Gość: zzzu IP: *.as5300-5.dialup.nyc.ny.metconnect.net 08.07.01, 17:10 pizza hawajska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mops Re: Ulubione jedzonko IP: *.as5300-5.dialup.nyc.ny.metconnect.net 08.07.01, 18:19 Kotlet schabowy z ziemniaczkami i mizeria mniam, mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Ulubione jedzonko IP: *.244.176.62.Dial1.NewYork2.Level3.net 09.07.01, 01:12 Wszelkiego rodzaju salatki i ogolnie kuchnia polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laser Re: Ulubione jedzonko IP: 62.233.134.* 09.07.01, 18:09 Pizza mojej żonki-bezkonkurencyjna,oraz smażony ser pleśniak. Dobrze wychodzi np."Sekret Mnicha".Ser w całości moczy się w jajku,obtacza w bułce tartej i smaży ,aż się zarumieni(w środku jest półpłynny). Podaje go się z drobno pokrojoną cebulą zmmieszaną z oliwą i odrobiną octu winnego,oraz podpieczone tosty.Do tego konieczne wytrawne białe wino.Niebo w gębie!!! Moi znajomi jak tego popróbowali to jedli dzień w dzień przez cały tydzień,aż ich na koniec odrzuciło na miesiąc.Przestrzegam więc nie dajcie się wciągnąć. Jeśli kogoś to interesuje to mogę zapytać o szczegóły mojej żony,ale chyba trudno coś tu zrobić nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Ulubione jedzonko IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 18:11 Lody oraz kremówka wiedeńska z Hortexu na Krupówkach w Zakopcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Ulubione jedzonko IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 18:40 jaki to ma byc ser ?? i na czym smazyc ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laser Re: Ulubione jedzonko IP: 62.233.134.* 09.07.01, 18:56 Widzę pierwszego łakomczucha. Ser typu pleśniowego np.Sekret Mnicha chyba wszędzie do kupienia. Smaży się na oleju.----smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Ulubione jedzonko IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 12:34 Jadłam taki ser na Słowacji. Nazywa to się wyprażany syr. Tylko, że tam podawali zwykły żółty, jakiś twardy cos w rodzaju edamskiego. Jest to naprawde pyszne. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaza Re: Ulubione jedzonko IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.01, 08:48 a w Czechach smezeny syr - palce lizać. szczególnie z tatarska omacką. Próbowałam zgodnie z przepisem zrobić sekret mnicha, coś sknociłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Ulubione jedzonko IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 12:44 Co do tatarskiej omacki to serwują ją do frytek na Słowacji. Podobno rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laser Re: Ulubione jedzonko IP: 62.233.134.* 11.07.01, 22:05 Jaza powiedz w czym problem,bo nie wiem w czym pomóc. Cały sekret w tym żeby smażyć do czasu aż w środku będzie półpłynny,po przekrojenu wypływa ze skórki. Kurde chyba jutro kupię tego sera.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaza Re: Ulubione jedzonko IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 11:55 za długo smazyłam. rozpłynął się, szkoda tylko, że ni w ustach a na talerzu. jak wyjdzie przy nastepnej próbie, to się pochwalę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Ulubione jedzonko IP: *.as5300-5.dialup.nyc.ny.metconnect.net 12.07.01, 00:22 A moje ulubione jedzonko to kurczak nadziewany chyba tak sie pisze Devolay. Pychota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laser Re: Ulubione jedzonko IP: 62.233.134.* 12.07.01, 12:41 Muszę jeszcze dodać,że często wstępuję na kebab w "Głodnym Króliku" na Czubach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaza Re: Ulubione jedzonko IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.01, 09:45 Wczoraj jadłam coś niesamowitego. Roladki z soli nadziewane borowikami w sosie słonecznikowym (boski)z trzema rodzajami ryżu - białym ze szpinakim, białym z curry i dzikim. W życiu nie jadłam czegoś tak smakowitego. Kucharz był chyba poetą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaza Re: Zupa pistacjowa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.01, 12:37 Zapomniałam dodać, że pierwszym daniem była wspaniała zupa pistacjowa. Na delikatnym, zabielanym bulionie krem ze zmielonych pistacji. Dla wielbicieli tych orzeszków - niebo w gębie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Ulubione jedzonko IP: 62.233.134.* 13.07.01, 14:08 Jeżeli chodzi o smażony ser podają go w restauracji Mc, nie próbowałem ale zamierzam. Przy robieniu go w domu trzeba smażyc na średnim ogniu, bo czasem zdaża się że jest mocno zrumieniony a w środku nie nabrał odpowiedniej konsystencji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś