Dodaj do ulubionych

JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:50
Wpisujcie w temacie nazwe ulicy, a w tresci uzasadnijcie swoj wybor.
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:55
      uliczka wewnetrzna Akademii Rolniczej w lublinie
      • Gość: minio Zana i Krasnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:06
        Jak jestem na tych ulicach to czuje, ze zyje. Liczne sklepy, duzo ludzi, duzy
        ruch. Widac zarysy Europy - Leclerc, Media Markt, Tesco, duzo biurowcow, juz
        niedlugo OBI oraz Selgros.
        • Gość: zorbi Re: Zana i Krasnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:22
          Cicha
        • Gość: anonim Re: Zana i Krasnicka IP: *.pronet.lublin.pl / *.pronet.lublin.pl 09.12.04, 14:44
          wole miasto od przedmieść,
          niezły klimat ma Żmigród.
          • Gość: chochlik Re: Żmigród IP: *.lublin.mm.pl 09.12.04, 18:26
            Żmigród ma swoją historię. Na tej ulicy funkcjonowała jedyna przed wojną, w
            czasie okupacji i jeszcze dość długi czas po wojnie szkoła jazdy samochodowej
            Zambellego. Dysponowali między innymi samochodami marki Polski Fiat 1100. W
            czasie okupacji Przy ulicy Żmigród chyba opod numerem 8 była zakamuflowana w
            biurze jakiejś firmy skrzynka kontaktowa AK. Wówczas miała tam miejsce wsypa.
            Gestapo aresztowało wtedy kurierkę Nulę Chamiec, starszą siostrę znanego aktora
            Krzysztofa Chamca. Przetrzymywali ją "pod zegarem" na Uniwersyteckiej, a
            później na Zamku.
        • Gość: fascynat Re: Zana i Krasnicka IP: *.marketscore.com / 170.224.224.* 09.12.04, 16:16
          dodalbym jeszcze ze juz tez niebawem wkrotce przy Krasnickich Alejach stanie nam piekny biurowiec o nazwie Batory!
          • Gość: mały Re: Zana i Krasnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:51
            Pogięło was! Zana i Kraśnicka to nie ulice tylko "arterie komunikacyjne" Co wam
            się tam może podobać! Ale o gustach się nie dyskutuje.
            Moje typy to Chopina, zwłaszcza od Okopowej w dół ,Niecała,Zmigród,Kościuszki,
            Peowiaków,Staszica,Misjonarska,Swiętoduska,Lubartowska i kilka innych(jeszcze
            nie zniszczonych bezmyślnym unowocześnianiem),które tworzą niepowtarzalny urok
            tego miasta.
            • pbd2 Dużo takich mam... 09.12.04, 17:03
              Chopina, Peowiaków, Dolna Marii Panny, Lubartowska i boczne (choć to klimaty
              dla koneserów :)), Sławińs...pardon, Niecała (zaszedłem tam pierwszy raz w 1989
              roku i nazwa wbiła się do głowy...)razem ze schodkami do Dolnej 3 Maja, oprócz
              Lubartowskiej w ogóle cały ciąg Północ Południe (gdyby tak jeszcze można było
              ograniczyć ruch na Kunickiego), ciche uliczki dzielnicy nad czechówką
              (Ogrodowa, Czechowska, Spokojna, Chmielna). W ogóle uwielbiam całą starą część
              miasta. No i sentyment do uliczki Lipińskiego na Czechowie - niby zwykłe
              blokowisko, ale to była ta najbardziej moja ulica...
              • Gość: m Re: Dużo takich mam... IP: *.lublin.mm.pl 09.12.04, 17:58
                piękne są uliczki na Osiedlu Mickiewicza LSM - Wallenroda, Grażyny
                • Gość: mały Re: Dużo takich mam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:30
                  ...i Słowackiego.
    • Gość: ala Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 19:56
      moje trzy typy to w kolejnosci:

Gleboka
      Filaretow
      Pagi
    • Gość: mtrc@ttlen.pl Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: 212.182.69.* 10.12.04, 11:21
      Krakowskie Przedmieście
    • Gość: ewa Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: *.zsw.lublin.pl 10.12.04, 15:23
      Moja ulubiona ulica w Lublinie to ulica Bukowa. Jest zadbana, czysta i mozna
      sie na niej czuć bezpiecznie.
    • Gość: beata Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: *.zsw.lublin.pl 10.12.04, 15:24
      hej!!:) najfajniejsza ulica w Lublinie to Zana :)
      • Gość: max Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 15:26
        zgadzam sie:)
    • Gość: beata Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: *.zsw.lublin.pl 10.12.04, 15:29
      hej!!:) najfajniejsza ulica w Lublinie to Zana :) :)
    • Gość: Wiolka Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: *.zsw.lublin.pl 10.12.04, 15:39
      wg mnie najfajniejszą ulicą w Lublinie jest ulica Rynek.
      • wierna_rzeka Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? 10.12.04, 16:04
        Nikt nie pisze o deptaku, a mnie sie tam bardzo podoba.
        Zwlaszcza latem, jak zmierzch zapadnie i latarnie sie zaswieca, a ogrodki przed
        kafejkami tetnia zyciem...
        I jest tam jeszcze cos, co niesamowicie na mnie dziala - obecnosc ulicznego
        grajka.
        Prawie zawsze ktos tam cichutko gra i czesto tez spiewa.
        Dzisiaj bylam tam po 13-stej, przepieknie spiewal jakis gostek z Ukrainy,
        akompaniujac sobie na gitarze, stalam jak zahipnotyzowana, mialam lzy w oczach,
        bo jego czysty i piekny spiew wyrazal tyle smutku, zalu i tesknoty za
        ojczyzna...
    • Gość: Kadafi Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: *.bin-laden.cc 10.12.04, 18:02
      Grodzka + boczne uliczki. Stare Miasto rządzi w Lublinie, kiedys konieczność
      pójścia tam była karą, ale teraz po remoncie nic Starówki nie pobije, pomimo ze
      wiele kamienic sie sypie.
      • Gość: kamila Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 18:08
        a probowaliscie kiedys spojrzec na Lublina z wiezy Bramy Trynitarskiej polecam
        to dopiero miejsce moje ulubione to samo z innej perspektywy podziwiac mozna z
        wiaduktu na Grygowej ale lepiej unikac tego miejsca wieczorem bo mozna oberwac
        od meneli z pobliskiego socjalnego getta
        • Gość: mały Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 21:51
          Szykuje się kolejna atrakcja widok z wieży zamkowej. Nie mogę się doczekać!
          Z Wieży Trynitarskiej genialnie wyglądają trzy kościoły: Jezuitów, Bernardynów
          i Wizytek -jak trzy okręty wpływające kolejno do portu. Polecam! Na Grygowej
          nie byłem ,muszę się wybrać! Dzięki!
    • Gość: mixer Lipowa, ale jak zrobia galerie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 19:47
      j.w.
      • Gość: mały Re: Lipowa, ale jak zrobia galerie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 19:54
        to już chyba epidemia zakupoholizmu?!
        • Gość: DD cały Kozi Gród jest śliczny IP: 62.233.193.* 12.12.04, 20:10
          miłośnikom naszego miasta polecam odwiedzenie Wieży Trynitarskiej wieczorową porą!!Jest taka możliwość, trzeba jedynie zebrać 10 grupę.Rewelacja!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka