąc juz o Panu Adasiu (właściciel), wspaniała, ZAWSZE pomocna
      sekretarka, Donata no i te cukierki...

Do zobaczenia w październiku !! Naprawdę warto

adres (chyba)
      www.linguaton.com.pl
    • Gość: karola Re: Szkoły językowe w Lublinie IP: *.telprojekt.pl 05.09.04, 17:42
      Absolutnie nie polecam ci szkoly jezykowej Felberg. Chodzilam tam ladnych pare
      lat. Na poczatku bylam zadowolona, ale potem coraz mniej. W liceum chodzilam do
      klasy o profilu angielskiem i tam dopiero zobaczylam co to znaczy porzadna
      nauka angielskiego. Moj nauczyciel uczyl tez w Felbergu i byl tam najlepszym
      lektorem - mgr Tomasz Mizera. Gdy bylam juz w Felbergu na kursie na poziomi e
      FCE, zmienil mi sie lektor.Zajecia byly fatalne, nudne, nieciekawe, lektor
      opryskliwy, bez inicjatywy, niekreatywny. Czytal ciagle z ksiazki nauczyciela i
      nic od siebie nie wnosil. Zajecia polegaly glownie na robieniu cwiczen i
      wysluchiwaniu bezczelnych komentarzy lektora na temat sluchaczy. Nie robilismy
      nic, zero pracy. Ale niektorym sie podobalo to zeby od siedziec i nic z zajec
      nie wyniesc - zadnej wiedzy. Mnie to nie odpowiadalo, slono placilam i
      wymagalam adekwatnego do ceny poziomu zajec, tym bardziej ze bylam bardzo dobra
      z angielskiego i ambitnie podchodzilam do jezyka. Pod koniec kazdego poziomu
      dostawalismy ankiety oceniajace prace lektora. Wszyscy ocenili go jak
      najlepiej, ale ja porownujac prace tego lektora z moim profesorem Mizera z
      liceum ocenilam go bardzo nisko. Pomimo ze ankiety byly anonimowe, lektor
      dowiedzial sie ze oddalam na niego najnizszy glos i mialam kilka zastrzezen co
      do jego pracy. Na nastepnych zajeciach, zostalam po chamsku wyrzucona z zajec
      przez lektora, zwyzywana od najgorszych i obrzucona pretensjami. Lektor
      powiedzial ze nie chce miec mnie w grupie za to ze dalam mu kiepska ocene na
      ankiecie. To bylo straszne. Ja - najlepsza uczennica zostalam wyrzucona za to
      ze chcialam zeby lektor sie bardziej staral. Nie polecam tej szkoly a
      szczegolnie przestrzegam przed niezrownowazonym lektorem Piotrem Fliegerem.
      Pozdrawiam.
      • Gość: erjot Re: Szkoły językowe w Lublinie IP: 80.51.249.* 08.09.04, 10:49
        dzięki za info...
        a co sądzicie o metodzie Callana???
        i czy w Liguatonie jest taka metoda???
        • ssylvia1 Re: Szkoły językowe w Lublinie 08.09.04, 16:18
          Nie, w Linguatonie nie ma takiej metody, uczymy sie "tradycyjnie"
          O metodzie Callana slyszałam, ze wymaga ogromnego skupienia przez cały czas
          trwania zajęć i efekty są widoczne dopiero po jakims czasie- tak mowila mi moja
          kuzynka, która sie uczy Callanem

pozdrawiam,
          Sylwia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka