empi 06.02.16, 13:51 Tak sobie w 2012 roku bloger pisał o demokraturze, wieszcz jakiś, czy co ? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
s.monte.z.uma Re: Demokratura 06.02.16, 14:53 ...cóż - żeby widzieć, trzeba patrzeć... i lepiej późno, niż wcale... pozwolę sobie przytoczyć słowa osoby, która nie jest z mojej bajki, ale - też - zobaczyła... /\ Mały Prezes cię widzi 6 lutego 2016 PiS wprowadza w Polsce Rok 1984 Orwella (info dla nieczytatych: to książka). Zamiast Wielkiego Brata jest Mały prezes, który cię widzi. Jutro wchodzi w życie ustawa o inwigilacji. Prezydent Duda bez szemrania podpisał. Pan Prezes każe, sługa musi. Jednak wobec protestów Amnesty International i Fundacji Panoptycon prezydent oświadczył, że ma wolę rozmawiać. Teraz to już tylko o dupie Maryni. Idioci zaraz napiszą, że niewinni nie muszą się obawiać. Naprawdę to kwestia osobowości i charakteru. Rządy PiS nie przeszkadzają tylko temu, kto ma duszę niewolnika. senyszyn.blog.onet.pl/2016/02/06/maly-prezes-cie-widzi/#respond Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: Demokratura 07.02.16, 00:03 Wieszcz to jednak taki co antycypuje a nie podsumowuje :-) Ale powiedz no Empiku czy nie tęsknisz do PRL i jego mechanizmów demokratycznych? Do ludzi honoru, wójka Józka etc etc Czy tobie w 80' to nie chodzilo aby o to zeby bylo jak miedzy 44 a 53? Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Demokratura 07.02.16, 09:12 ...o definicję słowa wieszcz i wieszczyć... w kontekście treści i konstrukcji przywołanej przez Empiego wypowiedzi... ?... /\ Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: Demokratura 08.02.16, 08:04 no ja przeczytałem linkowany tekst po prostu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś