Dodaj do ulubionych

Logo Miasta Lublin

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 11:47
Witajcie! Chciałbym poznać Waszą opinię na temat propozycji logo oraz hasła miasta Lublin złożonej w UM. Interesuje mnie każda opinia, nawet krótkie podoba/nie podoba mi się... Najważniejsze byle była prawdziwa :) Z góry dziękuję za słowa krytyki... Logo można zobaczyc pod linkiem: www.albatross.pl/id-05.htm
Obserwuj wątek
    • Gość: H Re: Logo Miasta Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 11:57
      Z czysto plastycznego punktu widzenia - w porządku. Ale jakoś z niczym się nie
      kojarzy - a już na pewno nie z Lublinem - jakieś takie anonimowe.
      Hasło też może być nieczytelne - przy obecnym poziomie nauczania geografii w
      szkołach mało kto kojarzy Lublin z Wyżyną Lubelską - mało kto zna takie
      pojęcie - parę lat temu przez kilka godzin musiałem przekonywać kolegę z roku,
      że Lublin nie lezy na Polesiu Lubelskim, tylko na Wyżynie Lubelskiej - nigdy
      nie słyszał o zadnej Wyżynie, a Polesie jakoś tam mu się kojarzyło. A pochodził
      z całkiem bliska - spod Mielca.
      Pozdrawiam!
    • wielgibolo Re: Logo Miasta Lublin 25.07.05, 13:59
      Hasło moim zdaniem nie za ciekawe. Nie kojarzy mi się w żaden sposób z Lublinem - no chyba że chodziło o wyżyną lubelską. Nie jest raczej chwytliwe, ani nie posiada drugiego dna (albo ja go nie widzę.) Z drugiej strony nie jest prostą sprawą wymyśleć hasło promujące Lublin. Sam nad tym myslałem i jakoś nic konkretnego nie wymysliłem.

Co do loga. Także z niczym mi się nie kojarzy. Jest może estetyczne i przyjemne w odbiorze, ale nie to miało być chyba jego celem. Na logo wybrał bym jakiś uproszczony zarys starówki której kontury ułożył bym w słowo "Lublin" - ale nie jestem plastykiem i nie potrafię tego urzeczywistnić.

Pozdrawiam
      • Gość: aaa Re: Logo Miasta Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:54
        widziałam wszystkie prace nadesłane na ten konkurs...jest to jeden z lepszych projektów jesli chodzi o walory graficzne, ale dopisuję się do zdania kolegów - ani logo, ani hasło nie jest chwytliwe i nie kojarzy się jednoznacznie z Lublinem, a to było podstawowe kryterium tego konkursu...ale nie martw się jak mniemam autorze tegoz czyli Przemku Kłosie, ci co to wybierają nie kieruja się wyznaczonymi przez siebie zasadami:)))....poza tym wyglada, że na razie zapomnieli o całej akcji, bo trzeba by podjąc decyzje, a z tymi jak wiadomo nie należy się wychylać:)))).....pozdrawiam Biuro Promocji Miasta wraz z jego Dyrektorami i personelem poslednim...nie chcieli byscie się tak kompletem np do szczecina przenieść? Ładne miasto...i daleko od Lublina:)))
        • Gość: anzelm Re: Logo Miasta Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 19:02
          graficznie ok, merytorycznie bez sensu
        • Gość: plast Re: Logo Miasta Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:49
          A cóż to za konkurs w którym nie zachowuje się podstawowych zasad uczciwej
          konkurencji tj. anonimowości uczestników i równoczesności oceny i wyboru?
          To obraza dla idei konkursów plastycznych ,co na to Związek Artystów Plastyków?
          Bo że to kompromitacja Urzędu jako organizatora to gołym okiem widać!
          • Gość: szast_plast Re: Logo Miasta Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:02
            Związek Artystów Plastyków nie został zaproszony do wzięcia udziału:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka