Gość: kotek IP: *.top.net.pl 08.06.05, 21:41 To są powaleni kolesie!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maziarz Re: Mile widziani w prozie codzienności 20.06.05, 13:49 Niestety odpowiedź tego typu nie zasługuje na pochwałę.,,To są powaleni kolesie" jest niestety przeciwwagą dla słów miłości w szczerych intencjach Mormonów. Ich zbłądzenie polega nie na tym ,,że są powaleni" tylko na tym, że nie poszukują prawdy. Prawdy o nich samych i ich księdze. Tak bardzo zaufali w nią tu i teraz, że wręcz przeradza się to w egoizm szczęścia, którym się nie dzielą. Dzielą się księgą, ale nie szczęściem. Dzielą się ,,wiarą'' w księgę i jej słowa, a nie prawdą, bez której wiara nie istnieje w całej swojej chwale, lecz prezentuje tylko, jak lustro, odbity promień słońca. Nie pytają z kąd ten promień pochodzi! Nie pytają gdzie są jego korzenie! Puki co, ich duchowość zamknięta jest w ich słabej cielesności, tak jak nas wszystkich. A cielesność to ,,tu''. A ,,tu'' to: ,,teraz, kedyś i jutro''. Oni nie mają korzeni. Nie mają ,,kiedyś-tożsamosci-pochwytywani na ulicy''. Nie mają więc jutra. Mają tylko ,,dziś'': radość z chodzenia w ,,chwale'' i mówienia ,,przepraszam, czy chciałbyś porozmawiać o wierze?". Muszą się nieźle natrudzić tak chodząc. Ale wydaje mi się, że o wiele więcej dobrego mógłby zrobić jeden siedzący i myślący Mormon, niż osmu biegających i niemyślących (choc kochających), i zawsze mile widzianych w prozie codzienności. Odpowiedz Link Zgłoś
prezu Misjonarze z Księgą Mormona 20.06.05, 13:54 A gdyby tak w łeb dać mormonom? Ja tylko czekam by ich spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejmo_konradolog Re: Misjonarze z Księgą Mormona IP: 212.182.77.* 20.06.05, 13:56 kręcą się najczęściej po dzielnicach willowych, a odpoczywają w saskim. ale nie życzę im,żeby ciebie spotkali...oj,co to będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
prezu Re: Misjonarze z Księgą Mormona 20.06.05, 14:00 już pare razy ich wyśmiałem i zbluzgałem ale to i tak nic jak jakiś ksiądz lub jehowa zapuka do mojego mieszkania, wtedy kopem spadają 8 pięter niżej idioci Odpowiedz Link Zgłoś
prezu Re: Misjonarze z Księgą Mormona 20.06.05, 13:54 Gość portalu: kotek napisał(a): > To są powaleni kolesie!! to nawet mało powiedziane, oni są pogrzani, im nalezy spalić tą księgę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejmo_konradolog Re: Misjonarze z Księgą Mormona IP: 212.182.77.* 20.06.05, 13:57 a ja tobie polecam samnospalenie, ewentualnie seppuku. es lebe katharsis!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prezu Re: Misjonarze z Księgą Mormona 20.06.05, 13:59 a ty idz pod wode i sie umyj! Odpowiedz Link Zgłoś
maziarz Re: Misjonarze z Księgą Mormona 20.06.05, 14:00 nie należy mysleć w ten sposób i żyć tak jakbyście nie znali tego naistarszego schematu. Akle prosze dajcie im w łeb kamieniem i spalcie ich ksiege a wtedy ja choc jestem katolikiem tego dnia będę Mormonem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejmo_konradolog Re: Misjonarze z Księgą Mormona IP: 212.182.77.* 20.06.05, 13:58 sam się spal, jednego debila mniej będzie :DDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejmo_konradolog prezu, uwazaj,bo wiem o tobie duzo IP: 212.182.77.* 20.06.05, 14:01 i chętnie się z innymi tą wiedzą podzielę!!! prowadzę kulturalny dialog z tobą,prezu drogi,więc uważaj,co piszesz!! Odpowiedz Link Zgłoś
prezu umyj się 20.06.05, 14:06 to ty uwazaj, bo ja tępie kosciół wszelakiej maści, nawet gdy sie ufarbujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
maziarz Re: Misjonarze z Księgą Mormona 20.06.05, 14:03 skoro poziom tej rozmowy to szczekanie psów najpierw was nakarmię a póżniej ugłaskam Odpowiedz Link Zgłoś
prezu Re: Misjonarze z Księgą Mormona 20.06.05, 14:07 Głaskać to mozesz tylko swojego pieska zoofilu, won zadymiarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Misjonarze z Księgą Mormona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:03 A niech sobie łażą i opowiadają o księdze - ich problem - zawsze to jakis folklor - choć w tym przypadku importowany. Ale tak w ogóle, to szkoda mi ich - i tej ich pychy - tak jak i wszystkich innych, którzy mają pewność, że mają monopol na prawdę - i ze ich wiara (jakakolwiek by nie była) zwalnia ich od myślenia... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ORDYNATOR Re: Misjonarzy do psychiatryka IP: 212.182.77.* 20.06.05, 14:12 nasz szpital jest przepełniony takimi jak Pan.Przykro nam. najbliższy "kurort" to Radecznica:( Odpowiedz Link Zgłoś
go2hell to ja, narcyz się nazywam 20.06.05, 14:23 tak mówi prezu,który wstaje rano.podśpiewuje także przy goleniu,czym przyprawia sąsiadów o wymioty. Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: Misjonarzy do psychiatryka 20.06.05, 16:14 Panie Ordynatorze. Prezu to dosc ciekawy przypadek. Chyba wpadl do beczki z waglikiem w Klewkach i przyjechalo do niego lodzkie pogotowie. Dobrze ze chociaz zyje. ale z drugiej strony co to za zycie... pies Pawlowa. a moze mu po prostu za to placa Odpowiedz Link Zgłoś