Dodaj do ulubionych

Dlaczego właściciel POL-SKONE...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 22:56
...wykorzystuje swoich pracowników. Nie płaci im nawet, zgodnie z prawem,
minimalnej pensji 849 zł brutto??? Może dziennikarze się tym zainteresują?
Obserwuj wątek
    • Gość: wisia Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 23:09
      to nie jest temat dla dziennikarzy... to temat dla inspekcji pracy, mozesz
      zglosic go nawet anonimowo...
      • Gość: młody Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 17:17
        To prawda! Znasz może adres oddziału w Lublinie?
    • tom116 Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... 01.06.05, 14:10
      czy mogłbyś coś wiecej napisac o Pol- Skone. Właśnie dostałem propozycje
      odbycia stażu.
      • Gość: młody Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 17:16
        Sam tam nie pracuje ale z tego co wiem to ludzie uciekaja! Wlasciwie to trudno
        powiedziec jak ta firma dziala. Prawdziwy dom wariatow. A wlasciciel bierze Ci
        na staz bo bedziesz darmowa sila robocza. Znasz jakis jezyk obcy? To przygotuj
        sie na tony stron do tlumaczenia. Przypuszczam ze beda Ci "proponowac"
        zostawanie po godzinach mimo ze jest to niezgodne z prawem. Jak sie zdecydujesz
        to zobaczysz!!!
        • Gość: wisia Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 18:19
          Okręgowy Inspektorat Pracy w Lublinie
          20-011 Lublin, Al. Piłsudskiego 13
          tel. (81) 532 42 01, (81) 532 59 18; fax (81) 532 59 18
          www.lublin.oip.pl/
          • Gość: młody Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 18:36
            Dziękuję!!!
            • Gość: tom 116 Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.it-net.pl 01.06.05, 21:57
              Dziękuje
              • Gość: młody Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:40
                Daj znać czy poszedłes tam na staz!
                • Gość: tom 116 Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.it-net.pl 03.06.05, 15:38
                  skoro tak traktuja pracownikow to mysle ze nie warto tam isc na staz. Wiem ze
                  duzo osob przyjeli na staz z pogramu Phare jest to staż 4-miesięczny, dostaje
                  sie 400 zł ma miesiąc. Niestety ale tak wyglada praca w wiekszosci prywatnych
                  firm. Zastanawiam sie nad wyjazdem za granice. podrawiam
    • Gość: sidżej Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.pronet.lublin.pl 01.06.05, 19:28
      Ja miałem nieszczęście pracować w tej firmie. Wytrzymałem 3 miesiące.
      Pracowałem za najniższą pensję 6 dni w tygodniu po 8 godzin. To typowa prywatna
      firma, której chodzi o jak największy zysk, przy jak największych
      oszczędnościach na wynagrodzeniach.

Kierownikiem działu za moich czasów był taki śmieszny kierownik, klient
      mierzący maksimum 160 cm wzrostu, ponoć "inżynier". Wiecznie niezadowolony,
      wiecznie się czegoś czepiał, opieprzał pracowników z wyższym wykształceniem
      (zwykle robił to przy klientach). Ogólnie atmosfera w pracy nie była najlepsza.

Staż odradzam zdecydowanie. Ja nie miałem ochoty tam pracować za najniższą
      krajową, więc nie sądzę, abyś Ty miał ochotę pracować tam za darmo.
      • Gość: ! Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 19:00
        to prawda!!!
      • Gość: Sandały Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 22:49
        Dziś było kupę śmiechu. Stary założył do garnituru sandały i skarpety. Tylko
        buraki zakładają do sandałów skarpety, a jeszcze większe buraki sandały do
        garnituru! :-)))
    • Gość: Arek Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 13:40
      Kilkanascie miesiecy temu szukalem pracy jakiejkolwiek to byla deska
      ratunkowa POL-Skone ,kolega odszedl z tej firmy przyjecia byly dal
      namiar , Ja bylem miesiac na bezrobociu dziecko mialo sie za
      kilka miesiecy urodzic.......................nic tylko lapac co sie
      da. Mialem w tym fachu praktyke Pierwsze spotkanie w firmie
      rozmowa jest nadzieja . Nastepne co do dogadania warunkow ,zlozenia
      dokumentow bo badania byly aktualne. Trafilem na zly dzien dupka
      zwanego prezesem,umowiony ma godzine wszedlem 3 min wczesniej kiedy
      on dlubal w uchu.................. Zostalem obrazony slownie za
      debilnosc odeslany do diabla za zawracanie du............ Totalne
      chamstwo gdybym go kiedys spotkal choc nie mieszkam juz w Lublinie
      to nie wiem czy wyjdzie z tego w jednym kawalku. To nie fiasko
      pracy wyzwolilo u mnie te agresje i zemste ale obraza mojej
      sytuacji zyciowej i mnie samego. Kolega wczesniej tez odszedl sam nie
      wytrzymal prostackich rozgrywek.
    • Gość: Wielgibolo Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.lublin.mm.pl 24.06.05, 08:47
      I co zgłosiłeś sprawę do PIP?
      • Gość: I Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 16:27
        ZGŁOSCIE TO KONIECZNIE DO PIP!!!
    • Gość: Arek Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:40
      Nie mieszkam w Lublinie to raz , pracuje i robie nadgodziny i
      zarabiam na dom! Kto mi uwierzy jak sam gdy wracam do tego mysla
      nie moge sie pozbierac psychicznie. Swiadkow nie bylo tego
      zdarzenia . Ale piesc sie zaciska .Jestem mlody
      pozyjemy,zobaczymy ,moze sie jeszcze spotkamy.................
      • Gość: Tomasz Re: Nauka nie powinna pójść w las !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 01:25
        Na następne takie spotkanie musisz zaopatrzyć się w dyktafon. To jest rada dla
        większości ludzi mających problemy z pracodawcami, nie tylko prywatnymi. Trzeba
        zbierać dowody materialne, które można wykorzystać przed sądem. W Polsce
        doprowadzono do kompletnej bezkarności wszelkiej maści łotrów i szumowin. Takie
        "państwo prawa" zafundowały nam elity polityczne. Teraz gdy do prezydenckiego
        fotela startuje Cimoszewicz można się tylko spodziewać kontynuacji obecnego
        bezprawia, a naród daje wodzić się za nos jak małe dziecko. Przerażeni
        perspektywą "kaczogrodu" i "giertycholandii" wielu sądzi, że wybierając Cimoszkę
        będzie im lepiej. Ale na codzień musimy żyć z naszymi "małymi" problemami, np.
        z bezczelnym pracodawcą na którego nie ma żadnej siły. Obawiam się, że głupota
        narodowa znów da władzę ludziom niegodziwym i tak jak to miało miejsce przez
        całe dziesięciolecia, by godnie żyć trzeba będzie stąd emigrować. Pozdrawiam
        serdecznie i życzę powodzenia.
        • Gość: Arek RDmucham na zimne .....ale kto to wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:00
          Nie Tomaszu nie zgadzam sie z Twoim postem i pozwol ze mam
          odmienne zdanie co do osoby Cimoszewicza . Nijak sie ma jeden
          problem do drugiego.To nie miejsce na popieranie kandydatow na fotel
          prezydenta . Mam nadzieje ze dyktafon mi niepredko bedzie
          potrzebny prace mam solidna uczciwego pracodawce szanujacego
          pracownikow . Podejrzewam go o lewacke poglady ale co mi z podejrzen
          placi na czas solidnie i szanuje ludzki pot. O kim mozna tak dzis
          powiedziec?
          • Gość: Tomasz Re: RDmucham na zimne .....ale kto to wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:22
            Jeżeli znalazłeś dobrego pracodawcę to mogę Ci serdecznie pogratulować.
            Niestety większość ludzi nie ma takiego szczęścia i na codzień styka się z
            chamstwem i bezczelnością pracodawców, a wymieniony przeze mnie dyktafon może w
            pewnych sytuacjach im pomóc ale niekoniecznie. Twój pracodawca musi konkurować
            na rynku z takimi właśnie oszustami, którzy mogą zaoferować niższą cenę i zmusić
            go do podobnego zachowania. I tu jest pies pogrzebany ( nieważne jakiej rasy ).
            Tolerowanie tego ma tragiczne i dalekosiężne skutki dla całego państwa i narodu,
            a politycy doskonale o tym wiedzą. Szczególnie ci, którzy mając dziś realną
            władzę i możliwości zmian prawa, nie zrobili nic przez ostatnie lata. Dlatego
            Polska stała się rajem dla wszelkiej maści oszustów i szumowin, którzy bogacą
            się kosztem coraz biedniejszego społeczeństwa. Promowany przez media na
            prezydenta Cimoszewicz też jest w dużym stopniu odpowiedzialny za ten stan
            rzeczy. O innych politykach nie chcę się tu wypowiadać. W Polsce potrzebne są
            radykalne zmiany praktycznie w każdej dziedzinie życia, a szczególnie w wymiarze
            sprawiedliwości. Bez tego nie da się tu normalnie żyć i pozostanie tylko
            emigracja. Pozdrawiam serdecznie.
            • Gość: młody Re: Pracownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:51
              A co z pracownikami obecnymi Pol-Skone? Nikt sie nie odezwie? Tak sie boicie?
              Dorzućcie kilka zdań!!!
              • Gość: zatrudniony Re: Pracownicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 18:22
                Jestem bardzo zadowolony z pracy w POL-SKONE. Nie wiem co się dzieje na
                produkcji, ale ja nie mam żadnych powodów do narzekania. Góra zawsze
                wywiązywała się z danych w stosunku do mnie obietnic. Nie znam więc tego
                problemu.
                • Gość: młody Re: Pracownicy IP: *.stat.gov.pl 01.08.05, 15:26
                  To go poznaj!Inspekcja Pracy już się zapoznaje :-)
            • Gość: borsuk Re: RDmucham na zimne .....ale kto to wie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 09:42
              Wydaje Ci się, że emigracja rozwiązuje wszystkie problemy ? To spróbuj i za rok
              pogadamy jak Ci się będzie żyło.... Wiem co mówię, bo sam to przeżyłem...
              • Gość: cienki borsuk Re: RDmucham na zimne .....ale kto to wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 16:10
                Trzeba być twardym a nie......... Idz do Pol-Skone to od razu nabierzesz ochoty
                na wyjazd.
              • Gość: Tomasz. Re: RDmucham na zimne .....ale kto to wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 11:31
                Emigracja jest tylko tragiczną koniecznością dla wielu osób. Gdy we własnym
                państwie nie daje się żyć, a nic nie wskazuje by coś się u nas zmieniło,
                to trzeba szukać innych rozwiązań. Oczywiście nie wszyscy będą mogli wyjechać
                i nie wszyskim się ten wyjazd uda. Dużo zależeć będzie od dobrego przygotowania,
                znajomości języka i jak największej wiedzy o miejscu do którego zamierzamy
                wyjechać. Do tego trochę szczęścia i pomocy kogoś na miejscu. Zawsze jednak
                trzeba liczyć się z tym, że mogą wystąpić okoliczności zmuszające do powrotu.
                Don't worry. Try again. Mając większe doświadczenie będzie Ci łatwiej spróbować
                ponownie. Nie namawiam Cię do opuszczenia ojczyzny ale żyję na tej ziemi parę
                lat i widzę co się dzieje. Bezprawie, kumoterstwo, korupcja, powszechna bieda,
                chamstwo i głupota. To nie jest miejsce gdzie można się zrealizować, chyba że
                ma się "dojścia" do grup trzymających władzę. Każdy sam musi przemyśleć co mu
                najlepiej odpowiada i gdzie ma szukać swojej szansy. Pozdrawiam.

• Gość: sidżej Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.pronet.lublin.pl 08.07.05, 13:54
      Ciekawe co na to wszystko powiedzą redakcje lubelskich gazet (np. Kuriera),
      które jak widzę promują tę firmę jak mogą. Chodzi zapewne o tzw. regułę
      wzajemności: wy zamawiacie u nas ogłoszenia, my o was często (i dobrze) piszemy.
      • Gość: ? Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 10:30
        Może w końcu ktoś zrobi porządek z wyzyskiwaniem ludzi przez tą firmę! Z tego
        co wiem pracownicy przesiadują w pracy od 7 do 22 nie mając w związku z tym
        dodatkowej premii a dla pracodawcy jest to normalnym zjawiskiem. Brak
        możliwości uzyskania urlopu w terminie odpowiadającym pracownikowi a najlepiej
        by było gdyby urlopy były ale pracownik w czasie urlopu przychodzł by do pracy.
    • Gość: młody Inspekcja pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:04
      Do końca lipca zgłoszę do Państwowej Inspekcji Pracy co w tej firmie się dzieje
      i poproszę o kontrolę bo to skandal co tam się wyprawia. W XIX wieku ludzie
      byli lepiej traktowani!!!
      • Gość: młody Czy są ludzie z jajami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 23:14
        ...którzy przyłączą sie do walki z nieuczciwym pracodawcą?Którzy pracowali w
        tej firmie?Tylko nie mówcie, że was to juz nie dotyczy. Pomóżcie tym którzy sie
        tam męcżą. Ja tam nie pracowałem, nie pracuję i nie zamierzam ale mam zamiar im
        pomóc. Ktoś jeszcze???Podnieście głowy!Nie dajcie po sobie deptać!
    • Gość: p Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.devs.futuro.pl 21.07.05, 00:47
      prace w tej firmie wspominam jak najgorszy koszmar...
      • Gość: młody Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 23:08
        Okręgowy Inspektorat Pracy w Lublinie
        Al. Piłsudskiego 13
        20-011 Lublin
        • Gość: młody Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 09:26
          No to załatwione! Sprawa Pol-Skone została zgłoszona do PIP! Wysłuchali z
          zainteresowaniem. Teraz czekamy aż zostaną podjęte odpowiednie kroki.
          • Gość: 2 Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 22:21
            BRAWO!!! teraz czekamy na efekty co bedzie po inspekcji jezeli do niej dojdzie?
            czy "bezstronni" inspektorzy nie dadza sie przekupic! Ale poczekamy! Jeszcze
            raz BRAWO!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka