Gość: rat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 18:44 Pan Galant okresla sie jako wol? Chyba szczurek powinno byc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: whiteman Sprzedawczyki z SLD IP: *.ariadna.cd 30.12.04, 19:33 głosowali za budżetam PIS, które zaraz jako partia rządząca ich rozliczy. SLD zdechło i śmierdzi.Bleach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławomir Janicki Re: Jest budżet miasta IP: *.lublin.mm.pl 30.12.04, 22:41 Tylko przy moim nazwisku zabrakło informacji o przynależności klubowej i partyjnej. Autor artykułu piszący o sprawach miasta powinien wiedzieć i to zaznaczyć, że w Radzie Miejskiej nie należę do żadnego z klubów radnych. Do Rady kandydowałem z listy Komitetu Wyborczego „Lubelska Centroprawica”. Obecnie jestem członkiem partii CENTRUM i przewodniczącym Zarządu Wojewódzkiego tej partii w Lublinie. Sposób wymienienia mojego nazwiska w towarzystwie pani Celiny Stasiak sugeruje, że i ona, i ja należymy do klubu radnych SLD-UP. Jest to prawdziwe tylko w odniesieniu do pani Stasiak. Szkoda, że p. Panas nie napisał nic na temat sprawy hali sportowo-widowiskowej na ul. Kaziemierza Wielkiego, czemu poświęciłem znaczną część wypowiedzi. Ani prezydent, ani dyrektor MOSiR nie potrafili przekonywująco wyjaśnić, dlaczego w ciągu dwóch lat koszt tej inwestycji wzrósł o 15 mln zł. W 2003 r. wartość kosztorysowa inwestycji wynosiła 26 mln zł, a w budżecie na 2005 r. już 41 mln. Trudno zagłosować za budżetem, w którym znajdują się takie kwiatki. Sławomir Janicki radny Rady Miejskiej Lublina prezes Zarządu Wojewódzkiego CENTRUM w Lublinie Odpowiedz Link Zgłoś
mike79 Re: Jest budżet miasta 30.12.04, 23:54 a mi cos tutaj nie pasuje, w artykule "Jest budżet miasta" Rafal P. pisze: ..."Wczoraj prezydent zdecydował się dać 600 tys. zł na budowę komisariatu policji na LSM."... zas w "Rozmowowie z prezydentem Andrzejem Pruszkowskim" Wlodzimierz S. z GWL zanotowal: ..."Włodzimierz Spasiewicz: Czy uwzględni Pan w projekcie budżetu Lublina na 2005 r. instalację sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniu Głębokiej, Wileńskiej i Pagi? Andrzej Pruszkowski, prezydent Lublina: Nie. Projekt przeszedł już przez komisję budżetową i ze względów proceduralnych nie może zostać zmieniony przed sesją Rady Miasta."... * * * * * * * * * * nie mam nic przeciwko komisaratowi policji na lsm, nie mialbym takze nic przeciwko przebudowie skrzyzowania paga/wilenska/gleboka - chodzi mi jedynie o to kto tutaj mija sie z prawda, tym bardziej po ostatniej, nazwijmy ja wpadce red. Mamonia z GW z Czestochowy, a moze by tak panowie z krak. przedm. 39 zapytali teraz prezydenciunia (zdrobniale tylko ze wzgledu na calkowity brak szacunku dla jego osoby) dlaczego wczesniej sie nie dalo (rozmowa byla z 21.12) a dzis nagle sie juz dalo dokonac zmian w budzecie ? oczywiscie ze wgzledu na nieobecnosc w lublinie wiedze swoja opieram wylacznie na tym co napisali obydwaj panowie z GW, o ile wiedza o czym pisza pzdr mike Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.Pruszkowski Re: Jest budżet miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 00:20 Zgodnie z ustaleniami z Komisją budżetowo-ekonomiczną oraz zgodnie z procedurą ba sesji budżetowej moga byc rozpatrywane - poza projektem budżetu z poprawką - tzw. wnioski mniejszości. Jeden z nic dotyczył zwiększenia nakładów na IV Komisariat Policji o 400 tys. zł - do łącznej kwoty 500 tys. zł (a nie 600 tys - jak w tekście). Nie było wniosku mniejszości w sprawie sygnalizacji świetlnej przy ul. L. Pagi. Gdyby był - mógł byc rozpatrywany. Pozdrawiam - niezależnie od zaznaczonego braku szacunku dla mojej osoby. To przykre - ale widocznie takie miało być... Odpowiedz Link Zgłoś
mike79 Re: Jest budżet miasta 31.12.04, 00:47 No to jesli jest Pan tym za kogo sie podaje to prosze od odpowiedz na nastepujace pytanie: 21.12.2004 ..."Andrzej Pruszkowski, prezydent Lublina: Nie. Projekt przeszedł już przez komisję budżetową i ze względów proceduralnych nie może zostać zmieniony przed sesją Rady Miasta."... 31.12.2004 ..."Zgodnie z ustaleniami z Komisją budżetowo-ekonomiczną oraz zgodnie z procedurą ba sesji budżetowej moga byc rozpatrywane - poza projektem budżetu z poprawką - tzw. wnioski mniejszości."... a wiec da sie zmienic czy sie nie da ? pzdr mike Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawa A skąd to towarzysze z SLD i SDPL w radzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 09:52 A skąd to towarzysze z SLD i SDPL wzięli się w radzie ? Co oni tam robią ? Za co biorą NASZE pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imt A towarzysz Gallanty to już wszędzie był. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 09:53 Człowiek do wszystkiego (czyli do niczego !!!) Odpowiedz Link Zgłoś