gini 04.01.05, 10:23 Moje serdeczne wyrazy wspolczucia, ze trafil sie wam Zycinski na arcybiskupa, ale i tak macie ok, bo moglby sie Wam trafic taki Urban na przyklad, w koncu reprezentuja te sama linie . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piKier Re: Drodzy Lubliniacy IP: *.lublin.mm.pl 04.01.05, 10:58 "gini" - bałwan wyjątkowy! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Drodzy Lubliniacy 04.01.05, 11:39 Gość portalu: piKier napisał(a): > "gini" - bałwan wyjątkowy! Mozesz uzasadnic?Bo to samo napisze o Tobie , tylko co to da. Odpowiedz Link Zgłoś
metaksa1 Re: Drodzy Lubliniacy 04.01.05, 11:42 Gini, jak sie nie ma argumentow to sie rozmowce obraza, to norma na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Drodzy Lubliniacy 04.01.05, 12:04 metaksa1 napisał: > Gini, jak sie nie ma argumentow to sie rozmowce obraza, to norma na tym forum. Na kazdym forum. Ale ciekawi mnie Wasze lubliniakow zdanie, zgadzacie, sie z Zycinskim czy nie? Aha wcale nie trzeba lubic Bendera, tyle, ze jutro pod Bendera wstawi sie kogos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
metaksa1 Re: Drodzy Lubliniacy 04.01.05, 12:23 Zgoda na kazdym forum.A opinie sa podzielone,o czym swiadcza wypowiedzi na watku arcybiskup kontra Bender.Katolik winien byc posluszny decyzjom swojego duszpasterza,a nie wybierac to co mu jest wygodne w danym przypadku.A ateisci i wyznawcy innych religii, no chyba nie trzeba tu nic wyjasniac.Osobowosc barwna stad wzbudza silne kontrowersje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Drodzy Lubliniacy IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 05.01.05, 18:38 Katolik powinien być posłuszny przykazaniom bożym ,a nie decyzjom faryzeuszowskich ("być może" )urzędników koscielnych.Oni też są omylni i też popełniają grzechy. Pismo Święte przestrzega przed fałszywymi prorokami.Pana Bendera nie darzę sympatią , ale zachowanie Arcybiskupa jednoznacznie obnaża Jego kompleksy i Go kompromituje. Odpowiedz Link Zgłoś
metaksa1 do kkk 05.01.05, 22:06 "..niech zrozmumie,ze to co wam pisze,jest nakazem Panskim.A gdyby ktos tego nie uznal,sam nie bedzie uznany." Pierwszy list do Koryntian 14,37-38 "Nie jestesmy bowiem jak wielu,ktorzy kupcza slowem Bozym,lecz ze szczerosci, jak od Boga mowimy w Chrystusie przed Bogiem.Nie zebysmy uwazali,ze jestesmy w stanie pomyslec cos sami z siebie,lecz ta moznosc nasza jest z Boga.On to sprawil,zesmy mogli stac sie slugami Nowego Przymierza,przymierza nie litery lecz Ducha;litera bowiem zabija,Duch zas ozywia". Drugi list do Koryntian 2,17;3,5-6 Dla katolika koscilem prawdziwym jest Kosciol katolicki,ktory prowadzony jest przez biskupow i papieza.W kosciele tym obecny jest Duch Sw.,ktory daje gwarancje,ze wszechobecna tam jest prawda.Duch ten dziala min.przez bisupow,arcybiskupow,ktorzy w wiekszym stopniu niz inni dostapili laski oswiecenia.Czy nam sie to podoba czy nie,tak brzmi oficjalna doktryna.Nad dogmatami religijnymi sie nie dyskutuje,bo jest to wylacznie kwestia wiary.Uszanowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: do kkk IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 21:42 A jeżeli dwóch biskupów ma dwa różne "zdania,interpretacje,sądy" w tej samej sprawie (a to się często zdarza ), to którego ma słuchać katolik??? Odpowiedz Link Zgłoś
metaksa1 Trafne pytanie kkk 06.01.05, 21:56 hehe pewnie rozstrzyga spor hierarcha wyzszego stopnia po uczestnictwie w modlach albo konferencja biskupow.Ale w diecezji rzadzi jeden,nie.Uszanowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Trafne pytanie kkk IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 08.01.05, 12:33 Coś mi się widzi, że " konferencja biskupów" ma "stracha w portkach".?!Sam Arcy.Lubelski nawoływał na jednym z ostatnich spotkań z wiernymi,by nie szukali Herodów , lecz wypatrywali gwiazdy betlelemskiej.Równocześnie miał za złe"niby partiom politycznym" wyciąganie "teczek". Dlaczego biskup tak bardzo boi się remanentu??? A Herodów nie musimy wyszukiwać - oni otaczają nas dookoła i przydeptują coraz mocniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piKier Z bałwanem się nie rozmawia IP: *.lublin.mm.pl 04.01.05, 12:16 Z bałwanami się nie rozmawia,one i tak znikają pod promieniami slońca! Zyciński i Urban? Obaj panowie z innej bajki,chlopczyku... Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Co do bajek 04.01.05, 13:15 Gość portalu: piKier napisał(a): > Z bałwanami się nie rozmawia,one i tak znikają pod promieniami slońca! Zyciński > > i Urban? Obaj panowie z innej bajki,chlopczyku... Ja jestem dziewczynka, obrazka nie zauwazyles pod sygnazturka? To mogles nie zauwazyyc zbieznosci pogladow obydwu panow , ale to juz nie moje zmartwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: Drodzy Lubliniacy IP: 213.25.179.* 04.01.05, 12:42 Osobiście współczuję bardzo mieszkańcom Lublina,że po bruku ich miasta chodzi takie indywiduum jak Bender. Jest to wyjątkowo parszywy osobnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak O co Wam chodzi z tym Życińskim??? IP: *.chello.pl 05.01.05, 01:05 Pytanie jak w temacie - na serio. O co Wam chodzi z tym Życińskim? Ja nie jestem katolikiem. Ale z okresu, jak mieszkałem w Lublinie, Życińskiego wspominam raczej pozytywnie. Dla mnie to bardzo otwarty i tolerancyjny biskup, o szerokich horyzontach. Moim zdaniem świetnie łączy wierność tradycji (z którą się nie idetyfikuję, ale którą szanuję) z nowoczesnością. Dla mnie byl zawsze jedną z niewielu pozytywnych postaci wśród lubelskich notabli. Ale może się mylę. Wyjasnijcie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: O co Wam chodzi z tym Życińskim??? 05.01.05, 01:13 nie mylisz się. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: O co Wam chodzi z tym Życińskim??? 05.01.05, 01:47 > Ja nie jestem katolikiem. Ale z okresu, jak mieszkałem w Lublinie, Życińskiego > wspominam raczej pozytywnie. Dla mnie to bardzo otwarty i tolerancyjny biskup, > o szerokich horyzontach. I właśnie o to chodzi. Dla części lublinian jest zbyt otwarty, zbyt tolerancyjny u ma zbyt szerokie horyzonty... I jeszcze śmie obrażać takie autorytety jak Bender... :P Jeśli o mnie osobiście chodzi, arcybiskup Życiński jest mi raczej obojętny. Nie jestem zbyt gorliwym katolikiem, nie emocjonuje mnie to, co dzieje się w Kościele. Ale jeśli już mam stawać po czyjejś stronie, to na pewno nie Bendera. Zresztą, gdyby nawet Józef Życiński był dużo gorszym człowiekiem, niż jest i tak niektóre miasta trafiły gorzej, jeśli chodzi o prominentnych duchownych. Wystarczy wspomnieć Gdańsk i Toruń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomx Re: Drodzy Lubliniacy IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 01:28 A mnie tam obchodzi kto jest moim biskupem, arcybiskupem, ksiedzem czy proposzczem - wszyscy tacy sami. Nawet nie wiem do jakiej parafii naleze. Jedynym dla mnie wzorem i autorytetem jest PAPIEZ. Odpowiedz Link Zgłoś