Dodaj do ulubionych

Ślub w Lublinie

IP: 80.72.34.* 08.10.04, 16:44
Witajcie,
Przygotowuję się powolutku do organizacji slubu i wesela.
Może możecie mi pomóc?
Czy jest ktos kto ma namiary na:
--Dobrego fotografa (tylko nie Rożek bo słyszałam że zdjęcia straszniie
sztuczne)
--Dobry zespół, który rozkręci imprezę i nie spiewa o majteczkach w kropeczki
-
Obserwuj wątek
    • Gość: bosman Re: Ślub w Lublinie IP: *.lublin.mm.pl 08.10.04, 16:47
      Polecam restaurację "Bosman" nad Zalewem.Niedrogo, dobra kuchnia,duże
      doświadczenie.Mogę podać namiary.
      PS:To nie moja knajpa.
      • Gość: Morelka Re: Ślub w Lublinie IP: 80.72.34.* 08.10.04, 16:56
        sale akurat mam już zarezerwowanę. Ale jak na razie to wszystko co mama.
        Masz może namiary na jakiś zespół który gra w Bosmanie- i który słyszałeś?
        dzięki,
        M
        • wierna_rzeka Re: Ślub w Lublinie 08.10.04, 17:09
          Niedawno tu komus juz pisalam na temat zdjec slubnych, powtorze wiec:

Ja polecam zdjecia u Grudniow. Wprawdzie pan Tymoteusz juz nie zyje, ale
          jego corka, Hania nadal sie tym zajmuje, a zajmuje juz od 20 lat. Ma
          profesjonalne studio i wysokiej klasy aparature, a zdolnosci do fotografii ma
          po prostu w genach. Poza tym ma ciekawe i oryginalne pomysly, dzieki ktorym na
          weselu od razu mozecie sobie nazbierac kasy na cala sesje slubna. Jej zdjecia
          sa po prostu cudne.
          Ma teraz swoj zaklad na ul. Lubartowskiej, po prawej stronie za Bazarem i za
          Ruska jeszcze jakies 30-40 metrow w dół( nie pamietam numeru domu ).
          Moge ja polecic z pelna swiadomoscia.

• Gość: Morelka Re: Ślub w Lublinie IP: 80.72.34.* 08.10.04, 17:25
            Dzieki wielkie za namiary na foto.
            Miałas może sama slub w miarę niedawno?
            Moze masz jeszcze jakiś kontakt na zespół i kwiaciarnię/florystkę?
            • wierna_rzeka Re: Ślub w Lublinie 08.10.04, 17:48
              Oh Morelko, slub, to ja mialam baaaaaaardzo dawno, ale w tym zakladzie
              fotograficznym bylam kilka dni temu, idz tam, obejrzyj zdjecia, porozmawiaj,
              sama sie przekonasz, ze bedziesz miala do czynienia pelnym znawstwem i
              profesjonalizmem.
              • Gość: andzia28 Re: Ślub w Lublinie IP: *.pronet.lublin.pl 08.10.04, 18:06
                Witaj Morelko. Stosunkowo niedawno miałam ślub. Zdjęcia robiłam u Foto-Partyki
                jestem b. zadowolona. Najlepszą kwiaciarkę znalazłam w Łęcznej.
                Kwiaciarnia "Monika". Zrobi każdy bukiet REWELACYJNIE!!! Jest bardzo dobra,
                ostatnio czytałam, że zdobyła gdzieś pierwszą nagrodę.
                • Gość: Morelka Re: Ślub w Lublinie IP: 80.72.34.* 08.10.04, 18:40
                  Andziu,
                  A mogłabys dać namiary do tej kwiaciarki?
                  Ile kosztuje taki bukiecik?
                  Dzięki,
                  Morelka
                • Gość: Andzia28 Re: Ślub w Lublinie IP: *.pronet.lublin.pl 12.10.04, 14:19
                  Morelko. Kwiaciarnia "Monika" znajduje się vis a vis dużego łęczyńskiego
                  sklepu "Dzik". Łatwo trafić. Napewno ktoś z tubylców pokieruje. Nr telefonu
                  pewnie jest w książce tel. Właścicielka Monika jest leciutko zarozumiała (w
                  moim odczuciu), ale nigdzie nie widziałam piękniejszych bukietów. Polecam
        • Gość: łysy Re: Ślub w Lublinie IP: *.lublin.mm.pl 08.10.04, 18:45
          W "kapelach " kompletnie nie mam rozeznania.Pozdrawiam.
          • Gość: Magda Re: Ślub w Lublinie IP: *.lublin.mm.pl 08.10.04, 22:34
            Co do fotografa - skopiuje to, co napisalam w innym wątku ;)

Polecam p. Izę i p. Sławka, którzy maja zaklad na rogu Krak. Przedm. i Staszica (vis a vis Jackpota ). Zrobili mi rok temu naprawde przepiekne zdjęcia; zamowilismy sesje w studio, plener na Starym Miescie oraz reportaz ze slubu. Niestety, nie pamietam dokladnie cen, wiem, ze byly dosc zblizone do cennika Rozka (ale tansze ;)) Do Rozka isc nie chcialam, bo widzialam zdjecia kilku znajomych par i byly wrecz identyczne, te same ujecia, pozy...
            Zamowilismy zdjecia kolorowe i w sepii - szczegolnie te, na starowce wyszly przepieknie ;) Naprawde polecam ;)

Co do zespołu - polecam zespol, ktory gra w restauracji Vanett nad Zalewem (graja tam przy okazji jakichs imprez, a normalnie w soboty obsługuja wesela). Są naprawde rewelacyjni, 2 facetów, spiewają fantastycznie! Prawde mowiąc nie chcialam zamawiac orkiestry tylko dj-a, bo balam sie disco polo, biesiady i kaleczenia obcojęzycznych piesenek ;) A ten zespol jest po prostu niesamowity ;) Pamietam, ze jednym z pioerwszych utworów było "Only You" - moj kuzyn myslal, ze to puszczają to z płyty ;) Polecam ich wszystkim znajomym ;) Na moim weselu goscie tanczyli do rana, praktycznie non stop, zespol musial ich wrecz "wyganiac" z parkietu co jakis czas, bo i oni musieli chwile odetchnąc no i kuchnia miala tez swój plan do wykonania ;) W umowie bylo, ze graja 45-50 min. i odpoczywaja 10-15 min. i tak bylo, rzeczywiscie ;) Naprawde, gorąco polecam ;)
            Co do kwiaciarni - robilam bukiet w Kamelii na Pilsudskiego - nic szczegolnego, szczerze powiem ;)
    • dociek Re: Ślub w Lublinie 09.10.04, 06:26
      Ślub... w Lublinie? Gdzie by nie był, oj będziecie jeszcze kiedyś tego żałować.
      • Gość: Super DidżeJ Heniu Re: Ślub w Lublinie IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 09.10.04, 07:56
        Co sie DOcku martwisz, przeciez nie napisala ze koscielny...
        • swiadek Re: Ślub w Lublinie 09.10.04, 08:02
          Gość portalu: Super DidżeJ Heniu napisał(a):

> Co sie DOcku martwisz, przeciez nie napisala ze koscielny...

A ty to z księżyca sie urwałeś? Ni z dupy, ni z ptaka odpowiedź taka.
          • rilian Re: Ślub w Lublinie 09.10.04, 16:26
            Świadku, ty chyba nie znasz naszego zoologu. Tutaj niektórym wszystko kojarzy
            się z katabasami i pedofilami w sutannach, innym z kolei każdy pachnie
            czosnkiem i cebulą... Trzeba przywyknąć.
      • Gość: bosman Re: Ślub w Lublinie IP: *.lublin.mm.pl 12.10.04, 19:06
        Nie psuj im apetytu, przecież, do cholery, każdemu należy się za swoje, nie
        tylko nam - hehehe
    • Gość: BARSKA Re: Ślub w Lublinie IP: *.lublin.mm.pl 09.10.04, 10:16
      Mój ślub był plus minus poł wieku temu w małym gronie,bardzo kameralny.Gdybym
      dzisiaj,przy takich mozliwosciach ,miałabym go zawierać,wówczas skonczyloby
      sie JEDYNIE na podrózy poslubnej.Dalekiej i takiej,którą zapamiętalibysmy do
      końca zycia.Obraziliłaby sie rodzina i znajomi,ze nie pobawili sie? Jesli, to
      na krótko. U nas w Polsce ciagle są wesela huczne,bardzo drogie,nawet z
      udziałem 150 osób i strumieni alkoholu. Czy nie czas to zmieniac? Czy Kościol
      kat.który (z mizernym skutkiem) propaguje komunie bezalkolowe nie mógłby
      stanowczo zaprostestować przeciwko takiemu marnowaniu nie tylko pieniędzy? A
      swoją drogą rozwodów mamy masę,nowych związków tez,wszystkie takie głosne?
      • Gość: bosman Re: Ślub w Lublinie IP: *.lublin.mm.pl 12.10.04, 19:08
        150??? A 350 to nie łaska?
    • Gość: zawiedziony Re: Ślub w Lublinie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.10.04, 12:41
      A po co się żenić, Morelko?
      • Gość: Morelka Re: Ślub w Lublinie IP: 80.72.34.* 09.10.04, 17:42
        Po co sie żenic? : żeby założyć podstawową komórkę społeczną czyli rodzinę.

A co do do celowości urzadzania wesela to doszłam do wniosku że takie zupełne
        odseparowanie od rodziny i oderwanie od tradycji nie ma większego sensu.
        Prowadzi tylko do niepotrzebnych konfliktów z rodziną i to tak ważnym momencie
        naszego zycia.
        Do niedawna byłam pewna, że moje wesele odbędzie się w gronie max. 30 osób i
        będzie raczej w formie uroczystego obiadu niż wielkiego weselicha.
        Po wielu rozmowach z narzeczony, a przede wszystkim z rodziną doszłam do
        wniosku, że tak naprawdę nie mam o co wojowac. Tradycja i zwyczaje też mają
        swoje miejsce i jesli dla mnie nie sa wazne to przeciez liczą się dla naszych
        najbliższych. I o tym tez nie mozna zapominać. Oczywiście mozna postawić na
        swoim ale czy to nie będzie egoizm?
        Pozdrawiam,
        M
        • Gość: Magda Re: Ślub w Lublinie IP: *.lublin.mm.pl 09.10.04, 18:39
          Ny tez początkowo nie chcielismy wesela, dalismy sie jednak przekonac rodzicom ;) To w koncu - w pewnym sensie - rowniez ich dzien i swięto ;) Postawilismy jednak na swoim co do pewnych pkt calej imprezy, nasze zdanie bylo decydujące ;) Powiem, ze nei zalujemy,z e wesele bylo. Udalo sie fantastycznie i do dzias jest wspominane przez rodzine i znajomych ;)
          • Gość: Mirka Re: Ślub w Lublinie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 12.10.04, 15:41
            Polecam kapelę, która gra w Victorii.Bawiłam sie tam niedawno ,chociaz nie na
            weselu.Było wspaniale.Można przyjść i posłuchać.
            • Gość: AGA Re: Ślub w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 22:01
              pobieramy się 27 listopada 2004 i pilnie potrzebujemy dobrego DJ.
              Może kogoś znacie proszę o telefon.
              • Gość: Klaudia Re: Ślub w Lublinie IP: *.lublin.mm.pl 17.10.04, 00:12
                Jeszcze,Aga,nie jest za pozno....zastanow sie!
                • Gość: BARSKA Re: Ślub w Lublinie IP: *.lublin.mm.pl 18.10.04, 15:20
                  Wez najpierw slub cywilny.Koscielny wez po pięciu latach.Dobrze Ci radze o ile
                  oczywiscie jestes rzym.-kat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka