Dodaj do ulubionych

MPK tysięczny raz!

IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 11.12.04, 08:31
Powiedzcie mi jak to jest, że ilekroć człowiek stanie na przystanku i nie
bedzie miał szczęścia, będzie musiał odczekać conajmniej 15 minut (wariant
optymistyczny), aż przyjedzie jakikolwiek autobus.
Dlaczego autobusy jadą - rzec można - konwojem? Jeśli w nie trafisz w "fazę"
będziesz musiał odczekać swoje.
Autobusy abo nie jada wcale, albo jada jeden po drugim w odstępach
minutowych. Dajmy na to takie 18 czy 26: dlaczego jadą obok siebie, skoro
spora część trasy przebiega podobnie. Nie można by urządzić tego rozkaładu
tak, żeby autobusy jechały w odstępach np. pięciominutowych???
Zresztą po co pytam, przecież MPK tylko teoretycznie jest przedsiębiorstwem
użyteczności publiczneJ! Nic sie nie zmieniło i chyba nie zmieni!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kadafi Re: MPK tysięczny raz! IP: *.bin-laden.cc 11.12.04, 09:16
      Gość portalu: godunov napisał(a):

> Powiedzcie mi jak to jest, że ilekroć człowiek stanie na przystanku i nie
      > bedzie miał szczęścia, będzie musiał odczekać conajmniej 15 minut (wariant
      > optymistyczny), aż przyjedzie jakikolwiek autobus.
      > Dlaczego autobusy jadą - rzec można - konwojem? Jeśli w nie trafisz w "fazę"
      > będziesz musiał odczekać swoje.
      > Autobusy abo nie jada wcale, albo jada jeden po drugim w odstępach
      > minutowych. Dajmy na to takie 18 czy 26: dlaczego jadą obok siebie, skoro
      > spora część trasy przebiega podobnie. Nie można by urządzić tego rozkaładu
      > tak, żeby autobusy jechały w odstępach np. pięciominutowych???
      > Zresztą po co pytam, przecież MPK tylko teoretycznie jest przedsiębiorstwem
      > użyteczności publiczneJ! Nic sie nie zmieniło i chyba nie zmieni!

Problem jest złożony, ale nie do końca masz rację.
      A co do trasy 18 i 26 to nie licząc końcowego na Paderewskiego to w centrum
      miasta mają wspólne tylko po 3 przystanki w obu kierunkach. Moze miałes na
      mysli 26 i 31?
      • Gość: godunov Re: MPK tysięczny raz! IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 11.12.04, 09:24
        to był skrót myślowy. Codzi mi o to, że chcę się np z Paderewskiego dostać do
        centrum, ale nic nie jedzie, kwadrans później pojawiają się autobusy różnych
        linii (większość z nich jedzie przez centrum) w odstępach minutowych
    • Gość: max Re: MPK tysięczny raz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 09:26
      Bo pewnie gosc, ktory ukladal rozklad autobusow ledwo skonczyl podstawowke,
      jest baranem do potegi, a prace ma tylko dlatego, ze dobrze zna prezydenta. Z
      reszta 3/4 zarowno kierowcow i tych na stolkach to idioci i niestety dla ludzi
      nic nie zrobia. Musimy dalej sie meczyc za beznadziejna firma. Podobnie jest z
      trasami 9 i 14 oraz 31 i 42. Czekasz czekasz i nic, a jak przyjedzie jedno to
      zaraz drugie... Pelna porazka.
    • Gość: godunov Re: MPK tysięczny raz! IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 11.12.04, 10:12
      Niedawno byłem pooglądać sobie widoki z nowego budynku KUL. Patrzę sobie w dół
      na ALEJE RACŁAWICKIE i co widzę kilka trolejbusów - oczywiście jeden za drugim -
      autobusy podobnie. Pomija fakt, że w stronę Kraśnickich są tylko dwa
      przystanki końcowe - Węglin i Zana, zaś trolejbusów jechało kilka na raz.
      ABSURD!
      • Gość: Kadafi Re: MPK tysięczny raz! IP: *.bin-laden.cc 11.12.04, 10:19
        Gość portalu: godunov napisał(a):

> Niedawno byłem pooglądać sobie widoki z nowego budynku KUL. Patrzę sobie w
        dół
        > na ALEJE RACŁAWICKIE i co widzę kilka trolejbusów - oczywiście jeden za
        drugim
        > -
        > autobusy podobnie. Pomija fakt, że w stronę Kraśnickich są tylko dwa
        > przystanki końcowe - Węglin i Zana, zaś trolejbusów jechało kilka na raz.
        > ABSURD!

dlatego trzeba inwestowac w układ sieci trolejbusowej, to wtedy część kursów
        zamiast dublowac sie na Racławickich bedzie jeździć w inne potrzebne miesjca.
        • Gość: kinio Re: MPK tysięczny raz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 10:22
          tez jestem za rozbudowa trolejbusow.
          • Gość: Kadafi Re: MPK tysięczny raz! IP: *.bin-laden.cc 11.12.04, 10:30
            jedyne czego mi brakuje jeszcze, to choć kilku Ziutków jeżdzących po mieście.
            miały swój klimat, choć jeszcze większy mają przegubowe Ziu, których pełno w
            Rosji... to były czasy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka