Dodaj do ulubionych

Bojkot wyborów

11.08.05, 00:26
Zapraszam do protestu obywatelskiego. Nie idźmy do wyborów. Pokażmy naszej elicie co myślimy o ich działaNIU.
Obserwuj wątek
    • Gość: 2055. Re W nadchodzacych wyborach powinno IP: 67.150.94.* 11.08.05, 02:43
      wziasc udzial jak najwiecej Polakow, co spowoduje wprowadzenie do Parlamentu wiecej
      przedstawicieli z innych opcji politycznych. Musimy pozbyc sie politycznych sabotazystow, i
      tych co mysla tylko jak zrobic ''KASE'' dla siebie!
    • 4gwiazdki Re: Bojkot wyborów 11.08.05, 09:28
      Uważam,że do wyborów powinno pójść jaknajwięcej ludzi.Przez to wyeliminowane
      zostaną osoby ulokowane na pierwszych pozycjach list wyborczych.A ujęcie na
      pierwszej pozycji wcale nie oznacza,że jest to osoba kompetentna.Na pierwszych
      pozycjach zostają ujęci karierowicze,osoby mające znajomości w swoich
      ugrupowaniach.
    • 4gwiazdki Re: Walka o miejscaw parlamencie 11.08.05, 09:42
      Krajowe media informują:
      ...........Gdy jedni książki pisali, inni - wydawali manifesty liderów.
      Współwydawca "Solidarności i dumy" Donalda Tuska, przedsiębiorca (Polmos
      Lublin) i wiceszef Polskiej Rady Biznesu Janusz Palikot poprowadzi lubelską
      listę PO do sejmu. W poprzednią sobotę ogłoszono, że zostanie liderem listy, a
      już w dwa dni później w tygodniku "Ozon", którego głównym udziałowcem jest
      Palikot wymieniono redaktora naczelnego. PO ma nowego Merkla - powtarza się na
      korytarzach partyjnych siedzib. Jacek Merkel, jeden z twórców zwycięskiej
      kampanii Lecha Wałęsy w 1990 r, parę lat temu ogłaszał zamiar stworzenia
      imperium medialnego, co skończyło się fiaskiem i upadkiem "Życia", bo
      czytelnicy nie chcieli już kupować przerobionego pospiesznie na biuletyn PO
      prawicowego niegdyś pisma.

Inny bohater wyobraźni zbiorowej - piosenkarz Krzysztof Cugowski to kandydat
      PiS do senatu z Lublina. Na konwencji partyjnej na Politechnice warszawskiej,
      bo - zamiast zaśpiewać - niestety gadał.....

• joannabarska Siedż w dniu wyborow na tyłku a potem zobaczysz! 11.08.05, 14:36
        Witam przyjaciol po dłuzszym pobycie "gdzieś na świecie".Wielu Polonusow ma w
        glowach tak pomieszane,ze tylko siąśc i płakać. Ale i tutaj też - ja mozna
        proponowac bojkot wyborów? To siedz sobie jeden z drugim w domu ,ale potem nie
        narzekaj,jak ci prawica tak da w tyłek,ze sie nie pozbierasz. Wysłuchałam z
        tasmy Cimoszewicza przed "komisją" z tym uciekinierem Aumillerem na czele. I na
        to idą moje pieniadze? Małe,ale jednak! Ciomoszewicz mądry czlowiek, choć i
        jemu moze czasem pamiec nawalić,ale cała sprawa dotyczy początków ubieglej
        dekady,kiedy zmieniano wszystko, wiec mu to daruję.Wsciekly Giertych nie
        popusci,ale po odwroceniu sie od niego ojca dyrektora to jemu nalezy współczuc.
        No nic-rozejrzę się i zapowiadam powrot. Pozdrawiam. A reklamy telewizyjne
        Tuska znudzily mnie zaraz po mym powrocie. Ile można słuchac tego samego?
        • 4gwiazdki Re: Siedż w dniu wyborow na tyłku a potem zobaczy 11.08.05, 14:46
          O jak miło.Starzy forumowicze powracają z banicji.
        • mali_bu Re: Siedż w dniu wyborow na tyłku a potem zobaczy 11.08.05, 14:58
          Pani Joanno!
          A ile razy można słuchać Cimoszewicza, który mówi że nie jest związany z żadną
          parią i startuje do wyborów jako kandydat niezależny?
          Ja już po pierwszym razie gdy to usłyszałem czułem się nie tyle co zdziwiony
          samą deklaracją bezstronności, lecz rozbawiony tymi słowami.
        • mali_bu Re: Siedż w dniu wyborow na tyłku a potem zobaczy 11.08.05, 15:02
          A jeszcze jedno.
          Gdzie Pani bawiła tyle czasu? Na Kubie, w Korei Północnej? Ale tam chyba nie ma
          Polonii? No chyba nie w USA, bo tam tępią komuchów na całego!
          • joannabarska Re: Siedż w dniu wyborow na tyłku a potem zobaczy 11.08.05, 16:54
            Mali_bu,jak znam Włodka Cimoszewicza,to on bardziej byl OBOK SLD niz w SLD. To
            nie jest postac tuzinkowa,aczkolwiek ma swoje kompleksy i wydaje sie zbyt
            szorstki. Trzeba go blizej znać. Mnie razi jego zauroczenie USA, ale to chyba
            dzisiaj nic złego. W USA mogłam być, mój drogi, ale Polonusow mozna znalezc i w
            Europie. Widzisz, rzecz w tym,ze nie korzystam z samolotów od czasu, gdy spadl
            na ziemie ten, ktorym przedtem leciałam. Ja wysiadlam w Wawie,samolot polecial
            dalej i ...eee. To sie przezywa, zwłaszcza gdy stale pamięta sie kilku tych,
            ktorzy nie wysiedli w Polsce. Pozdrawiam. PS. A na Kubie byłam,ale iles lat
            temu! Kraj przecudowny. Ludzie też. Mnie Fidel nie przeszkadzal- za wysokie
            progi! Mali_bu jestes moderatorem forum czy jak tam? Jesli-zachowuj
            bezstronność i nie nazywaj ludzi komuchami. Mnie to zresztą nie obraża,ale
            smieszy.
        • empi Re: Siedż w dniu wyborow na tyłku a potem zobaczy 11.08.05, 15:22
          Witam mojego przeciwnika politycznego w pełnym tego słowa znaczeniu. Cieszę się
          niemiłosiernie z powrotu tow. Barskiej. Wreszcie będzie można pokłócić się i
          podokuczać komuś z powodów innych niż wulgaryzmy.
          pzdr.
          • joannabarska Re: Siedż w dniu wyborow na tyłku a potem zobaczy 11.08.05, 17:06
            Sorry, pomyliłam sie - to nie mali_bu, ale empi "administruje" (wspolnie z kims
            tam )tym forum.Mam nadzieje,ze wulgaryzmy zostana ograniczne do minimum. Ale co
            z podrobkami zalogowanych? Zmiana literki i mozna na czyjes konto walic po
            pysku,a nie każdy jest spostrzegawczy.Mimo wszystko jestem za obowiazkiem
            logowania sie jak na forum KRAJ.
    • Gość: Trąbalski Re: Bojkot wyborów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 15:17
      Wiele razy już coś tam wybierałem a potem żałowałem, że było nie tak jak chciałem.
      Okazywało się wtedy, że po dokonaniu wyboru nie mam już nic do powiedzenia,
      moje oczekiwania mogą być najzwyczajniej lekceważone.
      To co wybrałem stawało się świętym, a ja rozczarowany mogłem ewentualnie
      cierpliwie czekać na następną możliwość wyboru.
      W ten sposób można się oszukiwać w nieskończoność.
      Która metoda jest lepsza?
      Głosować, czy nie głosować?
    • Gość: każdy głos na wagę Re: Bojkot wyborów IP: *.lublin.mm.pl 11.08.05, 15:21
      Chyba jednak lepiej pójść na głosowanie i wyeliminować tych,którzy się nie
      sprawdzili.A takich na listach będzie sporo.Będzie w kim wybierać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka