Gość: ta kreatura IP: *.resetnet.pl 28.10.04, 23:24 jeszcze żyje???? szkoda.....ale juz niedługo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sto Re: Bender nie musi przepraszać Urbana IP: 212.182.119.* 29.10.04, 07:58 Bender-Hitler III Rzeczpospolitej! Nie będę musiał za to przepraszać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tet Re: Bender nie musi przepraszać Urbana IP: *.lublin.mm.pl 29.10.04, 09:22 Tylko dlatego nie będziesz musiał, że psychicznie chorzy nie odpowiadają za swoje czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Bender nie musi przepraszać Urbana-do sto IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.10.04, 09:33 Mylisz sie kolego.Z niego taki Hitler, jak z koziej cipy tabakiera. Ot po prostu taki lokalny kacyk z podrzędnej wrzaskliwej partyjki oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bang! Re: Bender i Urban to postacie dwuznaczne moralnie IP: 129.81.192.* 29.10.04, 16:51 Wart Pac palaca! Obaj, i Bender i Urban to postacie bardzo "dwuznaczne" i malo sympatyczne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski powiedz to na placu litewskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 17:56 szmato Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benban Re: powiedz to na placu litewskim IP: *.umcs.lublin.pl 04.11.04, 19:32 Moim zdaniem obaj powinni byc skazani (mniejsza *w tym miejscu* za co). Skazani na sexiora analnego, jeden z drugim, i na zmiane. Wtedy doszloby do realizacji ich zacnych planow: skrajna prawica j*balaby lewicowa szmate, a z drugiej strony (sic!) lewicowa szmata uzywalaby sobie na prawicowym cymbale. Proponuje to rozwiazanie wszytskim politykom: Giertch z Waniek, Gabriel Janowski w usciskach z Markiem Siwcem, Sierakowska z wibratorkiem (rozwiazanie, ktorego nie oprotestuje UE). Itd. itp. Wszystko sfilmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo! Re: Bender nie musi przepraszać Urbana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 18:08 bedziesz musial i doniesie sie na Gazete za to ze publikuje takie wypowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia I słusznie, że nie musi. Za co niby go przepraszać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 08:48 To ten Urban jeszcze żyje ??? Nieprawdopodobne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: I słusznie, że nie musi. Za co niby go przepr IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.10.04, 09:36 Żyje dziecinko i ma sie dobrze.I opisuje ku..two prawych i lewych i czarnych.Jedyny niezależny dziennikarz w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N@J Re: I słusznie, że nie musi. Za co niby go przepr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 15:05 Drodzy internauci, chyba jesteście b. młodzi i to Wam wybaczam, że tak bez sensu piszecie. Nie chodzi mi o to czy chwalić Prof. B.., ale czy ten "rzecznik prasowy rzadu stanu wojennego" Urban, którego ja i Wasi rodzice nie mogli ścierpieć jak propagował w TVP ówczesnej,zalety stanu wojennego i jak się odgrażał,że "rząd się sam wykarmi" zastanówcie się teraz. I pamiętajcie że na deptakach od godz.19.30-20.00 było tłoczno od "spacerujących", to była ludzka solidarność - prawdziwa solidarność. Ja Wam to piszę który przeszedł "ścieżkę zdrowia" w czasie stanu wojennego i mam takie a nie inne odczucia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan bez Ziemi Pochwal sie N@J IP: *.lublin.mm.pl 03.11.04, 17:58 Te,pochwal sie tą ściezką zdrowia,widocznie Ci posluzyla skoro ją przeszedles,choc ja slyszalem,ze to było po Radomiu,musisz wiec byc wyLATAny.Nareszcie jakis kombatant gębe otworzyl,ciesze sie,bo tu tak uczenie piszą. Ja tam Urbana znam z "NIE",zasuwa zajebiscie i mozna boki zrywac jak on na wszystkich najezdża,nie szczedzi nawet bialego papy,ale za to go,to znaczy pana Jurka, po sądach ciągają,ze niby obraza Głowe obcego panstwa,czyli Watykanu za przeproszeniem.A nasz pan prezydent jasnie panujacy nie tylko obrazal Głowe slownie,ale i z wojskiem na nią ruszyl. Inna to jednak byla Glowa,iracka niewatykanska,ale skoro Glowy sie nie tyka,to chyba kazdej,bez zadnych wyjatkow.Demokracja jest,kurde,czy nie? A my co? Agresory? Za Bushem w buszu gotowi jestesmy na wszystko,bo zawsze bylismy przedmurzem,jak jakis Giertych czy jak mu tam.Pokrecony ten kraj,ale na karuzeli to jest dopiero zycie,ja wam to mowie,bo cos wiem o tym.A Ty N@J po deptakach bys sobie tylko spacerowal,a uczyc sie to sie nie chce,co? Mozna bylo tam poderwac jakiegos kociaczka na chate? Zycie jak w Madrycie.Byleś? Jak nie,to żaluj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abel Re: Bender nie musi przepraszać Urbana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 09:33 Byla cisza O Benderze juz myslalem ze jest gdzies w sarkofagach Sad juz jest po wyborach w prawicowym Rzadzie ,skoro taka podjal decyzje? A z zalozenia ma byc neutralny. Mam nadzieje ze Urban sie odwola,aby jezor wiedzial co chlapie..... nawet u takiego bendera (..........) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. J. A to ten urban jeszcze jest wsród żywych ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 10:52 A ja myślałam ,że juz dawno go robaki zjadły za takie życie i za brednie, ktore pisze (nigdy nie czytałam tych szmatławców i brukowców, nie mój poziom). Ale są tacy co podobno czytają czyli babrają się w tych głupotach i fekaliach. Cóż głupota niejedno ma imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARSKA Urban zyje,ale dlaczego Ty,"A.J",istniejesz? IP: *.lublin.mm.pl 29.10.04, 11:57 Do "A.J" - Ty chyba nie czytujesz teraz tygodnika "NIE" skoro tak bredzisz.A Twa wypowiedz typowa- "ultrakatolicka" (w ujemnym znaczeniu tego okreslenia),godna Radia Maryja.z ktorym Bender wspołpracuje i tam dopiero uslyszysz z jego ust piramidalne glupoty. Przerażenie ogarnia,ze ten facet jest wykladowcą na KUL-u. Jakze sie ciesze,ze chyba przed nim skonczyłam tę uczelnię nic o istnieniu Bendera nie slysząc.Potem zaistniał w Sejmie PRL itd (nie chce mi sie cytowac zyciorysu za "Kto jest kim w Polsce" wyd. Interpressu.),ale kto chce,ten znajdzie ksiązke w bibliotece.O samym procesie nie wspominam,ale chyba to jeszcze nie koniec sporu obu panów (kasacja!):powszechnie znanego,znakomitego dziennikarza i redaktora (choc może mniej polityka), przez wielu w Polsce albo lubianego albo odwrotnie- Urbana i Bendera,o ktorym niczego nie napiszę,bo nie mam zamiaru spotykac sie z nim na sali sądowej. Przy okazji zainteresowanym tematem polecam ksiązke Urbana pt. "Cały Urban"(KiW 1989 r.),od ktorej nie mozna sie oderwac,a p.Jerzemu proponuje jej wznowienie z odpowiednim uzupelniem. Az dziw,ze tego nie zrobil,a może zrobił,ale kto to by dzis w Polsce naglosnił? A mlodziezy przypominam,ze Urban pisywal w "Poprostu" po 1956 r.,ze mial przez pewien czas wydany przez Gomulke zakaz publikowania czegokolwiek (drukowano go pod pseudo Jan Rem) i ze to jest przesympatyczny czlowiek jak sie znajdzie klucz do jego osobowosci.Adieu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and Re: Urban zyje,ale dlaczego Ty,"A.J",istniejesz? IP: *.lublin.mm.pl 29.10.04, 16:17 Że też takie zidiociałe baby mają dostęp do internetu. Chyba jesteś bardzo stara, skoro pamiętasz Gomółkę i mózg ci się lasuje. A pseudoniumu Jan Rem to Urban używał nie za czasów Gomółki, ale znacznie później, chyba w latach osiemdziesiątych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Do and. IP: *.lublin.mm.pl 29.10.04, 18:20 Pani Barska jest nieco upierdliwa i apodyktyczna ale ciebie gó..arzu (skoro nie pamiętasz Gomułki to jesteś szczyl wobec) nie upoważnia to do chamskich odzywek. A wymądrzanie się na temat Urbana możesz sobie darować.Jak chcesz to ci powiem małolacie:Urban w osiemdziesiatych latach nie pisał po pseudonimem Rem tylko Kibic. Rem był za Gomułki i Gierka. Buźka. PS. Czasem P. Barska też mnie wkurza ale jak pisał Kipling(wiesz kto to był?): "szanujcie wiek dojrzały".Druga buźka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Re: Do and. IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 29.10.04, 19:01 Urban napisal pod pseudonimem Jan Rem artykul o ks. Popieluszce którego nazwal Rasputinem i wzywal do zakonczenia "tej sprawy". Bylo to kilka dni przed smiercia ks. Popieluszki co ciekawe prawdziwy Griszka Rasputin po zamordowaniu zostal wrzucony do rzeki... Skad Urban wiedzial? Prorok czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and Re: Do and. IP: *.lublin.mm.pl 30.10.04, 10:13 Szacunku do ludzi starszych uczono zanim na tym padole pojawił się Kipling. Są znacznie srarsze i poważniejsze dzieła traktujące o tym. Zapewne nie wiesz co to dekalog i skąd się wziął. A co do mojego wieku, to nie tylko pamiętam Gomułkę, ale myślę, że Barska mogłaby być moją nieco tylko starszą siostrą. (Wtedy oczywiście byłaby zupełnie inaczej wychowana i potrafiła rozróżniać pomiędzy dnem moralnym jakie raprezentuje JU (JR i Kibic) i noramalnością.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARSKA Tym razem do "anda" IP: *.lublin.mm.pl 30.10.04, 01:17 Do "anda" tym razem.Jak wymieniasz czyjekolwiek nazwisko to najpierw sprawdz,dziecino,jak sie je pisze. GOMUŁKA! Nie Gomółka.I guzik wiesz,bo juz po zakazie Gomulki co do drukowania tekstow Urbana w prasie jego przyjaciele poszli mu na reke i drukowali dalej teksty pod pseudonimem wlasnie JAN REM i to dzialo sie juz na poczatku lat szescdziesiatych.Zaklad? Adieu,dziecino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DIPOL Gwalt niech sie gwaltem odciska? IP: *.lublin.mm.pl 30.10.04, 11:20 To wieszcz,a ja dodam- nie dziwcie sie,jesli i chamstwo bedzie sie odciskac chamstwem. Okreslenie "zidociale baby" z miejsca karze mi nazwac cie {mała literka celowo!}kretynem,bo " przy okazji" obrazasz matki wielu z nas w srednim wieku.A Gomulka odszedl od wladzy w 197O roku,a zmarl bodaj w 1981 roku,nie jest to wiec czas bitwy pod Grunwaldem,w ktorej juz na pewno udziału nie brales,ale najnowsza historia. Z Twych slow wnioskuje,ze jestes nastolatkiem,a tacy (jesli nie maja w glowie choc 100 g oleju) powinni na kompie grac,strzelac,stawiac pasjanse nawet,a nie obrazac innych. Co na to Twoi rodzice? Apeluje do nich wszystkich- interesujcie sie bardziej,co Wasze pociechy wyprawiaja siadajac do komputera.Takie bedą Rzeczypospolite,jakie ich dzieci chowanie.Moze nie cytuje dokladnie,ale to mądre slowa.I stale aktualne! Odpowiedz Link Zgłoś
turawski Oj Barska, Tyś teraz Dipolem...ale cyrk... 30.10.04, 11:44 Gość portalu: DIPOL napisał(a): > A Gomulka odszedl od wladzy w 197O roku,a zmarl bodaj w 1981 roku Czy zaciął Ci się klawisz z "zerem" na klwiaturce, w dacie zamiast zera wciskasz dużą litere O /jak ossesek np./ Identycznie jak... Dipol.... vide: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=17141551&wv.x=2&a=17178123 Popatrz jaka jest różnica: 197O 1970... I po co Ci ten cyrk Barska ? pozdrawiam t Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barska Supernudziarz IP: *.lublin.mm.pl 30.10.04, 17:07 Turawski,lecz się! Odpowiedz Link Zgłoś
turawski Ulubiona zagrywka Barskiej... 30.10.04, 17:29 Gość portalu: Barska napisał(a): > Turawski,lecz się! ... gdy chwilowo "wystrzela się" z argumentów: 1. wysyła adwersarzy do lekarza /najczęsciej do swoich ulubionych Abramowic, albo trochę bardziej odległych Tworek/ 2. Udziela lekcji poprawnej polszczyzny tym razem zwyciężyła pierwsza opcja pozdrawiam, a kuku turawski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barska Re: "kuku" Turawskiego IP: *.lublin.mm.pl 30.10.04, 17:37 "A kuku". Na muniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARSKA Supernudziarz uzupeln. IP: *.lublin.mm.pl 30.10.04, 17:35 O0 0O 0o 00 oo oO o0 - no i mamy latrynę jak się patrzy. Może być jeszcze WC..Lekarz dokładnie nauczy! Turowski,marnujesz talent,ale zapewne niedługo układ sił się zmieni,na Narutowicza zapewne też...A co wczoraj robiłeś,ze Cię nie widziano na (w?) Forum? Krótki urlop czy zaczynam niedowidzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
turawski Uważaj, żebyś nie wpadła.... :) 30.10.04, 17:41 Gość portalu: BARSKA napisał(a): > O0 0O 0o 00 oo oO o0 - no i mamy latrynę jak się patrzy. pozdrawiam, choć z zatkanym nosem /nie lubie smrodku/ t Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Urban zyje,ale dlaczego Ty,"A.J",istniejesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 08:35 przesympatyczny zomowiec stanu wojennego. ale "swoj" no nie? do kruchty babciu albo w piekle smazyc sie bedziesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Paniczu Ciekawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 17:43 a zebys wiedziala wszo przyjezdna ze tak. kto tu jest panem od 1000 ponad lat! niewdzieczny parchu! juz niebawem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Do A.J. IP: *.lublin.mm.pl 29.10.04, 18:12 Skąd wiesz że szmatławce i brukowce skoro nie czytałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WERS BRAWO PANIE PROFESORZE BENDER !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 10:54 TAK TRZYMAĆ I NIE POPUSZCZAC KOMUCHOM. JEST PAN DLA NAS WZOREM I PRZYKŁADEM DO NAŚLADOWANIA. TYLKO W PANU NADZIEJA NA NORMALNOŚĆ W POLSCE. PODZIWIAMY PANA, PANIE PROFESORZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Micron Re: Benderologia stosowana... IP: *.tulane.edu 30.10.04, 18:11 Oj biedna, jest ta Polska biedna jezeli w takich osobnikach jak Bender widzi (jak pisze, np. "WZOR") "wzor i przyklad do nasladowania"! P.S. Nie popieralem nigdy tego co robi i jakich metod uzywa Urban... ale Bender to druga skrajnosc. Chyba lepiej szukac wzorow w postaciach bardziej umiarkowanych!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRAVO! Re: BRAWO PANIE PROFESORZE BENDER !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 18:07 Panie posle Bender! NiechNamPanZyjeJakNajdluzej! JestesmyW Polsce! U siebie i zadne zydy nas nie skolonizuja! parchy pijawki lobuzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: BRAWO PANIE PROFESORZE BENDER !!!! IP: *.lublin.mm.pl 01.11.04, 21:46 A gluty z nosa wytarłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reefle Re: Bender nie musi przepraszać Urbana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 11:35 Prof. R. Bender wie co mówi. Sąd wydał sprawiedliwy wyrok. I mozemy się tylko cieszyć, ze spawiedliwość zwyciążyła. A zadymy w wykonaniu redaktora U. nikogo już dzisiaj nie interesują ani nie podniecają, poza garstką oszołomów lewakowej proweniencji, rozbitków życiowych i ludzi wykolejonych, ludzi specjalnej troski. Pochylmy się nad tymi ludźmi z należną im troską i pomóżmy im, o ile da się to zrobić i o ile sami sobie chcą jeszcze pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARSKA Zreeflektuj sie! IP: *.lublin.mm.pl 29.10.04, 12:09 Reefle - kolejne bzdury. Chyba Ty jestes dzieckiem wymagajacym rzeczywiscie szczegolnej troski i opieki.Lewica (w szerokim tego slowa znaczeniu) ma pretensje do Urbana,ze ten przeksztalcil "NIE" w pismo na prawo od centrum.Mnie jego obecne opinie tez niekiedy dziwią,ale on ostrzegal przed wieloma skandalami,opisywal je i w sumie jego jest teraz na wierzchu. A stereotypy potrafią przezyc czlowieka do dziesiatego pokolenia.Te slowa potraktuj,Reefle,z wdzięcznoscia -jako wyraz mej troski o rozwoj (jednak rozwoj!) Twej inteligencji,ktorą zapewne (po co?)skrzętnie ukrywasz.Adieu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ane.luko Re: Bender nie musi przepraszać Urbana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 12:54 Odnośnie tych dwu panów można powiedzieć tyle, że wart Pac pałaca a pałac Paca. Obaj to kanalie wysokich lotów i o ile JU był (bo był) Goebbelsem stanu wojennego, o tyle RB jest Goebbelsem rydzykowym. W stanie wojennym RB nie był męczennikiem, chętnie kumał się z ówczesną władzą, chętnie zasiadał w sejmie, Chętnie podnosił łapkę w głosowaniach po myśli władzy; niech więc nie udaje świętoszka. JU natomiast był i jest kanalią, nie żadnym dziennikarzem niezależnym. Jeśli ktoś nie dostrzega, że "Nie" reprezentuje poziom szamba to wiadać tak się wtopił w owo szambo, że już mu woń (zgnilizny kulturalnej) bardzo poważnie przytępiła dobry smak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARSKA Re: Bender nie musi przepraszać Urbana IP: *.lublin.mm.pl 29.10.04, 13:05 "Ane luko",nie czytujesz "NIE", wiec zadna dyskusja z Toba nie ma sensu. A jak czytujesz ,to dostrzegasz tylko te slowa,ktore innych pismach zwykle sa wykropkowywane.Sama tresc juz chyba dla Ciebie po prostu za mądra.I nie ublizaj Urbanowi porownujac go z panem profesorem Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego w Lublinie,Ryszardem Benderem.Nie masz racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robbie Spierają się dwie niewiasty... IP: 212.182.7.* 29.10.04, 13:48 "W stanie wojennym RB nie był męczennikiem, chętnie kumał się z ówczesną władzą, chętnie zasiadał w sejmie, Chętnie podnosił łapkę w głosowaniach po myśli władzy; niech więc nie udaje świętoszka." To dość wyraźna wypowiedź, do której "BARSKA" mogłaby się odnieść. Zamiast tego: "I nie ublizaj Urbanowi porownujac go z panem profesorem Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego w Lublinie,Ryszardem Benderem.Nie masz racji.". Przecież inny mógłby powiedzieć: "I nie ubliżaj Benderowi porównując go [lub zabraniając porównywać] z panem ministrem, byłym rzecznikiem rządu, redaktorem naczelnym pisma w Łodzi. Nie masz racji." Takie odzywki nie wnoszą wiele treści do oceny postępowania obu mężczyzn. A na dodatek: "Ane luko",nie czytujesz "NIE", wiec zadna dyskusja z Toba nie ma sensu. Jakby czytanie "Nie" było niezbędnym wymogiem jakiejkolwek dyskusji. To już zakrawa na dużą pochopność, zwłaszcza że ane.luko odnosi się do zawartości "Nie", a Barska bez dowodu zakłada, że jej rozmówczyni tej zawartości nie zna, a jeśli czyta "Nie", to dostrzega tylko słowa gdzie indziej wykropkowane. Nieprzyjemny i niesprawiedliwy sposób prowadzenia sporu. Z wynoszeniem się nad innych swoim "Nie masz racji". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Urban Barska dwa bratanki IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.10.04, 19:03 Urban w NIE opublikowal lojalke która podobno podpisal Kaczynski. Oczywiscie byla sfalszowana a do dzis niektórzy nazywaja Urbana uczciwym czlowiekiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Urban Barska dwa bratanki IP: *.lublin.mm.pl 29.10.04, 20:18 Ale fałszywkę spreparowały "służby" za czasów AWS. Albo mów całą prawdę albo wcale.Heniu!.Bądź SUPER!No. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Re: Urban Barska dwa bratanki IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 01.11.04, 13:26 Nie za AWS bo przed 1995 nie bylo jeszcze AWS... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sum Re: Urban Barska dwa bratanki IP: *.lublin.mm.pl 01.11.04, 14:31 Ale ludzie Milczanowskiego mogli w tym maczać brudne paluszki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Re: Urban Barska dwa bratanki IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 02.11.04, 22:35 A co Milczanowski ma wspólnego z AWS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARSKA Re: Urban Barska dwa bratanki IP: *.lublin.mm.pl 30.10.04, 01:33 Niby ja jestem b r a t a n k i e m? Sprawdze,moze cos mi wyroslo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Do P. Barskiej. IP: *.lublin.mm.pl 29.10.04, 18:27 Jak powiedział Lloyd Georg (oni nie maja pojęcia kto to był): "nie wolno dawać małpie złotego staffhausena (do.reefle i aneluko:marka drogiego zegarka)bo nim i tak będzie orzechy tłukła". To samo z nimi. Nie ma sensu dyskutować z nimi o "nie" bo ten brak jednego zwoju mózgowego robi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARSKA Do tworcy "ksywki" - "ta kreatura" IP: *.lublin.mm.pl 29.10.04, 12:59 Gosc wpisal sie "ta kreatura". Taka samokrytyka? Podziwiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robbie Re: Do tworcy "ksywki" - "BARSKA" IP: 212.182.7.* 29.10.04, 13:55 "Gosc wpisal sie "ta kreatura". Taka samokrytyka? Podziwiam!" Cóż można odpowiedzieć na to? Może: Gość wpisał się "BARSKA". Taka samokrytyka? Podziwiam! I pozdrawiam R PS. Słyszałem, jak o włóczącej się po "alkoholopojniach" zapitej kobiecie mówiono "Barska" (od "baru"). Creatura zaś może być rozumiana, przy dobrej woli, jako stworzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARSKA Do Robbiego IP: *.lublin.mm.pl 29.10.04, 14:00 "Robbie",wypij za moje zdrowie! Adieu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robbie Nie mam chęci (ni zwyczaju) pić ... IP: 212.182.7.* 29.10.04, 20:08 mogę co najwyżej zwrócić do Barskiej pełne życzliwości myśli, a zwłaszcza życzenia, żeby się lepiej wczuwała w "drugą stronę" czyli "drugiego" i umiała spierać się bardziej rzeczowo. (O przeprosinach wolę nie pisać; smutno, że dość przypadkowa osoba sędzi z Lublina ma tak duży udział w wyznaczaniu poziomu języka polskiej polityki.) Ciao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARSKA Re: Nie mam chęci (ni zwyczaju) pić ... IP: *.lublin.mm.pl 30.10.04, 01:37 Drogi Robbie,rosniesz! Cieszę sie i nawet Twe uwagi pod moim adresem przemyslę.Boje sie jednak,ze moja pochwala narobi Ci wrogow. To jest Polska własnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Całkiem słusznie, że nie przeprasza, Za co niby ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 14:34 Pan Profesor Bender słusznie powiedział to co powiedział. Znany jest z racjonalnych, celnych, prawdziwych i szczerych wypowiedzi. A że niektórych (jakże nielicznych lewakowych oszołomów) to razi. To nic.To nas nie interesuje ani trochę. To ich (lewaków) zmartwienie. My mamy słuszność i tym, m. innymi, różnimy sie od nich. Umiemy się pięknie różnić, nieprawdaż ??? Odpowiedz Link Zgłoś
terraincognita ZAJRZYJ NA DYSKUSJE W FORUM "CENTRALNYM" "GW" 29.10.04, 14:55 Gość portalu: Hubert napisał(a): > Pan Profesor Bender słusznie powiedział to co powiedział. > Znany jest z racjonalnych, celnych, prawdziwych i szczerych wypowiedzi. > A że niektórych (jakże nielicznych lewakowych oszołomów) to razi. To nic.To nas > > nie interesuje ani trochę. To ich (lewaków) zmartwienie. > My mamy słuszność i tym, m. innymi, różnimy sie od nich. > Umiemy się pięknie różnić, nieprawdaż ??? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxMOJE ZDANIE NA TEMAT SPORU URBAN-BENDER JEST NA FORUM OGOLNOPOLSKIM "GAZETY"."RACJONALNE,CELNE,PRAWDZIWE I SZCZERE" WYPOWIEDZI PROFESORA ZNAM Z RADIA MARYJA I TO MI WYSTARCZY.WIDOCZNIE KAZDY MA I UCHO INACZEJ SKONSTRUOWANE,BO,ZE INACZEJ UMYSL - TO WIADOMO.RADZĘ NIE SZAFOWAC OKRESLENIEM "LEWAK" ,BO DZIS O NIEBO WIĘCEJ "PRAWAKÓW" ROZNEJ MASCI WOKOL NAS,TUTAJ NA FORUM TAKZE.A KTO MA SLUSZNOSC? JESZCZE MASZ NIEJAKIE WĄTPLIWOSCI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Do Huberta. IP: *.lublin.mm.pl 29.10.04, 18:34 Młynarki śpiewa:"czy ci ludzie w jednej chwili , tacy mądrzy się zrobili czy to sedno sie zrobiło takie duże?"Znasz to? Ten werset określa "celne, prawdziwe i szczere" wypowiedzi niejakiego Bendera, byłego posła na sejm PRL. Niedawno nawróconego, obecnie nawiedzonego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARSKA A. Nie do wiary !! Czy ten U. jescze żyje i wydaje pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 14:39 Nie do wiary !! Czy ten U. jescze żyje i wydaje piśmidło dla głupich ??? I oni to czytaja, te głupole ? I może jeszcze dyskutują ?? TOŻ TO POZIOM RYNSZTOKA. NIE ZNIŻĘ SIĘ DO TEGO POZIOMU, OJ, NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraza Re: Nie do wiary !! Czy ten U. jescze żyje i wyda IP: 62.233.193.* 29.10.04, 18:14 barska -tak trzymać. Czytuję NIE, gdy chcę się dowiedzieć co się w tym katolandzie dzieje. wszystkie inne szmatławce kłamią jak z nut za kulczykowe srebrniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Zaraska Vivat Bender !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pronet.lublin.pl 29.10.04, 19:51 Vivat Bender !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARSKA Re: Vivat Bender !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lublin.mm.pl 30.10.04, 02:12 "Vivat Bender,vivat wszystkie stany".Marka Belkę pod Trybunał Stanu (za podpisanie Konstytucji UE)a Romana Giertycha do kliniki.A gdzie skierowac Andrzeja Leppera,doktora h.c.kijowskiej uczelni? Mówiąc nieco zartobliwie, gdyby Wałęsa to wszystko przewidzial w sierpniu 198O r. moze zawahalby się z tym skokiem przez płot? Oj Anno Zaraska (zaraska czym?)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARSKA BARSKA A to nie BARSKA ! IP: *.lublin.mm.pl 30.10.04, 01:28 Mamy falszywke!Ktos podpisal sie jako BARSKA A. To nie ja. Chyba,ze jest jeszcze osoba o moim nazwisku ,ale z dwoma "a" na koncu.Oto cuda dzieciaczkow,ktorzy nasiąkają glupotą bardzo wczesnie.I jeszcze slowo: zeby znizyc sie do "tego poziomu" trzeba umiec i pisac ,i czytac! "Kto kogos przezywa,ten sam tak się nazywa". Znasz to, osesku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Proff. Kiedy odczytano wyrok, tłum przez kilkadziesiąt se IP: *.pronet.lublin.pl 29.10.04, 19:52 Kiedy odczytano wyrok, tłum przez kilkadziesiąt sekund klaskał i gratulował Benderowi. - Jestem szczęśliwy - skwitował profesor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Kiedy odczytano wyrok, tłum przez kilkadziesi IP: *.lublin.mm.pl 29.10.04, 20:16 No i co z tego? A poza tym jaki "tłum"? Kilkanaście babć i leśnych dziadków z rodzinki papcia grzybka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abel Re: Kiedy odczytano wyrok, tłum przez kilkadziesi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 19:02 Tlum ...samo to okreslenie juz tlumaczy z kim mamy nie (przyjemnosc). Zasada tlumu jest jak stada owiec za jednym baranem w przepasc. Nie dotyczy to tej sprawy a jedynie uzycia okreslenia tlum...........i dalej tlumok tez nazwa adekwatna do niektorych osobnikow drazacych temat nazwy ...nicka ... Bo jezeli nie mamy argumentow w dyskusji to tlumok postanawia objasniac na swoj sposob ,obrazajac dyskutanta. Odpowiedz Link Zgłoś
ane.luko Re: Bender nie musi przepraszać Urbana 30.10.04, 00:44 Ręce opadają jak się patrzy na zdjęcie fanów Bendera (jest w papierowej "GW"), ale tak samo ręce opadają jak się czyta wypowiedzi fanów Urbana i "Nie". Cóż, tacy fani jak ich idole; albo zakłamani i nie umiejący samodzielnie myśleć Benderowi antysemici i ksenofobowie, albo cynicy, utytłani w rbanowym szambie, umiejący jak ich mistrz obrzucać innych obelgami tylko dlatego, że ci inni śmią twierdzić, że szambo śmierdzi. Zaś do znajomości organów prasowych obu tych ugrupowań ( czyli "Naszego Dziennika" i "Nie") wystarczy mi znajomość przedruków fragmentów, jakie zamieszcza "GW". Naprawdę wolę w przyjemniejszy sposób podnosić sobie ciśnienie krwi. Pozostaję przy swoim: Urban i Bender to ten sam kaliber kanalii (zresztą "ND" i "Nie" to ten sam typ dziennikarskiego "kunsztu") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARSKA Do ane.luko IP: *.lublin.mm.pl 30.10.04, 01:59 Krotko: jak ręce opadaja,to trudniej sie czyta,zwlaszcza gazetę.Ja tez pozostaje przy swoim,choc nie jestem bezgraniczną wielbicielką Jerzego Urbana.Po prawdzie rzeczywiscie nie ma sensu porownywanie Urbana i Bendera.Czy ktokolwiek np porownuje pojazd międzyplanetarny do wirujacego na podlodze bąka wprowadzonego w ruch dzięki rękom dziecka? I pytanie do "ane.luko"- Ty nie korzystasz z toalety? Lisci jest coraz mniej na dworze! Dodatkowa moja uwaga: nie czytasz nawet "Gazety Wyborczej",ja w niej przedrukow z "NIE" nie dostrzegam (moze raz?),z "Naszego Dziennika" rowniez. A przeciez oba tytuly znajdziesz,chlopie,w internecie,wiec po co sie krygujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robbie CZY CHCEMY TAKICH ZWROTÓW? IP: 212.182.7.* 30.10.04, 15:25 O to właściwie chodzi. Czy podoba nam się, gdy znane postaci życia społecznego nazywają się wzajemnie nazwiskami zbrodniarzy wojennych. Może by było lepiej zamiast mówić, że "Bender to Hitler", po prostu omówić jego działalność. Bo co z tego, że dużo później pod groźbą sądu doda się, iż "pod względem urody". Podobnie z określeniami w rodzaju "szambo", "kanalia" itp. Są mało rzeczowe, a też wielce obraźliwe, bo chyba nie chodzi o "funkcję oczyszczania" przypisywaną określanym nimi przedmiotom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Bender nie musi przepraszać Urbana IP: 62.233.189.* 30.10.04, 09:51 Ciekawe po czym gazeta rozpoznaje sluchaczy RM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dipol Moze skonczyc juz tuz tym procesem? IP: *.lublin.mm.pl 30.10.04, 10:59 Gazeta poznaje zwolennikow RM po transparentach i agitacyjnych napisach- mieli cos takiego zwolennicy,i chyba sluchacze, radiostacji Rydzyka w trakcie procesu.Gdzies przeczytalem okreslenie "bicie piany".Odnosilo sie to do innej sprawy,ale i tu pasuje jak ulał.Dajmy sobie spokoj z Benderem i Urbanem. "NIE" bedzie nadal wychodzic w pólmilionym nakladzie (moze teraz wiekszym - proces taki to swietna reklama pisma),a Bender nadal bedzie wykladal na KULu.Co i jak tam mowi,nie wiem,ale wystarczą mi jego słowa w radiu Maryja,ktore kiedys slyszalem na temat obozu hitlerowskiego w Oswięcimiu.Tyle.Moze sie jeszcze kiedys pojawię,tu zabieram teraz glos po raz pierwszy,bo komputer to u mnie nowosc,a wiek mlodzienczy mam juz poza soba.Ale radze sobie jakos posiadajac umiejetnosc pisania na maszynie.Tylko sprawiaja mi tu trudnosc te polskie znaki- Ą,Ę,Ż itp.,gdyz nie chce mi sie naciskac dodatkowo klawiszy.Mysle jednak,ze i bez tego bede zrozumiały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ane.luko Nie krytykujcie Urbana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 17:29 Nie krtykujcie Urbana. Jak można? To taki genialny, delikatny, niewinny człowiek. Krytykować można Bendera. Tu się wszyscy zgadzamy (no, chyba że jesteśmy słuchaczami radia M), że jego brednie o obozach koncentracyjnych, albo żenujące wystąpienia, kiedy w Niemczech przyznano prof. Bartoszewskiemu nagrodę pokoju zupełnie go skompromitowały. Natomiast, kiedy w stanie wojennym Urban usprawiedliwiał morderców Popiełuszki, albo kiedy obecnie nie potrafi się zdobyć na przynajmniej odrobinę szacunku dla papieża, to przecież dobry uczynek, bo Popiełuszko czy papież to przecież katabasy i trzeba ich zmieszać z błotem. Oni swoje już zrobili,teraz Polacy nie potrzebują już żadnej ostoi wolności słowa, więc katabasy mogą odejść, zamiast tylko za mamoną się oglądać. A jak nadal będziecie krytykować Urbana, możecie się dowiedzieć, że jesteście chłopem, choćbyście od urodzenia byli babą, że nie korzystacie z toalety, a także że nie ma z wami dyskusji, bo nie czytujecie wiodącego organu ludzi myślących, czyli "Nie". Oj, kłania się mentalność Kalego, pani Barsko: podłości Bendera są be, ale już Urbana cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARSKA Dyplom to nic,jesli w glowie... IP: *.lublin.mm.pl 31.10.04, 18:33 Ane.luko- nie chce mi sie juz z Toba polemizowac ani zajmowac Benderem czy Urbanem.Znam obu i mam swoje zdanie na ich temat.Bender nie jest diabłem,a Urban aniołem.Nie mniej lektura (lub sluchanie) tekstow obu tych panow maja swoja wymowe i dowodzą,ze tytul profesora jest czasem mniej wart niz nieuzyskanie np.magisterium. Inteligecję mozna miec lub jej nie miec i tu kazde studia są warte tyle co funt klakow,skoro w głowie...Ech,szkoda słów.Adieu! Odpowiedz Link Zgłoś
turawski Do Ane... Barska to takie skrzyżowanie... 31.10.04, 21:39 ...Bendera z Urbanem, "niediabła" z "nieaniołem", prokuratora z adwokatem... Skończyła KUL, jest - jak sama twierdzi - prawnikiem, może stąd Jej mentorskie zapędy, przywoływanie wszystkich oponentów "do porządku", albo wysyłanie... do lekarza. Jest emerytką, ma dużo czasu, dużo czyta, słucha i ogląda, w tym "Nie", "radio M", TV"trwam" /to pierwsze medium z należytą atencją, dwa ostatnie z nieskrywaną odrazą, ale przecież trzeba wiedzieć co "wróg" knuje/ A w wolnych chwilach, klika na klawiaturce posty, podpisując je czasem Zyta, czasem Terraincognita, czasem...itd. /żeby potencjalnym "czytaczom" nie opatrzył się nick "Barska"/ To nic, że średnio zdolna małpa, albo "pani od polskiego" z Pcimia Dolnego bez trudu rozpozna ten styl, tę frazeologie i retorykę... Barska idzie "w zaparte"... Jak pomyslę, ile jeszcze imion, słów w słownikach - to ogarnia mnie mieszanka przerażenia z rozbawieniem... (z akcentem na to drugie :) No, ale cóż wypada zacytować za Barską: "Dyplom to nic, jeśli w głowie..." pozdrawiam turawski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARSKA Turawski,nie rozsmieszaj mnie! IP: *.lublin.mm.pl 31.10.04, 23:27 Nie jestes nawet "srednio zdolną małpą", co stwierdzam nie bez przykrosci.Pudło! Ale dziwny z Ciebie człowiek - z jednej strony twierdzisz z uporem,ze Barska jest rowniez Zytą,Terroincognitą i kims tam jeszcze ,ale starasz sie wierzyć jej,ze skonczyla KUL,jest prawnikiem,emerytką itd. Dlaczego? Bo ONA tak twierdzi. A nie sądzisz,ze to facet w Twoim wieku,piećdziesięciolatek (plus minus),ktorego dobrze znasz,moze sobie robic tzw.jaja? A moze masz tak krotką pamiec,ze zapomniałes juz jak umawialismy sie kiedys,iz wspolnie rozpętamy wielkie dyskusje na tym nudnym forum?I co? Udalo sie? Fakt,ze nie podałam Ci mych ewentualnych nickow, sądziłem(am) jednak,ze sam się zorientujesz. Przecenilem(am) Cię,niestety. Błąd! Z proletariackim pozdrowieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARSKA Re: Turawski,nie rozsmieszaj mnie! (2) IP: *.lublin.mm.pl 31.10.04, 23:31 Turawski - zebys sie nie czepiał- z miejsca prostuję słowa po "udalo sie":"Fakt, że nie podalem(am) Ci... Dalej bezet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublin hm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 06:56 tak tu znowu zagladam i widze ze zgodnie z planem powolutku pomalutku wiekszosc tutaj dostaje kotka grzmotka haha Odpowiedz Link Zgłoś
terraincognita PANIE TURAWSKI 02.11.04, 15:06 PROSZĘ UPRZEJMIE,BY ZANIECHAL PAN PRZY WYMIENIANIU SWYCH UWAG NA TEMAT NICKÓW- PORÓWNYWANIA MEJ SKROMMEJ OSOBY DO INNYCH INTERNAUTOW ZABIERAJĄCYCH TU GŁOS.NIECH SIE PAN NIE BAWI W CZLONKA KOMISJI SLEDCZEJ,BO MOŻE RZECZYWISCIE PAN TUTAJ MARNUJE SWOJ TALENT.JESZCZE TROCHĘ A DOWIEM SIE,ŻE PISUJĘ TEZ POD PSUDONIMEM NP.BARAŃSKI,A RYSUNKI CZECZOTA TO TEZ JA? PANA SŁOWA PRZECZYTALAM Z DROBNYM OPOZNIENIEM,GDYZ BYLAM POZA LUBLINEM,ALE MYSLĘ,ZE TA ODPOWIEDŻ DOJDZIE DO PANA.JAK PANI BARSKIEJ STARCIA Z PANEM ODPOWIADAJĄ,TO JEJ SPRAWA,JA MAM NIECO INNĄ NATURĘ I CZASEM W POLEMICE MOGĘ UZYC SŁOW UCHODZĄCYCH TU I ÓWDZIE ZA OBRAŻLIWE A NIE ZNAM GRUBOSCI PAŃSKIEJ SKÓRY.NA ODPOWIEDŻ NIE CZEKAM. Odpowiedz Link Zgłoś
turawski Twój krzyk jest wielce wymowny... jak urlopik ? :) 02.11.04, 15:43 terraincognita wykrzyczał(a): > PROSZĘ UPRZEJMIE,BY ZANIECHAL PAN PRZY WYMIENIANIU SWYCH UWAG NA TEMAT NICKÓW- > PORÓWNYWANIA MEJ SKROMMEJ OSOBY DO INNYCH INTERNAUTOW ZABIERAJĄCYCH TU > GŁOS.NIECH SIE PAN NIE BAWI W CZLONKA KOMISJI SLEDCZEJ,BO MOŻE RZECZYWISCIE > PAN TUTAJ MARNUJE SWOJ TALENT.JESZCZE TROCHĘ A DOWIEM SIE,ŻE PISUJĘ TEZ POD > PSUDONIMEM NP.BARAŃSKI,A RYSUNKI CZECZOTA TO TEZ JA? PANA SŁOWA PRZECZYTALAM > Z DROBNYM OPOZNIENIEM,GDYZ BYLAM POZA LUBLINEM,ALE MYSLĘ,ZE TA ODPOWIEDŻ > DOJDZIE DO PANA.JAK PANI BARSKIEJ STARCIA Z PANEM ODPOWIADAJĄ,TO JEJ > SPRAWA,JA MAM NIECO INNĄ NATURĘ I CZASEM W POLEMICE MOGĘ UZYC SŁOW > UCHODZĄCYCH TU I ÓWDZIE ZA OBRAŻLIWE A NIE ZNAM GRUBOSCI PAŃSKIEJ SKÓRY.NA > ODPOWIEDŻ NIE CZEKAM. pozdrawiam turawski Abramowice k/Tworek PS Proszę łaskawie nie martwić się o moją skórę... :) Ale jak w spec-komisji dobierzemy sie do Twojej, to ho-ho-ho, bedzie wesoło :) Odpowiedz Link Zgłoś
turawski Do Terra.... dyliżans, czy poczta pantoflowa ? 02.11.04, 16:01 terraincognita wykrzyczał(a): > PANA SŁOWA PRZECZYTALAM Z DROBNYM OPOZNIENIEM,GDYZ BYLAM POZA LUBLINEM,ALE > MYSLĘ,ZE TA ODPOWIEDŻ DOJDZIE DO PANA. Hm, byłaś poza Lublinem, m.in. na forum krajowym, no tak, dyliżans pocztowy jedzie dość długo... :))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=17185473&a=17220425 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=17045768&a=17204371 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=17048477&a=17195892 pozdrawiam t Odpowiedz Link Zgłoś
terraincognita Turowski: Abramowice( koło Tworek?) 02.11.04, 21:19 Podał Pan adres abramowicki,ale widocznie jeszcze nie jest Pan dostatecznie wyleczony skoro umiejscawia Abramowice blisko Tworek. I kolejna sprawa: czy ja MUSZĘ nadawac tylko z Lublina? Tu mam stałe łącza,a jak jestem w goscinie,gdzie istnieje możliwosc rozmowy ze swiatem,ale za "nieco" większe pieniądze, nie bedę narazać kogokolwiek na dodatkowe koszty i tam z internetu korzystam wyjątkowo.Zdumiewa mnie jednak Pana dociekliwosć: po wyleczeniu powinna czekac odpowiednia posada.Wolałabym,by Pan w stosunku do mnie nie uzywal formy"ty",zastrzegam ją sobie dla internetowych przyjaciol.PS.Tez potrafię odnalezć Pana dawne posty,ale jakos mnie one nie interesuja,jak i Pan zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
turawski Szanowna Pani Terrakoto, nic Pani nie musi :) 02.11.04, 21:58 No może tylko przekręcić trochę mój nick... Jak Pani widzi w pełni odwzajemniam Pani do mnie sympatie :) Gratuluje bystrości i spostrzegawczości, oczywiście pomyliłem się: przebywam w Tworkach k/Abramowic. Korzystam ze stałego łącza, nie narażając dogorywajacej słuzby zdrowia na przesadne koszty. Może w ramach miłosiernego uczynku odwiedziłaby mnie Pani, może wraz z Panią Zytą i Panią Barską ? Jestem na silnych prochach i w "kaftaniku", takze nic Paniom nie grozi.... :)) A ja może szybciej powróciłbym na "łono normalności" mając możliwość kontaktu z tak uroczymi i kulturalnymi Paniami ? pozdrawiam t Odpowiedz Link Zgłoś