Gość: młody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 22:56 ...wykorzystuje swoich pracowników. Nie płaci im nawet, zgodnie z prawem, minimalnej pensji 849 zł brutto??? Może dziennikarze się tym zainteresują? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wisia Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 23:09 to nie jest temat dla dziennikarzy... to temat dla inspekcji pracy, mozesz zglosic go nawet anonimowo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 17:17 To prawda! Znasz może adres oddziału w Lublinie? Odpowiedz Link Zgłoś
tom116 Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... 01.06.05, 14:10 czy mogłbyś coś wiecej napisac o Pol- Skone. Właśnie dostałem propozycje odbycia stażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 17:16 Sam tam nie pracuje ale z tego co wiem to ludzie uciekaja! Wlasciwie to trudno powiedziec jak ta firma dziala. Prawdziwy dom wariatow. A wlasciciel bierze Ci na staz bo bedziesz darmowa sila robocza. Znasz jakis jezyk obcy? To przygotuj sie na tony stron do tlumaczenia. Przypuszczam ze beda Ci "proponowac" zostawanie po godzinach mimo ze jest to niezgodne z prawem. Jak sie zdecydujesz to zobaczysz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 18:19 Okręgowy Inspektorat Pracy w Lublinie 20-011 Lublin, Al. Piłsudskiego 13 tel. (81) 532 42 01, (81) 532 59 18; fax (81) 532 59 18 www.lublin.oip.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 18:36 Dziękuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom 116 Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.it-net.pl 01.06.05, 21:57 Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:40 Daj znać czy poszedłes tam na staz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom 116 Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.it-net.pl 03.06.05, 15:38 skoro tak traktuja pracownikow to mysle ze nie warto tam isc na staz. Wiem ze duzo osob przyjeli na staz z pogramu Phare jest to staż 4-miesięczny, dostaje sie 400 zł ma miesiąc. Niestety ale tak wyglada praca w wiekszosci prywatnych firm. Zastanawiam sie nad wyjazdem za granice. podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sidżej Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.pronet.lublin.pl 01.06.05, 19:28 Ja miałem nieszczęście pracować w tej firmie. Wytrzymałem 3 miesiące. Pracowałem za najniższą pensję 6 dni w tygodniu po 8 godzin. To typowa prywatna firma, której chodzi o jak największy zysk, przy jak największych oszczędnościach na wynagrodzeniach. Kierownikiem działu za moich czasów był taki śmieszny kierownik, klient mierzący maksimum 160 cm wzrostu, ponoć "inżynier". Wiecznie niezadowolony, wiecznie się czegoś czepiał, opieprzał pracowników z wyższym wykształceniem (zwykle robił to przy klientach). Ogólnie atmosfera w pracy nie była najlepsza. Staż odradzam zdecydowanie. Ja nie miałem ochoty tam pracować za najniższą krajową, więc nie sądzę, abyś Ty miał ochotę pracować tam za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 19:00 to prawda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandały Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 22:49 Dziś było kupę śmiechu. Stary założył do garnituru sandały i skarpety. Tylko buraki zakładają do sandałów skarpety, a jeszcze większe buraki sandały do garnituru! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 13:40 Kilkanascie miesiecy temu szukalem pracy jakiejkolwiek to byla deska ratunkowa POL-Skone ,kolega odszedl z tej firmy przyjecia byly dal namiar , Ja bylem miesiac na bezrobociu dziecko mialo sie za kilka miesiecy urodzic.......................nic tylko lapac co sie da. Mialem w tym fachu praktyke Pierwsze spotkanie w firmie rozmowa jest nadzieja . Nastepne co do dogadania warunkow ,zlozenia dokumentow bo badania byly aktualne. Trafilem na zly dzien dupka zwanego prezesem,umowiony ma godzine wszedlem 3 min wczesniej kiedy on dlubal w uchu.................. Zostalem obrazony slownie za debilnosc odeslany do diabla za zawracanie du............ Totalne chamstwo gdybym go kiedys spotkal choc nie mieszkam juz w Lublinie to nie wiem czy wyjdzie z tego w jednym kawalku. To nie fiasko pracy wyzwolilo u mnie te agresje i zemste ale obraza mojej sytuacji zyciowej i mnie samego. Kolega wczesniej tez odszedl sam nie wytrzymal prostackich rozgrywek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielgibolo Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.lublin.mm.pl 24.06.05, 08:47 I co zgłosiłeś sprawę do PIP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 16:27 ZGŁOSCIE TO KONIECZNIE DO PIP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:40 Nie mieszkam w Lublinie to raz , pracuje i robie nadgodziny i zarabiam na dom! Kto mi uwierzy jak sam gdy wracam do tego mysla nie moge sie pozbierac psychicznie. Swiadkow nie bylo tego zdarzenia . Ale piesc sie zaciska .Jestem mlody pozyjemy,zobaczymy ,moze sie jeszcze spotkamy................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Nauka nie powinna pójść w las !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 01:25 Na następne takie spotkanie musisz zaopatrzyć się w dyktafon. To jest rada dla większości ludzi mających problemy z pracodawcami, nie tylko prywatnymi. Trzeba zbierać dowody materialne, które można wykorzystać przed sądem. W Polsce doprowadzono do kompletnej bezkarności wszelkiej maści łotrów i szumowin. Takie "państwo prawa" zafundowały nam elity polityczne. Teraz gdy do prezydenckiego fotela startuje Cimoszewicz można się tylko spodziewać kontynuacji obecnego bezprawia, a naród daje wodzić się za nos jak małe dziecko. Przerażeni perspektywą "kaczogrodu" i "giertycholandii" wielu sądzi, że wybierając Cimoszkę będzie im lepiej. Ale na codzień musimy żyć z naszymi "małymi" problemami, np. z bezczelnym pracodawcą na którego nie ma żadnej siły. Obawiam się, że głupota narodowa znów da władzę ludziom niegodziwym i tak jak to miało miejsce przez całe dziesięciolecia, by godnie żyć trzeba będzie stąd emigrować. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek RDmucham na zimne .....ale kto to wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:00 Nie Tomaszu nie zgadzam sie z Twoim postem i pozwol ze mam odmienne zdanie co do osoby Cimoszewicza . Nijak sie ma jeden problem do drugiego.To nie miejsce na popieranie kandydatow na fotel prezydenta . Mam nadzieje ze dyktafon mi niepredko bedzie potrzebny prace mam solidna uczciwego pracodawce szanujacego pracownikow . Podejrzewam go o lewacke poglady ale co mi z podejrzen placi na czas solidnie i szanuje ludzki pot. O kim mozna tak dzis powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: RDmucham na zimne .....ale kto to wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:22 Jeżeli znalazłeś dobrego pracodawcę to mogę Ci serdecznie pogratulować. Niestety większość ludzi nie ma takiego szczęścia i na codzień styka się z chamstwem i bezczelnością pracodawców, a wymieniony przeze mnie dyktafon może w pewnych sytuacjach im pomóc ale niekoniecznie. Twój pracodawca musi konkurować na rynku z takimi właśnie oszustami, którzy mogą zaoferować niższą cenę i zmusić go do podobnego zachowania. I tu jest pies pogrzebany ( nieważne jakiej rasy ). Tolerowanie tego ma tragiczne i dalekosiężne skutki dla całego państwa i narodu, a politycy doskonale o tym wiedzą. Szczególnie ci, którzy mając dziś realną władzę i możliwości zmian prawa, nie zrobili nic przez ostatnie lata. Dlatego Polska stała się rajem dla wszelkiej maści oszustów i szumowin, którzy bogacą się kosztem coraz biedniejszego społeczeństwa. Promowany przez media na prezydenta Cimoszewicz też jest w dużym stopniu odpowiedzialny za ten stan rzeczy. O innych politykach nie chcę się tu wypowiadać. W Polsce potrzebne są radykalne zmiany praktycznie w każdej dziedzinie życia, a szczególnie w wymiarze sprawiedliwości. Bez tego nie da się tu normalnie żyć i pozostanie tylko emigracja. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Pracownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:51 A co z pracownikami obecnymi Pol-Skone? Nikt sie nie odezwie? Tak sie boicie? Dorzućcie kilka zdań!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatrudniony Re: Pracownicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 18:22 Jestem bardzo zadowolony z pracy w POL-SKONE. Nie wiem co się dzieje na produkcji, ale ja nie mam żadnych powodów do narzekania. Góra zawsze wywiązywała się z danych w stosunku do mnie obietnic. Nie znam więc tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Pracownicy IP: *.stat.gov.pl 01.08.05, 15:26 To go poznaj!Inspekcja Pracy już się zapoznaje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: RDmucham na zimne .....ale kto to wie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 09:42 Wydaje Ci się, że emigracja rozwiązuje wszystkie problemy ? To spróbuj i za rok pogadamy jak Ci się będzie żyło.... Wiem co mówię, bo sam to przeżyłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cienki borsuk Re: RDmucham na zimne .....ale kto to wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 16:10 Trzeba być twardym a nie......... Idz do Pol-Skone to od razu nabierzesz ochoty na wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz. Re: RDmucham na zimne .....ale kto to wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 11:31 Emigracja jest tylko tragiczną koniecznością dla wielu osób. Gdy we własnym państwie nie daje się żyć, a nic nie wskazuje by coś się u nas zmieniło, to trzeba szukać innych rozwiązań. Oczywiście nie wszyscy będą mogli wyjechać i nie wszyskim się ten wyjazd uda. Dużo zależeć będzie od dobrego przygotowania, znajomości języka i jak największej wiedzy o miejscu do którego zamierzamy wyjechać. Do tego trochę szczęścia i pomocy kogoś na miejscu. Zawsze jednak trzeba liczyć się z tym, że mogą wystąpić okoliczności zmuszające do powrotu. Don't worry. Try again. Mając większe doświadczenie będzie Ci łatwiej spróbować ponownie. Nie namawiam Cię do opuszczenia ojczyzny ale żyję na tej ziemi parę lat i widzę co się dzieje. Bezprawie, kumoterstwo, korupcja, powszechna bieda, chamstwo i głupota. To nie jest miejsce gdzie można się zrealizować, chyba że ma się "dojścia" do grup trzymających władzę. Każdy sam musi przemyśleć co mu najlepiej odpowiada i gdzie ma szukać swojej szansy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sidżej Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.pronet.lublin.pl 08.07.05, 13:54 Ciekawe co na to wszystko powiedzą redakcje lubelskich gazet (np. Kuriera), które jak widzę promują tę firmę jak mogą. Chodzi zapewne o tzw. regułę wzajemności: wy zamawiacie u nas ogłoszenia, my o was często (i dobrze) piszemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 10:30 Może w końcu ktoś zrobi porządek z wyzyskiwaniem ludzi przez tą firmę! Z tego co wiem pracownicy przesiadują w pracy od 7 do 22 nie mając w związku z tym dodatkowej premii a dla pracodawcy jest to normalnym zjawiskiem. Brak możliwości uzyskania urlopu w terminie odpowiadającym pracownikowi a najlepiej by było gdyby urlopy były ale pracownik w czasie urlopu przychodzł by do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Inspekcja pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:04 Do końca lipca zgłoszę do Państwowej Inspekcji Pracy co w tej firmie się dzieje i poproszę o kontrolę bo to skandal co tam się wyprawia. W XIX wieku ludzie byli lepiej traktowani!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Czy są ludzie z jajami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 23:14 ...którzy przyłączą sie do walki z nieuczciwym pracodawcą?Którzy pracowali w tej firmie?Tylko nie mówcie, że was to juz nie dotyczy. Pomóżcie tym którzy sie tam męcżą. Ja tam nie pracowałem, nie pracuję i nie zamierzam ale mam zamiar im pomóc. Ktoś jeszcze???Podnieście głowy!Nie dajcie po sobie deptać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.devs.futuro.pl 21.07.05, 00:47 prace w tej firmie wspominam jak najgorszy koszmar... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 23:08 Okręgowy Inspektorat Pracy w Lublinie Al. Piłsudskiego 13 20-011 Lublin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 09:26 No to załatwione! Sprawa Pol-Skone została zgłoszona do PIP! Wysłuchali z zainteresowaniem. Teraz czekamy aż zostaną podjęte odpowiednie kroki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 Re: Dlaczego właściciel POL-SKONE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 22:21 BRAWO!!! teraz czekamy na efekty co bedzie po inspekcji jezeli do niej dojdzie? czy "bezstronni" inspektorzy nie dadza sie przekupic! Ale poczekamy! Jeszcze raz BRAWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś