Dodaj do ulubionych

Misjonarze z Księgą Mormona

IP: *.top.net.pl 08.06.05, 21:41
To są powaleni kolesie!!
Obserwuj wątek
    • maziarz Re: Mile widziani w prozie codzienności 20.06.05, 13:49
      Niestety odpowiedź tego typu nie zasługuje na pochwałę.,,To są powaleni
      kolesie" jest niestety przeciwwagą dla słów miłości w szczerych intencjach
      Mormonów. Ich zbłądzenie polega nie na tym ,,że są powaleni" tylko na tym, że
      nie poszukują prawdy. Prawdy o nich samych i ich księdze. Tak bardzo zaufali w
      nią tu i teraz, że wręcz przeradza się to w egoizm szczęścia, którym się nie
      dzielą. Dzielą się księgą, ale nie szczęściem. Dzielą się ,,wiarą'' w księgę i
      jej słowa, a nie prawdą, bez której wiara nie istnieje w całej swojej chwale,
      lecz prezentuje tylko, jak lustro, odbity promień słońca. Nie pytają z kąd ten
      promień pochodzi! Nie pytają gdzie są jego korzenie! Puki co, ich duchowość
      zamknięta jest w ich słabej cielesności, tak jak nas wszystkich. A cielesność
      to ,,tu''. A ,,tu'' to: ,,teraz, kedyś i jutro''. Oni nie mają korzeni. Nie
      mają ,,kiedyś-tożsamosci-pochwytywani na ulicy''.
      Nie mają więc jutra. Mają tylko ,,dziś'': radość z chodzenia w ,,chwale'' i
      mówienia ,,przepraszam, czy chciałbyś porozmawiać o wierze?". Muszą się nieźle
      natrudzić tak chodząc. Ale wydaje mi się, że o wiele więcej dobrego mógłby
      zrobić jeden siedzący i myślący Mormon, niż osmu biegających i niemyślących
      (choc kochających), i zawsze mile widzianych w prozie codzienności.
    • prezu Misjonarze z Księgą Mormona 20.06.05, 13:54
      A gdyby tak w łeb dać mormonom? Ja tylko czekam by ich spotkać.
      • Gość: hejmo_konradolog Re: Misjonarze z Księgą Mormona IP: 212.182.77.* 20.06.05, 13:56
        kręcą się najczęściej po dzielnicach willowych, a odpoczywają w saskim. ale nie
        życzę im,żeby ciebie spotkali...oj,co to będzie...
        • prezu Re: Misjonarze z Księgą Mormona 20.06.05, 14:00

już pare razy ich wyśmiałem i zbluzgałem ale to i tak nic jak jakiś ksiądz lub jehowa zapuka do mojego mieszkania, wtedy kopem spadają 8 pięter niżej idioci
    • prezu Re: Misjonarze z Księgą Mormona 20.06.05, 13:54
      Gość portalu: kotek napisał(a):
      > To są powaleni kolesie!!

to nawet mało powiedziane, oni są pogrzani, im nalezy spalić tą księgę!
      • Gość: hejmo_konradolog Re: Misjonarze z Księgą Mormona IP: 212.182.77.* 20.06.05, 13:57
        a ja tobie polecam samnospalenie, ewentualnie seppuku. es lebe katharsis!!!
        • prezu Re: Misjonarze z Księgą Mormona 20.06.05, 13:59
          a ty idz pod wode i sie umyj!
        • maziarz Re: Misjonarze z Księgą Mormona 20.06.05, 14:00
          nie należy mysleć w ten sposób i żyć tak jakbyście nie znali tego naistarszego
          schematu. Akle prosze dajcie im w łeb kamieniem i spalcie ich ksiege a wtedy ja
          choc jestem katolikiem tego dnia będę Mormonem
          • prezu Re: Misjonarze z Księgą Mormona 20.06.05, 14:05
            Chętnie!
      • Gość: hejmo_konradolog Re: Misjonarze z Księgą Mormona IP: 212.182.77.* 20.06.05, 13:58
        sam się spal, jednego debila mniej będzie :DDDDDDDDDDDDDDDD
        • prezu Re: Misjonarze z Księgą Mormona 20.06.05, 13:59

hejmo gadaszsam ze sobą?
          • Gość: hejmo_konradolog prezu, uwazaj,bo wiem o tobie duzo IP: 212.182.77.* 20.06.05, 14:01
            i chętnie się z innymi tą wiedzą podzielę!!! prowadzę kulturalny dialog z
            tobą,prezu drogi,więc uważaj,co piszesz!!
            • prezu umyj się 20.06.05, 14:06
              to ty uwazaj, bo ja tępie kosciół wszelakiej maści, nawet gdy sie ufarbujesz!
        • maziarz Re: Misjonarze z Księgą Mormona 20.06.05, 14:03
          skoro poziom tej rozmowy to szczekanie psów najpierw was nakarmię a póżniej
          ugłaskam
          • prezu Re: Misjonarze z Księgą Mormona 20.06.05, 14:07

Głaskać to mozesz tylko swojego pieska zoofilu, won zadymiarzu.
    • Gość: H Re: Misjonarze z Księgą Mormona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:03
      A niech sobie łażą i opowiadają o księdze - ich problem - zawsze to jakis
      folklor - choć w tym przypadku importowany. Ale tak w ogóle, to szkoda mi ich -
      i tej ich pychy - tak jak i wszystkich innych, którzy mają pewność, że mają
      monopol na prawdę - i ze ich wiara (jakakolwiek by nie była) zwalnia ich od
      myślenia...
      Pozdrawiam!
      • prezu Misjonarzy do psychiatryka 20.06.05, 14:08
        Do Abramowic z nimi!
        • Gość: ORDYNATOR Re: Misjonarzy do psychiatryka IP: 212.182.77.* 20.06.05, 14:12
          nasz szpital jest przepełniony takimi jak Pan.Przykro nam. najbliższy "kurort"
          to Radecznica:(
          • prezu Re: Misjonarzy do psychiatryka 20.06.05, 14:18

odezwał sie idiota
            • go2hell to ja, narcyz się nazywam 20.06.05, 14:23
              tak mówi prezu,który wstaje rano.podśpiewuje także przy goleniu,czym przyprawia
              sąsiadów o wymioty.
              • prezu Re: to ja, narcyz się nazywam 20.06.05, 14:28

kolejny debil na sieci
          • irish76 Re: Misjonarzy do psychiatryka 20.06.05, 16:14
            Panie Ordynatorze. Prezu to dosc ciekawy przypadek. Chyba wpadl do beczki z
            waglikiem w Klewkach i przyjechalo do niego lodzkie pogotowie. Dobrze ze
            chociaz zyje. ale z drugiej strony co to za zycie... pies Pawlowa.

a moze mu po prostu za to placa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka