Gość: JD IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.05, 12:08 Witam! Mieszkam w Lublinie dopiero od 2 lat i nie znam szkol podstawowych, a w tym roku corka idzie do 1-ej klasy. Prosze o rade, jakie sa dobre i dlaczego (moga byc niepubliczne). Pozdr, JD. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rilian Katolicka Szkoła Podstawowa im. św. Jadwigi Kr. 23.04.05, 17:08 Na Czechowie, małe klasy (do 13 uczniów), działa od 14 lat, jedyna katolicka szkoła podstawowa w województwie - przy czym katolicka oznacza: otwarta, bezpieczna, mądra, wymagająca, nie tylko ucząca ale i wychowująca... strona www: www.ksp.neostrada.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Katolicka Szkoła Podstawowa im. św. Jadwigi K IP: *.ennet.pl 31.07.13, 21:39 Szkoła jest nieciekawa... Chodzą do niej przeważnie dzieci chore. Nie mam zamiaru nikogo obrazić, ale w Polsce poziom nauczania jest dopasowywany do tych najsłabszych. To szkoła dla dzieci, ktore w normalnej nie dałyby sobie rady, przez docinki kolegów/koleżanek. Jest mała, wszystko, ALE TO WSZYSTKO jest monitorowane przez nauczycieli. To klatka dla dzieci. W przypadku klas 1-3 ujdzie, chociaż, jeśli wpoimy dziecku od początku mentalność tej szkoły, możemy zrobić mu krzywdę. Na stronie szkoły, w księdze gości nie ma ani jednego negatywnego komentarza... Dlaczego? Otóż, usuwają je. Jeśli ktoś się odważy, zaobserwuje, że komentarz zostanie po kilku dniach usunięty. Wybielają swoj wizerunek. Chodzilam do niej i wiem co mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia97 Re: Jaka podstawowka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 00:07 Ja swoje dziewczyny zapisywałam do konkretnych nauczycielek w rejonie.To one, ucząc w klasie 1-3 są najbardziej odpowiedzialne za przyszłą edukację dzieci.Teraz przenoszę je do renomowanych szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jaka podstawowka IP: *.it-net.pl 24.04.05, 21:52 Najlepiej blisko domu, aby dziecko po lekcjach miało towarzystwo rówieśników i nie czuło się samotnie. Dzieci uczące sie w odległych od domów szkołach mają z tym problem. Wcześniej popytaj innych rodziców o opinie o nauczycielach i wybierz takiego, ktory odpowiada twoim oczekiwaniom. W każdej szkole pracują dobrzy nauczyciele, chociaż źli też się niestety zdarzają.Ja uważam, że najlepsze są male szkoły ,bez znaczenia, prywatne czy publiczne. W małych szkołach jest mniej problemów wychowawczych, bo wszyscy wszystkich znają ( myślę o relacjach uczeń- nauczyciel )i łatwiej zwracać uwagę na nieprawidłowości. Sprawdź też warunki lokalowe szkoły - od tego zależy np. czy dziecko nie bedzie kończyło zajęć zbyt późno, ale też sala gimnastyczna czy pracownia komputerowa ma znaczenie. Trudno o podanie Ci konkretnych wskazówek nie znając Twojego miejsca zamieszkania.Życzę dobrego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś