Dodaj do ulubionych

Jesziwas centrum Lublin

IP: *.ariadna.cd 23.12.04, 00:42
Na Katolickim (Sic!) Uniwersytecie Lubelskim uczy prof. Ryszard Bender -
zenujaca postać, skrajny ksenofob. Podobnie jest na UMCS - tam nadal uczy
logiki prof. Tadeusz Kwiatkowski - koles w domu ktorego skladano nazistowskie
gazetki koloprowane na pol Europy. Wstyd uczelnie lubelskie, wstyd pracownicy
tych uczelni, wstyd studenci, ze nic nikt z tymi panami nie robi!
(postanowilem o tym pisac wszedzie - moze ktos sie tym w koncu zainteresuje)
Obserwuj wątek
    • Gość: korektor Re: Jesziwas centrum Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 05:32
      napisano: W Lublinie nie ma tylu Żydów, aby mogli utworzyć własną gminę, dlatego wielką nieruchomością przy Lubartowskiej 85 włada gmina warszawska.

a powinno byc: W Lublinie nie ma tylu Żydów, c h c ą c y c h utworzyć własną gminę, dlatego wielką nieruchomością przy Lubartowskiej 85 włada gmina warszawska.
      • Gość: mzl Re: Jesziwas centrum Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 07:15
        wstyd za ciebie, jesteś żenujący !!!
    • Gość: sss Re: Jesziwas centrum Lublin IP: *.pronet.lublin.pl 23.12.04, 07:44
      A niechże przyjeżdżają sobie do Lublina - a Lublin niech na tym zarabia.
      Uczelnie i Żydzi to niestety jedyna szansa na pieniądze w tym mieście. Nie
      powinno się podcinać gałęzi owocodajnych.
      • Gość: chacha Re: Jesziwas centrum Lublin IP: *.pl 23.12.04, 08:00
        Niestety lublinianie złość jak u wielu Polaków zalewa wam oczy, należy od
        każdego narodu brać to co jest najlepsze, aby Kraj się rozwijał. Ponieważ jest
        to ich własnością nich pokażą jak się to robi, a my uczmy się od nich nie
        zawiści ale współpracy. Polacy potrafią tylko w ucisku pracować i przeciwko
        komuś, ale nigdy dla swojego narodu i dla własnego kraju. Przewodnie hasło
        Polaków dlaczego inny ma mieć lepiej niż ja.
        • Gość: /jł Re: Jesziwas centrum Lublin IP: 212.182.50.* 23.12.04, 10:48
          Dlaczego piszesz:
          "Niestety lublinianie złość jak u wielu Polaków zalewa wam oczy" ?
          Ja sobie wypraszam! Że jakiś jeden niedorozwinięty umysłowo szczeniak napisze
          jakies bzdury, to uważasz, że to opinia Lublinian i Polaków?
    • Gość: bosman Re: Jesziwas centrum Lublin IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.12.04, 08:25
      Napisano:"Jesziwas Chachmej Lublin (Uczelnia Mędrców Lublina) działała w latach
      1930-39. Budynek, jeden z bardziej reprezentatywnych zbudowanych w Polsce
      międzywojennej...". Czy nie powinno być "jeden z bardziej REPREZENTACYJNYCH"?
      A poza tym, skoro to majatek żydowski, to maja prawo użytkować go jak chcą.
      Przecież podobno żyjemy w wolnym kraju.
    • Gość: prawdziwa Polka Re: Jesziwas centrum Lublin IP: 193.82.240.* 23.12.04, 09:26
      Jak smiesz obrazac imie Polski i nazywac sie Polakiem???!!!! Tacy Polacy z
      powrotem na drzewo! Albo jeszcze lepiej na Madagaskar! Takich jak ty III
      Rzeczpospolita nie potrzebuje.
    • Gość: piKier Pisk myszy IP: *.lublin.mm.pl 23.12.04, 10:56
      "Pisk" - niestety,ale w Lublinie moze to byc tylko p i s k myszy (byl kiedys
      taki film pt. bodaj "Mysz,ktora ryknęła")Gdyby chodzilo o lewice,poszłoby w
      trymiga nawet przy Kurczuku (tez z Lublina)w roli ministra sprawiedl.A w sumie
      patrz,kto rządzi w tym miescie?!!!
    • Gość: Jechowa Re: Tako rzecze Jechowa IP: *.lubelskie.pl / 212.182.119.* 23.12.04, 12:27
      Budynek jest prywatny. Niech właściciel robi z nim co chce. Byle podatnicy do
      tego nie dopłacali.
    • Gość: Qavtan Re: Jesziwas centrum Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 12:43
      Miejmy nadzieję, że Polska i Polacy, będą tak tolerancyjni jak w przeszłości,
      gdy Nasz Kraj, był ostoją dla każdego, kto szukał spokoju ducha :)
      Witamy mieszkańców, którzy opuścili nasze ziemie przez wojnę i reżim.
    • Gość: zyx Re: Jesziwas centrum Lublin IP: *.238.76.101.adsl.inetia.pl 23.12.04, 15:25
      To bardzo dobrze, że nasze miasto znów będzie miało szansę stać się miejscem
      spotkań wielu kultur i narodów.
      Chciałbym a by powstał tu kiedyś również Dom Ukraiński - hotel (ale może również
      ośrodek kulturalny) dla młodzieży ukraińskiej, która przybywa do naszego miasta
      w poszukiwaniu wiedzy.
      Tak wiele nas łączy z tymi narodami, tak wiele jesteśmy im winni.
      • Gość: warszawiak Re: Jesziwas centrum Lublin IP: *.chello.pl 23.12.04, 22:49
        > Tak wiele nas łączy z tymi narodami, tak wiele jesteśmy im winni.

Winni, nie winni ale najważniejsze, że można by na nich zarobić.

Gdyby nie nocowali w warszawskim hotelu Forum, gdyby nie żywili się w
        McDonaldzie na Świętokrzyskiej w Warszawie, a gdyby te same pieniądze wydali w
        Lublinie, to już by było coś.
    • Gość: Biblia 1szy list do Tesaloniczan rozdz.2 1-20. IP: *.poluszowice.sdi.tpnet.pl 23.12.04, 17:04
      Żydzi zabili Pana Jezusa i proroków, i nas także prześladowali. A nie podobają
      się oni Bogu i sprzeciwiają się wszystkim ludziom.
      • Gość: wampirek Re: 1szy list do Tesaloniczan rozdz.2 1-20. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 23:14
        on też był Żydem a już na pewno nie był Polakiem :)
      • Gość: mzl tylko że Jezus też jest Żydem i wszyscy prorocy i IP: 80.51.249.* 24.12.04, 14:12
        Matka Boska to lepiej nie gadaj bzdur !!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Shaddai Re: 1szy list do Tesaloniczan rozdz.2 1-20. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 09:20
        Uważaj na traktowanie Pisma wybiórczo. "Całe Pismo przez Boga jest natchnione i pożyteczne do nauki, do wykrywania błędów, do poprawy, do wychowania w sprawiedliwości, aby człowiek Boży był doskonały, do wszelkiego dobrego dzieła przygotowany. (2 List do Tymoteusza 3:16, BW)",
        nie można czytać tego co zacytowałeś nie mając w pamięci listu do Rzymian - na przykład :
        -11,1 Pytam więc: Czyż Bóg odrzucił lud swój? żadną miarą! I ja przecież jestem Izraelitą, potomkiem Abrahama, z pokolenia Beniamina. (2) Nie odrzucił Bóg swego ludu, który wybrał przed wiekami. Czyż nie wiecie, co mówi Pismo o Eliaszu, jak uskarża się on przed Bogiem na Izraela? (3) Panie, proroków Twoich pozabijali, ołtarze Twoje powywracali. Ja sam tylko pozostałem, a oni na życie moje czyhają. (4) Lecz co mu głosi odpowiedź Boża? Pozostawiłem sobie siedem tysięcy mężów, którzy nie zgięli kolan przed Baalem. (5) Tak przeto i w obecnym czasie ostała się tylko Reszta wybrana przez łaskę. (6) Jeżeli zaś dzięki łasce, to już nie ze względu na uczynki, bo inaczej łaska nie byłaby już łaską. (7) Cóż zatem? Izrael nie osiągnął tego, czego skwapliwie szukał; osiągnęli jednak wybrani. Inni zaś pogrążyli się w zatwardziałości,
        I DALEJ PRZESTRZEGA TOBIE PODOBNYCH

- 11,13 Do was zaś, pogan, mówię: będąc apostołem pogan, przez cały czas chlubię się posługiwaniem swoim (14) w tej nadziei, że może pobudzę do współzawodnictwa swoich rodaków i przynajmniej niektórych z nich doprowadzę do zbawienia. (15) Bo jeżeli ich odrzucenie przyniosło światu pojednanie, to czymże będzie ich przyjęcie, jeżeli nie powstaniem ze śmierci do życia? (16) Jeżeli bowiem zaczyn jest święty, to i ciasto; jeżeli korzeń jest święty, to i gałęzie. (17) Jeżeli zaś niektóree zostały odcięte, a na ich miejsce zostałeś wszczepiony ty, który byłeś dziczką oliwną, i razem [z innymi gałęziami] z tym samym korzeniem złączony na równi z nimi czerpałeś soki oliwne, (18) to nie wynoś się ponad te gałęzie. A jeżeli się wynosisz, [pamiętaj, że] nie ty podtrzymujesz korzeń, ale korzeń ciebie. (19) Powiesz może: Gałęzie odcięto, abym ja mógł być wszczepiony (20) Słusznie. Odcięto je na skutek ich niewiary, ty zaś trzymasz się dzięki wierze. Przeto się nie pysznij, ale trwaj w bojaźni. (21) Jeżeli bowiem nie oszczędził Bóg gałęzi naturalnych, może też nie oszczędzić i ciebie.

ABY W KOŃCU PRZEKAZAĆ OBJAWIENIE

-11,22
        Przyjrzyj się więc dobroci i surowości Bożej. Surowość [okazuje się] wobec tych, co upadli, a dobroć Boża wobec ciebie, jeśli tylko wytrwasz w [kręgu] tej dobroci; w przeciwnym razie i ty będziesz wycięty. (23) A i oni, jeżeli nie będą trwać w niewierze, zostaną wszczepieni. Bo Bóg ma moc wszczepić ich ponownie. (24) Albowiem jeżeli ty zostałeś odcięty od naturalnej dla ciebie dziczki oliwnej i przeciw naturze wszczepiony zostałeś w oliwkę szlachetną, o ileż łatwiej mogą być wszczepieni w swoją własną oliwkę ci, którzy do niej należą z natury. (25) Nie chcę jednak, bracia, pozostawiać was w nieświadomości co do tej tajemnicy - byście o sobie nie mieli zbyt wysokiego mniemania - że zatwardziałość dotknęła tylko część Izraela aż do czasu, gdy wejdzie [do Kościoła] pełnia pogan. (26) I tak cały Izrael będzie zbawiony, jak to jest napisane: Przyjdzie z Syjonu wybawiciel, odwróci nieprawości od Jakuba. (27) I to będzie moje z nimi przymierze, gdy zgładzę ich grzechy.

Błogosławię wszystkich ziejących nienawiścią w imieniu Pana Jezusa Chrystusa (cała sprawiedliwość w Jego święte ręce) , strzeżcie się i upamiętajcie.
    • Gość: nom Re: Jesziwas centrum Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.04, 17:21
      a niech im bedzie.
    • Gość: Bnag Re: I znow niektorzy pluja na forum.... IP: 129.81.192.* 23.12.04, 18:44
      "POLAK"?... czy raczej maly, smrodliwy przedstawiciel
      pewnej (niezbyt duzej...) grupki Polakow???
    • Gość: Scyzoryk Re: Jesziwas centrum Lublin IP: 82.160.71.* 23.12.04, 23:15
      Ale chłoniesz propagandę pisk, normalnie jak gąbka made in china, hehe, i od
      razu widać, że nie jesteś studentem/studentką tylko się pierwszych stron gazet
      naczytałeś/aś- przynosisz wstyd Polakom swoim polaczkowatym myśleniem. Zazdrosć
      Cię zżera i tyle;)
    • Gość: kalafior Re: Wara zydy z Polski, tymbardziej z Lublina!!! IP: *.it-net.pl 24.12.04, 02:43
      Mam dwa pytania:
      1. Wiesz co to jest mózg?
      2. Narodowość jest zależna bardziej od wyznania czy od związków z danym krajem?
      Jeżeli odpowiedź na pytanie pierwsze jest taka jak myślę, to na drugie
      odpowiedzi nie dostanę...
    • Gość: Marcin z Lublina ale głupi jesteś max !!!!!!!!!!!! IP: 80.51.249.* 24.12.04, 14:15
      Polacy mają dziwną chorobę objawiającą się głupotą i zachłannością !!!!!!!
      przecież oni chcą odnowić brzydki budynek na zgniłej Lubartowskiej a ty pałasz
      rządzą nienawiści i beznadziejną zazdrością !!!! czubek !!!!
    • Gość: jony Może to dziwne ale chciałbym by ich było więcej IP: 80.51.249.* 24.12.04, 14:24
      Może to dziwne ale chciałbym by ich było więcej w lublinie bo Lublin byłby
      wtedy taka jak przed wojną jedną z największych metropolii kultury w Polsce, a
      poza tym ciekawiej by było !!!!!! Zaraz pewnie nie jedne przygłup napisze że
      jestem żydem i zdrajcą, ale nie jestem żydem i zdrajcą też nie bo jestem
      poprostu tolerancyjny i lubię kulturę żydowską . Swoją drogą dobrze że ktoś
      odnowi nowy fragment ul. Lubartowskiej przcieżtak zaniedbanej.
      • Gość: power Re: Może to dziwne ale chciałbym by ich było więc IP: *.speed / 217.153.209.* 25.12.04, 11:46
        ja nie nie wiem czy ty johny jesteś normalny? jak mozesz chcieć zeby było
        więcje Żydów w Lublinie albo w Polsce. Mówisz o kulturze-tyle ze to nie jest
        NASZA kultura- tylko żydowska więc po co ci ona ? Chcesz tu drugi Izrael- ja na
        to nie ide!!
        • Gość: etserka Re: Może to dziwne ale chciałbym by ich było więc IP: *.man.pulawy.pl 25.12.04, 13:29
          Do wszystkich tzw."prawdziwych polaków", którzy nie chcą Żydów w Lublinie:
          czy kiedykolwiek miałeś styczność z Żydem i co właściwie ci on zawinił, czy
          poprostu twoja niechęć bierze się z tego, że tatuś, dziadek, lub ktoś inny miał
          takie poglądy, albo z tego co wtłacza ci do głowy propaganda, z braku własnego
          zdania?!
          • Gość: arbat Re: Może to dziwne ale chciałbym by ich było więc IP: 62.233.193.* 25.12.04, 14:25
            Budynek należał do lubelskiej gminy wyznaniowej. Takowa nie istnieje. W związku z tym na mocy prawa budynek przechodzi na własność panstwa. Tak mówia wszelkie cywilizowane normy prawne.
            Ale jak sie okazuje, nie w tym przypadku. Jesli chodzi o Zydów stosuje się zasadzę "własności etnicznej" - nie wiem jak to inaczej nazwać. Coś nalezało do Żydów (lubelskich) to znów ma należeć do Zydów (warszawskich, nowojorskich, nieważne). To chore.
            • janbezziemi Przeciw bredzeniu 25.12.04, 16:31
              Arbat na Arbat? Ty chyba też należysz do takich,co nachaję w ręke,pistolecik
              lub angaz do obsługi kamery gazowej? Zydzi wniesli ogromy wklad do kultury
              polskiej,cześć sie zasymilizowała,czesc żyla we własnym srodowisku, przewaznie
              w zgodnym wspolzyciu z "czystej krwi Polakami".Takie pieprzenie trzy po
              trzy,jakie uprawiasz,obniża nas w oczach opinii publicznej. Zainteresowani moga
              przeczytać te bzdury i je ogolnic.A ja sie na to nie zgadzam!
              • Gość: arbat Re: Przeciw bredzeniu IP: 62.233.193.* 25.12.04, 21:22
                Czy ja cos pisałem o żydowskim wkładzie w kulture bądź jej braku? Nie rozumiesz o czym napisałem to daj komuś starszemu do przeczytania, niech Ci przetłumaczy.I nie pisz głupot (o najachkach) itp, bo ktoś to może uogulnić,nie?
            • Gość: bosman Do arbata IP: *.lublin.mm.pl 25.12.04, 17:12
              Co ty arbat wiesz o prawie? Puknij sie w pałę dużym młotkiem, może ci sie
              klapka otworzy .
              • Gość: kuchnia Re: Do arbata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 01:01
                wszyscy jesteście nic nie warci!!! polaczki, co tylko podsrywać jeden pod
                drugiego potrafia, a jak usłyszą "żyd" to sie wielcy patioci w was budzą bo,
                mogą sobie naubliżać.
                polacy! gó.. jesteście i łajno a nie polacy!
                • Gość: arbat Re: Do arbata IP: 62.233.193.* 26.12.04, 04:08
                  Ja tam nikomu nie ubliżam i ubliżac nie bede, ani Polakowi ani Żydowi. A ty, kuchnia, spadaj, do kuchni, gary pomywac. Tam twoje miejsce.
    • Gość: power Re: Wara zydy z Polski, tymbardziej z Lublina!!! IP: *.speed / 217.153.209.* 25.12.04, 11:42
      o nie jeszcze tego brakowało jeszcze więcej Żydów. Niech spier... do Izraela,
      albo lepiej na Madagaskar!!!!
    • Gość: piKier Maxowi kopa! IP: *.lublin.mm.pl 25.12.04, 19:32
      Max,a Ty spieprzaj szybko sam z Polski,bo mnie diabli biora,,kiedy czytam
      takie brednie i gotów jestem kopnąc cie w dooooopę!
    • Gość: Hefajstos Re: Jesziwas centrum Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 16:48
      Jeśli już to "jesziwa" a nie "jesziwas".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka