Dodaj do ulubionych

Weekend w okolicach Lublina

IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 14:48
Właśnie mój szef z Warszawy zapytał mnie, jako rodowitą lubliniankę, gdzie może
spędzić weekend w okolicy Lublina, skoro i tak służbowo musi tam być w piątek.
No i kompromitacja, bo nic mi nie przychodzi do głowy, zwłaszcza że Kazimierz i
Nałęczów odpada.

Macie jakieś pomysły? POmóżcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: Janusz Re: Weekend w okolicach Lublina IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 14:57
      oj kochana , nie zrozumialaś ,chcal go spędzić z Tobą tylko nie wypadalo tak
      prosto z mostu..
      • Gość: Edyta Re: Weekend w okolicach Lublina IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 12:11
        Też Ci przyszło do głowy ...
        Poza tym szef ma z kim jeździć i bynajmniej nie jest to jego żona.

A czy Ty jesteś czyimś szefem?
    • ronja Re: Weekend w okolicach Lublina 06.07.01, 15:07
      Zamość, Sandomierz, Nałęczów, Kazimierz, Janowiec, Lublin, Pojezierze Łęczyńsko
      Włodawskie, Roztocze - Szczebrzeszyn, Zwierzyniec, Krasnobród itd...
      • Gość: laser Re: Weekend w okolicach Lublina IP: 62.233.134.* 06.07.01, 20:14
        Ja kilka razy wybrałem się z moją rodzinką/żona i synek/do lubelskiego skansenu
        Rok temy odkryłem tam karczmę,a w niej -chleb ze smalcem!!!
        Zjadłem kilka kromek,poprawiłem pierogiem ruskim na pół tależa,a na deser piwo.
        Piwo z tego wszystkiego było najdroższe.
        Myślę,że gościowi by się spodobało w skansenie.
        • Gość: Janusz Re: Weekend w okolicach Lublina IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 21:43
          chleb ze smalcem,ruskie pierogi ,drogi laserze jak to przezyles ?
          • Gość: laser Re: Weekend w okolicach Lublina IP: 62.233.134.* 07.07.01, 10:39
            To nie był zwykły smalec,tylko smalec z cebulką i kiełbasą.
            Podejrzewam,że gdybyś zjadł jedną kanapkę to na niej by się nie skończyło.
            Naprawdę nic mi nie dolegało po tej kombinacji.
            • Gość: mops Re: Weekend w okolicach Lublina IP: *.as5300-5.dialup.nyc.ny.metconnect.net 08.07.01, 18:23
              Kazimierz Dolny,Zamosc
            • Gość: mops Re: Weekend w okolicach Lublina IP: *.as5300-5.dialup.nyc.ny.metconnect.net 08.07.01, 18:24
              Ponoc podobny smalec mozna zjesc w Hadesie.
              • Gość: empi Re: Weekend w okolicach Lublina IP: *.ltk.com.pl 08.07.01, 18:48
                taki smalec to moje marzenie, niestety żona mówi, że mnie kocha i zwalcza we
                mnie słabość do tego przysmaku. Warto zwiedzić modną ostatnio Kozłówkę, piękne
                lasy wokoło!
        • Gość: Edyta Re: Weekend w okolicach Lublina IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 12:15
          No nie, ja z poważną sprawą a Wy o jedzeniu.

A swoją drogą to już będąc w domu pomyślałam sobie o Zalewie Zemborzyckim,
          który muszę przyznać wygląda w tym roku całkiem całkiem. No i podobno pewien
          "Zajazd pod Kasztanami" jest całkiem na poziomie. Słyszeliście coś o tym?

No i zawsze można wyskoczyć na ten smalec.

Pozdrawiam już ze stolicy.
    • Gość: laser Re: Weekend w okolicach Lublina IP: 62.233.134.* 09.07.01, 12:56
      Najświeższe wiadomości-odradzam wszystkim skansen.
      Kucharki mają urlop przez cały lipiec,więc nici ze smalcu i ruskich!!!
      Piwo,gdy było na dworze +30 -podają z półki!!!(+20)
      Chyba byś się spaliła ze wstydu przed gościem. Byłem w niedzielę z rodzinką i
      się mocno rozczarowałem.Gospodarze najwyraźniej olewają sezon turystyczny.
      Zajazd Pod Kasztanami - słyszalem że nieźle,ale ja osobiście nigdy tam nie
      byłem. Polecam Kozłówkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka