Dodaj do ulubionych

Jak na politologii dziekana wybierano

IP: 212.182.59.* 13.05.05, 08:57
Pożal się Boże profesory! Gdyby uczelnie nie były folwarkami tych
pseudoprofesorów to mielibyśmy inny kraj.Wartości byłyby wartościami, a
draństwo, draństwem.Jak czytam o tym co wyprawia się przy okazji wyborów na
co drugiej polskiej uczelni to ogarnia mnie przerażenie.Jak żyć w tym kraju?
Obserwuj wątek
    • Gość: absolwent WSTYD !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 10:42
      Wstyd ! ta banda palantów zarabiajacych masę kasy na korkach i w prawatnych
      szkółczynach jeszcze kombinuje przy wyborach? na Politologii śp. Ziemowita
      Jacka Pietrasia? to juz nie wydział, to powiatowe kółko wzajemnej adoracji.
      Chałupczak dziekanem? Michałowski herosem walki o przyszłość? Ludzie to obłęd!
    • Gość: ZygZag Re: Jak na politologii dziekana wybierano IP: *.umcs.lublin.pl 13.05.05, 11:58
      Bo tu się sprawy traktuje zgodnie z tradycją towarzysko, po koleżeńsku,
      półprywatnie i czasem ze względów humanitarnych.
      • Gość: jojo Re: Jak na politologii dziekana wybierano IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 12:40
        proponuję podzielić te rewelacje GW co najmniej przez 2!!
    • Gość: Gość Re: Jak na politologii dziekana wybierano IP: 62.233.189.* 13.05.05, 12:45
      Na Politologii jest tak, jak i na innych Wydziałach. Chyba troche lepiej.
      Problem Politologii w tym, że nie było jawnego lideru od początku. Dlatego i
      wyszedł taki bałagan. Szkoda tylko profesorów, którzy pracują tam dla nauki i
      zostały wciągnięci do intryg administracyjnych.
      • Gość: studentka Re: Jak na politologii dziekana wybierano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 14:32
        żle,że tak wyszło, ale nie wolno obwiniać za to całej Kadry naukowej.Winna jest
        komisja i jej najdelikatniej mówiąc "roztargnienie",ale trzeba też zauważyć,że
        bład ten został w miarę szybko rozwiązany.Pomyłki się zdarzają,ważne jak są
        rozwiązywane i przyznanie się do winy...Prof.Mieczkowski...
      • Gość: koral Re: Jak na politologii dziekana wybierano IP: *.ismedia.pl / *.ismedia.pl 13.05.05, 14:49
        Bałagan wyszedł raczej dlatego, ze jednym z członkow komisji liczącej głosy
        była osoba po wyroku za oszustwo. Pierwsza liczyła głosy, a pozostali naiwniacy
        jej uwierzyli..... A kto ją zaproponował......?
      • Gość: JA Re: Jak na politologii dziekana wybierano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 16:10
        no tak. ale sytuacja po ujawnieniu afery z testami jakos sie nie wyjasnila:).
        znaczy wyjasnila ale nie przed sadem. wiadomo o tym wszystkim. pan doktor sz i
        profesor o brali i pewnie biora. licze na prof michalowskiego. jak dla mnie w
        tej chwili tylko on moze podniesc ten wydzial
    • Gość: ala Re: Jak na politologii dziekana wybierano IP: 212.244.180.* 13.05.05, 14:56
      Roztargnienie profesorskie nie zna granic.
      • Gość: bang! Re: Czy politolodzy wiedza ile to jest 2 x 2 ? IP: 129.81.192.* 13.05.05, 17:44
        Roztargnienie??? Ja jednak stawiam na
        probe celowego falszowania wynikow!
    • shawman Re: Jak na politologii dziekana wybierano 13.05.05, 16:50
      Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że gdyby Z.J.P. żył, nie doszłoby do tego.
      :/ Szkoda, że doszło do takiej sytuacji na moim wydziale, na którym studiuję i
      który bardzo lubię. Nie można odpuścić tej sprawy - musi zostać przeprowadzone
      dochodzenie i wskazany winny, choćby po to, by coś takiego więcej się nie zdarzyło.

BTW - gratulacje dla profesora Michałowskiego, który (jednak) został dziekanem. :)
    • Gość: ja564 Re: Jak na politologii dziekana wybierano IP: *.lublin.mm.pl 13.05.05, 17:47
      Skończyłem ten wydział kilka lat temu a tam to samo. Ludzie tam było jest i
      bedzie bagno !!! Nie mówcie nic o Pitrasiu niech spoczywa w pokoju ( ale i on
      nie był święty i niczym się ten wydział nie różni o jego wydziału ) . Ci ludzie
      robią sobie z tego jaja a wszyscy podniecają się . A nowy dziekan niech będzie
      i pokarze co może , ale jako były ds. studenckich niczym nie zaimponował ani
      nie zdziałał ale ... Ale jest kilku fantastycznych naukowców tam i nie
      szeregujcie ich z tymi ludźmi np : prof Marek Pietaraś , dr Zenon Tymoszuk ,
      prof Pawłowski , prof Alicja Wójcik , i wielu innych . Niech to o nich się mówi
      i niech to oni stanowią o sławie tego wydziału , a nie wiecznie o czarnych
      owcach .
      • shawman Re: Jak na politologii dziekana wybierano 13.05.05, 18:59
        Skończyłeś ten wydział kilka lat temu i piszesz "pokarze"...? Jak tyś się
        uchował? A skoro piszesz, że Michałowski ci nie zaimponował i nic nie zdziałał,
        to może napiszesz, co ty sam zdziałałeś i czym możesz nam zaimponować?
      • Gość: anek Re: teraz partyjniactow zwycieży... IP: 212.182.107.* 13.05.05, 22:59
        Szkoda,że dr. hab. Michałowski został dziekanem;-(
        Przypominam, szef lokalnych struktur Unii Pracy...
        Teraz będzie niewesoło.

ania
        • dociek Re: teraz partyjniactow zwycieży... 13.05.05, 23:13
          Gość portalu: anek napisał(a):

> Szkoda,że dr. hab. Michałowski został dziekanem;-(
          > Przypominam, szef lokalnych struktur Unii Pracy...
          > Teraz będzie niewesoło.
          >
          > ania

Zdecydowanie przesadzasz. Opierasz się na wyłącznie na "faktach medialnych",
          czyli na dziennikarskim pustosłowiu, pseudopolitycznym bełkocie i schematach
          myślowych kojarzonych z UP. Wymień, wynikający z rzekomych negatywów "tzw.
          lokalnych struktur", chociażby ze trzy, dwa... no... z jeden powód realny,
          że "teraz będzie niewesoło". Ciekawi mnie to bardzo.
          • shawman Re: teraz partyjniactow zwycieży... 14.05.05, 16:47
            Wyjątkowo zgadzam się z Doćkiem. Doskonale wiem o tym, że profesor Michałowski
            jest szefem lokalnej Unii Pracy (czy może już Unii Lewicy?) i wcale mi to nie
            przeszkadza. Na Wydziale Politologii jest wiele osób zaangażowanych w
            działalność różnych partii, zarówno wśród wykładowców, jak i studentów i nigdy
            nie słyszałem, żeby prof. Michałowski kogoś z powodu innych preferencji
            politycznych dyskryminował.
            • Gość: Maciek Re: teraz partyjniactow zwycieży... IP: *.chello.pl 15.05.05, 22:29
              Prof. Michałowski jest "partyjny " a mimo to zgadza się udzielać gazetom
              wypowiedzi na tematy życia partyjno-politycznego jako fachowiec - politolog.
              Nigdzie w tych komentarzach nie wspomina się, że jest we władzach krajowych
              partii uczestniczącej we władzy. Mnie się to wydaje nieetyczne. Aha i ostatnio
              władze wydziału nie wyraziły zgody na powieszenie na wydziale plakatów
              informujących o konferencji Nt. Konstytucji UE. Gościem Konferencji Był Władymir
              Bukowski a uczestniczyli Michalkiewicz i Korwin z UPR. Czyżby ktoś się bał żeby
              Korwin nie wygrał znowu prawyborów na wydziale tak jak 10 lat temu.
              • shawman Re: teraz partyjniactow zwycieży... 16.05.05, 00:34
                Nie zgodziły się? A to ciekawe, bo osobiście widziałem te plakaty wiszące...
    • Gość: alterego jak zyc ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 20:18
      masz dwa wyjscia - albo sie powies albo zyj, jak wybierzes drugie -to masz dwa
      wyjscia - albo wyemigruj albo zostan, jak wybierzesz to drugie to masz dwa
      wyjscia albo olej to co pisza gazety albo zacznij z tym cos robic, jak
      wybierzesz to drugie .... to zacznij od SIEBIE. Amen.
    • Gość: cezar Re: Jak na politologii dziekana wybierano IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.05, 23:23
      hehe, kazdy wie ze Miecio ledwo widzi... nie dziwne ze zle policzyl glosy!!
      zeby sie tylko nie pomylil jak bedzie mi stopien do indeksu wpisywal...:)
      • Gość: Piękny Roman Re: Jak na politologii dziekana wybierano IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 15:59
        A Zbychu Szeliga to nawet ocen nie wpisuje, bo mu ssię tak łapy trzęsą z
        przepicia. I takiego gościa do komsji...
    • Gość: zainteresowany A co na to KRASP IP: *.autocom.pl 15.05.05, 10:49
      A co na to KRASP która rok temu ogłosiła walkę z niewłaściwymi zachowaniami w
      środowisku akademickim. Nie ma osiagnięć ? por.
      www.nauka-edukacja.p4u.pl/
    • Gość: ekostar Re: Jak na politologii dziekana wybierano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 13:22
      To arogancji tych przy władzy w nieuwzględnianiu głosów opinii publiczne, więcej:

ttp://www.nauka-edukacja.p4u.pl/articles.php?id=73

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka