Dodaj do ulubionych

Ludzie wielkich serc

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 08:36
dlaczego nie ma dostępu do fotografii?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbigniew M. Re: Ludzie wielkich serc IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 08.12.04, 17:49
      Jestem tatusiem Wojtka. Dopóki Wojtka nie było na świecie nie znałem problemów
      osób niepełnosprawnych. Aktualnie je poznaję...
      Nie życzę nikomu doświadczać tego co spotyka mnie i moją żonę w walce z polskim
      absurdem, bezdusznością, krótkowzrocznością i brakiem kompetencji ludzi, którzy
      niepełnosprawnych dostrzegają tylko na zdjęciach lub kolorowych spotach
      reklamowych. Ocknijcie się! Rzeczywistość wózkowiczów lub ludzi inaczej
      doświadczonych przez los wcale nie jest taka kolorowa. Jest to
      ciągła "przepychanka" z urzędnikami i biurokratami, dla których to co napisane
      w bezdusznych przepisach jest ostateczne. To przykre dla mnie, dla żony ale
      najbardziej dla Wojtka. On ma już prawie 6 lat i naprawdę dużo rozumie. Z
      uśmiechem spogląda na świat ale z każdym dniem ten uśmiech jest coraz bardziej
      zmącony. Wojtek chce "chodzić" do zwykłego przedszkola, potem szkoły... Jednak
      wszędzie pojawiają się problemy wynikające przede wszystkim z ludzkiej
      niechęci. Nie zamknę go w domu. Dla tych, którzy myślą, że jeżeli problemu nie
      widać na codzień to wogóle ni występuje, napewno byłoby to na rękę. Żyliby w
      swoim pięknym "pełnosprawnym" świecie. O nie! A jeżeli WAS dotknie ten sam
      problem? Z żoną też nigdy nie przypuszczaliśmy, że urodzi nam się
      niepełnosprawne dziecko. Jest i kochamy je za to, że jest i za to jakie jest.
      Cieszy więc, jeżeli w tej szarej rzeczywistości pojawia się jakaś dobra dusza,
      która swym działaniem lub chociażby słowem przywraca wiarę w ludzi - wiarę w
      ludzi wielkich serc! Dziękuję bardzo. Dziękuję panu Olszakowi i pani prezes
      LFOON. Dziękuję także pani Augustowskiej, która pomaga nam borykać się z
      problemami codzienności i jest swoistym aniołem stróżem Wojtusia. Dzięki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka