moritor 14.08.18, 17:52 Prezydentem Opola :-) Zwiedziałem się na facebooku :-) I uprzejmie donoszę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wampir-wampir Re: Rillian chce być prezydentem 14.08.18, 18:18 Sto razy lepszy Rilian niż popłuczyny po byle jakim. Niech mu się uda :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: Rillian chce być prezydentem 14.08.18, 18:42 Ale piszesz to z sympatii do Riliana czy jako betonowy leming? Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: Rillian chce być prezydentem 14.08.18, 19:03 A to ok. :-) Też go lubiłem choć bez wzajemności Politycznie jednak jest mi zupełnie obcy Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: Rillian chce być prezydentem 14.08.18, 19:57 Tak swoją drogą Skoro Kazio kandyduje i mniejsza już o to jak obłędną prezentuje postawę chcialbym wam zasugerować żeby go pozdrowić Ot tak czy się mu życzy wygranej czy odwrotnie Ze starej sympatii Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Rillian chce być prezydentem 14.08.18, 20:05 A to to zawsze :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Rillian chce być prezydentem 14.08.18, 20:11 Ciekawe, czy się lubi z Patrykiem Jakim :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: Rillian chce być prezydentem 14.08.18, 20:15 A kto to jest ten Patryk? Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Rillian chce być prezydentem 14.08.18, 20:19 Taki nikt, bo przecież go nie znasz :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: Rillian chce być prezydentem 14.08.18, 20:26 Czasem oglądamy ze Słonkiem wiadomości lub fakty :-) Jako kabaret. ... Z mojego punktu widzenia Jaki to nikt wart zainteresowania. Z Rillianem też nie konkuruje... Ale kto wie može piją razem wódkę przy ośmiorniczkach... Nie takie rzeczy pod niebem bywały :-) Skoro Cię to Empi ciekawi po prostu spytaj Rilliana Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Rillian chce być prezydentem 14.08.18, 20:33 Pozdrów Słonko. Koty pogłaskaj ! :) PS. Na wiosnę dopytywałem się o bociany, nie odpowiedziałeś :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: Rillian chce być prezydentem 14.08.18, 20:37 Słonko przesyła wzajemne i dziękuje Przepraszam za brak odzewu Bocianów nie ma Z dwu rodzin które gniazdowały w pobliżu została jedna Teraz stare sypiają czasem na "naszym" gnieździe... Pozdrów Swoich Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Rillian chce być prezydentem 14.08.18, 20:42 Ale podobno już odleciały do Afryki? Zima idzie, mówią, że ostra. Pozdrówki dla wszystkich waszych Bliskich :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: Rillian chce być prezydentem 14.08.18, 20:49 I dla Twoich :-) Jeszcze nie odleciały ale już sejmikują Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Rillian chce być prezydentem 14.08.18, 20:52 Jak to w sierpniu, pogoda prześliczna... Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: Rillian chce być prezydentem 15.08.18, 12:03 www.youtube.com/watch?v=2je4MvNfMH0 tak dla nas ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma ... 15.08.18, 12:37 ...a Ty, Leniaku, startujesz na jakąś funkcję w gminie?... powinieneś... :-)... masz w głowie poukładane... i wrażliwość potrzebną... Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: ... 15.08.18, 18:52 o stanowczo nie powinienem jednak po pierwsze jestem politycznym emerytem daj spokój ROAD potem UD z której nie łatwo było wystapić ;-) potem 23 chyba lata PPS z którego to mnie wyrzucili za niepłacenie składek formalnie a faktycznie przecie za start z Ruchu Narodowego do RM Lublina choć do tego obligowała mnie jako jej członka sama Rada Naczelna PPS... jak na to spojrzeć trzeźwo i z dystanesm pasmo porażek... a jeszcze w gminie sobie poszalałem (głównie na forum dziennika zresztą) przyczyniając się do wyboru wójta (kobiety) z młodego PSL - czego mi wstyd bardzo bo laska okazła się... ech... ... nie nie Monti to jest zamknięty rozdział zresztą tak jakoś wyszło że zajmowałem się w polityce sprawami technicznymi - zarówno w biurze poselskim Ikonowicza jak i potem... robiłem zresztą sporo fuch dla rożnych polityków - tak sobie dorabiałem w rezultacie mam za dużą wiedzę o technice politycznej za dużą w porównaniu np z wiedzą o gminie w której mieszkam już 10 lat ... poza tym mnie się już nie chce chcę pożyć trochę dla bliskich i samego siebie koty pogłaskać i psy czasem jeża próbować uratować takie sprawy mnie teraz bawią no czasem pohobbuję historycznie... ... Kazikowi za to się chce... zobacz scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/35114094_1781673238560258_2206534281474342912_n.jpg?_nc_cat=0&oh=1e20cb287ce01f2e108dd6d68d7a8781&oe=5BFBC6F2 ja bym sobie takiego rodzinnego zdjęcia nie zrobił nie że z tymi akurat przybocznymi z żadnymi tego typu przybocznymi zwyczajnie i hmm chyba nigdy żadnej takiej fotki nie miałem no kiedyś z białym misiem we Warszawie ;-) ... mniejsza zresztą o mnie ... pozdrowki Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: ... 15.08.18, 20:49 ...myślę, że zbyt surowo oceniasz swoją dotychczasową działalność, która - znając realia - okazała się dla Ciebie frustrująca... może, jak już pogłaskasz psa i kota, a nawet- uratowanego jeża, spojrzysz na własną aktywność w inny, bardziej tolerancyjny dla samego siebie, sposób... na emeryturę za wcześnie... ja widzę Twoją aktywność także poprzez bloga, którego prowadzenie - z żalem stwierdzam - zarzuciłeś lata temu... warto było go czytać... może wrócisz - chociaż - do takiego pisania?... teksty które prezentowałeś były dojrzałe i wartościowe... pozwól sobie nie tylko na sielskie życie... ;-)... Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: ... 16.08.18, 21:17 Monti bloga właściwie nigdy nie prowadziłem... Pisałem na forum :-) Co do reszty to nie frustracja tylko autoironia :-) Ale to już było i nie wróci więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: ... 16.08.18, 22:37 ...może nie był to blog, ale nie o nazwę idzie... były to przecież samodzielne teksty, z tego co pamiętam, na tematy polityczne... oficjalnie tę działalność zamknąłeś... chyba się nie mylę, chyba dobrze pamiętam... i nawet z przecinkami nie miałeś problemu... :-)... zdarza mi się też trafić na teksty historyczne Twojego autorstwa, z czego wniosek jest taki, że nie próżnujesz... tyle tylko, że tutaj słabo Cię widać - a szkoda... i mam nadzieję, że wróci choć w części to, co - jak mówisz - nie wróci... co do frustracji i autoironii - Ty wiesz lepiej... ;)... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: ... 15.08.18, 22:09 moritor napisał: > potem 23 chyba lata PPS Przemek, znałeś panią Ewę Gawlikowską? Umarła niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
ramarek3 Re: ... 16.08.18, 09:02 oj brak spacji powyżej, a potem, ten Bosman https://lublin.wyborcza.pl/lublin/1,48724,361772.html Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: ... 16.08.18, 11:06 Co by powiedział na to, to nie wiem. Teraz na pewno wychwalałby pod niebiosa Jarmark Jagielloński i mielibyśmy okazję się poprzekomarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: ... 16.08.18, 19:53 Nie nie znałem. Być może spotykaliśmy się bo twarz wydaje mi się znajoma, ale na pewno nie znałem jej z nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: ... 16.08.18, 20:00 Długo była związana z PPS-em, reaktywowała go wespół z innymi za komuny, dlatego zapytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: ... 16.08.18, 20:31 Kim była wiem :-) Ale z Krakowa znałem jedynie taką młodą dziewczynę której ojciec robił kiedyś kampanię Włodarczkowi... Miała szczura... ... Wiesz ja miałem możliwość kontaktu z pps-owcami z innych okr-ów od 1992 Z Krakowem był to kontakt ograniczony właściwie do kongresów i posiedzeń RN ... Na początku zresztą mało mnie interesowały sprawy poza lubelskie Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: ... 16.08.18, 20:36 A Ty nie byłeś we władzach krajowych? Tak mi się zdawało. Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: ... 16.08.18, 20:51 Byłem członkiem Rady Naczelnej Chyba trzykrotnie - ostatnio jak mnie wywalili :-) A pierwszy raz... Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: ... 16.08.18, 20:57 Pierwszy raz w 1992 :-) Tuż po oficjalnym wstąpieniu... Jak ci pisałem twarz wydaje mi się znajoma (na facebokowym profilu jej syna ktoś umieścił jej zdjęcie z lat 80) Być może rozmawialiśmy nawet... Po prostu nie pamiętam Natomiast na pewno nie znałem jej nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: ... 16.08.18, 21:08 Doczytałem w jej epitafium że wycofała się z polityki po 1990... Ale zdaje mi się nadal znajoma ta twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: ... 16.08.18, 21:13 Jak włączę komputer to wrzucę tę fotkę... Z telefonu nie umiem jakoś... ... Wydaje mi się ale podkreślam że mi się wydaje że ją widziałem Być może zrezygnowała z PPS w 1993 kiedy Ikonowicz poszedł do wyborów z SLD - wiele osób tak zrobiło... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: ... 16.08.18, 21:35 Tak, znałem. Przyjaźniłem się z Maćkiem. Poznaliśmy się w czasach KPN-u, a potem studiowałem w Krakowie i to sobie trwało, wtedy poznałem panią Ewę. Urwał nam się kontakt, gdy wyjechałem, ale odnowiliśmy go na FB. Żałuję, że nie mogłem być na pogrzebie, to była wyjątkowa osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: ... 16.08.18, 22:08 No niestety... Wspólczuję Twojemu koledze... Obydwoje ze Słonkiem straciliśmy po rodzicu przez tę samą chorobę... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: ... 17.08.18, 09:30 To bardzo okrutna śmierć. Ja też znam bezsilność, w obliczu raka najbliższych. Trudno nie zostać zwolennikiem eutanazji, gdy się jest dzień i noc przy umierającym i niewiele można pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: ... 18.08.18, 08:15 A wiesz akurat eutanazja bylaby ostatnią rzeczą o której bym myślał Byłem przy śmierci Taty i powiem Ci że choć był to człowiek schorowany bo wszak i po zawałach i dializowany i wreszcie poddać się miał agresywnemu guzowi płuc to życie było dla niego ważniejsze. Wiedział że umiera ale korzystał z nawet ostatnich chwil. Byłem też swiadkiem ostatnich miesięcy osoby z licznymi przerztuami czerniaka w tym przerzutami do kości. Fakt że godność w takiej sytuacji można zachować dzieki leczeniu bólu - ale dziś jest to możliwe. Mamy w Lublinie wspaniałych lekarzy choćby na Staszica. Każda chwila życia jest Tomku cenna. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: ... 18.08.18, 11:55 Różnie bywa z opieką paliatywną w Polsce, a szpital oznacza często uporczywą terapię, która przedłuża cierpienie. Masz rację i jej nie masz, bo "tyle o sobie wiemy, ile nas sprawdzono". Trudno powiedzieć, jak my sami zachowalibyśmy się w takiej sytuacji mając wybór. Tam gdzie on jest, wielu ludzi decyduje się zakończyć życie, inni nie. Ja chciałbym mieć wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma ...historia lubelskiego PPS... 17.08.18, 12:03 ...Leniaku: a czy możesz, w wolnej chwili, napisać (...albo odesłać mnie do tekstu już napisanego...) coś na temat zachowanych materiałów archiwalnych, dotyczących, a właściwie - wytworzonych przez lubelskie struktury PPS?... interesują mnie (...ze względów rodzinnych...) głównie lata trzydzieste, do kongresu zjednoczeniowego... czy zachowały się jakieś akta, a jeśli tak, jaka jest ich dostępność?... Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: ...historia lubelskiego PPS... 18.08.18, 08:02 A jasne. Przed zeszłorocznym wyjazdem do Gandawy, kupiliśmy fajną książkę dotyczącą między innymi lubelskiej PPS. Coś wyszperam Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: ...historia lubelskiego PPS... 18.08.18, 08:55 ...dziękuję... a przy okazji daj link do książki... :)... Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: ...historia lubelskiego PPS... 18.08.18, 11:50 tytuł "lublin rewolucyjny 1882-1982" pod redakcja Mańkowskiego Zygmunta na zlecenie KM PZPR w Lublinie wydał Kaw w 4000 egz boję się że będzie problem z linkiem ale... books.google.pl/books/about/Lublin_rewolucyjny_1882_1982.html?id=FjUzHQAACAAJ&redir_esc=y www.google.com/search?q=lublin+rewolucyjny+1882-1982&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: ...historia lubelskiego PPS... 18.08.18, 09:20 ...a co robiliście w Gandawie?... opowiedz trochę... wspomnień czar... :)... Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: ...historia lubelskiego PPS... 18.08.18, 11:51 och zwiedzaliśmy ;-) - dziś nie mam za wiele czasu ale wrócę do tych wspomnień ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
moritor Re: Rillian chce być prezydentem 21.08.18, 16:18 No i Rillian zrezygnował. Podobno zdrowie mu nie pozwala... Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Rillian chce być prezydentem 21.08.18, 20:08 ...hmmm... Ślachetne zdrowie, Nikt się nie dowie, Jako smakujesz, Aż się zepsujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Rillian chce być prezydentem 21.08.18, 20:49 Choroba dyplomatyczna. Cóż... Odpowiedz Link Zgłoś