Dodaj do ulubionych

brawo Cimoszewicz 2

• Gość: maciek Re: brawo Cimoszewicz 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 09:56
      Lutzek to gorszy syf niz prezu na tym forum ! Mowiliscie prezu
      psychopata..............ale gdzie mu do lutzka ten miele ozorem
      chlapie kalem obraza , rzuca szczynami ...... Do tej pory swego fica
      pieszczotliwie nazywalem luckiem i juz nigdy.......Ech lutzek palant
      to slowo delikatne dla ciebie( i z malej litery................)
      • Gość: lutzek Re: Dziękuję IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 12.08.05, 12:10
        Widzę, że wzbudziłem Twoje zainteresowanie. Miło mi. Smutno mi tylko, że ten psi móżdżek który masz, pozwolił zrozumieć Ci tak niewiele.

lutzek
        • zorbi1 żebyś się luciu nie cieszył zbyt wcześnie 12.08.05, 13:10
          "Oświadczenie majątkowe Włodzimierza Cimoszewicza odnalezione w domu Anny
          Jaruckiej jest identyczne ze złożonym w Sejmie i MSZ - powiedziała na antenie
          TVN24 rzeczniczka ABW." - za onet.pl. I tyle na ten temat.
          • empi Re: żebyś się luciu nie cieszył zbyt wcześnie 12.08.05, 13:35
            Maciarewicz powiedział, że oba miała przecież podmienić, bo to jest jedno
            oświadczenie w dwóch egzemplarzach dla dwóch instytucji złożone w róznym czasie
            i z tego powodu różniące się jedynie wielkością narosłych procentów. Jeszcze
            trochę a taki wywód tak się jeszcze rozbuduje, że nikt nie pojmie.
            pzdr.
      • Gość: maciek Re: brawo Cimoszewicz 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 21:34
        Alez prosze bardzo frajerze!
    • Gość: bronia Lutzek,Anno,jak Wam? IP: *.lublin.mm.pl 12.08.05, 14:16
      info dodatkowe dla Lutzka.Jak wskazuje mój nick-jestem z Bronowic.I muszę Ci
      powiedzieć,że wcale tu na Bronowicach nie jest tak wulgarnie jak to pozwoliłeś
      sobie napisać.Ale wolno Ci myśleć tak jak chcesz.
      Powiedziałam,że publicznie odwołam,jeśli nie mam racji co do asystentki
      Cimoszewicza.Czytaj więc (niczego więc nie odwołuję).A pozostałe Twoje
      przycinki pozostawiam bez komentarza (mimo,że jestem z wulgarnych Bronowic)
      A więc czytaj najświerzsze informacje:
      Cimoszewicz: Jarucka chciała protekcji w wyjeździe na placówkę
      Włodzimierz Cimoszewicz powiedział, że jego była asystentka Anna Jarucka
      popełniła przestępstwo, bezprawnie wynosząc z MSZ jego oświadczenie majątkowe.
      Marszałek podkreślił, że oświadczenie, która znalazła ABW u Jaruckiej jest to
      oświadczenie, jakie składał jako minister spraw zagranicznych. Wyjaśnił, że
      takie oświadczenie jest składane zawsze w dwóch egzemplarzach, z których jeden
      trafia do Kancelarii Premiera, a drugi powinien zostać w jego teczce
      personalnej w MSZ.
      Według niego, obecnie w MSZ nie ma jego oświadczenia majątkowego, a to oznacza,
      że Jarucka bezprawnie wyniosła dokument oznaczony klauzulą poufności i
      popełniła przestępstwo.
      Cimoszewicz dodał, że w czasie kiedy był ministrem, Jarucka była podejrzana o
      dokonanie kradzieży.
      "Nie poleciłem jej usunąć z MSZ, tylko skierowałem na urlop bezpłatny" - mówił
      Cimoszewicz. Dodał, że prokuratura umorzyła to postępowanie, ale - jak
      zaznaczył - kilka miesięcy temu Jarucka "popadła w kolejne tarapaty". Według
      niego, tą sprawą zajmuje się obecnie ABW i prokuratura.
      Jak poinformował w piątek PAP rzecznik prokuratury okręgowej Maciej Kujawski,
      31 marca 2003 r. Prokuratura Rejonowa Warszawa- Śródmieście wysłała do sądu akt
      oskarżenia przeciwko b. asystentce społecznej Cimoszewicza. Kobieta została
      oskarżona o kradzież 15 tys. złotych innej pracownicy MSZ Agnieszce S.
      Według ustaleń prokuratury, w lipcu 2002 r. miała się włamać do pokoju
      Agnieszki S. w MSZ, używając do tego podrobionego klucza i ukraść pieniądze z
      jej torebki. Jarucka od początku nie przyznawał się jednak do winy, złożyła
      wyjaśnienia, które - jak powiedział Kujawski - zdaniem prokuratury nie były
      wiarygodne.
      W marcu 2004 r. śródmiejski sąd uniewinnił Jarucką od tego zarzutu. Prokuratura
      odwoływała się od wyroku, ale podtrzymał go warszawski sąd okręgowy. "Jest ona
      więc prawomocnie uniewinniona od tego zarzutu" - powiedział Kujawski.
      Włodzimierz Cimoszewicz wyjaśnił, że Anna Jarucka zaproponowała mu bycie jego
      społeczną asystentką w roku 2000. Miała ona m.in. pilnować terminów składania
      przez niego oświadczeń majątkowych.
      Cimoszewicz podkreślił, że wszelkie oświadczenia majątkowe, nawet jeśli nie
      były pisane przez niego, były zawsze przez niego weryfikowane i podpisywane.
      "Jestem głęboko poruszony, że ten atak został zaaranżowany z udziałem osoby,
      której ze względu na często przez nią prezentowaną trudną sytuację rodzinną
      udzielałem osobiście, jak i jej mężowi kilkakrotnie pomocy w trudnych
      sytuacjach życiowych i zawodowych" - powiedział. "Jest to dla mnie
      zdumiewające, jeszcze mi się w życiu nic takiego nie przydarzyło, sytuacja
      jakiejś skrajnej nielojalności, niewdzięczności osoby, która była w ciężkich
      tarapatach" - oświadczył.
      Cimoszewicz zwrócił się też "do wszystkich instytucji państwowych, które są
      kompetentne, by w pełni wyjaśniły tą sprawę i wyjaśniły jaka jest prawda".
      Poinformował również, że jego była asystentka Anna Jarucka "w ostatnich
      tygodniach kontaktowała się z niektórymi jego współpracownikami natarczywie
      domagając się protekcji przy wyjeździe za granicę na placówkę".
      Oświadczenie majątkowe Włodzimierza Cimoszewicza odnalezione w domu Anny
      Jaruckiej jest identyczne ze złożonym w Sejmie i MSZ - powiedziała na antenie
      TVN24 rzeczniczka ABW.
      "Porównaliśmy obydwa dokumenty i te dokumenty nie różnią się niczym, poza
      kwestią 20 tys. oszczędności, które deklarował w kwietniu, a których jeszcze
      nie miał w styczniu" - powiedziała.
      • zorbi1 No i wyszła Jarucka z worka 12.08.05, 22:29
        Czyli wyszło na jaw, że babso jest psychiczne, sfrustrowane, i wywalone z
        roboty. Chciało się pojechać na placówkę ale wcześniej zawinęło się trochę
        pieniążków koleżance, jakieś tajne dokumenty i prokurator wlazł na kark. Więc
        postanowiła pani Jarucka pofikać trochę i może ugrać coś dla siebie. Ale że
        babsko głupie i prymitywne wyszło szydło z worka. Cimoszewicz powinien teraz w
        trymiga kosz kwiatów wysłać Jaruckiej i zrobić szefową sztabu. Taką mu piękną
        kampanię urządziła, tyle było Cimoszewicza w telewizji, tak pięknie wyszło, że
        chciano WC obrzucić gófnem i teraz wszyscy będą Cimoszewicza żałować. Nawet
        biedny Wasserman dzisiaj musiał zbastować i wyrzucił z siebie że wyskok
        Giertycha i Miodowicza z Jarucką to błąd. Oj plują sobie teraz chłopaki w
        brody... Zacząłem się nawet zastanawiać czy sam Cimoszewicz tej Jaruckiej nie
        wynajął, żeby wzbudzić tym podłym atakiem współczucie społeczne...
        • joannabarska Strata czasu 12.08.05, 22:45
          Zorbi, ja Cię podziwiam. Tyle czasu poswięcać sprawie dla mnie calkiem
          oczywistej. My np.nie bedziemy sie sprzeczać, bo w zasadzie mamy podobne
          zdanie, ale niektórych z forum nie przekonasz, bo są jak slimacy zamknięci w
          skorupie dogmatów. Nawet nieprawicowych! (I to dla nich za mądre.)Proponuję
          nauke obcych języków. Bardziej sie przyda niż zniżanie sie do rozmowy z takim
          np. Lutzkiem czy jak mu tam...A niech sobie żyje w swoim dziwnym swiecie.
          Jeszcze trochę miejsca jest...
          • zorbi1 Re: Strata czasu 12.08.05, 23:30
            Widzisz, ja się tym po prostu bawię. A do tego mam bardzo brzydką cechę -
            jestem niestety cynikiem i czerpię jakąś dziwną satysfakcję z tego, gdy osoba
            którą uważam za niedorastającą mi do pięt doznaje białej gorączki. Dlatego
            uwielbiam dyskutantów, którzy zamiast argumentów rzucają inwektywami. Od razu
            wiem że mam doczynienia z plebsem i staram się takiego osobnika podkręcić, co
            zazwyczaj się udaje, bo ludzie prymitywni raczej tej gry nie potrafią rozgryźć -
            ja się bawię setnie, a pacjentowi skacze ciśnienie. Stąd podgrzewanie
            dyskusji. Oczywiście zawsze doceniam osobę która walczy ze mną na argumenty.
            Takiego przeciwnika cenię, staram się przekonać do swoich racji, czasem nawet
            potrafię przyznać komuś rację. Poza tym zazwyczaj jest to dla mnie rozrywka
            intelektualna, która również mnie cieszy. Jak widać tak czy inaczej czerpię z
            tego przyjemność, z resztą jak ze wszytkiego w życiu...
    • Gość: Eliza Re: brawo Cimoszewicz 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 00:06
      Ta Jarucka to moze Pani Kwasniewska w przebraniu lub p.
      Piekarska tak pieknie chachmeci na korzysc kandydata na prezydenta
      ze az sie boje zapeszyc wymieniajac nazwisko.
    • Gość: Gosc Re: brawo Cimoszewicz 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 17:45
      Brawo brawo co tu wiecej mozna napisac! Facet ma wszelkie atuty by
      byc prezydentem .I niech mu sie uda pokonac Kaszuba itego ferdka
      od sciemniana nieba ............. jak zawineli z bratem lune.Jestem za
      z przyjaciolmi !I jest nas moc!
      • Gość: do Goscia. Tak tak, lewakow nierobow''Przekretasow'' w IP: *.sttl.mdsg-pacwest.com 14.08.05, 06:58
        Polsce jest duzo, prawde napisales towarzyszu jest was moc. Kandydat lewicy na
        prezydenta nie ''przejdzie'' i nie cieszcie sie za wczasu. Istotne jest to ze wiekszosc was
        odstawiona bedzie od ''koryta'' w najblizszym czasie. Pozatym to lewactwo co pisze na
        forum powinno pisac do ''Swierszczyka'' ''Bajki'' tam znajda odbiorcow. Nie te czasy zalosni
        tow!!!
        • dociek ''Przekretasow'' ?! 14.08.05, 08:27
          Gość portalu: do Goscia. napisał(a):

> Polsce jest duzo, prawde napisales towarzyszu jest was moc.
          Kandyda
          > t lewicy na
          > prezydenta nie ''przejdzie'' i nie cieszcie sie za wczasu.
          Istotn
          > e jest to ze wiekszosc was
          > odstawiona bedzie od ''koryta'' w najblizszym czasie. Pozatym
          t
          > o lewactwo co pisze na
          > forum powinno pisac do ''Swierszczyka'' ''Bajki'' tam znajda
          odbiorc
          > ow. Nie te czasy zalosni
          > tow!!!

Nie zauważasz, ze jeżeli takimi brudnymi i oszczerczymi, wręcz SB-eckimi, NKWD-
          owskimi metodami próbuje się niszczyć konkurenta do stanowiska prezydenta,
          identycznymi metodami będzie się "sprawować władzę" i "rozgrywać koryto dla
          siebie". Zły to prognostyk wobec ewentualnej wygranej kandydata z którejś z
          tych agresywnych, bezlitosnych, brutalnych i zapapranych błotem kłamstw i
          obmów formacji. Jeszcze się przekonacie, gdy zaczniecie się obawiać własnych
          sąsiadów, księdza proboszcza, jego dzieci i własnych dzieci, że na was gdzieś
          doniosą o wszystkim - jak nadal to ma miejsce na Białorusi, a do niedawna było
          powszechne w całej strefie byłego ZSRR.
          • Gość: sdh Re: ''Przekretasow'' ?! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 14.08.05, 10:07
            Cimoszewicz nieźle się zakręcił po prostu

ostatnio do radia dzwonił gość z Lublina co w fakturze VAT pomyłkowo wpisał
            kwotę 2,00 zł ( DWA ZŁOTE) ale VAT zapłacił. Wpisał tylko te 2 złote w złą
            rubrykę.
            Dostał karę 500 zł ( PIĘĆSET ZŁOTYCH).

Cimoszewicz ma dostać ponoć karę 18 000 zł za pomyłkowe niewpisanie 700 000
            zł...

poza tym jest jeszcze kwestia czy córka i zięć Cimoszewicza jako rezydenci USA
            mogli kupić te akcje Orlenu bo ponoć było zastrzeżone że rezydenci USA nie mogą
            tych akcji kupować. Tu biuro maklerskie dało d...
            jeszcze ponoć to kupno było niezgodne z prawem USA, ale to już nie jest
            przedmiotem działań komisji.
            • joannabarska Re: ''Przekretasow'' ?! 14.08.05, 10:19
              Do radia to moze kazdy idiota zadzwonic i powiedziec, co chce, więc uwazajmy z
              przytaczaniem historyjek .Moja dobra znajoma pracuje w USkarb. - są aż za
              tolerancyjni w wielu przypadkach! Tak twierdzi, ale nie sprawdzałam.
              • zo_h Re: ''Przekretasow'' ?! 14.08.05, 13:21
                To, co mówi znajoma też powinno być oceniane ze sporą dozą tolerancji. Inna
                sprawa, że w przypadku drobnych, mało znaczących błędów powinny być one
                poprawiane przez urzędników.

A wracając do tematu ... warto postawić sobie pytanie: czy komisja to w dalszym
                ciągu komisja zajmująca się sprawą Orlenu? Niektóre osoby zasiadające w niej
                posiadają niesamowity dar drążenia tematów poboczny, które w gruncie rzeczy nie
                są powiązane z istotą sprawy.
                • Gość: sdh Re: ''Przekretasow'' ?! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 14.08.05, 14:46
                  czasami jest tak że z wątku niby pobocznego wystrzelają wątki główne. Tak że
                  powinni drążyć, no może powinni bardziej oszczędzać marszałka Cimoszewicza, bo
                  w końcu ma poparcie w sondażach.
                • verbaveritatis Asystentka ma dac głos... 16.08.05, 11:45
                  zoh_u ---nie widzisz, ze to juz nie komisja sledcza w sprawie Orlenu ale w
                  sprawie utrącenia Cimoszewicza? Dzis (16.8) o 12-ej ma zeznawac owa asystentka.
                  Zobaczę, czy mozna ję trakltowac jako osobe w miarę normalną.
              • Gość: Eliza Re: ''Przekretasow'' ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 23:27
                A ja sprawdzilam nic strasznego tak nakrecilam z zeznaniem ( moja
                radosna tworczosc) ze na dywaniku w Urzedzie Skarbowym zaslaniali
                twarz by nie ryczec. Wszystko dalo sie wyprostowac z pomoca
                kolezanki ,ktora zabralam do pomocyze doplacilam tylko nadwyzke i
                przyznam ze z dusza w pietach w tyl zwrot. Jestem IM (Urz Skarb
                niezmiernie zobowiazana zawsze rozliczac sie nalezycie)
        • Gość: Gosc Re: Tak tak, lewakow nierobow''Przekretasow'' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 23:19
          Gosciu majaczysz jezeli o mnie piszesz ja slowo towarzysz kojarze
          tylko z "Pojedziemy na low na low towarzyszu moj/Pojedziemy na
          lowy do zielonej dabrowy,towarzyszu moj" Nie ten wiek i nie ta
          klasa ......oczywiscie spoleczna. W Polsce jestem od 15 lat i
          zdazylem sie nasluchac i napatrzec na ten cyrk chocholow z pyskami
          hien .A po co ja to pisze bo tu zostane ale wstret we mnie
          budzi to obrzucanie sie blotem ,skakanie do oczu ,wywlekanie
          oszczerstw , granie na uczuciach perfidnym sposobem ...to tylko w
          Polsce bo za wszystko jest rozgrzeszenie i mozna dalej huzia na
          Jozia!
          • Gość: Tomasz. Re: Tak tak, lewakow nierobow''Przekretasow'' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 23:45
            Cały problem polega na tym, że ludziom ( wyborcom ) to się podoba i dlatego
            politycy w to grają. Znane od wieków polskie warcholstwo i głupota zbierają obfite
            źniwo. Ludziom jest źle, bo takie państwo stworzyły elity polityczne jakie sobie
            naród wybrał. Naród nie lubi słuchać ludzi mądrych i rozsądnych, a woli krzykaczy
            pokroju .... Naród nie wyciąga wniosków i dalej wybiera sobie tych samych, a potem
            ich przeklina. Dopóki naród sam nie zmądrzeje i nie dokona właściwych wyborów,
            to będzie dalej obrywał. Pozdrawiam.
            • Gość: gosc Re: Bedzie co bedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 15:03
              Madry prezydent ,kraj rozwaznie prowadzony ,gospodarka
              stabilna ,narod znajacy swoja wartosc.
    • Gość: alf WON Z KOMUNĄ RAZ NA ZAWSZE, NIE MA PRAWA BYC 5% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 18:05
      wiara.pl/tematcaly.php?idenart=1123996981
      • Gość: Gosc z alfa byla kiedys niezla kosmiczna malpa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 23:30
        Nawt byl jakis protest i sprawa o prawa autorskie..............
        Lubelska Bajka dostala zakaz produkcji tego malpiszona...................
    • 4gwiazdki Re: brawo Cimoszewicz 2 16.08.05, 20:58
      Zastanawiam się,jak mocnym kandydatem na prezydenta jest Cimoszewicz,skoro jego
      polityczni przeciwnicy imają się wszystkiegoaby tylko odebrać mu szansę.
      Myślę,że jednak CImoszewicz wygra wybory.Jest on chyba najlepszym kandydatem z
      wszystkich pozostałych.
      Diadek Giertych,Kaczor,Tusk,Borowski?Jakoś oni nie pasują do pałacu
      prezydenckiego
      A Kaczyński?Na księżyc.Przecież go sobie ukradł.
      • kay36 Re: brawo Cimoszewicz 2 16.08.05, 22:11
        4gwiazdki napisał:

> A Kaczyński?Na księżyc.Przecież go sobie ukradł.
        ...
        i wtedy ludzie dopiero docenili naturę i prawdę o życiu.
        A co daje księżyc ziemi - równowagę, rozwój,zdrowy sen,piękne poranki - a
        kaczory przekonały się o tym grając w tym fimie, co jest ważne.
        .....
        co do Cimoszki, swoja asystentke społeczna - do wariatkowa. Mam nadzieję, że
        przegra i to uratuje jej życie,
    • kay36 Re: brawo Cimoszewicz 2 16.08.05, 22:21
      Na innym forum EA napisał(a)
      Trzeba być chyba głuchym i ślepym by nie dostrzegać "przymiotów" które okazuje
      Włodek... trza być chyba głupim by nie uczyć się na histori ostatnich 60 lat...
      co jeszcze mają zrobić czerwone pająki by w końcu ludzie przestali im wierzyć ?
      Ojczyznę zdradzili, naród zniewolili, państwo doprowadzili do nędzy, ludzi
      prześladowali i gnębili, dwóm pokoleniom zmarnowali życie, a przez ostatnie 10
      lat stworzyli swoistą organizację mafijną... co jeszcze muszą zrobić by w końcu
      ludzie otworzyli oczy ?
      ja się z nim zgadzam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka