Dodaj do ulubionych

Proponujmy ciekawe wątki

10.12.04, 23:41
Nikt sie tym nie zmartwi,wiem,ale chyba zrezygnuję z lubelskiego
Forum.Ciekawe wątki giną,a niekiedy zamieniają sie we wzjemne oskarzenia i
jest tylko bicie piany.Moja propozycja - zaproponujmy wątki warte
rozwinięcia.Nie piszcie "zaproponuj sam",bo to kiedyś uczynie, na razie
otwieram wątek w sprawie ...wątków. Są propozycje tematyczne? A przy okazji -
rzucmy okiem na inne miasta,ktore tez mają forum(y-a?).Moze akurat cos uda
sie przenieśc na nasz grunt? Ale "plagiaty" to ostateczność!
Obserwuj wątek
    • empi Re: Proponujmy ciekawe wątki 11.12.04, 00:03
      Wiadomo, forum tworzą ludzie i ich poglądy. Zarówno jedni i drugie bywają głupi
      i głupie, mądrzy i mądre. Proponuję, tylko w trybie żartobliwym, poopisujmy
      wszyscy siebie nawzajem. Podobnie jak Ty rzucam tylko pomysł. Był kiedyś na
      forum wątek o ciekawych lubelskich postaciach. Czas na forumowe.
      pzdr.
      • wierna_rzeka Re: Proponujmy ciekawe wątki 11.12.04, 01:18
        Janie masz swietny pomysl, zastanowie sie nad tym jutro, bo teraz minela
        pierwsza w nocy i juz nie bardzo nadaje sie do myslenia :).

Empi, bardzo ciekawa propozycja, czuje, ze pare glow poleci, hehehe :).
        Ja sie nie boje, wiem, ze mam swoich przeciwnikow, ale jesli tylko nie zejda
        ponizej pewnego poziomu kultury, to moga mi nawsadzac :)
      • Gość: chochlik Re: Proponujmy ciekawe wątki IP: *.lublin.mm.pl 11.12.04, 10:29
        Witaj janiebezziemi. Okazuje się ,że nic w przyrodzie nie ginie. Zniknąłeś, ale
        nie na stałe. Nie mam pomysłu na wątek, a własciwie mam ich za dużo, aż trudno
        wybrać. Np, Czy wiesz skąd Twój ród? Czy znasz historię swoich przodków, od ilu
        pokoleń. Ich losy od roku 1939. pozdrawiam, chochlik
        • Gość: franz Re: Proponujmy ciekawe wątki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 13:22
          zacznijmy od tego, że lubelskie forum jest niemrawe! na forum miasta troszkę
          większego od Lublina jeden wątek ma przeszło 22 000 wpisów - ok. 1/4 wszystkich
          postów lubelskich... ! nie mówię, że to wspaniale, tylko chcę zwrócić uwagę, że
          do dyskusji, wymiany zdań, polemik są potrzebni chętni...! najciekawsze tematy
          nie spowodują ożywionej rozmowy.....
          ale próbujmy!
          • mali_bu Re: Proponujmy ciekawe wątki 11.12.04, 13:32
            Gość portalu: franz napisał(a):
            > na forum miasta troszkę
            > większego od Lublina jeden wątek ma przeszło 22 000 wpisów - ok. 1/4 wszystkich
            >
            > postów lubelskich... !

Wow, a które to miasto? Wyszukałem wszystkie i takiego nie znalazłem.

............
            • Gość: franz Re: Proponujmy ciekawe wątki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 20:54
              to forum bydgoskie (miasto jak pisałem trochę większe od Lublina) i
              wątek.... "żużel" hehe
              tak dla potwierdzenia podaję link. wątek wygląda jak forum, ale to jest tylko
              wątek na forum (co też można sprawdzić)
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=302
              • mali_bu Re: Proponujmy ciekawe wątki 11.12.04, 21:06
                Według mnie jest to podforum na forum Bydgoszcz, tak samo jak to:
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=249

............
                • Gość: franz Re: Proponujmy ciekawe wątki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 21:32
                  wątek z bardzo dużą ilością wpisów jest przenoszony z bieżącej listy wątków i
                  tworzy,jak nazwałeś, "podforum". kwestia terminologii. chodziło mi o ilość
                  wpisów. poza tym to nie jest tak ważne, bo oboje wimy, że od liości do jakości
                  droga daleka ;)
        • janbezziemi Krótko do Chochlika 11.12.04, 16:33
          Chochliku,znam od konca XVIII w. choc niekompletnie,bo ród nasz podzieliły
          zabory- częśc Krolestwo,częśc Austria. Drobna w sumie szlachta,choc był wsrod
          niej i wysoki urzędnik austriacki (kolaborant?-haha). Dokument co do
          szlachectwa przechowuję.Pozdrawiam.Zniknąłem,bo nie tylko Forum na glowie...
          • Gość: chochlik Re:Do Janka bez ziemi IP: *.lublin.mm.pl 11.12.04, 16:53
            Widzisz jak to jest wspaniale jak można się powołać na swych przodków jacy by
            oni nie byli. Jest natomiast smutno, gdy nic sie o nich nie wie. Znam taką
            panią, ktora opowiadanie o sobie rozpoczęła słowami; "Właściwie Nie wiem, kim
            jestem. Właściwie wiem, kim jestem obecnie, ale nie znam swoich korzeni. A to
            bardzo boli. Kobieta, którą nauczono mnie nazywać matką absolutnie nie
            kojarzyła się z poczuciem bezpieczeństwa, z uczuciem ciepła, troski,
            serdeczności. Była zimna, obojętna, pełna złości, szafująca krzykiem,
            wyzwiskami, kuksańcami, biciem po twarzy i innych częściach ciała. To nie mogła
            być moja matka.
            Moje poczęcie owija mgła tajemnicy. Dokumentom mnie przypisanym nie daję
            wiary/.../" Prawda, że to bardzo smutne opowiadanie.

• janbezziemi re chochlik 11.12.04, 17:15
              Chochliku,wie się,nawet z encyklopedii...Więc smutno z tego powodu mi nie jest.
              Pozdrawiam cieplo.
              • wierna_rzeka Smutne, martwe forum :( 11.12.04, 19:26
                Musze przyznac, ze mam podobne odczucia, jak Franz.
                Na tym Forum pisze bardzo malo osob, frekwencje zwieksza fakt, ze czesc z nich
                pisze pod kilkoma nickami i to daje zludne wyobrazenie, ze jest nas niby
                wiecej, ale...
                Widzialam tu kilka naprawde ciekawych do dyskusji tematow, ktore nagle umieraly
                smiercia naturalna, nie wiedziec czemu.
                I tu wlasnie zgadzam sie z Franz, ze nawet najlepsze tematy niewiele pomoga,
                jesli ludzie nie beda pisac.
                Dlaczego nie chca pisac ?
                Moze warto ich spytac ?
                Ja moge powiedziec, dlaczego ja nie podejmuje pewnych tematow.
                Otoz nie wchodze w watek, jesli widze, ze miast argumentow uzywa sie epitetow,
                nie lubie tez tematow politycznych i historycznych, ktore jakos zawsze
                wczesniej, czy pozniej wchodza na polityke i powoduja klotnie.
                Mnie bardzo interesuje czlowiek, emocje, ktore nim rzadza, motywy, ktore pchaja
                go do takiego, a nie innego dzialania, czesto zreszta szkodliwego dla niego,
                interesuje mnie psychologia, a takze i muzyka.
                Tylko nie krzyczcie na mnie, ja naprawde nie mam nic przeciw temu,ze ktos lubi
                dyskusje polityczne i wcale nie uwazam, ze to zle tematy, tylko to nie sa
                niestety moje klimaty i tu z Wami raczej nie pogadam :).
                Z drugiej strony Wy ze mna tez chyba nie pogadacie, a najwyzej kazeci mi
                wynosic sie na forum ogolnopolskie :).
                Poza tym na tym Forum stanowczo jest za smutno, mozna przeciez dyskutowac
                powaznie, ale mozna tez czasem i pozartowac, czy pogadac nawet o seksie, ale
                wydaje mi sie, ze wiekszosc z Was uwaza, ze to po prostu nie przystoi, coz,
                kazdy ma swoje kolko zainteresowan i sposob na zycie :).
                Pozostaje mi juz tylko serdecznie wszystkich pozdrowic i poczekac, co z tego
                wyniknie.
    • Gość: wampirek Re: Proponujmy ciekawe wątki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 20:14
      proponuję napisać tu wspólnie książkę, żeby było ciekawiej przemieszać w niej
      dwa światy rzeczywisty i nierzeczywisty, niech nasze marzenia, obawy , myśli i
      przeżycia odzwierciedlają bohaterowie, jednocześnie pozwalając sobie na
      wstępowanie w "doliny zakazane". Niech zabrzmią dzwony lęku! Niech ogniem
      spłyną najciemniejsze ścieżki! Pozwólmy im tu, właśnie tu kreować i niszczyć!
      Poczujmy się choć przez chwilę bogami!
      • wierna_rzeka Re: Proponujmy ciekawe wątki 11.12.04, 20:19
        Hhehee, kiedys w czyms takim bralam nawet udzial :).
        Autor internetowej strony studenckiego radia Centrum rozpoczal taka powiesc, a
        inni dopisywali ciag dalszy, nie musze chyba dodawac, ze moich dopiskow bylo
        najwiecej, hihihi :)))
        Fajna zabawa :)
      • janbezziemi Re: Proponujmy ciekawe wątki 13.12.04, 00:13
        Wampirku,w bibliotece zajrzałem do starych rocznikow lubelskiej "Kameny". Nie
        odkrywasz Ameryki- tam własnie jakieś 35 lat temu byla taka powieść pisana
        przez czytelników. Moze dziś jeszcze ludzie żyjący w kręgu "Kameny"
        napisaliby,czy rzeczywiscie powieśc pisali czytelnicy czy też był to pomysł i
        wykonanie samej tylko redakcji?
        • Gość: wampirek Re: Proponujmy ciekawe wątki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 20:38
          Doskonale o tym wiem, że pomysł nie jest najnowszy, ale myślę, że sprawdzony,
          dlatego też zaproponowałem:)
          Pozdrawiam ukłonami z Tartaru
    • rycha7 Re: Proponujmy ciekawe wątki 12.12.04, 18:07
      Życie pisze najlepsze historie, wątki, scenariusze itd. Szkoda czasu na ich
      wymyślanie. Z jednym może wyjątkiem - pomysł z żartobliwym opisywaniem
      forumowiczów jest niezły. Ale czy to będzie żartobliwa czy jadowita
      charakterystyka, oto jest pytanie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka