ronja 09.08.02, 09:17 z dzieciństwa? Typu: Wpadła gruszka do fartuszka, A za gruszką dwa jabłuszka... :)))))))))) Wszystkim zdziwionym odpowiadam: Tak, odbiło mi, to ogłupiająca praca tak na mnie wpływa:))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasmina_tdi Wierszyk dla Ronji :) 09.08.02, 09:56 Cesc, nazywam sie silverek, mam 27 lat i wierze w Swietego Mikolaja! A teraz wiersyk dla Lonji :) "KTO zjadl makowiec? Ja go nie bralam! To znaczy zjadlam Ale nie chcialam... :( W oknie usiadlo taaaaaaaaaaakie wroblisko Gdyby nie JA zjadloby wszystko :)))" buzi PA! Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_tdi I jeszcze pioseneczka :) 09.08.02, 09:57 Byla sobie baba jaga Miala chatke z masla A w tej chatce same dziwy pssssst...! iskierka zgaaaaaaaaaaaaaaslaaaaaaaaaa....:)) W wersji hard corowej zamiast dziwow umieszczamy dziwki i tez sie fajnie spiewa :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Jaśminko!:) 09.08.02, 10:35 Miłego urlopowania się:))))) Wybycz się za wszystkie czasy! Oj, będzie Ciebie brakowało:((( Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_tdi Ronja :))) 09.08.02, 10:51 Dzieki Slonko! Wlasnie mam stres bo dotarlo do mnie ze zapomnialam kilku drobiazgow jak kostium kapielowy czy choc jedna para dlugich spodni hahahaha... A do chalupy juz nie obroce :( ronja napisała: > Miłego urlopowania się:))))) > Wybycz się za wszystkie czasy! > Oj, będzie Ciebie brakowało:((( Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Ronja :))) 09.08.02, 11:02 Nie gadaj!:) Żartujesz! Strój kąpielowy to podstawa! Ja ostatnio z tych samych powodów kupowałam strój kapielowy w srodku wyprawy rowerowej w Gołdapi...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_tdi Re: Ronja :))) 09.08.02, 11:56 Nie zartuje :( Albo kupie jutro jeszcze w Polsce albo tam przyjdzie mi placic jak za zboze :( Skleroza nie boli ale trzeba se pozniej flaki wyprowac :( ronja napisała: > Nie gadaj!:) Żartujesz! Strój kąpielowy to podstawa! Ja ostatnio z tych samych > powodów kupowałam strój kapielowy w srodku wyprawy rowerowej w Gołdapi...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
yhwh rymowanka 09.08.02, 16:32 Ja mam fajny wierszyk - no rymowankę: Srututu Majtki z drutu Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki 09.08.02, 10:31 Mam dwa latka, dwa i pol, Glowa siegam ponad stol.... dalej nie pamietam, ale konluzja jedna - dziecko bylo zmutowane:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki 09.08.02, 10:37 A wierszyk o Grzesiu który szedł przez wieś?:) Pamietam, ze siedziałam w podstwówce w ostatniej ławce, przed nami siedzieli chłopaki którzy nas stale rozsmieszali. Jeden, Grzesio, gdy był znienacka wywoływany do odpowiedzi, zrywał się, odwracał (bo z reguły bywał odwrócony w naszą stronę) i ruszał -zawsze- recytując: Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie...:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki 09.08.02, 10:50 Najglupsze byly wyliczanki. Ene, due to rozumiem, ale rike fake????? I torbe burbe....... Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_tdi a co z tym kominiarzem???? yyyyyyyyyy.... 09.08.02, 10:54 Nic nie rozumiem :) co do przedszkola ponizej wersja ktora przyniosl moj bratanek jak mial jakies 4 lata: Mam trzy latka trzy i pol siegam brodka ponad stol do przedszkola chodze z workiem mam fartuszek z muchomorkiem ja piernicze to przedszkole pania Zosie Krysie i Marysie Wszystkie lalki wszystkie misie tylko jeza nie piernicze bo on strasznie kole w dupe ale jeza ogolimy i go tez wypierniczymy! Urocze, prawda? :0 Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: a co z tym kominiarzem???? yyyyyyyyyy.... 09.08.02, 11:03 Bede sie upieral, ze dziecko z fontanna somatotropiny mialo dwa latka i siegalo glowa, a nie broda... chociaz to obojetne - i tak wyrosniety ponad norme.:))))) A co do kominiarza - nie znam wierszykow o kominiarzu..... no, morze jeden: Pan kominiarz raz na dachu Zsikal w majty sie ze strachu..... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
eor No, nie... 09.08.02, 11:05 Najmocniej przepraszam za koszmarny blad ortograficzny. Wstyd mi bardzo. A pomyslec, ze zawsze mialem same piatki z j.polskiego. Staczam sie. Ide powalic glowa w sciane z rozpaczy. eor napisał: > Bede sie upieral, ze dziecko z fontanna somatotropiny mialo dwa latka i siegalo > > glowa, a nie broda... chociaz to obojetne - i tak wyrosniety ponad norme.:))))) > > A co do kominiarza - nie znam wierszykow o kominiarzu..... no, morze jeden: > > Pan kominiarz raz na dachu > Zsikal w majty sie ze strachu..... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_tdi lepiej nie rob tego eor... 09.08.02, 11:17 Duzi chlopcy brzydko wygladaja z rozplaszczonymi czolami :) eor napisał: > Najmocniej przepraszam za koszmarny blad ortograficzny. Wstyd mi bardzo. A > pomyslec, ze zawsze mialem same piatki z j.polskiego. Staczam sie. Ide powalic > glowa w sciane z rozpaczy. > Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: lepiej nie rob tego eor... 09.08.02, 11:21 Nieftety sa pussno. Jus psywalilem i to dosyc energicnie. Bede teras mial siwna fymofe, ale sa to nigdy jus nie nie sapomne kiedy er-set a kiedy set s kropko. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_tdi Re: lepiej nie rob tego eor... 09.08.02, 11:25 Biedactwo! A pomyslales o awersji jakiej mogles sie w tym momencie nabawic do scian? eor napisał: > Nieftety sa pussno. Jus psywalilem i to dosyc energicnie. Bede teras mial siwna > > fymofe, ale sa to nigdy jus nie nie sapomne kiedy er-set a kiedy set s kropko. Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: lepiej nie rob tego eor... 09.08.02, 11:35 jasmina_tdi napisała: > Biedactwo! A pomyslales o awersji jakiej mogles sie w tym momencie nabawic do s > cian? Sefostfo pomyslo i doftalem skierofanie do pokoju se scanami obitymi mientkim:)) Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_tdi Re: lepiej nie rob tego eor... 09.08.02, 11:54 W takkim razie na urodziny dostaniesz ode mnie klamke (tylko nie chwal sie nikomu :))) > > Sefostfo pomyslo i doftalem skierofanie do pokoju se scanami obitymi mientkim:) > ) Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_tdi Re: a co z tym kominiarzem???? yyyyyyyyyy.... 09.08.02, 11:16 Jeeeeeeeeeeezuuuuuuu..... biedny kominiarz! :) Pewnie do przedszkola nie chodzil i to dlatego :) eor napisał: > Bede sie upieral, ze dziecko z fontanna somatotropiny mialo dwa latka i siegalo > > glowa, a nie broda... chociaz to obojetne - i tak wyrosniety ponad norme.:))))) > > A co do kominiarza - nie znam wierszykow o kominiarzu..... no, morze jeden: > > Pan kominiarz raz na dachu > Zsikal w majty sie ze strachu..... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Z głupich wyliczanek 09.08.02, 11:05 to ja znałam: O mone, mone, mone, makarone, kciuki daj Straszne... Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: Z głupich wyliczanek 09.08.02, 11:07 ronja napisała: > to ja znałam: O mone, mone, mone, makarone, kciuki daj ??????????????????????????????????????????????????????????? A co sie w ten sposob wyliczalo? Ofiare do zabawy w inkwizycje? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Z głupich wyliczanek 09.08.02, 11:13 To był rodzaj zabawy, a nie wyliczanka. Dzieci stały w kółku, i po kolei od dwojga zaczynając łapały się za kciuki, ta że pod koniec śpewania wszystkie dzieci miały obie ręce połączone w taki jeden słup. A śpiewając tę piosenkę kręciło się słupem w jedną lub druga strone (jak w maselnicy). Kończyło sie na tym że wszystkie dzieci się przewracały. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Z makabresek... 09.08.02, 11:14 Chodzi lisek koło drogi, Nie ma ręki ani nogi... A ja mam chustke mam, Komu zechce temu dam. Co za znieczulica, brak empatii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Z makabresek... IP: 2.5.PRE* / 192.168.1.* 09.08.02, 11:22 Pan Pierdolka spadl ze stolka, zlamal noge o podloge, przyszedl lew wypil krew, Pan Pierdlokla w kiblu zdechl :( makabryczna wyliczanka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Z makabresek... IP: 2.5.PRE* / 192.168.1.* 09.08.02, 11:23 no i kultowa ... Palka - zapalka dwa kije. Kto sie nie schowa ten kryje. Blisko mety nie wolno szukam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_tdi a to pamietacie???? SUPER :) 09.08.02, 12:18 siedzi Turek po turecku i tak sobie mysli zeby dzis do niego jacys goscie przyszli! po tych slowach nalezalo walnac kolege / kolezanke w plecy tak zeby im nerki odbilo. odbijany (siedzial w kucki na podlodze z przykryta glowa) mial sie oczywiscie domyslic co to za goscie przyszli :) bardzo fajnie sadystyczne - rachunki mozna bylo wyrownac pod okiem pani przedszkolanki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: a to pamietacie???? SUPER :) IP: 212.244.252.* 09.08.02, 12:30 Podobne do odmiany berka która polegała na przylaniu sobie w tyłek aż zapiekło, zaś azyl dawały jedynie sciany, przy których można sobie było przez chwilke postać, oczywiście opierając się o nie pleckami:) Dzieci sa jednak masochistami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki IP: *.lublin.mm.pl 09.08.02, 11:30 Gdy ci kot przebiegnie droge nie myśl sobie , że to grzech wyrwij kotu z dupy nogę niech poskacze se na trzech I fragmenty bajki o Jasiu co ssał palec: "skoczył krawiec jak pantera z nożycami zły okrutnie i paluszki nimi utnie (...) nożycami raz i drugi aż krew prysła we dwie strugi patrzy Jasio w wielkiej trwodze a paluszki na podłodze" i z tej samej serii o Kazi co bawila się zapałkami: " i zgorzała Kazia cała garść popiołu pozostała lecz buciki jeszcze stoją smucą sie nad panią swoją" Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki 09.08.02, 11:52 Boże jestem zimną sadystką, śmiałam sie jak głupia z wpisów Onej i Ryżej...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki IP: *.lublin.mm.pl 09.08.02, 12:17 Huh, ja mam gorzej, ja się na tym wychowałam. Dobrze, że nie na Nicku Cave:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki IP: *.lublin.mm.pl 09.08.02, 12:20 I jeszce jedno, o Kaziu co podchodził za blisko wody i sie utopił " zanim cała przeszła nocka Zyzio spłynął był do Płocka albo jeszcze dalej w morze gdzie krwiożercze są węgorze może oni cosik wiedzą ale oni cicho siedzą" A pod spodem był rysunek Butenki z węgorzami pływającymi w krwawej wodzie i oblizującymi się smacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_tdi posluchajcie tego! 09.08.02, 12:26 a ja mam psaaaaaaaaaaaaaaaaaa malego psaaaaaaaaaaaaaaa znalazlam go w ogrodkuuuuuuuuuuu.... dalej nie pamietam ale jak to sie mawialo: "dalej wzieli i zamazali. jak odmaza to pokaza" J:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki IP: 2.5.PRE* / 192.168.1.* 09.08.02, 12:33 siedzi misio na kanapie, pazurkami w tylku drapie. Co wydrapie to zajada, "jaka pyszna czekolada" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki IP: 212.244.252.* 09.08.02, 12:43 Obnizamy poziom:): Między nami kolegami Zapachniało coś To ten, to ten, to ten, Wypuścił z tyłka tlen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki IP: *.lublin.mm.pl 09.08.02, 13:38 Gość portalu: Ronja napisał(a): > Obnizamy poziom:): > > Między nami kolegami > Zapachniało coś > To ten, to ten, to ten, > Wypuścił z tyłka tlen. To on, on j4eszcze raz wypuścił z tyłka gaz ps) o mój nick sie zmieścił cały!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yhwh Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki 09.08.02, 16:36 A ja pamiętam taki wierszyk: Siedzi misiu na kanapie I tak sie po tyłku drapie Co wydrapie to zajada Bo to smaczna czekolada I jeszcze raz przypominam moją ulubioną rymowankę : Srutututu Majtki z drutu Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki 09.08.02, 20:46 Nie dłub w nosie boś nie prosie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki IP: 2.5.PRE* / 192.168.1.* 11.08.02, 21:14 "nie dlub w nosie, bo twoj palec to nie gornik, a nos to nie kopalnia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary giez Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki IP: *.ltk.com.pl 08.01.03, 20:25 Gość portalu: ona napisał(a): > "nie dlub w nosie, > bo twoj palec to nie gornik, > a nos to nie kopalnia" A ja pamiętam, jak jeden z moich nauczycieli (były to stalinowskie lata pięćdziesiąte) mawiał: "Nie dłub w nosie, bo ci kopalnię upaństwowią!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzuza Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki IP: *.proxy.aol.com 11.11.02, 23:42 oj, nie spiwoj, nie spiwoj, nie otwierj geby, bo wezme kamienia, przypierdole w zeby. trzymaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiasze Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki IP: *.pkobp.lublin.pl 26.08.02, 08:57 Jak byłam mała, a to już dawno, tak że niemalże zapomniałam kiedy, to byłya taka poezja dziecięca: Gdy żre mnie nostalgia i wkrada się smutek, i nagle na stole pojawi się żuczek to biorę go w palce leciutko, leciutko bo przecież to żuczek nie gacek a potem za udkiem wyrywam mu udko i kciukiem rozduszm na placek albo Siedzi bociek na stodole i go trawka w dupe kole - jak ktos zwrócił uwagę na obecność brzydkiego słowa to powtarzało się: siedzi bociek na stodole i go trawka w dupe cyk! Z innych makabresek: Pytał się mały Jacuszek cóż to leży za placuszek a to dziadzi nasz kochany przez trolejbus przejechany albo Raz mały Tadeuszek nałapał we flaszkę muszek i tak jak się spodziewacie wpuścił je w spodnie tacie i się cieszy mały zdrajca ze się ojciec drapie w jajca. A potem gdy juz byłam trochę większa to na jednej ławce przeczytałam wierszyk,który do dziś pamiętam: Gdy życie ci zbrzydło i stało się piekłem wsadź głowę do muszli i pie..nij deklem gdy to nie pomoże na twoja gorączkę wejdź cały do muszli i ciągnij za rączkę. A swoją drogą fenomenem dla mnie pozostanie dlaczego takich głupawych i sprośnych wierszyków uczymy sie błyskawicznie nawet nie chcąc, a gdyby to były 4 linie innego tekstu, to trzeba by sie bardzo namozolić aby zapamietać. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki 09.08.02, 23:26 boczkiem, boczkiem, za obłoczkiem idzie chmurka raźnym kroczkiem Perła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki IP: 217.97.175.* 09.08.02, 23:32 Chodziła czapla po desce... Opowiedzieć ci jeszcze? To był wierszyk po każdej Dziadkowej opowieści "do poduszki". I oczywiście odpowiedź: jeszcze, jeszcze... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki IP: 2.5.PRE* / 192.168.1.* 10.08.02, 00:46 cos na dobranoc :) "Karaluchy pod poduchy, a jak beda gryzc prosze do mnie przyjsc, ulica Pif-paf" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minou Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki IP: 62.233.189.* 21.08.02, 23:24 > cos na dobranoc :) > > "Karaluchy pod poduchy, > a jak beda gryzc > prosze do mnie przyjsc, > ulica Pif-paf" albo tak: dobranoc pchły na noc karaluchy pod poduchy a szcypawki na zabawki oj, a ja tak się bałam sczypawek jako dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
pennyroyal Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki 11.08.02, 09:29 >>mam trzy latka,trzy i pół sięgam główką ponad stół<< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki IP: 2.5.PRE* / 192.168.1.* 11.08.02, 12:08 a pamietacie to ???????? "Wpadla gruszka do fartuszka, a za gruszka dwa jabluszka. A sliweczka wpasc nie chciala, bo sliweczka niedojrzala" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczurek Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki IP: *.lubl.gazeta.pl 11.08.02, 19:18 u mnie byly takie: kiedy ranne wstaja zorze jechal Hitler na motorze na wirazu dodal gazu az sie znalazl na cmentarzu na cmentarzu ryki-krzyki w pilke graja nieboszczyki a koscielny wzial patyka i przetracil nieboszczyka nieboszczyki sie zabraly koscielnemu w dupe daly (nie wiem, skad nagle koscielny ale co tam) albo: na cmentarzu o polnocy wszytskie trupy poszly spac tylko jeden pan porucznik sciagnal spodnie zaczal srac wtem mogila sie otwiera i wychodzi straszny trup zeby cie cholera wziela, czemus nasral na moj grob! mam cie w dupie stary trupie, rzekl porucznik bardzo zly i podrapal sie po dupie bo go strasznie gryzly pchly albo: jest sobota, bierz kapote, gwizdz na szefa i robote, nie przejmuj sie swoja rola bo i tak cie wyp... Przepraszam, ze wszytskie takie, ale tylko tego typu mojej biednej lepetyny sie trzymaja! I jeszcze pare gorszych, ale nie napisze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Napisz, napisz, Szczurek, my jesteśmy twardzi... IP: 212.244.252.* 12.08.02, 08:09 Jak Roman Bratny... A wiesz, że te dwa pierwsze wierszyki i ja znałam?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Wierszyk... IP: 62.233.135.* 12.08.02, 08:28 Ene, due, rike, fake, torba, borba, ósme smake... Deu, deus kosmateus I morele baks... Śmierdzi trochę włoskim, trochę łaciną, problem zawsze miałam z tym ósme smake;o))) Może to chodziło o ósmy zmysł? A "baks" to chyba chodzi o zielone.... (wierszyk z czasów Pewexowych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczurek Re: Napisz, napisz, Szczurek, my jesteśmy twardzi IP: *.lubl.gazeta.pl 12.08.02, 09:59 Gość portalu: Ronja napisał(a): > Jak Roman Bratny... > > A wiesz, że te dwa pierwsze wierszyki i ja znałam?:) Ronju!!!! Nie, nie, nie, byle nie Roman Bratny. I czy to Wy jestescie tacy jak RB, czy ja? Ja nie poczuwam sie do zadnej wspolnoty z ta kreatura! Mam nadzieje, ze Wy tez nie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Napisz, napisz, Szczurek, my jesteśmy twardzi 12.08.02, 14:31 Jesteśmy twardzi jak on... /Cyt. z piosenki Elektrycznych Gitar/ No to kolejny wierszyk z "z ziemi włoskiej do Polski":) Ene due rabe Połknął bocian żabę A żaba Chińczyka Co z tego wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groovy Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.02, 15:27 Mam 3 latka,3 i pół Sięgam Chujem ponad stół Mama mnie nie kocha, Więc wciągnę nosem procha. Odpowiedz Link Zgłoś
yhwh Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki 13.08.02, 13:29 idzie rak nieborak jak ugryzie bedzie znak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minou a pamietacie antyhigieniczne? IP: 62.233.189.* 21.08.02, 23:28 takie jak: częste mycie skraca życie skóra się sciera i człowiek umiera albo: mycie głowy trup gotowy Odpowiedz Link Zgłoś
vanilja Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki 22.08.02, 12:00 Siedzi baba na cmentarzu trzyma nogi w kałamarzu przyszedł duch babę w brzuch baba fik a duch znikł! Odpowiedz Link Zgłoś
vanilja Łańcuszki 22.08.02, 12:05 A pamiętacie takie wierszyki, które można mówić wkoło Macieju? Na ulicy Reja złapali złodzieja a ten złodziej był czarodziej i powiedział tak: Na ulicy Reja....itd. albo stary jak świat Siała baba mak nie wiedziała jak a dziad wiedział nie powiedział że to było tak.... albo Wpadł pies do jatki i porwał mięsa ćwierć a kucharz co był głupi zarąbał go na śmierć. A drugi kucharz mądry co w sercu litość miał postawił mu nagrobek i taki napis dał: Wpadł pies do jatki...itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zippy Re: Łańcuszki IP: *.enterpol.pl 22.08.02, 21:14 Bylo morze w morzu kolek a ten kolek mial wierzcholek na wierzcholku siedzial zajac i nogami przebierajac spiewal tak: Bylo morze... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Głupie wierszyki 22.08.02, 21:43 Wyszedł żuczek przed chałupkę Zdjął majteczki, zrobił kupkę Oj ty żuczku, coś ty zrobił Kupką chatkę przyozdobił Zawstydzona;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igła Re: Głupie wierszyki IP: 62.233.130.* 23.08.02, 00:49 opowiadane przez tatę: opowiem ci bajke jak kot palił fajkę, a kocica papierosa przypaliła sobie nosa. a to było tak bociana drapał szpak, a potem była zmiana i szpak drapał bociana. ile razy bocian drapał szpaka? Odpowiedz Link Zgłoś
ronja A piosenkę o dudku ktoś już wspomniał?:) 23.08.02, 08:59 Dudek siedzi na dachu I spogląda przez lupę, Księżyc się zdenerwował I pokazał mu du... ...dek siedzi na dachu I spogląda przez lupę itd.:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: A piosenkę o dudku ktoś już wspomniał?:) IP: 62.233.135.* 23.08.02, 11:49 Jak byłam mała (jezu....... jak to dawno.....), to wierszyk o dudku opowiadał mi ojciec. Mama zawsze się wkurzała, że takie brzydkie rzeczy mi opowiada, na co on zawsze odpowiadał "no co", usmiechając się przy tym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Głupie wierszyki IP: 212.182.109.* 29.11.02, 14:58 znam inną wersję: było tak: bociana dziobał szpak, potem była zmiana i szpak dziobał bociana, a potem były 3 takie zmiany, ile razy szpak był dziobany? Odpowiedz Link Zgłoś
ronja A ulubiona piosenka moich wypraw rowerowych? 23.08.02, 09:01 Raz, dwa, trzy, cztery, Zapraszamy na rowery, Pięć, sześć, siedem, osiem, Kto dogoni nas na szosie, Dziewięć, no i dziesięć, Chcemy pierwsi być na mecie. Zapewniam, że na 120-ym kilometrze danego dnia piosenka ta nabiera dodatkowego unikalnego smaczku...:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: A ulubiona piosenka moich wypraw rowerowych? IP: 5.1R2D* / 151.10.115.* 23.08.02, 10:33 dziś twoje imieniny twojego patrona siadaj na świni i trzymaj się ogona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mali_bu wierszyk o misiu IP: 195.114.189.* 23.08.02, 22:33 może to już ktoś napisał, a może nie, więc teraz ja: to idzie tak: Jedziemy na wycieczkę bierzemy misia w teczkę a misio fiku miku narobił w teczkę siku a teczka była chora więc poszła do doktora a doktor był pijany przylepił się do ściany a ściana była mokra przylepił się do okna a okno było duże wyleciał na podwórze na podwórzu były dzieci kopnęły go do śmieci a w śmieciach były szczury kopnęły go do dziury i jakoś tak dalej Może zbyt mądry wierszyk to nie jest, ale jest. Na topie był w moim przedszkolu, naście lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otho Re: wierszyk o misiu IP: 217.97.141.* 26.08.02, 12:32 Mam trzy latka trzy i pół głową sięgam ponad stół cnotki nie mam już od roczku bo usiadłam raz na smoczku Odpowiedz Link Zgłoś
yhwh o miłości... i czymś jeszcze :))) 26.08.02, 15:57 miłość i sracka przychodzą z nienacka Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: dzisiaj w gazecie.... 26.08.02, 17:40 Dzisiaj w gazecie jest część tego wątku!!! Najwięcej jest Ronji;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczurek Re: dzisiaj w gazecie.... IP: *.lubl.gazeta.pl 26.08.02, 18:13 lucy_z napisała: > Dzisiaj w gazecie jest część tego wątku!!! Najwięcej jest Ronji;)) > Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: dzisiaj w gazecie.... 26.08.02, 21:09 Gość portalu: szczurek napisał(a): > Lucy zawsze wypatrzy... dzieki Szczurku, muszę przyznać, że fajna jest zawsze ta stronka ostatnia! Zawsze coś tam wynajdziecie! Choroba, to trzeba być jakimś szperaczem bez przerwy ;))) Pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: dzisiaj w gazecie.... 26.08.02, 21:26 Gość portalu: szczurek napisał(a): > Arab to ma klawe zycie > rano wstaje, turbanem leb okreca i w puszcze > a w puszczy lwy, tygrysy i inne dzikie zwierzeta > ale Arab sie nie przejmuje > rano wstaje, turbanem itd...:) Szczurku:) czy to wierszyk z przedszkola???;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Z bezsensownych dialogów...:) IP: 212.244.252.* 27.08.02, 08:21 - Co sie gapisz? - Bo mam oczy. - To niech ci żaba wskoczy! - Jak mi wskoczy i wsykoczy, będę miała piękne oczy! Odpowiedz Link Zgłoś
maria_maria Re: Z bezsensownych dialogów...:) 26.10.02, 00:05 Gość portalu: Ronja napisał(a): > - Co sie gapisz? > - Bo mam oczy. > - To niech ci żaba wskoczy! > - Jak mi wskoczy i wsykoczy, będę miała piękne oczy! A tobie żmija do samego ryja Lub: Tobie osa do samego nosa A z innych przy jedzeniu: Marmolada czekolada przy jedzeniu się nie gada Kto nie je musztardy jest godzien pogardy Kto pije mleko ten żyga dzleko ( o rany, czy dobrze napisałam "żyga"?) A z takich obco języcznych: Trąf, trąf misia bela misia, kasia kąfacela Misia A, misia Be Misia kasia, ką fa ce! Na topie w przedszkolu buło natomiast: zakochana para Jacek i Barbara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Kolejny dialog z sensem:) IP: 212.244.252.* 27.08.02, 08:23 - Zatkało ruskie kakao? - Kakao nie zatyka, bo nie ma patyka. Jak wiadomo, zatkac można tylko patykiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczurek Re: dzisiaj w gazecie.... IP: *.lubl.gazeta.pl 27.08.02, 09:34 nie, ten wierszyknie z czasow przedszkola ale juz z czasow studiow. to bylo dawno temu, bo ja jestem stary szczurek!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Jestem sobie przedszkolaczek... 27.08.02, 09:57 "Znam motyla debila, Co papierowe kwiaty zapyla." Przedszkolaczek Jasio Sztaudynger Odpowiedz Link Zgłoś
vanilja powiedz kreska! 27.08.02, 15:16 - Powiedz kreska? - Kreska - Twój tato zjadł pieska! - powiedz kropka? - kropka - twój tata chodzi do żłobka! - powiedz samochód? - samochód - zdejmij gacie i idź na pochód - powiedz samochód na zakręcie - .. - zdejmij gacie i idź na zdjęcie - powiedz klucz pod wanną - ... - twój tata kąpie sie z gołą panną (to ostatnie to chyba z rozbitej rodziny dziecko wymyśliło, żeby odreagować napięcia) Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Głupawa przyśpiefka ludowa 16.09.02, 08:10 Podskoczyła do pułapu Aż jej cycki chlapu- chlapu Podskoczyła, zaśmiała się, Chciała pierdnąć, zesrała się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki IP: 62.233.135.* 25.10.02, 14:14 te wierszyki zaczęłam czytać jeszcze raz.....;o))))) umieram powoli ze śmiechu;o))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki 25.10.02, 22:36 Za stodołą w starym kuble migdaliły się dwa wróble stara wrona z góry kracze: macie skończyć z tym smarkacze! Osobną dziedziną poezji była poezja kiblowa, naprawdę warta osobnego wątku. Pozwolę przytoczyć sobie dwa wierszyki. 1. Wierszyk instruktażowy: Nie myśl chamie, że srasz smalcem nie wycieraj dupy palcem! 2. Wierszyk patriotyczny: Tu produkuje się ser dla kochanego ZSRR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki IP: *.jeremi.pl / 212.160.232.* 29.11.02, 17:26 Osobną dziedziną poezji była poezja kiblowa, naprawdę warta osobnego wątku ------------------------------ Ja tez znam!!! Bardzo brzydki i glupi : Jak to mawial swiety Lukasz reka konia nie oszukasz --------------------------- Folkatka Odpowiedz Link Zgłoś
kielbus Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki 05.12.02, 07:54 idzie pająk po drabinie dokąd idziesz s........synie? chciałem złapać muszkę małą , ale mi się nie udało poszła babcia za stodołę pokazała dupę gołę a dziad wiedział nie powiedział za to trzy dni w kozie siedział wiosna,lato,jesień,zima pojedziemy do Berlina, a w Berlinie w magazynie siedzi Kiler na sprężynie , a sprężyna się wygieła Killerowi łeb ucięła na cmentarzu słychać krzyki , grają w kosza nieboszczyki nagle jeden wziął palanta i udzerzył policjanta, a policjant " dosyć tego" i uderzył kościelnego, a kościelny "ech , to boli" i do trumny się wgramolił . Przepraszam za te bzdury , ale to jest radosna twórczość moich dzieci l. 6 i 7 podziwu godne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agas'ka Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki IP: *.201-200-24.mtl.mc.videotron.ca 06.12.02, 05:46 cos tam w lesie stuknelo cos tam w lesie puknelo a to komar z debu spadl zlamal sobie w krzyzu gnat prylecialo wilkow szesc i komara chcialo zjesc komarowa nie dala wszystkie wilki przegnala! Wrocilo by sie znowu do przedszkola:) A taki bardziej terazniejszy Robota to glupota Picie to jest zycie: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agas'ka o misiu;) IP: *.201-200-24.mtl.mc.videotron.ca 06.12.02, 05:49 przypomnial mi sie jeszcze jeden bardzo znany za moich przedszkolnych czasow na tapczanie siedzi mis mis wam bajke powie dzis co nie powie? smutna minka zabijemy skur....synka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agas'ka na wiosne;) IP: *.201-200-24.mtl.mc.videotron.ca 06.12.02, 05:53 cieso jo sie cieso ze mi cycki rosno dupa mi sie piorczy bede dawac wiosno:)))))) Pozdrowienia z Montrealu dla wsystkich forumowiczow Lubelskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki IP: 213.77.31.* 06.12.02, 12:01 Wiosna Kiedy trawa się zieleni, kiedy p...a się czerwieni, kiedy h.j stoi jak sosna wtedy jest prawdzina WIOSNA. P.S. była też druga zwrotka, ale pamięć mnie zawodzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki 06.12.02, 12:19 Siedzi misio w klatce miesza gówno w czapce robi z niego czekoladki dla swej starej ślepej matki W poniedzialek ciąg dalszy bo trzeba stopniować napięcie..:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki 09.12.02, 14:31 cd nastapił: Miś się naperfumił narzygał w stolnicę dzisiaj na sexparty zwabił pytonicę... Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Misiaczki, pamiętacie jakieś głupie wierszyki 11.12.02, 08:37 miś jej wyszykował niespodzianek kupę a ta wredna dziwka ugryzła go w dupę cdn... Odpowiedz Link Zgłoś