Gość: ale bzdura!!!!!!!! IP: *.resetnet.pl 22.12.04, 08:42 co komu przeszkadzają widokówki z Majdanka????Ze 20lat temu były do kupienia w kioskach, jak idać ktoś nie dostał łapówy i tyle szumu o nic! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: goła baba na Re: Pozdrowienia z Majdanka IP: *.resetnet.pl 22.12.04, 08:44 noszach w krematorium...to może byłoby i niesmaczne, ale widoki???kretynizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: Pozdrowienia z Majdanka IP: *.cable.mindspring.com 22.12.04, 09:31 Ku...wa! jacy wszyscy delikatni,no i niedlugo wydawca skonczy w pierdlu za antysemitysm??? jaws rule!!!calusy z Sobiboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e. Re: Pozdrowienia z Majdanka IP: 217.153.179.* 22.12.04, 11:08 "jaws rule!!!" buchacha..:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "P" Re: Pozdrowienia z Majdanka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 11:11 > "jaws rule!!!" > > buchacha..:))))))) No sam bym tego Panie "e" lepiej nie okreslil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starsza pani Re: Pozdrowienia z Majdanka IP: *.fargelanda.se / 195.22.95.* 22.12.04, 17:11 Wasze wypowiedzi sa obrzydliwe! Wstydze sie, ze mlodziez w polsce tak reaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młodsza pani Re: Pozdrowienia z Majdanka IP: *.icpnet.pl 22.12.04, 17:52 Przestań bredzić, bo nie rozumiesz o co chodzi. Żydzi to "Jews". "Jaws" dla odmiany to szczęki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absurd Re: Pozdrowienia z Majdanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 11:10 No i właśnie przez ten antysemityzm macie to na co zasłużyliście. zresztą nie tylko przez to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abi Re: Pozdrowienia z Majdanka IP: *.devs.futuro.pl 22.12.04, 09:36 "Natychmiast zakazuję sprzedaży tych pocztówek - zapowiedział dyrektor Muzeum na Majdanku Edward Balawejder." Niby jakim prawem? Bo chyba nie autorskim... Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciurka BALAWAJDER MA ZAKUSY CENZORSKIE 22.12.04, 09:45 Przed nim wielka kariera - chyba na Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: BALAWAJDER MA ZAKUSY CENZORSKIE IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.12.04, 10:34 Baranie ty , i wszyscy wyzej bekajacy. Reprezentujecie w doskonaly sposob tzw. polactwo.Prymitywy ludzkie z kregu lepperow itp.Nie macie cienia przyzwoitosci ludzkiej : Mierzwa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srakak Re: BALAWAJDER MA ZAKUSY CENZORSKIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 10:42 ...no i git! powinni jeszcze wprowadzic makiety SS-manow z ktorymi mozna sei sfotografowac. nie rozumie o co tyle krzyku. wojna i jej gadgety sa takim samym produktem komercyjnym jak i proszek do prania i nie ma to nic wspoolnego z szacunkiem dla ofiar itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: BALAWAJDER MA ZAKUSY CENZORSKIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 11:17 Fakt. Zbiorowisko bydlat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HISTORYK Reinhard Tristan Eugen Heydrich byl ZYDEM !!!! IP: *.proxy.aol.com 22.12.04, 17:22 Architekt "final solution" Reinhard Tristan Eugen Heydrich byl ZYDEM !!! Czytaj: www.ourcivilisation.com/smartboard/shop/festjc/chap8.htm Gdy sie spil (robil to czesto) strzelal we wlasne odbicie w lustrze i wolal: "ty parszywy Zydzie". Pan Michnik napisze o tym zapewne nastepnym razem. Panie Adamie, proponuje przetlumaczenie linku dla tych czytelnikow ktorzy nie mowia po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genealog Re: Reinhard Tristan Eugen Heydrich byl ZYDEM !!! IP: *.proxy.aol.com 22.12.04, 18:37 Mia dziadka Zyda. Tak samo jak Dmowski. I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Pozdrowienia z Majdanka IP: *.chello.pl 22.12.04, 10:25 he... he... he... Miło znowu usłyszeć o Lublinie. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Polacy,to poklosie szopek ks.Jankowskiego? 22.12.04, 10:43 Wyjątkowa paranoja.Na cmentarzach 1 listopada proponuję sprzedawac akta z golymi laskami.A co ktoś niby zakazal? My,Polacy,jestesmy az tak durni,ze wlos sie jezy na głowie! A gdyby pod Katyniem sprzedawano cos takiego wowczas dopiero napadlibysmy na Łukaszenke!Prasa by sobie używała. Co za osły maja tu jeszcze watpliwosci?Nie uczono was czym byl Majdanek? Zgroza,Kolezenstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Polacy,to poklosie szopek ks.Jankowskiego? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.12.04, 10:52 Janie bez ziemi. Oszczedz se . Wsrod polactwa twoje uwagi sa jak wolanie na puszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyklon B NAJMILSZA CHWILA PORANKA- POZDROWIENIA Z MAJDANKA IP: *.i.pppool.de 22.12.04, 10:55 GRUSSE AUS MAJDANEK MAJA BYC- WYSLE JE PRZEBYDLAKOWI BOLKOWI I TYM CO SPRZEDALI POLSKE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absurd Re: Polacy,to poklosie szopek ks.Jankowskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 10:57 Całkowicie to rozumiem. Polski naród dał się tak ogłupić w przeciągu 15 minionych lat, że nie potrafi odrózniać płytkiej i obrzydliwej komerchy w stylu mediamarkt'owskiej od prawdziwej sztuki. Z drugiej strony człowiek nie powinien się dziwić takim prostakom spędzającym wolny czas w hipermarketach w poszukiwaniu lepszego życia. Najzwyczajniej jesteśmy oblegani przez konsumenctwo - padlinę idealną z gałami wlepionymi w pozorne bogactwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoName Rece opadaja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 10:51 ja proponuje jeszcze zeby sprzedawac cegielki (albo fragmenty cegiel - wtedy oczywiscie taniej!) z z piecow krematoryjnych...bedzie piknie. kazdego dnia stwierdzam, ze "ta kraina to ruina" :/ skad sie takie barany biora to ja juz nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosoń Re: Pozdrowienia z Majdanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 10:55 Jest to obraza pamięci pomordowanych tam ludzi. Autor żeruje na ludzkiej skłonności do epatowania okrucieństwem. Polegającym np. na kojarzeniu pieca krematoryjnego ze słowami "trzymaj się ciepło" . W wypadku Majdanka to bardzo niesmaczny żart. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Pozdrowienia z Majdanka 22.12.04, 11:14 Gość portalu: kosoń napisał(a): > Jest to obraza pamięci pomordowanych tam ludzi. Autor żeruje na ludzkiej > skłonności do epatowania okrucieństwem. Polegającym np. na kojarzeniu pieca > krematoryjnego ze słowami "trzymaj się ciepło" . W wypadku Majdanka to bardzo > niesmaczny żart. ================================== Handlujcie jeszcze prochami-podrobkami z napisem: OKAZJA,WYJĘTE Z PIECA KREMATORIUM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dlaczego Re: Pozdrowienia z Majdanka IP: *.fargelanda.se / 195.22.95.* 22.12.04, 17:16 Skad sie bierze tyle nienawisci w ludziach i zadnego szacunku dla ludzkigo zycia Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 modele krematoriów zrobione na wzór LEGO już są 22.12.04, 11:35 to tyle tytułem uzupełnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi "NOC NA MAJDANKU ZA 2000 DOLAROW!" 22.12.04, 11:42 toja3003 napisała: > to tyle tytułem uzupełnienia. LUDZIE,NAM FORSA PRZECIEKA MIEDZY PALUCHAMI.TYLU BOGATYCH W USA NIE MA CO ROBIC Z FORSA! PROPONUJE ROZRYWKE: DOBA NA MAJDANKU. PRZYWROCIMY TANIM KOSZTEM BARAKI,USZYJEMY TROCHE MUNDURKOW DLA SS-MANOW,ZAKUPIMY PISTOLETY GAZOWE,NACHAJKI ITD.MASOCHISTOW WSZEDZIE WIELU,REKLAMA ZROBI SOBIE."NOC NA MAJDANKU ZA JEDYNE 2000 DOLAROW". NO I BEZROBOTNYCH ZATRUDNIMY.WNERWIENI- TO BEDA LAC JAK TRZA TYCH Z AMERYKI.WROCA,POCHWALA SIE PAPIERKIEM O ZWOLNIENIU ZA DOBRE SPRAWANIE ALBO POMYLKE (NIE DAWALI NIEMCY TAKICH,JAK WIEM,ALE MY MOZEMY),ZACHECĄ INNYCH.MY CIAGLE NIE UMIEMY ROBIC INTERESOW. WIDOKOWKI??? WIELKIE NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Re: "NOC NA MAJDANKU ZA 2000 DOLAROW!" IP: *.icpnet.pl 22.12.04, 17:56 > LUDZIE,NAM FORSA PRZECIEKA MIEDZY PALUCHAMI. Zdecydowanie tak. > TYLU BOGATYCH W USA NIE MA CO ROBIC Z FORSA! Tego się nie rozumie w Polsce jak można mieć za dużo kasy. Potwierdzam, znam ludzi, którzy poważnie mają tyle pieniędzy na koncie, że szukają nowych, ciekawych rzeczy. To nie są Polacy oczywiście. > PRZYWROCIMY TANIM KOSZTEM > BARAKI,USZYJEMY TROCHE MUNDURKOW DLA SS-MANOW To oczywiście przesada, ale COŚ można by zrobić dla ludzi w Oświęcimiu czy Majdanku. Cokolwiek, co da pracę i pozwoli "zgolić" turystów z gotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taak Re: modele krematoriów zrobione na wzór LEGO już IP: *.arcor-ip.net 22.12.04, 12:22 toja3003 napisała: > to tyle tytułem uzupełnienia. Tytulem uzupelnienia nie krematoriow , a obozu koncetracyjnego i nie w celach komercyjnych, a wlasnie jako ostrzezenie artysty ma byc ten model- przed komercjalizacja, wlasnie przed czyms takim co ma teraz miejsce.... No ale jak to u nas cos wiemy ze dzwoni tylko nie wiadomo w ktorym kosciele. Nie ma klockow do nabycia firmy lego, ktorymi moznabyloby sie pobawic jak w obozie koncentacyjnym, wybudowac krematorium albo sciane smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fotka A gdzie fotka tej pocztówki?! IP: 63.171.232.* 22.12.04, 11:49 Czytelnicy chcieliby zobaczyć kontrowersyjną widokówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Nietrafione, newlasciwe, niesmaczne. 22.12.04, 11:54 Ani Majdanek, ani zaden inny symbol ludzkiego cierpienia nie moze byc srodkiem do nabijania kabzy. Ludzie, ktorzy tego nie rozumieja, sa pozbawieni chocby podstawowych uczuc zwianych z empatia i wspolczuciem. Niestety zbydlecenie emocjonalne jest coraz powszechniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Nietrafione, newlasciwe, niesmaczne. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.12.04, 12:00 w polactwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trockista Jak na dłoni IP: *.lublin.mm.pl 22.12.04, 12:06 www.google.pl/search? hl=pl&q=majdanek&btnG=Szukaj+z+Google&lr=lang_pl Macie jak na dloni!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trockista Re: Jak na dłoni IP: *.lublin.mm.pl 22.12.04, 12:23 www.google.pl/search? hl=pl&q=majdanek&btnG=Szukaj+z+Google&lr=lang_pl nie wiem czy wyjdzie teraz link tak zeby tylko go nacisnac,ale jak nie, to szukajcie w google pod haslem Majdanek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taak Re: Nietrafione, newlasciwe, niesmaczne. IP: *.arcor-ip.net 22.12.04, 12:07 grogreg napisał: > Ani Majdanek, ani zaden inny symbol ludzkiego cierpienia nie moze byc srodkiem > do nabijania kabzy. No to opowiedz to pewnej grupie zawodowo-wyznaniowej..... Tych symbol na krzyzu tez cierpienia symbolem ma byc. Ja wiem to brzmi strasznie ale odpowiada temu co napisales"symbol ludzkiego cierpienia jest srodkiem do nabijania kasbzy- jesli spojrzec chlodno na to co ma miejsce. Ludzie, ktorzy tego nie rozumieja, sa pozbawieni chocby > podstawowych uczuc zwianych z empatia i wspolczuciem. Ja mysle ze ludzie cos "zrozumieli" jak kase na cierpieniu zrobic mozna.... Niestety zbydlecenie > emocjonalne jest coraz powszechniejsze. Niestety , niestety ...jak myslisz dlaczego ? Moze mamy takie wzorce np ? Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Nietrafione, newlasciwe, niesmaczne. 22.12.04, 13:09 > No to opowiedz to pewnej grupie zawodowo-wyznaniowej..... > Tych symbol na krzyzu tez cierpienia symbolem ma byc. > Ja wiem to brzmi strasznie ale odpowiada temu co napisales"symbol ludzkiego > cierpienia jest srodkiem do nabijania kasbzy- jesli spojrzec chlodno > na to co ma miejsce. Zgadzam sie. Poslug duchowa nie powinna byc zwiazana z jakakolwiek oplata. Co innego datek co laska. Chrystus nie pobieral oplat, ale i nie odmawial gosciny. > > Ludzie, ktorzy tego nie rozumieja, sa pozbawieni chocby > > podstawowych uczuc zwianych z empatia i wspolczuciem. > > Ja mysle ze ludzie cos "zrozumieli" jak kase na cierpieniu zrobic mozna.... > To nie zrozumienie. To instykt. > Niestety zbydlecenie > > emocjonalne jest coraz powszechniejsze. > > Niestety , niestety ...jak myslisz dlaczego ? Moze mamy takie wzorce np ? Wzorce czego? Masz na mysli nasze "elity"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straszny poznaniak Re: Nietrafione, newlasciwe, niesmaczne. IP: *.icpnet.pl 22.12.04, 18:11 > Niestety , niestety ...jak myslisz dlaczego ? Moze mamy takie wzorce np ? Kiepskie wzorce macie, jeśli stawiacie emocje nad bogactwo materialne. Myśmy mieli nieco lepsze wzorce, ale [....] ze wschodu i telewizja miesza je z polactwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Re: Nietrafione, newlasciwe, niesmaczne. IP: *.icpnet.pl 22.12.04, 18:05 > Ani Majdanek, ani zaden inny symbol ludzkiego cierpienia nie moze byc srodkiem > do nabijania kabzy. Oczywiście, bo ludzie w Majdanku muszą do usr....nej śmierci hodować kozy. Bo Polak sądzi, że nie można zrobić pieniędzy na czymś, co go odrzuca. Nie dosyć, że nie sądzi, to jeszcze bliźniemu z Majdanka zabroni tego biznesu. Pies ogrodnika. > Ludzie, ktorzy tego nie rozumieja, sa pozbawieni chocby > podstawowych uczuc zwianych z empatia i wspolczuciem. Być może, ale CO Z TEGO? Boże, w tym kraju chce mi się wyć! Po jaką cholerę wspominasz o empatii, gdy średnia w Polsce to 40% tego, co w UE, a spory odsetek autentycznie nie ma np. na remont mieszkania czy nowy samochód! Na drogach ginie 2x tyle co na Zachodzie czy nawet Południu, a początkujący nauczyciel zarabia tyle, co inni w tydzień!!!!! 900 złotych brutto to śmiech! Co mnie obchodzi Twoje zdanie o empatii, ja chciałbym żyć w kraju, w którym można robić interesy nie oglądając się na tłuszczę, która ciągle próbuje mi narzucać swoje normy moralne! Wiedz, że mam swoje normy i uważam je za lepsze. I co więcej, mam taką wyższość nad wami, że się ich trzymam. Mam absolutny szacunek do Twojego zdania. Nie mogę jednak zgodzić się na to, żebyś Ty i 90% podobnych katolików mówiło mi co ja mam robić! > Niestety zbydlecenie emocjonalne jest coraz powszechniejsze. Nie zauważyłeś, a może w ogóle nie patrzyłeś, że najbogatsze i najszczęśliwsze narody są znacznie prostsze od nas? Zapytaj przeciętnego Holendra co sądzi o życiu. Odpowie Ci kilka krótkich zdań. Jest szczęśliwy. A Ty zapewne odpowiedałbyś przez pół godziny, w dodatku marudząc. Morał: należy się "zbydlęcić", jak to nazywasz. Weź w końcu "Pochwałę głupoty" Erazma z Rotterdamu i nie wracaj zanim nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elw Re: Pozdrowienia z Majdanka IP: 195.94.201.* 22.12.04, 12:15 nie rozumiem oburzenia. jak sobie wyobrazacie pocztowke z majdanka? gdyby nie umieszczono na pocztowce fotografii obozu, bylaby afera, ze zapomniano o waznym elemencie historii miasta. co komu przeszkadza zdjecie obozu na pocztowce... nie mam pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taak Re: Pozdrowienia z Majdanka IP: *.arcor-ip.net 22.12.04, 13:01 Gość portalu: elw napisał(a): > nie rozumiem oburzenia. jak sobie wyobrazacie pocztowke z majdanka? A ja rozumiem dlaczego ty nie rozumiesz... gdyby nie > umieszczono na pocztowce fotografii obozu, bylaby afera, ze zapomniano o waznym > > elemencie historii miasta. > co komu przeszkadza zdjecie obozu na pocztowce... nie mam pojecia. Jasne , co komu tam przeszkadza, - pozdrowienia z ciemnogrodu.... Taki Majdanek zwiedzic to dopiero sie czlowiek nachodzi . Jakiegos grilla z kielbaskami i i stekami powinni gdzies miedzy barakami postawic - najlepiej przy krematorium... Co komu by to przeszkadzalo ....Zarobic ludziom dac , bezrobocie jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlik Re: Pozdrowienia z Majdanka IP: *.ula7.1000lecie.pl 22.12.04, 12:32 Wyborczej zarakło tematów że zajmuje się takimi bzdurami.Może pan Michnik napisze coś sensownego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: achu Re: Pozdrowienia z Majdanka IP: *.icpnet.pl 22.12.04, 17:23 Może ty napiszesz coś sensownego? Po cholere czytasz ? Kolekcjonujesz bzdury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Pozdrowienia z Majdanka IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.12.04, 17:17 Bzdura Wielka. To co? TAki majdanek ma utonąć w zapomnieniu? A pocztowki z gross-rosen jakoś można kupić? NAjlepiej tez to z podrecznikow wykreslic, bo niesnaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski ano chodzi o to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 17:38 ze upadajaca na dobre komuna ( czy jak kto woli postkomuna czy nawet zydokomuna ) po zgraniu tematow aborcja, eutanazja, antykoncepcja,wychowanie seksualne w szkolach homoseksualizm, tacy koscielnej i czego tam jeszcze chwyta sie na koniec tematu faszyzmu i skrajnej prawic. na nic to. chyba pozostanie co bardziej nerwowym palestyna albo usa jesli jeszcze ich tam przyjma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj-waj Tak myśląc to :WPROWADZIĆ ZAKAZ WJAZDU DO MAJDANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 17:40 CZYŻ TO MIASTO NIE JEST DLA NORMALNYCH LUDZI Z NORMALNYM NIEBEM I KRAJOBRAZEM ? A Warszawa czy Zakopane, to inne lepsze miasto? Tam ludzi nie mordowano? Ten, pożal się Boże, dyrektor to paranoik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Pan Car, Bóg? IP: *.icpnet.pl 22.12.04, 17:51 "Natychmiast zakazuję sprzedaży tych pocztówek - zapowiedział dyrektor Muzeum na Majdanku Edward Balawejder." Co ma dyrektor muzeum do zabraniania obrotu dozwolonym towarem? Podobna sprawa zresztą dotyczy Oświęcimia - przyjeżdżają tam miliony bogatych turystów, a reklam innych ciekawych miejsc w Polsce w ogóle NIE MA! Kończy się ma tym, że Izraelici przyjeżdzają na stała trasę: KRaków, Oświęcim, czasami Majdanek. A gdzie np. Zamość, Toruń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj-waj Re: Pan Car, Bóg? Nie, wygląda, że Żyd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 18:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Wygląda. Co z tego? IP: *.icpnet.pl 22.12.04, 18:08 Wygląda. Co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Pan Car, Bóg? 23.12.04, 00:26 > Co ma dyrektor muzeum do zabraniania obrotu dozwolonym towarem? Podobna sprawa > zresztą dotyczy Oświęcimia - przyjeżdżają tam miliony bogatych turystów, a > reklam innych ciekawych miejsc w Polsce w ogóle NIE MA! Kończy się ma tym, że > Izraelici przyjeżdzają na stała trasę: KRaków, Oświęcim, czasami Majdanek. A > gdzie np. Zamość, Toruń? ================================= Akurat o Toruń to sie nie martw. Ja bym Lublinowi życzyła, zeby tam przyjezdzało tyle turystów co tam. Swego czasu zdarzyło mi sie zwiedzac Dachau. Zobaczyłam niemiecka rodzinke z jakimiś fastfoodami czy innymi rozrywkowymi gadżetami w łapach cykajacą sobie zdjecia na tle krematorium. Czy naprawde u nas ma byc to samo?A po za tym - ci wszyscy co tak gardłują przeciwko dyrektorowi - niech pomyslą, czy wysłaliby taka kartkę komukolwiek kogo darzą sympatią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupaga Gość z autostarlet musiał dać "rebuchę" IP: *.broker.com.pl 22.12.04, 17:59 Darmowa reklama za friko!!!Bomba.Ja też chcę! Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: Pozdrowienia z Majdanka 22.12.04, 18:22 no tak, były plakaty z 11 września, teraz są z majdanku, ciekawe kiedy będą kartki z trupami z oświęcimia. Dla mnie bynajmniej to jest nietakt, jestem zdegustowany. Odpowiedz Link Zgłoś
waza44 Re: Pozdrowienia z Majdanka 22.12.04, 19:33 W naszym kraju ,gdzie w tydzień ginie na drogach więcej ludzi niż przez miesiąc w Iraku - stopień wrażliwości na masową śmierć - jest znikomy.Poza tym człowiek wrażliwy,jest u nas postrzegany -jako nieprzystosowany do rzeczywistości głupek. Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: Pozdrowienia z Majdanka 23.12.04, 23:08 tak to prawda i dlatego powstają takie pocztówki, ludzie nie maja pracy, jest bandytyzm, chamstwo itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Żydzi i tak robią cyrk z wojny . Dla kasy ........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 19:38 Te wszystkie histeryczne przedstawienia tylko po to aby robić nieustający holokaust - biznes . A przy okazji totalne opluwanie Polaków . Jak w komiksie Spiegelmanna - polscy więźniowie obozu przedstawieni jako świnie !! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Podczas II wojny 22.12.04, 19:48 Wszedzie wlasciwie gineli ludzie .Czy Ci ludzie, w Warszawie byly dwa powstania, czy w zwiazku z tym, zadnych kartek z widokami nie mozna wyslac? Czy ktos kto mieszka w Oswiecimiu, ma obowiazek wysylac tylko i wylacznie znajomym kartki z obozem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szechterek Re: Podczas II wojny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 19:55 Jak będzie dla nas z tego kaska NO TO PEWNIE , ŻE MOŻNA !! NAWET TRZEBA !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek Re: Żydzi i tak robią cyrk z wojny . Dla kasy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 19:57 Przeginaja pałe !! Najwyższa pora aby siwat oceniając zbrodnie w Palestynie poznał również masowe zbrodnie żydowskie na narodzie polskim oraz perfidię i plugastwo , którym dzis sowicie nas obdażają . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helmut A JA BYM KUPIL MODEL KREMATORIUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 20:01 co w tym zlego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pestka Uś, ta poprawność poliyuczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:18 Europejska Agencja Prasowa 2009-12-22 Warschau. Z niewielkim tylko opoznieniem lokalne wladze Euroregionu Warschau wprowadzily w zycie ustawe Wysokiego Komisariatu Unii Europejskiej tyczaca humanitarnego obchodzenia sie z roslinami. Od dnia 1 stycznia 2010 zrywanie pomidorow z krzakow bedzie moglo byc dokonywane jedynie przez osoby, ktore przeszly specjalne przeszkolenie i legitymuja sie upowaznieniem wydanym przez Podkomisje Wolnosci Gospodarczej w Komisji Humanitaryzacji Rolnictwa Unii Europejskiej. Zrywanie pomidorow bez zezwolenia bedzie podlegac karze minimum 2 lat pozbawienia wolnosci bez prawa zamiany na grzywne i bez zawieszenia. W koncowej fazie przygotowan znajduja sie odpowiednie ustawy tyczace ogorkow, kapusty, wisni, czeresni oraz jablek. Krakau. Polski Kosciol Neokatolicki ustami swego Prymasa, Icchaka Mojzesowicza, oraz Sekretarza Komisji Politycznej Episkopatu, Zwi Weismanna, wyrazil jednoznaczna aprobate dla aborcyjnej pigulki poznoporonnej, dzialajacej nie tylko w okresie ciazy, ale i poza nim. Pigulka, zwana popularnie "jaruga", moze sluzyc zarowno do likwidowania niepozadanej ciazy az do jej 9 miesiaca, jak i do do humanitarnego przyspieszenia zejscia osob majacych ukonczone 65 lat, a zatem bedacych obciazeniem dla europejskiego spoleczenstwa. Lubelski Arcybiskup, prof. Jozef Izraelski, jednoznacznie potepil protestujace grupki tzw. "katolikow archeologicznych", okreslajac ich jako bydlakow, kanalie i chuliganerie. Podobne stanowisko zajal biskup Tadeusz Grzmotek, ktory ponadto wezwal europejskie oddzialy antyterrorystyczne do dokonania aresztowan wsrod osob "majacych jakiekolwiek zwiazki z heretykami, nie rozumiejacymi wymogow postepu i demokracji". Bromberg. Na dorocznej konferencji Instytutu do Zwalczania Polskiego Anysemityzmu i Nazizmu, oprocz dzialaczy obecni byli m.in.: - Prezydent Euroregionu Warschau, Szlomo Berman - Premier EW, Szaja Szusterman - Prymas Kosciola Neokatolickiego, Icchak Mojzesowicz - Kardynal Gnieznienski, Sara Kugelszwanc - Redaktor Naczelny Niezaleznych Mediow, Aaron Szechter - Minister Spraw Europejskich, Jakow Zigenbaum - Minister Spraw Lokalnych, Beniamin Gutmacher - Minister Tolerancji, Dawid Warszawski - Minister Prawdy, Jan Tomasz Gross - Minister Rownouprawnienia, Hajka Mittwoch - Prezes Zwiazku Przedsiebiorcow i Handlowcow, Hirsch Wagman - Sedzia Glowny Euroregionu Warschau, Aaron Aksman Oprocz tego pojawili sie licznie zaproszeni goscie z innych euroregionow, a wsrod nich: - Francuski Minister Spraw Zagranicznych, Josif Cohen - Brytyjski Komisarz d/s Polskiego Antysemityzmu, Josep Cohn - Niemiecki Delegat Walki z Nazizmem, Joschka Kohn W komunikacie koncowym podkresla sie, iz mimo pewnych oznak postepu, tereny Euroregionu Warschau wciaz nalezy okreslic jako wrogie Zydom. Zydzi maja bardzo utrudniony dostep do urzedow panstwowych, do mediow, a nawet do prywatnego biznesu, gdzie ma miejsce jawna dyskryminacja i antsemityzm. Konferencja zobowiazuje rzad Euroregionu Warschau do natychmiastowego podjecia odpowiednich krokow po rygorem przejecia Euroregionu pod zarzad komisaryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Pozdrowienia z Majdanka IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 25.12.04, 22:25 Przecież obecnie Majdanek jest jednym z muzeów lubelskich np.takim jak Zamek.Dlaczego turysta , który nie wierzy w swój talent fotograficzny nie może kupić sobie lub komuś na pamiątkę widokówki z miejsca ,które zwiedzał?Nie widziałam tej kartki ale ogólnie stwierdzam ,że w Lublinie jest bardzo mały wybór pamiątek,a Majdanek jako jedno z obowiązkowych miejsc przewidzianych do zwiedzania przez wycieczkowiczów i nie tylko,powinien być uwieczniony nie tylko w "drogich" publikacjach ale również i tanich fotografiach,kalendarzykach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arbat Re: Pozdrowienia z Majdanka IP: 62.233.193.* 26.12.04, 04:10 Mario - głos rozsadku. Jeszcze sie cos takigo zdarza. Jeszcze jest nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbieracz pamiatek Re: Pozdrowienia z Majdanka IP: *.chello.pl 04.01.05, 14:29 Proponuje jeszcze sprzedawac malutkie urny zpopiolem z krematorium.To dopiero bedzie lubelska pamiatka.Manka otworz swoj kiosk z pamiatkami przed wejsciem bedziesz niezalezna od Balawajdera. Odpowiedz Link Zgłoś