Gość: Tomcio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 22:23 Porażająca kompetencja radnych ! A może poczytać Panowie radni trochę przepisów (Ustawa o Policji itp.) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obserwator rower i chodnik IP: *.devs.futuro.pl 30.06.05, 22:27 ..........(PiR) sugerował, by funkcjonariusze zajęli się rowerzystami, którzy jeżdżą po chodnikach........dzisiaj o 16 widziałem jak patrol policji wypisywał rowerzyscie mandat który jechał po 4 metrowym szerokim chodniku między 1000lecia a Ruską, 500m dalej grupka wyrostków piła alkohol i bluzgała....ale ci to juz są nietykalni(po co sie narażać, lepiej ich nie widzieć) ciekawe czy takie spisywanie i karanie normalnych ludzi jadących rowerem chodnikiem ze względu na swoje bezpieczeństwo podnosi wskaźnik wykrywalności przestępstw w naszym drogim mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koss Re: rower i chodnik IP: *.lublin.mm.pl 01.07.05, 21:55 A może by tak, transmitować obrady rady, przez TV, albo chociaż przez internet. Byłoby niezłe widowisko, a 3/4 obecnych radnych nigdy więcej i do niczego nie byłoby wybranych. Odpowiedz Link Zgłoś
4gwiazdki Re: Sesja Rady Miasta 30.06.05, 22:45 Ciekawe ile w straży miejskiej jest etatów urzędniczych.A jak twierdzi komendant-wystąpi o zwiększenie etatów. Po pierwsze strażnicy miejscy niech zajmą się tym,czym powinni.A tymczasem oni rozwożą korespondencję od prezydenta (lub jego urzędników).Po to aby przywieźć bzdurny plakat (w dodatku związany z kościołem)-przyjeżdża 3-ch strażników!!! Ponadto strażnicy powinni ganiać nielegalnych parkingowych a nie kolegować z nimi i palić wspólnie papierosy. I już mamy trochę etatów i trochę zrobionej roboty. Z.Wojciechowski proponuje wakacje tuż po wystawieniu ocen,czyli dwa tygodnie wcześniej.To i tak na to samo wyjdzie(czyli znowu dłuższe wakacje),gdyż nie ma możliwości wypisania świadectw przez jedną noc.Nie jestem nauczycielem,ale realnie patrzę na sprawę. Może lepiej niech były prezydent zajmie się kopcem i pomnikiem Piłsudskiego.Będzie chyba lepiej.A może to już wystąpienie torujące sobie drogę do senatu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cop Re: Sesja Rady Miasta IP: *.it-net.pl 30.06.05, 23:45 "Jeśli psują się sygnalizatory, to chciałbym, żeby policja przyjeżdżała na miejsce po 15 albo 30 minutach, a nie po trzech godzinach!" - a ja bym chciał, by przyjechała tam w tym czasie ekipa, która to naprawi - jak się nie mylę to zatrudnia ich miasto, panowie radni. Odpowiedz Link Zgłoś