Dodaj do ulubionych

CO ZROBIĆ Z UCIĄŻLIWYM SĄSIADEM?

04.06.05, 22:01
SZUKAM PORADY:
mieszkam w domu jednorodzinnym, mam sąsiada który orócz domu ma warsztat samochodowy i tam wyprawia straszny hałas na całe osiedle. Od rana do wieczora sąsiedzi muszą znosić jego trąbienia, walenia, pukania, stukoty. Całe osiedle klnie ale jest bezradne wobec jego nieugiętości. Poradźcie co zorobić? Jak wpłynąć na człowieka?
Obserwuj wątek
    • Gość: :))) Re: CO ZROBIĆ Z UCIĄŻLIWYM SĄSIADEM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 22:03
      otwórz stolarnię albo tartak!!!
    • Gość: pg Re: CO ZROBIĆ Z UCIĄŻLIWYM SĄSIADEM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 22:10
      Czesc. Mam podobna sytuacje, facet mieszka za ogrodzeniem, sprowadza jakies
      samochody, podnosniki itd, reperuje je ale w taki sposob ze w ogrodzie nie
      mozna wytrzymac. Trabi, gazuje, klepie cos, jednym slowem zrobil zaklad
      mechaniczny na dzilace 9 arowej(maly ogrod+dom jednorodzinny). Facet nie ma
      pozwolenia na prowadzenie dzialanosci a panoszy sie jakby mial. Najbardziej
      denrewuje mnie to jak klapie ze prowadzi dzialanosc gospodarcza. Nie wiem jak
      go zalatwic, jesli wezwę policje czy cos w tym stylu to powie ze koledze robi
      albo ma takie hobby. Wiec widziecie,sprawa jest trudna.
      • terenia.nasweter Re: CO ZROBIĆ Z UCIĄŻLIWYM SĄSIADEM? 04.06.05, 22:11
        Gość portalu: pg napisał(a):

> Czesc. Mam podobna sytuacje, facet mieszka za ogrodzeniem, sprowadza jakies
        > samochody, podnosniki itd, reperuje je ale w taki sposob ze w ogrodzie nie
        > mozna wytrzymac. Trabi, gazuje, klepie cos, jednym slowem zrobil zaklad
        > mechaniczny na dzilace 9 arowej(maly ogrod+dom jednorodzinny). Facet nie ma
        > pozwolenia na prowadzenie dzialanosci a panoszy sie jakby mial. Najbardziej
        > denrewuje mnie to jak klapie ze prowadzi dzialanosc gospodarcza. Nie wiem jak
        > go zalatwic, jesli wezwę policje czy cos w tym stylu to powie ze koledze robi
        > albo ma takie hobby. Wiec widziecie,sprawa jest trudna.

Marian Jagusiński, związkowiec NSZZ "Solidarność", internowany w stanie
        wojennym, represjonowany w latach 80., oraz gospodarz uroczystości - starosta
        Stanisław Schodziński. Obydwaj nie kryli, że ich inicjatywa zrodziła się z
        troski o los Kościoła, lokalnej samorządności, a także o biłgorajską młodzież.
        - Polscy katolicy i polski Kościół poddani zostali olbrzymiej pogańskiej presji
        poprawności politycznej, fali oświecenia i postmodernizmu z hasłami dla
        młodzieży "róbta co chceta" - zaznaczył na wstępie starosta. - Wzmaga się
        ofensywa sił libertyńskich przeciwko wierze chrześcijańskiej i przeciwko
        rodzinie, promuje się wszelkie wynaturzenia... Wielu się tej presji i
        manipulacjom poddało, wielu zaczęło myśleć po pogańsku, czytając "Harry'ego
        Pottera", książki Singera, tworząc nowe pogańskie "święta": piwa, indyka,
        Halloween itp.
    • Gość: etam:) Re: CO ZROBIĆ Z UCIĄŻLIWYM SĄSIADEM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 12:23
      zabic dziada
      • Gość: maxi Re: CO ZROBIĆ Z UCIĄŻLIWYM SĄSIADEM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 13:06
        Nic nie zrobisz! W dzień ma prawo robić co chce, a warsztat - to hałas. Nie da
        się reperować samochodów bezgłośnie. Mozesz zawiadomić policję po 22, al;e
        wówczas pewnie Twój sąsiad juz śpi. Mieszkasz przy manufakturze i tyle.
        Przeprowadź się albo zaakceptuj takie sąsiedztwo. Mozesz posadzić zywopłot,
        zamontować płoty ale to niewiele pomoże. Nie wierze nawet w to, ze interwencja
        sąsiedzka miałaby jakikolwiek wpływ na tego człowieka. Mozecie pisać petycje,
        ale to syzyfowa praca.
        • Gość: euroinfo Re: CO ZROBIĆ Z UCIĄŻLIWYM SĄSIADEM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 14:06
          co wy wypisujecie? skrzyknąć mieszkańców, 3 doniesienia a jak to mało to do skutku monit o zmaknięcie warsztatu nawet do sądow Unii Europejskiej.orzeczenia lekarzy tez sie mog aokazać przydatne ze np ktos cierpi na rostroj nerwowy i potrzebuje spokoju. facet ma obowiazek w gestej zabudowie wytlumic warsztat. moze go wylozyc specjalnymi plytami dzwiekochlonnymi.
    • Gość: BR Re: CO ZROBIĆ Z UCIĄŻLIWYM SĄSIADEM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 22:26
      Jeśli nie ma zezwolenia na prowadzenie działalności gospodarczej, to wystarczy
      tylko donos do Urzędu Skarbowego - oni już go załatwią.
    • Gość: heh Re: CO ZROBIĆ Z UCIĄŻLIWYM SĄSIADEM? IP: 212.182.110.* 05.06.05, 22:45
      allegro.pl/show_item.php?item=52498219
      nie żebym reklamował kogokolwiek albo cokolwiek ale rozwiazanie jest chyba
      ciekawe ;-)))
    • Gość: Nemo Re: CO ZROBIĆ Z UCIĄŻLIWYM SĄSIADEM? IP: 212.182.71.* 16.06.05, 13:51
      1. Polubić go.
      2. Cierpliwie czekać. Ja przeczekałem 3 rodziny meneli, które dewastowały klatkę
      schodową, zakłócały spokój. Wyniosły się po kilku latach niepłacenia czynszu.
      3. Dyplomatycznie i konsekwentnie przekonywać je do właściwego postępowania.
      Taką metodę stosuje moja znajoma, która skótecznie "ułożyła" sobie sąsiadów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka