Dodaj do ulubionych

Czemu w Lublinie jest brzydko?

01.08.05, 20:16
Co prawda w Lublinie jest dużo zieleni, jednak mamy tu całkowity bałagan i nieład. Pełno śmieci i nierozsądnie ustawionych budynków. Za grosz ładu... Mieszkańcy też lubią śmiecić, więc żyjemy na "swoich śmieciach".

Bez komentarza pozostawie tęczowe bloki...
Obserwuj wątek
    • Gość: Creature Re: Czemu w Lublinie jest brzydko? IP: *.resetnet.pl 01.08.05, 20:24
      co prawda o gustach sie nie dyskutuje ale ty nie masz go za grosz
      • grzegorz.k2 Re: Czemu w Lublinie jest brzydko? 01.08.05, 20:32
        To, że nie lubię śmieci i tęczowych bloków to brak gustu? To tylko moje zdanie :) Ja w takim nie mieszkam.
        • Gość: Creature Re: Czemu w Lublinie jest brzydko? IP: *.resetnet.pl 01.08.05, 20:38
          To że nazywasz jak nazywasz jedno z najpiękniejszych polskich miast o wielkim
          guście nie świadczy. Śmieci i bloki którymi tak argumentujesz pasują do każdego
          wojewódzkiego miasta.
          • grzegorz.k2 Re: Czemu w Lublinie jest brzydko? 01.08.05, 20:50
            Coś w sobie Lublin ma, ale musisz przyznać, że często trawniki przy ulicach są śmietiskiem. Butelki, papiery etc. Rzadko Lublin jest sprzątany i na to chciałem zwrócić uwagę.
            • grzegorz.k2 Re: Czemu w Lublinie jest brzydko? 01.08.05, 20:54
              Lublin może byc naprawdę ładnym miastem, ale ktoś musi się za to porządnie wziąć. Czy nie można zatrudnić więcej ludzi do sprzątania? Zadabać o niektóre miejsca i może być super!
              • Gość: Anna Re: SLDposprzata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 22:11
                Mowili z SLD ze na koniec po sobie posprzataja!
              • Gość: H Re: Czemu w Lublinie jest brzydko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 23:58
                Trochę racji w tym jest - chociaż z drugiej strony na tle innych polskich miast
                Lublin wcale taki brudny nie jest. Ale powinien być czystszy niz inne - i przy
                tym pozostańmy:-)
                Absolutnie nie zgodze się z Twoją opinia o kolorowych blokach - owszem -
                niektóre są malowane bez sensu, ale większosc wygląda "na kolorowo" dużo lepiej
                niż wcześniej - sporo ludzi spoza Lublina zwraca uwagę na kolorki na blokach u
                nas:-)
                Jeśli chodzi o zieleń - faktycznie - gdzieniegdzie trzeba by podciąc to i owo
                (np. wielkie drzewo przy kapucynach całkiem zasłania ładną bramę przy kosciele)
                a gdzieniegdzie co brzydsze budy możnaby zasłonić odpowiednią zielenia.
                • halevi kolorowe bloki 02.08.05, 14:01
                  na moim osiedlu (Mickiewicza) po ociepleniu bloków i pomalowaniu na kolorowo
                  jest znacznie estetyczniej niż przedtem. Poza tym zestawienia kolorystyczne są
                  dość ostrożnie dobrane, więc nie biją po oczach.
                  Raczej dla mnie przykładem tęczowej radosnej tfurczości jest obecny wygląd
                  Hotelu "Sobieski" w Warszawie
                  • zo_h Re: kolorowe bloki 02.08.05, 14:06
                    Sobieski to zdecydowanie jedna z najwiekszych elewacyjnych tragedii Polski.
                    Zresztą nie wiem czy trafiłem kiedyś na coś bardziej koszmarnego.
                    • Gość: knowly Re: kolorowe bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 14:49
                      Nie jestem z Lublina, ale bardzo podobały mi sie estetycznie pomalowane
                      bloki...Jestem wrażliwa na wszelkie niedociagniecia i przesade ale nie mam nic
                      przeciwko temu...wrecz przeciwnie;) Pozdrawiam!!!
                      • Gość: JK Re: kolorowe bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 15:45
                        Z polskich miast najładniesze są Kraków , Toruń , Lublin!
                        • Gość: Creature Re: kolorowe bloki IP: *.resetnet.pl 02.08.05, 16:11
                          Jak śmiesz stawiać Toruń przed Lublinem?;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka