Dodaj do ulubionych

Wolne miejsca w przedszkolach

16.03.05, 16:15
Według poniższego artykułu w lubelskich przedszkolach publicznych jest teraz
350 wolnych miejsc:
www.kurier.lublin.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=15270
Chciałam zapisać do przedszkola 3.5-letnie dziecko "od teraz". Obdzwoniłam 5
przedszkoli w mojej okolicy (nr 10, 15, 25, 30 i 43). W ŻADNYM PRZEDSZKOLU NIE
MA WOLNYCH MIEJSC, a dyrektorki mówiły nawet że mają nadkomplet! Może ktoś wie
- gdzie są te wolne miejsca w przedszkolach???

Niezależnie od tego - które przedszkola w Lublinie są warte polecenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: anita Re: Wolne miejsca w przedszkolach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 18:54
      Cha trafne pytanie zadałaś.
      Ja miałam problem z moja córką, która w grudniu kończy 3 lata. niestety nie
      chciano jej przyjąc od września!!!!! Nie ważne, ze majac rok i 2 miesiace sama
      siusia na sedes i je, w ogóle jest samodzielna!!!!
      Byłam zmuszona zapisać ja do przedszkola prywatnego, gdzie przyjmuja z
      otwartymi rękoma dzieci 2,5 letnie.
      • Gość: gamp a'propos samodzielności dzieci IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.05, 15:11
        to że samo siada na sedes to droga mamusiu nie znaczy, że samo się podetrze a
        do podcierania dziecięcych dupek chyba nie trzeba kończyć studiów -
        samodzielności dziecka nie zmierzy się miarą wykazywanych przez dzidziusia
        chęci. Na jedzonko jak jest gorące trzeba podmuchać - nauczycielka (za cholerę
        nie mylić z PRZEDSZKOLANKĄ), przed posiłkami umyć się trzeba - nauczycielka,
        siusiu zrobione podetrzeć trzeba - nauczycielka, kupka zrobiona - "plosę panią
        juuuz - nauczycielka. To tylko jedno dziecko a grupy są po ok. 25 dzieci. Wiem
        co piszę - moja żona to nauczycielka w przedszkolu !!!
        • Gość: anita Re: a'propos samodzielności dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 16:00
          drogi mezu żony nauczycielki w przedszkolu!
          Moje dziecko ma ponad 2 lata, samo siada na sedes i SAMO się PODCIERA!!!!! Jak
          jedzonko jest gorące, to SAMO podmucha!!!!!! Samo też sie ubiera, ewentualnie
          poprosi o zawiązanie sznurówek!!!!
          Sądziłam, ze przed jedzeniem wystarczy umyć tylko ręce, czego również nauczyłam
          córcię.
          Dodam, ze córka pójdzie do przedszkola za pół roku, a sądzę, ze mi się nie
          uwsteczni!!!!!!!!
          Potraktowałam twój post jako atak w moja osobę.
          Moim zdaniem, najlepsze przedszkolanki (nie mylić z nauczycielkami) powinny
          mieć skończone studia. I właśnie w towarzystwie takich pań chciałabym swoje
          dziecko "chować".
          Pozdrawiam
          doktorantka anita

• anetkamm Re: a'propos samodzielności dzieci 29.05.14, 11:55
            Nie sądze aby dziecko 2 letnie samo wytarło sobie tyłek po kupie. Kobieto nie te proporcje ciała są , dzieciaczki maja za krótkie rączki !
            • qqbek Refleks to babo masz 29.05.14, 12:18
              anetkamm napisał(a):

> Nie sądze aby dziecko 2 letnie samo wytarło sobie tyłek po kupie. Kobieto nie t
              > e proporcje ciała są , dzieciaczki maja za krótkie rączki !

W tej chwili to dziecko ma 11 lat i z dużą dozą prawdopodobieństwa już się samodzielnie podciera. Złota łopata wędruje do Ciebie.
      • Gość: anita Re: Wolne miejsca w przedszkolach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 16:01
        oczywiście moja córa ma teraz 2lata, nie rok!!!
      • anetkamm Re: Wolne miejsca w przedszkolach 29.05.14, 11:53
        Nieprawda, moj syn urodzony 24 grudnia dostał się do trzylatków i nikt nie robił problemów że jeszcze nie jest nawet w pełni samodzielny, bo trzeba go rozebrac i ubrac przy siusianiu.
        • qqbek To się babo ciesz! 29.05.14, 12:23
          anetkamm napisał(a):

> Nieprawda, moj syn urodzony 24 grudnia dostał się do trzylatków i nikt nie robi
          > ł problemów że jeszcze nie jest nawet w pełni samodzielny, bo trzeba go rozebra
          > c i ubrac przy siusianiu.

Że dzięki temu, że 6-latki idą teraz do szkół jest więcej miejsca w przedszkolach.
          W 2005, kiedy autorce dziecka urodzonego w grudniu nie chciano przyjąć, tak fajnie nie było.

Tak przy okazji - mam córkę urodzoną w połowie grudnia 2011 roku i potrafi rozebrać się, siąść na sedesie (podstawiając sobie wcześniej stopień), załatwić potrzebę, podetrzeć się, zejść i się ubrać. Też dostała się do przedszkola, do grupy trzylatków (bo jest masa wolnych miejsc w tym roku). A problemy to zrobią tobie jak do września syna tego nie nauczysz :)
    • Gość: paulka Re: Wolne miejsca w przedszkolach IP: *.dziesiata.com / *.dziesiata.com 17.03.05, 22:38
      no ja miałam podobny problem, chciałm zapisać córcie do przedszkola, bo poszłam
      do pracy, ide i pytam czy ją przyjmą, odpowiedź była "niestety nie mamy wolnych
      miejsc", wystarczyło słówko do sąsiadki, która pracuje w tym przedszkolu i już
      za dwa dni miejsce sie znalazło... wiec wychodzi na to, że tylko tak da sie to
      załatwić...
    • magda2391 Re: Wolne miejsca w przedszkolach 28.05.14, 20:55
      SĄ WOLNE MIEJSCA W PRZEDSZKOLU NR 43 NA sKAUTÓW, NOWA REKRUTACJA RUSZA OD 1 DO 15 LIPCA 2014 I BĘDĄ PRZYJMOWANE 2,5 LATKI
      • qqbek Przestań wrzeszczeć! 28.05.14, 21:02
        Przeczytaj netykietę, zastosuj się, nie wrzeszcz.
        Wolne miejsca są w większości lubelskich przedszkoli (wyjątki są nieliczne - chociażby nowe przedszkole przy Wolskiej).
        Pisały o tym niedawno (nie wrzeszcząc przy okazji) Dziennik Wschodni i Kurier, można sobie znaleźć.
    • oregano1980 Re: Wolne miejsca w przedszkolach 01.06.14, 17:16
      Przedszkole 74 przy ul.Snopkowskiej ma wolne miejsca,polecam,fajne Panie ,kuchnia na miejscu,możliwość uzgodnienia diety dla dziecka z alergią. Masa ciekawych zajęć dla dzieci,m-czne spotkania z muzyką poważną.Strona internetowa przedszkola,gdzie możemy dowiedzieć się o planowanych zajęciach i obejrzeć zdjęcia naszych milusińskich.Jedyny mankament to mały plac zabaw(chociaż blisko jest osiedlowy).
    • babaxxl Re: Wolne miejsca w przedszkolach 19.06.14, 15:07
      wiem ze kilka wolnych miejsc jest w przedszkolu 52

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka