Gość: fuzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:50 Wpisujcie w temacie nazwe ulicy, a w tresci uzasadnijcie swoj wybor. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:55 uliczka wewnetrzna Akademii Rolniczej w lublinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minio Zana i Krasnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:06 Jak jestem na tych ulicach to czuje, ze zyje. Liczne sklepy, duzo ludzi, duzy ruch. Widac zarysy Europy - Leclerc, Media Markt, Tesco, duzo biurowcow, juz niedlugo OBI oraz Selgros. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorbi Re: Zana i Krasnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:22 Cicha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Zana i Krasnicka IP: *.pronet.lublin.pl / *.pronet.lublin.pl 09.12.04, 14:44 wole miasto od przedmieść, niezły klimat ma Żmigród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Żmigród IP: *.lublin.mm.pl 09.12.04, 18:26 Żmigród ma swoją historię. Na tej ulicy funkcjonowała jedyna przed wojną, w czasie okupacji i jeszcze dość długi czas po wojnie szkoła jazdy samochodowej Zambellego. Dysponowali między innymi samochodami marki Polski Fiat 1100. W czasie okupacji Przy ulicy Żmigród chyba opod numerem 8 była zakamuflowana w biurze jakiejś firmy skrzynka kontaktowa AK. Wówczas miała tam miejsce wsypa. Gestapo aresztowało wtedy kurierkę Nulę Chamiec, starszą siostrę znanego aktora Krzysztofa Chamca. Przetrzymywali ją "pod zegarem" na Uniwersyteckiej, a później na Zamku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fascynat Re: Zana i Krasnicka IP: *.marketscore.com / 170.224.224.* 09.12.04, 16:16 dodalbym jeszcze ze juz tez niebawem wkrotce przy Krasnickich Alejach stanie nam piekny biurowiec o nazwie Batory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Zana i Krasnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:51 Pogięło was! Zana i Kraśnicka to nie ulice tylko "arterie komunikacyjne" Co wam się tam może podobać! Ale o gustach się nie dyskutuje. Moje typy to Chopina, zwłaszcza od Okopowej w dół ,Niecała,Zmigród,Kościuszki, Peowiaków,Staszica,Misjonarska,Swiętoduska,Lubartowska i kilka innych(jeszcze nie zniszczonych bezmyślnym unowocześnianiem),które tworzą niepowtarzalny urok tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
pbd2 Dużo takich mam... 09.12.04, 17:03 Chopina, Peowiaków, Dolna Marii Panny, Lubartowska i boczne (choć to klimaty dla koneserów :)), Sławińs...pardon, Niecała (zaszedłem tam pierwszy raz w 1989 roku i nazwa wbiła się do głowy...)razem ze schodkami do Dolnej 3 Maja, oprócz Lubartowskiej w ogóle cały ciąg Północ Południe (gdyby tak jeszcze można było ograniczyć ruch na Kunickiego), ciche uliczki dzielnicy nad czechówką (Ogrodowa, Czechowska, Spokojna, Chmielna). W ogóle uwielbiam całą starą część miasta. No i sentyment do uliczki Lipińskiego na Czechowie - niby zwykłe blokowisko, ale to była ta najbardziej moja ulica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dużo takich mam... IP: *.lublin.mm.pl 09.12.04, 17:58 piękne są uliczki na Osiedlu Mickiewicza LSM - Wallenroda, Grażyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Dużo takich mam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:30 ...i Słowackiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 19:56 moje trzy typy to w kolejnosci: Gleboka Filaretow Pagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtrc@ttlen.pl Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: 212.182.69.* 10.12.04, 11:21 Krakowskie Przedmieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: *.zsw.lublin.pl 10.12.04, 15:23 Moja ulubiona ulica w Lublinie to ulica Bukowa. Jest zadbana, czysta i mozna sie na niej czuć bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: *.zsw.lublin.pl 10.12.04, 15:24 hej!!:) najfajniejsza ulica w Lublinie to Zana :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 15:26 zgadzam sie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: *.zsw.lublin.pl 10.12.04, 15:29 hej!!:) najfajniejsza ulica w Lublinie to Zana :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiolka Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: *.zsw.lublin.pl 10.12.04, 15:39 wg mnie najfajniejszą ulicą w Lublinie jest ulica Rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna_rzeka Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? 10.12.04, 16:04 Nikt nie pisze o deptaku, a mnie sie tam bardzo podoba. Zwlaszcza latem, jak zmierzch zapadnie i latarnie sie zaswieca, a ogrodki przed kafejkami tetnia zyciem... I jest tam jeszcze cos, co niesamowicie na mnie dziala - obecnosc ulicznego grajka. Prawie zawsze ktos tam cichutko gra i czesto tez spiewa. Dzisiaj bylam tam po 13-stej, przepieknie spiewal jakis gostek z Ukrainy, akompaniujac sobie na gitarze, stalam jak zahipnotyzowana, mialam lzy w oczach, bo jego czysty i piekny spiew wyrazal tyle smutku, zalu i tesknoty za ojczyzna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadafi Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: *.bin-laden.cc 10.12.04, 18:02 Grodzka + boczne uliczki. Stare Miasto rządzi w Lublinie, kiedys konieczność pójścia tam była karą, ale teraz po remoncie nic Starówki nie pobije, pomimo ze wiele kamienic sie sypie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 18:08 a probowaliscie kiedys spojrzec na Lublina z wiezy Bramy Trynitarskiej polecam to dopiero miejsce moje ulubione to samo z innej perspektywy podziwiac mozna z wiaduktu na Grygowej ale lepiej unikac tego miejsca wieczorem bo mozna oberwac od meneli z pobliskiego socjalnego getta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: JAKA JEST WASZA ULUBIONA ULICA W LUBLINIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 21:51 Szykuje się kolejna atrakcja widok z wieży zamkowej. Nie mogę się doczekać! Z Wieży Trynitarskiej genialnie wyglądają trzy kościoły: Jezuitów, Bernardynów i Wizytek -jak trzy okręty wpływające kolejno do portu. Polecam! Na Grygowej nie byłem ,muszę się wybrać! Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Lipowa, ale jak zrobia galerie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 19:47 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Lipowa, ale jak zrobia galerie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 19:54 to już chyba epidemia zakupoholizmu?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD cały Kozi Gród jest śliczny IP: 62.233.193.* 12.12.04, 20:10 miłośnikom naszego miasta polecam odwiedzenie Wieży Trynitarskiej wieczorową porą!!Jest taka możliwość, trzeba jedynie zebrać 10 grupę.Rewelacja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś