Dodaj do ulubionych

Jaka podstawowka

IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.05, 12:08
Witam! Mieszkam w Lublinie dopiero od 2 lat i nie znam szkol podstawowych, a w
tym roku corka idzie do 1-ej klasy. Prosze o rade, jakie sa dobre i dlaczego
(moga byc niepubliczne).
Pozdr, JD.
Obserwuj wątek
    • rilian Katolicka Szkoła Podstawowa im. św. Jadwigi Kr. 23.04.05, 17:08
      Na Czechowie, małe klasy (do 13 uczniów), działa od 14 lat, jedyna katolicka
      szkoła podstawowa w województwie - przy czym katolicka oznacza: otwarta,
      bezpieczna, mądra, wymagająca, nie tylko ucząca ale i wychowująca... strona
      www: www.ksp.neostrada.pl
      • Gość: Gość Re: Katolicka Szkoła Podstawowa im. św. Jadwigi K IP: *.ennet.pl 31.07.13, 21:39
        Szkoła jest nieciekawa... Chodzą do niej przeważnie dzieci chore. Nie mam zamiaru nikogo obrazić, ale w Polsce poziom nauczania jest dopasowywany do tych najsłabszych. To szkoła dla dzieci, ktore w normalnej nie dałyby sobie rady, przez docinki kolegów/koleżanek. Jest mała, wszystko, ALE TO WSZYSTKO jest monitorowane przez nauczycieli. To klatka dla dzieci. W przypadku klas 1-3 ujdzie, chociaż, jeśli wpoimy dziecku od początku mentalność tej szkoły, możemy zrobić mu krzywdę. Na stronie szkoły, w księdze gości nie ma ani jednego negatywnego komentarza... Dlaczego? Otóż, usuwają je. Jeśli ktoś się odważy, zaobserwuje, że komentarz zostanie po kilku dniach usunięty. Wybielają swoj wizerunek. Chodzilam do niej i wiem co mówię.
    • Gość: julia97 Re: Jaka podstawowka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 00:07
      Ja swoje dziewczyny zapisywałam do konkretnych nauczycielek w rejonie.To one,
      ucząc w klasie 1-3 są najbardziej odpowiedzialne za przyszłą edukację
      dzieci.Teraz przenoszę je do renomowanych szkół.
      • Gość: ja Re: Jaka podstawowka IP: *.it-net.pl 24.04.05, 21:52
        Najlepiej blisko domu, aby dziecko po lekcjach miało towarzystwo rówieśników i
        nie czuło się samotnie. Dzieci uczące sie w odległych od domów szkołach mają z
        tym problem. Wcześniej popytaj innych rodziców o opinie o nauczycielach i
        wybierz takiego, ktory odpowiada twoim oczekiwaniom. W każdej szkole pracują
        dobrzy nauczyciele, chociaż źli też się niestety zdarzają.Ja uważam, że
        najlepsze są male szkoły ,bez znaczenia, prywatne czy publiczne. W małych
        szkołach jest mniej problemów wychowawczych, bo wszyscy wszystkich znają (
        myślę o relacjach uczeń- nauczyciel )i łatwiej zwracać uwagę na
        nieprawidłowości. Sprawdź też warunki lokalowe szkoły - od tego zależy np. czy
        dziecko nie bedzie kończyło zajęć zbyt późno, ale też sala gimnastyczna czy
        pracownia komputerowa ma znaczenie. Trudno o podanie Ci konkretnych wskazówek
        nie znając Twojego miejsca zamieszkania.Życzę dobrego wyboru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka