Gość: piotrek IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 18.05.05, 11:09 Ile kosztuje takie połączenie? Z góry dzięki Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sdh Re: Cena busa z Lublina do W-wy? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.05.05, 16:40 5 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadafi Re: Cena busa z Lublina do W-wy? IP: *.bin-laden.cc 18.05.05, 21:32 Gość portalu: sdh napisał(a): > 5 zł w tak zwanej wersji 50 x 50, czyli przeżyjesz albo nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: Cena busa z Lublina do W-wy? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 19.05.05, 06:24 bzdura - nie słyszałem żeby ktoś zginął w busie jadącym z/do Warszawy. było kilka wypadków, ale większość z winy innych uczestników ruchu - na przykład pod Garwolinem pierwszeństwo na busie wymusił kiedyś autobus PKS, a pod Kurowem panna która kierowała Seicento. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: Cena busa z Lublina do W-wy? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 19.05.05, 06:29 natomiast w pociągu którym jechałem do Warszawy łazili jacyś menele, a w stolicy pociąg został obrzucony kamieniami przez grupkę mieszkańców naszej stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadafi Re: Cena busa z Lublina do W-wy? IP: *.bin-laden.cc 19.05.05, 09:37 Gość portalu: sdh napisał(a): > natomiast w pociągu którym jechałem do Warszawy łazili jacyś menele, a w stolic > y pociąg został obrzucony kamieniami przez grupkę mieszkańców naszej stolicy. ale pociąg nie wyprzedza na trzeciego na podwójnej ciagłej przy jakichś 140kmh (co jest też normalką na trasie Lublin - Kraków przez Kielce). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: Cena busa z Lublina do W-wy? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 19.05.05, 11:26 ale dlaczego uporczywie piszessz durnoty ze szansa przeżycia w busie jest 50 na 50? setki tysięcy ludzi dojechało busem do Warszawy bez szwanku a kilka osób zostało rannych, zresztą nie z winy busiarza. To jest 50 na 50? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadafi Re: Cena busa z Lublina do W-wy? IP: *.bin-laden.cc 19.05.05, 17:57 Gość portalu: sdh napisał(a): > ale dlaczego uporczywie piszessz durnoty ze szansa przeżycia w busie jest 50 na > 50? > setki tysięcy ludzi dojechało busem do Warszawy bez szwanku a kilka osób został > o rannych, zresztą nie z winy busiarza. > > To jest 50 na 50? to byla taka mala prowokacja, chciałem pokazać ile racji mają ci co wrzucają na polskie koleje, że jedyne co sobą przedstawiają to syf, niepunktualność i terrorystów w wagonach itd. Nie mialbym nic przeciwko busom, gdyby nie to, ze walka o minuty szybszego dotarcia przed konkurencją sprowadza się do nagminnego łamania przepisów drogowych i ryzykowania życia ludzkiego. Do w-wy zawsze jeżdze pociągiem, ew w nastepnej kolejności są PEx, PKS a bus na samym końcu. Nawet gdyby bilet kosztowal 5zl, to i tak wole zaplacic 20 za PKP a jechac wygodnie i spokojnie, a nie z dusza na ramieniu obserwując wyczyny kierowcow busów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klon Re: Cena busa z Lublina do W-wy? IP: *.slcl.lib.mo.us 20.05.05, 12:20 Z duszą na ramieniu to się pociągiem jedzie, czy dojedziesz żywy, w najlepszym wypadku nie okradziny przez rzezimieszków. Wybrałem się kiedyś z ciekawości busem do Wawy żadny wrażeń, bo jak wcześniej słyszałem takowe wystepują. Zawiodłem się, jadza normalna, spokojna, wręcz nudna. 2.20 min. w piątek po południu z Lublina. Żeby z nudów nie usnąc, przyglądałęm się siedzącej obok ładnej pani. Ci którzy się wypowiadają o rzekomych szleństwach, prawdopodobnie sami nie jechali niczym więcej, jak rowerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Re: Cena busa z Lublina do W-wy? IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 21.05.05, 18:05 Jeżdżę regularnie Contbusem na trasie Warszawa-Lublin-Warszawa i z całą stanowczością napiszę: kierowcy Contbusa nie przekraczają prędkości 100 km/h (niestety). Jeżdżą ostrożnie, nawet nazbyt, i dlatego czas przejazdu rzadko teraz schodzi poniżej 2h15min. Tak więc kolego stwierdzam, że... pieprzysz głupoty. lutzek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadafi Re: Cena busa z Lublina do W-wy? IP: *.bin-laden.cc 23.05.05, 01:02 Do porozumienia nie dojdziemy, nie trzeba jezdzic busem zeby widziec jak oni jezdzą, ale w jednym przyznam racje - napewno nie dotyczy to wszystkich. Ja swoje przygody z busami skonczylem w sierpniu ub roku po wieczornym kursie Biala Podlaska - Lublin, moja starsza po Kraków - Lublin. Napiszcie tylko ile razy zostaliscie obrabowani w pociągu i konczymy temat. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: Cena busa z Lublina do W-wy? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 23.05.05, 07:36 ale dlaczego chrzanisz głupoty że szansa przeżycia jest 50 na 50? przecież to oczywista bzdura. ciekawe jakbyś się czuł gdyby busiarze powywieszali w busach Twoje zdjęcie z podpisem "pedofil" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadafi Re: Cena busa z Lublina do W-wy? IP: *.bin-laden.cc 23.05.05, 09:05 Gość portalu: sdh napisał(a): > ale dlaczego chrzanisz głupoty że szansa przeżycia jest 50 na 50? > przecież to oczywista bzdura. > ciekawe jakbyś się czuł gdyby busiarze powywieszali w busach Twoje zdjęcie z po > dpisem "pedofil" już napisałem pare postow wyzej. oczywiscie ze jest to nieprawda, tak samo jak rzekomi bandyci w kazdym pociągu bez wyjątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: Cena busa z Lublina do W-wy? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 23.05.05, 12:54 ale nikt nie napisał, że w KAŻDYM pociągu bez wyjątku są bandyci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Cena busa z Lublina do W-wy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.05, 22:12 ...i bardzo dobrze widac ze pociagami nie jezdzisz. Ja wlasnie wrocilem z wypadu dlugoweekendowego bylem w Gdansku i w Zakopanem z biletem turystycznym za 55 pln (!!!) jestem bardzo zadowolony i jakos zyje polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: Cena busa z Lublina do W-wy? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 30.05.05, 06:44 w pociągach śmierdzi - oczywiście mniej niż parę lat temu ale w porównaniu z busami to jest syf nieziemski, a podmiejskie to już w ogóle tragedia. No ale przynajmniej u nas są normalne siedzenia, a nie plastiki jak w Warszawce. jak wsiądziesz do pociągu to od razu ubranie do prania, w busie nie ma tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadafi Re: Cena busa z Lublina do W-wy? IP: *.bin-laden.cc 30.05.05, 07:08 Gość portalu: sdh napisał(a): > w pociągach śmierdzi - oczywiście mniej niż parę lat temu ale w porównaniu z bu > sami to jest syf nieziemski, a podmiejskie to już w ogóle tragedia. No ale przy > najmniej u nas są normalne siedzenia, a nie plastiki jak w Warszawce. > jak wsiądziesz do pociągu to od razu ubranie do prania, w busie nie ma tego pro > blemu. jakos nigdy nie musiałem prac ubrania po jezdzie pociągiem, a śmierdzi to owszem - jak wsiądzie jakiś niemyty brudas - podobnie jak i w kazdym innym srodku komunikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: Cena busa z Lublina do W-wy? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 30.05.05, 12:50 właśnie nie ja jechałem tamtego lata pociągiem do Torunia i był nawet odnowiony - w samym pociągu smrodu się nie czuło natomiast po przyjeździe do domu to była tragedia. Dodam że busami jeżdżę o wiele więcej niż pociągami i jakoś smrodu nigdy nie czułem nie tylko w busie, ale nawet po przyjściu do domu. a pociągi podmiejskie to już tragedia - kiedyś przewiozłem małą siostrę cioteczną 1 przystanek bo strasznie chciała się przejechać pociągiem. Jej pierwszą reakcją było : Co tu tak śmierdzi? Kibel? dziecko na busach wychowane ( mieszka poza Lublinem tak że z MPK nie korzysta) tak że ma delikatny węch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: Cena busa z Lublina do W-wy? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 30.05.05, 12:55 natomiast nie śmierdzi jeszcze w szynobusie co jeździ do Kraśnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Re: Dylematów nie mam. IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 30.05.05, 14:52 Jak mam przejechać trasę Warszawa-Lublin-Warszawa (a pokonuję ją dość często i regularnie) to... nie mam dylematów. ZAWSZE wybieram busa. Powody? 1. Jest tańszy. 2. Jest punktualny!!! 3. Mogę dokonać bezpłatnej rezerwacji miejsca bez ruszania się z domu. 4. Pokonuję trasę szybciej. 5. Nie muszę stać w kolejce by kupić bilet. 6. Nie muszę użerać się z palącymi na korytarzu (mimo zakazu) współpasażerami. 7. W busach którymi jeżdżę jest czysto. (Contbus) 8. Busy kursują ze zdecydowanie większą częstotliwością i o dogodniejszych porach. Jakie byś wskazał zalety PKP przy pokonywaniu trasy Warszawa-Lublin-Warszawa? (może oprócz mniejszej wypadkowości, bo przyznać jednak rację trzeba, że transport samochodowy jest najbardziej niebezpieczny). Ja takowych nie widzę. Niegdyś trasę tę pokonywałem właśnie z PKP. Ale od czasu, jak zaczęły jeździć busy, porzuciłem bezpowrotnie brudne i śmierdzące lubelskie składy na rzecz komunikacji busowej. I robię tak już od dobrych kilku lat. Nie tak dawno znowu zmuszony byłem (bo jechałem z przyjaciółmi, którzy mieli już wykupione bilety na pociąg) przejechać trasę Lublin-Warszawa pociągiem i stwierdzam, że jaki brud i syf był kilka lat temu tak jest po dzisiejszy dzień. lutzek PS. I prosty przykład jak funkcjonuje PKP: nie dalej jak miesiąc temu moja żona zmuszona była przebyć trasę Warszawa-Katowice. Wybraliśmy pociąg Tanich Linii Kolejowych (tak szumnie reklamowanych) odjeżdżający z dworca Warszawa Centralna o godzinie 4.40. Wstaliśmy po 3 rano, lecimy na dworzec. Na stacji jesteśmy 4o 4.15. Informacja oczywiście nieczynna. Kasa czynna jedna!!! Ogonek ok. 30 osób. Kasjerka nieprzytomna, zaspana i nie obsłużyła nas!!! Lecimy więc bez biletu na peron by kupić bilet u konduktora (pomijam fakt, że kosztuje to dodatkowe 6 PLN). Pociąg wjeżdża i... okazuje się że wyjątkowo w dniu dzisiejszym nie prowadzi... wagonów 2 klasy. Uwierzysz? I nie było ani jednego wagonu 2 klasy w całym pociągu!!! Same "jedynki" i kuszetki, mimo że w rozkładzie jest wyraźna informacja, że pociąg także prowadzi wagony 2 klasy. Tego samego dnia po południu idę raz jeszcze na dworzec by zapytać się w informacji, dlaczego pociąg o 4.40 nie prowadził wagonów 2 klasy. Wiesz co mi powiedziała pani w informacji??? Zakoczę Cię na pewno :). Powiedziała mi... że takiego pociągu w ogóle nie ma!!! :) :) :). Doświadczyłem więc cudu, widząc ten pociąg. W końcu po 15 minutach szukania w rozkładach (bo dla niej Tanie Linie Kolejowe to jakieś nowum, o którym w ogóle nie słyszała!!!) znalazła i odpowiedziała mi, że... ona nie wie dlaczego nie było wagonów 2 klasy i że trzeba... dowiedzieć się ale ona nie wie gdzie :) I tak właśnie wyglądają przygody z PKP. I dlatego dylematów nie mam, ale niestety na trasie Warszawa-Katowice busy na razie nie kursują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: Dylematów nie mam. IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 30.05.05, 16:07 niby się zgadza, ale nie tylko lubelskie składy są śmierdzące. na trasie Warszawa - Lublin jeżdżą też składy np. przemyskie, zamojskie i stoliczne o dziwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Re: Dylematów nie mam. IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 30.05.05, 16:44 Jako, że mieszkam w tej znienawidzonej przez Ciebie Warszawie tuż przy linii kolejowej W-wa Zachodnia-W-wa Centralna i codziennie w zasadzie chodzę sobie na spacerek w okolice torów kolejowych przy Bramie Zachodniej, przeto widzę codziennie składy pociągów należące do różnych "lokomotywowni". Najgorsze są składy kursujące na wschód polski, a więc Lublin, Białystok, Przemyśl. Są najbrudniejsze i najmniej estetyczne. Gdy więc widzę w białym prostokąciku o dołu wagonu nazwę któregoś z tych miast, od razu wiem że w środku będzie syf. I nigdy się nie mylę, a w zasadzie nie myliłem do póki jeździłem PKP. pzdr. lutzek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: Dylematów nie mam. IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 30.05.05, 16:16 co do wypadkowości to ja nie słyszałem żeby jakiś pasażer busa komunikacji regularnej zginął na trasie Lublin - Warszawa. Były wypadki busów ( słyszałem o 2) ale z winny innych uczestnków ruchu ( raz autobus PKS wymusił pierwszeństwo na busie pod Garwolinem, drugi raz jakaś panna Seicentem to samo zrobiła w Kurowie). Kilka osób zostało rannych. Natomiast słyszałem o wypadku śmiertelnym w Kraśniku - estoński TIR nie wyrobił się na zakręcie i uderzył w prawidłowo stojącego na przystanku busa - 2 osoby zginęły ale znów nie z winy kierowcy busa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Re: Cena busa z Lublina do W-wy? IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 30.05.05, 14:39 Busy Contbusa mają tachografy. Jeżdżą w zasadzie zgodnie z przepisami. Nie stosują się tylko do ograniczenia prędkości w terenie zabudowanym, bo tego na tachografie nie sprawdzisz, gdzie jest ograniczenie a gdzie nie. Któregoś razu jak jechałem z Contbusem i nie wiedziałem dlaczego tak rygorystycznie przestrzegają prędkości maksymalnej nawet zapytałem kierowcy, czy mają w busach zamontowane... tempomaty, bo jechał równiutko 100km/h i nie przekraczał tej prędkości nawet o 2 km/h. I wtedy właśnie dowiedziałem się, że nie przekraczają maksymalnej prędkości bo są kontrolowani przez inspektorów transportu i przekroczenie maksymalnej prędkości od razu widać na tacho. A ich dynamiczna jazda w mieście bardzo przypada mi do gustu. Szkoda tylko, że ich busy juz zaczynają pomalutku trzeszczeć i stukać. lutzek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaHa Re: Cena busa z Lublina do W-wy? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 09.09.05, 12:01 a ja mam wrazenie ze to jest nic innego jak kryptoreklama... bo w co drugim poscie pojawia sie nazwa pewnej firmy busowej... co innych nie ma?? po za tym ten czlowiek pytal o cene busa, a nie interesuja go pociagi, ktorych cene mozna sprawdzic nawet w necie... ale coz...chyba nie kazdy umie juz czytac... moze potra wrocic do szkoly??? Ps. niesadze zeby bilet relacji Lublina warszawa kosztowal wymieniane przez was 5 zl... no ale moze to byla jakas promocja?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Re: Cena busa z Lublina do W-wy? IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 10.09.05, 21:45 a> ja mam wrazenie ze to jest nic innego jak kryptoreklama... bo w co drugim >poscie pojawia sie nazwa pewnej firmy busowej... co innych nie ma?? >po za tym ten czlowiek pytal o cene busa, a nie interesuja go pociagi, ktorych >cene mozna sprawdzic nawet w necie... >ale coz...chyba nie kazdy umie juz czytac... moze potra wrocic do szkoly??? >Ps. niesadze zeby bilet relacji Lublina warszawa kosztowal wymieniane przez >was 5 zl... no ale moze to byla jakas promocja?? Dziecinko, jaka krytptoreklama? Teraz na Contbus mogę napsioczyć, bo ostatnio musiałem zarezerwować miejscówkę i nie sposób się do nich dodzwonić, cały czas zajęte. Ale całe szczęście, że rezerwują też na SMS-a. A dlaczego pojawia się nazwa jednej firmy? Bo jest największa w przewozach busowych na trasie Lublin-Warszawa-Lublin. Poza tym działają w miarę profesjonalnie. A bilet kosztuje tak jak kosztował zawsze: 25 normal, 20 ulgowy. Żadne 5 PLN. Ładne IP koleżanka posiada, ładne :) PKP.COM.PL :) i kto tu robi kryptoreklamę :) pozdrawiam lutzek Odpowiedz Link Zgłoś