Gość: Iskander IP: *.lublin.pl 18.04.05, 14:09 Która gazeta jest lepsza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 42na Re: DZIENNIK CZY KURIER? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 14:20 Czy to pytanie jest dobrze postawione? Jeśli chodzi o mycie okien to chyba obydwie są w porządku. Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młotek Re: DZIENNIK CZY KURIER? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 14:32 oba dzienniki pozostawiają wiele do życzenia,wle jednak wolę "Kurier" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek kurier IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 14:48 w dzienniku to nigdy nic nie ma, do kuriera tez mam troche zastrzezen, ale jest lepszy... zamiast tego wolalbym dobra strone internetowa, z wielka baza danych o lublinie, aktualnosciach, ksiega gosci, forum itd itp... Odpowiedz Link Zgłoś
4gwiazdki Re: DZIENNIK CZY KURIER? 18.04.05, 15:27 Mam sentyment do Kuriera..... Ostatnio jednak jest to gazeta "czolobitna" dla prezydenta,klęczon dla rodzimego purpurata. No i ostatnie wydarzenia pokazaly,że Kurier chce być lepszy nawet od "naszego Dziennika" W tej sytuacji zamieniam Kurier na papier toaletowy Odpowiedz Link Zgłoś
4gwiazdki Re: DZIENNIK CZY KURIER? -cd 18.04.05, 15:43 Gdzie te czasy,gdy za Kurierem stalo się w dlugiej kolejce.Czasami można bylo nabyć Kurier u ulomnego Kazia (bodajże) przy dworcu PKP. Dziś nie stoi się w kolejce.Ale za to są zwroty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: DZIENNIK CZY KURIER? -cd IP: *.lublin.mm.pl 18.04.05, 16:05 I Lesław Gnot nie żyje... Odpowiedz Link Zgłoś
blood_free Re: DZIENNIK CZY KURIER? -cd 18.04.05, 17:29 Zdecydowanie Kurier, Dziennik nie nadaje sie nawet na to, aby go w kiblu na gwozdziu powiesic. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: DZIENNIK CZY KURIER? -cd 18.04.05, 17:43 A ja oba pisma przeglądam w internecie. Sensacji sporo,ale chyba gorzej z pyblicystyką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: DZIENNIK CZY KURIER? -cd IP: *.kurier.lublin.pl 18.04.05, 17:58 Kurier, bo podejmuje ciekawsze tematy. Zgoda, że czasami źle je sprzedaje, ale to nie wina dziennikarzy tylko redaktorów i prezesa Jakubasa, który od kilku lat nie wydał ani złotówki na promocję swojej gazetki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: DZIENNIK CZY KURIER? -cd IP: *.kurier.lublin.pl 18.04.05, 18:04 W ciągu ostatnich dni po raz kolejny na forum Gazety pojawia się temat dotyczący Kuriera czy Dziennika. Czy to przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: DZIENNIK CZY KURIER? -cd 18.04.05, 19:22 Ale jak kiedyś była dyskusja która gazeta lepsza a która gorsza, to z każdej strony obsmarowywano Kurier, a Dziennik chwalono. Dziś odwrotnie. ............ yagoohoogle.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: DZIENNIK CZY KURIER? -cd IP: *.goscieradow.sdi.tpnet.pl 07.05.05, 18:17 ogolnie poziom lubelskich gazet,mediow jest fatalny.Wystarczy przekonac sie ile z regionlnych sensacyjek trafia do mediow ogólnopolskich.poziom warsztatu dziennikarskiego jeszcze gorszy.A o ich postawie obywatelskiej,szkoda pisac.Zeby szanowany redakor kulturalny Kuriera-A.Molik sikal w bramie grodzkiej na czolowy zabytek Lublina-gdzie jest Konserwator zabytków?.Media nie są żadną władzą,sa na usługach władzy.To politycy pasą dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
iza481 Re: DZIENNIK CZY KURIER? 18.04.05, 19:13 Obie te gazety czytam tylko w internecie, więc trudno mi porównać same gazety, mogę tylko zawartość stron. Zdecydowanie bardziej wolę Kurier - artykuły pisane są ciekawie, ciekawe są też poruszane w nich tematy. To jest taka gazeta - bo ja wiem jak to powiedzieć? - taka bliska ludziom. Jest też żywa, co najlepiej widać po komentarzach internautów pod artykułami (szkoda tylko, że "znikają" one następnego dnia, wraz ukazaniem się nowego naumeru). Dziennik odwrotnie - jest wręcz martwy. Artykuły przyciężkawe, tematy takie sobie, oddźwięk u czytelników równy zeru, sądząc po braku jakichkolwiek reakcji na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: DZIENNIK CZY KURIER? IP: *.chello.pl 19.04.05, 10:11 Mam pytanie moze ktoś zna odpowiedz na nie? W którym numerze Dziennika wschodniego znajdują sie wyniki Jesiennej gry jestem szalenie ciekawa nazwisk osób ktore wylosowały 2 X po 10 000 tyś. Dziennik wschodni stracił swoja wierzytelnosc dla mnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruskie_pierogi85 Re: DZIENNIK CZY KURIER? IP: 212.182.32.* 20.04.05, 09:15 jasne, że wyborcza :P Odpowiedz Link Zgłoś
muminek33 Re: DZIENNIK CZY KURIER? 20.04.05, 10:51 Jesli szukamy inforamcji z Lublina to tylko Kurier,przebija wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONczytelnik Re: DZIENNIK CZY KURIER? IP: *.lublin.mm.pl 03.05.05, 23:17 Tylko Dziennik Wschodni. Wiecej informacji z całego regionu lepsi dziennikarze itd. Nawet Gazeta Wyborcza sie nie umywa no ale co tu sie dziwic skoro poprzyjmowali takich Andrusiewiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: DZIENNIK CZY KURIER? IP: *.top.net.pl 07.05.05, 11:05 Przychylam sie do zdania, że Dziennik jest wyjątkowo kłamliwą gazetką, na której poznali sie czytelnicy, stąd zapewne spada nakład a jak spada nakład no to trzeba się ratować. A czym się ratować? Sensacją. A jak brak sensacji? Kłamstwem i bzdurą - np. dzisiejszy artykulik o staszliwym "przestępcy", który śmiał wygrać konkurs na szefa TM. Szkoda słów na komentarz, DNO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: DZIENNIK CZY KURIER? IP: *.top.net.pl 10.05.05, 21:25 Kolejne sensacje p. Pasiecznej wiodą do nagrody Pulitzera - hi hi hi!! Odpowiedz Link Zgłoś