Gość: lubelak IP: 80.51.249.* 04.09.04, 15:52 Witam , jakie znacie szkoły jezykowe w Lublinie i jakie macie o nich zdanie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ssylvia1 Re: Szkoły językowe w Lublinie 05.09.04, 15:35 Linguaton, sama sie tam uczę (na Złotej) zdecydowanie najlepsza szkola (potwierdza to pierwsze miejsce w rankingu Newsweeka) wykładowcy sympatyczni i SKUTECZNI,nie mówiąc juz o Panu Adasiu (właściciel), wspaniała, ZAWSZE pomocna sekretarka, Donata no i te cukierki... Do zobaczenia w październiku !! Naprawdę warto adres (chyba) www.linguaton.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Szkoły językowe w Lublinie IP: *.telprojekt.pl 05.09.04, 17:42 Absolutnie nie polecam ci szkoly jezykowej Felberg. Chodzilam tam ladnych pare lat. Na poczatku bylam zadowolona, ale potem coraz mniej. W liceum chodzilam do klasy o profilu angielskiem i tam dopiero zobaczylam co to znaczy porzadna nauka angielskiego. Moj nauczyciel uczyl tez w Felbergu i byl tam najlepszym lektorem - mgr Tomasz Mizera. Gdy bylam juz w Felbergu na kursie na poziomi e FCE, zmienil mi sie lektor.Zajecia byly fatalne, nudne, nieciekawe, lektor opryskliwy, bez inicjatywy, niekreatywny. Czytal ciagle z ksiazki nauczyciela i nic od siebie nie wnosil. Zajecia polegaly glownie na robieniu cwiczen i wysluchiwaniu bezczelnych komentarzy lektora na temat sluchaczy. Nie robilismy nic, zero pracy. Ale niektorym sie podobalo to zeby od siedziec i nic z zajec nie wyniesc - zadnej wiedzy. Mnie to nie odpowiadalo, slono placilam i wymagalam adekwatnego do ceny poziomu zajec, tym bardziej ze bylam bardzo dobra z angielskiego i ambitnie podchodzilam do jezyka. Pod koniec kazdego poziomu dostawalismy ankiety oceniajace prace lektora. Wszyscy ocenili go jak najlepiej, ale ja porownujac prace tego lektora z moim profesorem Mizera z liceum ocenilam go bardzo nisko. Pomimo ze ankiety byly anonimowe, lektor dowiedzial sie ze oddalam na niego najnizszy glos i mialam kilka zastrzezen co do jego pracy. Na nastepnych zajeciach, zostalam po chamsku wyrzucona z zajec przez lektora, zwyzywana od najgorszych i obrzucona pretensjami. Lektor powiedzial ze nie chce miec mnie w grupie za to ze dalam mu kiepska ocene na ankiecie. To bylo straszne. Ja - najlepsza uczennica zostalam wyrzucona za to ze chcialam zeby lektor sie bardziej staral. Nie polecam tej szkoly a szczegolnie przestrzegam przed niezrownowazonym lektorem Piotrem Fliegerem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erjot Re: Szkoły językowe w Lublinie IP: 80.51.249.* 08.09.04, 10:49 dzięki za info... a co sądzicie o metodzie Callana??? i czy w Liguatonie jest taka metoda??? Odpowiedz Link Zgłoś
ssylvia1 Re: Szkoły językowe w Lublinie 08.09.04, 16:18 Nie, w Linguatonie nie ma takiej metody, uczymy sie "tradycyjnie" O metodzie Callana slyszałam, ze wymaga ogromnego skupienia przez cały czas trwania zajęć i efekty są widoczne dopiero po jakims czasie- tak mowila mi moja kuzynka, która sie uczy Callanem pozdrawiam, Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś