Dodaj do ulubionych

Konopnica kontra Lublin.

IP: *.238.65.103.adsl.inetia.pl 15.01.05, 09:07
Jest fajnie.
Zapadła decyzja powodujaca opóźnienie terminu budowy obwodnicy przez Konopnicę
o kolejne 2 lata.
Osobiście uwazam, że sprawcą całego bałaganu jest niefasobliwy wójt gminy,
który lekceważył tę nieuniknioną przecież inwestycję. Kto poniesie
konsekwencje za kilkuletnie utrudnienia w ruchu, być może spowodowane tym
wypadki drogowe i znaczny wzrost kosztów inwestycji (nowe plany, wydłużenie
trasy, wzrost cen)?
Ta decyzja to również kolejne ważne ostrzezenie dla ewentualnych inwestorów -
omijajcie te zadupie z daleka.
Obserwuj wątek
    • Gość: lublin Re: Konopnica kontra Lublin. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 09:52
      za to przedluzana bedzie dwupasmowa Krasnicka do rozjazdu na Radawiec wiec nie bedzie az tak zle.to w pewnym sensie bedzie tez jakas tam obwodnica.
      • Gość: Kadafi Re: Konopnica kontra Lublin. IP: *.bin-laden.cc 15.01.05, 14:33
        wg tego co napisał Kurier nowy wariant bedzie o jakies 1,6km dłuzszy od
        pierwotnego a koszt 1km = 30mln (drozej niż autostrada czy mi sie zdaje?)
        Licząc więc ze koszty wzrosną o 45mln zł powstaje pytanie ile by kosztowało
        wybudowanie od nowa wszystkich domow przeznaczonych do wyburzenia w innym
        miejscu? Na moje oko nawet jakby to byly super domu to z max 10% dodatkowych
        kosztow drogi.
        PS1. Proszę wszystkich pseudoznawców strajkujacych w Konopnicy, zeby nigdy do
        końca życia nie probowali mówić że im źle w Polsce. Dlatgo ze to wlasnie przez
        takich jak oni nie bedzie nigdy porządnej infrastruktury, a co za tym idzie
        szybkiego rozwoju gospodarczego.
        PS2. W Nowym Roku życzę wam uduszenia się kiedyś w korkach na al. Kraśnickiej
        (choc jak dla mnie możecie do Lublina wcale nie przyjeżdzać)
        • Gość: Michał Re: Konopnica kontra Lublin. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 17:41
          Szkoda, że nasze województwo omija tyle inwestycji!!! Wiadomo, brakuje
          inwestycji, to wtedy i ludzie pracy nie mają!!! Widać, że nie zależy władzom
          nawet na inwestycjach, które by były dotowane z środków Unii Europejskiej
          (chociażby odbudowa starego miasta w Lublinie). Mam nadzieję, że wkońcu ktoś
          się zajmie na poważnie naszą kochaną Lubelszczyzną (ktoś poważny!).
          • Gość: kinio Re: Konopnica kontra Lublin. IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 10:00
            Ja marze od tym od dawna, ale jakos kiepsko to wyglada narazie.

poprawa infrastuktury stoi na pierwszym miejscu!!!

obwodnica, lotnisko, poprawa drog juz istniejacych - jak wladza to zrozumie, to
            bedzie juz sie dziac coraz lepiej.

Jak Lublin zbuduje obwodnice, bedzie to jedno z najlepszych przedsiewziec na
            skale krajowa - bedzie sie o tym mowic w kazdych wiadomosciach - zaloze sie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka