te.mi.da 08.08.05, 17:19 Coś z klimatem, nie za drogim piwem i sporą ilością miejsc siedzących;) Pomóżcie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ayek Re: dobra knajpka w ŚWIDNIKU IP: 83.238.56.* 08.08.05, 20:22 Trudno znaleźć w Świdniku knajpkę z klimatem i dużą iloscią miejsc. Proszę sprawdzić Jazz Bar przy ul. Kosynierów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekK Re: dobra knajpka w ŚWIDNIKU IP: *.fanet.pl / 213.25.178.* 08.08.05, 20:39 Sprawdz moze Cafe Lulu - obok targu (nie wiem nawet jaka tam ulica jest, jest to knajpka w budynku obok targu, od strony torów kolejowych) - miejsca może tam nie za wiele (choć jak na świdnickie warunki to raczej standard), ale z pewnością jest klimat, a i piwko nie jest drogie. W miarę fajnie też jest w "Zagłobie" niedaleko kina - nazwa może odstraszać bo jest to w budynku gdzie przed 89 rokiem była pijalnia piwa o takiej nazwie, ale na szczęście została po niej tylko nazwa :-). Knajpka cała w drewnie, jest kominek, niedrogie piwko, i ogólnie raczej miło. A jak będziesz w Zagłobie to obok jest też knajpka "Pod Parasolkami" - sporo miejsca, tanie piwko, ostatnio koncerty muzyki irlandzkiej(chyba co dwa tygodnie) - także jest naprawde bardzo fajnie. Ale i tak klimat tworzy się dzięki ludziom z którymi się to piwko pije;-)) i wszędzie można się dobrze bawić (oczywiści wyłączając pijalnie piwa w stylu murzynek, pingwinek, itp.) Jak będziesz miał jeszcze jakieś pytania to pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
te.mi.da Re: dobra knajpka w ŚWIDNIKU 08.08.05, 22:20 Podbudowujecie moja wiarę w Świdnik:) Najbardziej inetersują mnie knajpy, w których nie spotkam muzyki w stylu radia Eska:| TomkKu, a co sądzisz, o Krolu? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: dobra knajpka w ŚWIDNIKU 08.08.05, 22:47 Zobacz sobie tu:) www.swidnik.pl/gastronomia.php Odpowiedz Link Zgłoś
te.mi.da Re: dobra knajpka w ŚWIDNIKU 09.08.05, 12:13 Dziękuję Lucy za listę:) Prosze o jakieś konkretne rekomendacje, wiem, ze klimat zalezy od ludzi:) ale zależy mi na mile spędzonym wieczorze i wolała bym się nie rozczaować np. pozosatłymi gośćmi, albo jak już mówiłam muzyką prosto z radia Wiem, ze trochę wybrzydzam ale naprawde mi zależy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekK Re: dobra knajpka w ŚWIDNIKU IP: *.fanet.pl / 213.25.178.* 10.08.05, 19:23 To co mamy CI polecić zależy od tego co oczekujesz? Czy idziesz na romantyczną kolację czy idziesz się pobawić, czy chcesz poznać kogoś nowego, itp. Ja naprawdę polecam Cafe Lulu - tam raczej nikt się jeszcze nie rozczarował spędzonym wieczorem, ew. możesz wybrać się jeszcze do Gandalfa - jest to obok placu, z tyłu budynku w którym znajduje się poczta. Ale tak naprawdę to musisz pójść do kilku/kilkunastu lokali i się przekonać na własne oczy... jest jeszcze lokal Notabene - za kościołem okrągłym (100m drogą w stronę ul.Piaseckiej). Lokal/restauracja bardziej nastawiony na jedzenie (choć swoją drogą za dobrego nie mają), ale można miło spędzić czas na romantycznej kolacyjce z dziewczyną/chłopakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
te.mi.da Re: dobra knajpka w ŚWIDNIKU 11.08.05, 17:15 TomkKu bardzo dziękuję za rady, wogóle wszystkim bardzo dziękuję:) Faktycznie przeszłam się po kilku knajpkach, bardzo spodobał mi się Gandalf no i Lulu też zasługuje na zainteresowanie;) Odpowiedz Link Zgłoś