Dodaj do ulubionych

"JANBEZZIEMI" A CENZURA NA FORUM.

06.10.05, 21:56
Nie wydaje się, że należałoby cenzurować wypowiedzi forum (co czyni GW), ani
ograniczać do niego dostępu wymogiem "logowania" (co czyni GW, dawniej na
Forum ogólnopolskim, a obecnie też nie widać napisów "gość:" we Forum
lubelskim).
Jednak jeśli już GwL cenzuruje wypowiedzi, to czemu zostawia zamieszczoną
przez "janabezziemi" wypowiedź z takimi kwiatkami jak:
"zostały tylko PiS – owskie mendy"

"tu panoszy się POPiS
Kroczy twardym krokiem Wszechpolaka
Tu bruk wyrwie tam postraszy zdziadziałego esbeka
Gdzie indziej na Żyda z Gazety naskoczy"

"To POPiS POPiS tu panoszy się POPiS
Mają w ręku kamień nie długopis
Już ci szykują posłanie na więziennej pryczy"
"Nie dam się gnidom zastraszyć"
"Nie zrobią wassermannowskiego burdelu"

Pomijając wszystko inne, czy odpowiedzialny za Forum człowiek pozwalałby,
gdyby ktoś o nim napisał per analogiam, że jest "lewicową gnidą"
lub "żydowską mendą"?
Pozdr.

Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: "JANBEZZIEMI" A CENZURA NA FORUM. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 22:19
      A to nie wiesz kim jest ten cham kwadratowy "ukrywajacy sie" pod nickiem
      janbezziemi? Są równi i równiejsi........
      • Gość: ?????? Re: "JANBEZZIEMI" A CENZURA NA FORUM. IP: *.chello.pl 06.10.05, 22:30
        kim jest?
        jestem "nowy" na forum lubelskim (2 miesiace) i jestem ciekaw!
        • robertw18 "JANBEZZIEMI" to niby kto? 06.10.05, 23:51
          Jeśli to ma być taka wybitna postać, to chyba Wiedzący moze ujawnić swą wiedzę,
          o kogo chodzi :)
          (Ale wypada raczej domyślać się, że nie jest to nikt szczególnie wybitny.)
          Pozdr.
          • janbezzebow Re: "JANBEZZIEMI" to niby kto? 07.10.05, 14:32
            robertw18 napisał:

> Jeśli to ma być taka wybitna postać, to chyba Wiedzący moze ujawnić swą
            > wiedzę,o kogo chodzi :)
            > (Ale wypada raczej domyślać się, że nie jest to nikt szczególnie wybitny.)
            > Pozdr.

No to już chyba teraz wiesz Robercie kim jest "jan"
    • joannabarska Re: "JANBEZZIEMI" A CENZURA NA FORUM. 07.10.05, 01:28
      Roberciku (itd) ten wiersz jest ostry, ale nie jest to grafomania, jakiej wiele
      w internecie. Ze politycznie taki...Poczytaj polityczne słabizny wymierzone
      ostrzem w przeciwnym kierunku! Mało śledzisz teksty w internecie!
      • robertw18 Re: "JANBEZZIEMI" A CENZURA NA FORUM. 07.10.05, 20:05
        joannabarska napisała:

> Roberciku (itd) ten wiersz jest ostry, ale nie jest to grafomania, jakiej
        wiele
        > w internecie. Ze politycznie taki...Poczytaj polityczne słabizny wymierzone
        > ostrzem w przeciwnym kierunku! Mało śledzisz teksty w internecie!

Zupełne nieporozumienie! Wypowiedź może być sobie z lewa, prawa czy środka -
        obojętne. Złośliwa czy też nie...
        Natomiast grubiańskie wyzwiska wystawiają świadectwo grubiaństwa
        1) temu kto to napisał
        2) temu kto to dał na Forum wspierając
        3) ludziom cenzurującym wypowiedzi Forum, którzy, skoro cenzurują, to zostawili.
        Podobnie dość niegrzeczne jest przechodzenie na zdrobnienie w
        rodzaju "Roberciku" wobec osoby bliżej nieznanej przez "Joannę Barską".

Co więcej, przytaczany utwór jest też "grafomanią", ale mniejsza z tym.

I w końcu: to że w sieci można znaleźć wiele grubiaństwa nie znaczy, że
        samemu/samej należy być grubianinem, grubiaństwo pochwalać, wspierać czy
        uznawać za rzecz zwykłą.

(Nie wiadomo też, skąd "Joanna Barska" powzięła ocenę dotyczącą znajomości
        sieci u swojego rozmówcy. Ale można się zgodzić, że zna ją "mało", bo to
        określenie bardzo względne.)
        Pozdr.
    • janbezziemi Za póżno urodzony... 07.10.05, 10:13
      Spoznili sie nieco rodzice ze spłodzeniem Ciebie! W urzędzie cenzorskim miałbys
      posadę zapewnioną. Może pomoże Ci teraz POPiS, a zwłaszcza przynależni do
      drugiej cześci tego skrótu... Pozdrawiam jesiennie i melanchonijnie. Twoja
      tęskota za PRL nieco mnie wzruszyła, robertw18!
      • janbezziemi Dla nauki!!! 07.10.05, 10:36
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29903414&a=29903414
        • robertw18 "JANOWI BEZ ZIEMI" SŁÓW KILKA DO SŁUCHU... 07.10.05, 20:25
          Rzeczony napisał:
          "Za póżno urodzony...
          Autor: janbezziemi
          Data: 07.10.05, 10:13 ...
          Spoznili sie nieco rodzice ze spłodzeniem Ciebie! W urzędzie cenzorskim miałbys
          posadę zapewnioną. Może pomoże Ci teraz POPiS, a zwłaszcza przynależni do
          drugiej cześci tego skrótu... Pozdrawiam jesiennie i melanchonijnie. Twoja
          tęskota za PRL nieco mnie wzruszyła, robertw18!
          • Gość: Gość A nie mówiłem, że cham kwadratowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 01:14
            Prostak, albo na takiego pozujący. Wielonikowiec "janbez...", zakała forum GW.
            Jedna z wielu. Ale można przecież ignorować "takich synów". Krytyka ich tylko
            nakręca i podnieca.
            • janbezziemi A Ty jakim jestes chamem? 08.10.05, 12:59
              Gość portalu: Gość napisał(a):

> Prostak, albo na takiego pozujący. Wielonikowiec "janbez...", zakała forum GW.
              > Jedna z wielu. Ale można przecież ignorować "takich synów". Krytyka ich tylko
              > nakręca i podnieca.
              -----------------------------------------------Kultura, taki synu! Gratulowac
              rodzicom! A Ty jestes chamem w jakim formacie? Kulisty moze? I nie ciesz sie,bo
              kto jak kto, ale jako anonimowy "gosc" zwisasz mi kalafiorem (Urban kiedys
              w "Szpilkach" - więc mysl nie jest moja!)>>> Przy okazji -wskaż mi,gdzie jest
              to moje chamstwo? Bo może nie wiesz o co chodzi...
            • Gość: stannyB Re: A nie mówiłem, że cham kwadratowy? IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.05, 15:42
              Chciałeś napisać coś zabawnego,może złośliwego,nie wyszło niestety.Rozumek
              studenta kościelnej uczelni,albo tej z ulicy Mełgiewskiej.
              • janbezziemi Kretynizm po lubelsku 08.10.05, 17:14
                Gość portalu: stannyB napisał(a):

> Chciałeś napisać coś zabawnego,może złośliwego,nie wyszło niestety.Rozumek
                > studenta kościelnej uczelni,albo tej z ulicy Mełgiewskiej.

==========Do"goscia" dopisałes StannyB. I geniusz gotowy. Z kwadratowymi
                jajami. Pisz co chcesz, jestes dla mnie ostatnim z ostatnich. Ot taki przykład
                KRETYNIZMU PO LUBELSKU. Od dołu...
          • joannabarska Do internauty "robertw18" 08.10.05, 07:17
            Jesli ta "18" ma oznaczac wiek, to komunikuję Sz. Panu, że forma "ty" na forum
            jest używana powszechnie. Ja - a do mnie tez tak mówią, choć urodzona jestem w
            1929 roku - nie czuję sie wcale z tego powodu urażona, bo jestem za szybszym
            komunikowaniem sie ludżmi między sobą. Oczywiscie Pan moze miec inne zdanie
            zarowno co do tego jak i co do oceny wiersza nadesłanego przez "janabezziemi" i
            znalezionego ponoć na przystanku MPK. Całkiem mozliwe skoro w autobusach MPK
            widziałam reklamówki różnych kandydatów na Wiejską. Ba - p. Jot reklamował się
            nawet na biletach MPK, co było bardzo smieszne, bo zużyte bilety lądują zwykle
            w koszach. W sumie opinia p. "robertw18" swiadczy o tym że nie ma on pojecia na
            temat forum, w tym zwłaszcza lubelskiego, i dyskusja z takich Panem jest
            jedynie stratą czasu, na co sobie nie pozwolę, bo on ma go z pewnoscią znacznie
            więcej niz ja. Jak się "janowibezziemi" chce polemizować - to juz jego sprawa,
            ale przemilczanie czegokolwiek jest najprostszym wyrazem tego, ze danego
            internautę po prostu się olewa. Ostatecznie forum to nie elementarz Falskiego.
            • janbezziemi Re: Do internauty "robertw18" 08.10.05, 10:13
              Rację ma (Pani)Barska. Strata czasu. Niech się ów Szanowny Pan zabawia sam z
              sobą. Jeśli mam czym.
            • Gość: janbezmózgu Re: Do internauty "robertw18" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 18:50
              ja bym na Twoim miejscu nie zwracał uwagi na durnoty wyczyniane przez parę
              forumowych oszołomów . Jakiś czas temu na tym forum ktoś wytropił, że pod
              nickami joannabarska i janbezziemi ukrywa się jakieś socjopatyczne indywiduum,
              które czerpie patologiczną przyjemność z obrażania innych i lansowania w
              bezczelny i prymitywny sposób swoich poglądów politycznych. Nie jest to wcale
              70 letnia sklerotyczka, tylko całkiem hoży komuch cierpiący jednak na jakieś
              zaburzenia psychiczne . Tak więc niech sobie piszą swoje wypracowania klozetowe
              cóż im więcej zostało , he , he
              • irish76 Re: Do internauty "robertw18" 10.10.05, 13:46
                komuch i zaburzenia psychiczne ida w parze
            • Gość: nina Re: Do internauty "robertw18" IP: 212.182.94.* 09.10.05, 18:32
              Wiek nie ma tu nic do rzeczy..co z tego że"robertw18" jest młody, przynajmniej
              już jest inteligentny i jasno myślący,a nie zacofany jak co niektórzy tu...
    • zo_h Re: "JANBEZZIEMI" A CENZURA NA FORUM. 07.10.05, 20:28
      Jako moderator społeczny nie czytam wszystkiego więc, niedopatrzenia z mojej
      strony są całkiem możliwe.

Jednak i na to jest jedna rada, w prawym górnym rogu obok linku do wysyłania
      odpowiedzi znajduje się czerwona ikona nazwana skasujecie post. Polecam w
      przyszłości korzystać z takiej możliwości.

PS.

Wszelkie wątpliwości na temat działalności moderatorów proszę zgłaszać na jedno
      z poniższych forów:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=299
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=654
    • Gość: wanna p.W. Re: "JANBEZZIEMI" A CENZURA NA FORUM. IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.05, 20:50
      Wciąż mi się śni ta wanna
      zwierza się Faktowi panna Hanna
      pamiętam pora była wiosenna poranna
      a ja skromna panna Hanna
      aż trzy razy miałam orgazm
      w wannie posła Wassermanna

Wierszyk znalazłem w onecie.Popisuje się ten POPiS.
      • verbaveritatis Z chamstwem to racja 08.10.05, 20:27

--Niestety, ktos tu ma rację mowiac o chamstwie na forum Lublin... Moderatorzy
        są ,jacy są i nie ma czego od nich wymagac, robią co moga pisząc tu prywatnie...
        "Młody człowiek nie będzie dobrym sędzią, trzeba żeby był stary i miał
        znajomość niesprawiedliwości". PLATON
        • empi Re: Z chamstwem to racja 08.10.05, 22:13
          jest proste wyjście, chamstwo ignorować, dyskusji nie przeciągać. Daje ona
          tylko satysfakcję takim osobom. Ingerencja ze strony społecznych moderatorów
          narażona jest na późniejsze komentarze o cenzurowaniu itp., oraz może być
          spóźniona (nikt z nas nie waruje przy kompie tylko na forum 24h i czyta
          wszystkie posty). W przypadku wycięcia takiego posta nikt nie zna jego treści
          więc wszyscy ochoczo ujmują się za "skrzywdzonym" nie kierując się zaufaniem do
          naszych decyzji. Ingeuję w wypadku wulgaryzmów, obscenicznych treści i innych
          drastycznych tematów. Walkę z chamstwem jako, że jest to niestety zjawisko
          wręcz normalne, musimy prowadzić wspólnie.
          pzdr.
        • Gość: basia Re: Z chamstwem to racja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 21:22
          verbaveritatis napisał:

>
          > --Niestety, ktos tu ma rację mowiac o chamstwie na forum Lublin... Moderatorzy
          > są ,jacy są i nie ma czego od nich wymagac, robią co moga pisząc tu prywatnie..

Zauwazyłam, że piszą prywatnie, ale piszą też i społecznie realizując swoją misje.
    • janbezptaka Re: "JANBEZZIEMI" A CENZURA NA FORUM. 08.10.05, 21:28
      a co ciekawe = gdzie janbezziemi, tam i barska - janek broni barskiej, barska
      broni janka.
      I teraz nasuwa sie pytanie o koligacje janka i barskiej. Czy janbezziemi to:
      a) wnusio Barskiej
      b) kochanek Barskiej (wszak wiadomo, ze Barska, choc stara to jeszcze jara)
      c) ,,, nie mam pomyslu
      • janbezziemi Re: "JANBEZZIEMI" A CENZURA NA FORUM. 08.10.05, 22:35
        Janie bez ptaka - jak ten ptak ci urośnie, to Ci może wyjasnię, jakie są
        koligacje między mną a p. Barską. Zapewniam Cię, ze Pani Profesor chwilami o
        tyle mnie dziwi, że zabiera tu głos i użera się ze szczeniactwem, ale to jej
        prywatna sprawa. Ja nie myślę juz w tym wątku zabierać głos. Zreszta rozmowy na
        forum krajowym bywają ciekawsze. Pozdrawiam rządzących społecznie tym forum
        LUBLIN. A zwłaszcza "empi". I chyba chwilowo przynajmniej dam wam spokój.
        • irish76 Re: "JANBEZZIEMI" A CENZURA NA FORUM. 10.10.05, 13:45
          pani Barska to pierwsza komunistka na tym forum
          nie wiem jakim ona jest profesorem ale od mlodych ludzi trzymalbym ja z daleka.
          byc moze lewicowa dewiacja dotyczy rowniez janabezziemi to sie wzajemnie
          popieraja
          • barska Re: "JANBEZZIEMI" A CENZURA NA FORUM. 10.10.05, 19:35
            jak smiesz mlody czlowieku, przecie trzeba pielegnowac tradycje komunistyczne.
            albowiem narod bez historii to jak drzewo bez korzenia. amen.
      • turawski barska bez ziemi........... 09.10.05, 19:00
        Ktoś mnie tu pośrednio przywołał do wypowiedzi... wskazując na koligacje
        barskiej i janabez...

Dla mnie juz od dawna nie ulega to wątpliwości.
        Na przykład tylko barska i jan (pod różnymi nick'ami) lansują na forum tezę o
        "prodemograficznych" zasługach gen.Jaruzelskiego

Nie wiecie? To poczytajcie....

Najpierw jan...

Re: Jaruzelski: jadę do Moskwy
        Data: 06.04.05, 01:26
        Wredota jestescie nawet teraz,w dniach zaloby. General moze uratowal wam zycie
        albo sprawil ,ze jestescie na swiecie, bo stan wojenny zintensyfikowal zycie
        malzenskie. Z nudow chociazby.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=22430774&a=22431827
        Zdrowia,Panie Prezydencie!
        Data: 31.03.05, 14:44
        Durniu,nie wiem,ile masz lat,ale moze zyjesz wlasnie dzieki niemu. Zamknij
        krzywy ryj!
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=22236058&a=22239998
        Może dzięki nim przyszliscie na świat!!!???
        Data: 27.03.05, 22:25
        Więc nie pieprzcie glupot,bo może dzięki stanowi
        wojennemu, kiedy byla godzina milicyjna i rodzice siedzieli (leżeli) w domu ,a
        telewizja była nudna jak flaki z olejem ,oglądacie ten swiat dzisiaj? Niby
        skąd tyle urodzeń po grudniu 1981 roku?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=22096650&a=22124660

Teraz barska......

Re: Rzeczowo-bez polityki i wyzwisk
        Autor: Gość: BARSKA IP: *.lublin.mm.pl
        Data: 13.12.04, 17:48
        Ciupazka,nie takie pleple,ale konkretnie!!! Nie wiesz,nie pisz.A w tę dziurę
        pokoleniową sam wlazłes moze własnie dzięki temu,ze Cię spłodzono z nudow w
        trakcie obowiązywania godziny milicyjnej i nadawania starych filmów w TVP?
        Zapewne na trzeżwo,bo z wódka tez byly kłopoty,co mnie nie martwilo ,a Ciebie
        powinno cieszyc szczegolnie,jesli to,co wyzej,jest prawdą.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=18532981&a=18547795
        Nie chce mi się wstawiać więcej cytatów i linków....

Acha, ktoś pytał też o chamstwo....

pozdr
        t
        • turawska Re: barska bez ziemi........... 09.10.05, 21:43
          Barska może, ale Turawski na pewno i o tym najlepiej wiem ja.
          • turawski Barska może....? 09.10.05, 22:16
            barska napisała:
            > Barska może, ale Turawski na pewno i o tym najlepiej wiem ja.

Nie wiem, co barska (jeszcze) może, ale jak widać może dorabiać mi turawską,
            która - co charakterystyczne - zwykle pojawia się w takich sytuacjach...

Jeśli chciałabyś mi dorobić jeszcze brodę do kompletu, to oświadczam, że już
            "posiadam zabezpieczonom" - jak mawiał kolega kierownik w niezapomnianym
            trójkowym magazynie "60 minut na godzine"

pozdr
            t
            • turawska Człowiek przeuroczy! 10.10.05, 01:10
              Mój mąz jest naprawdę przeuroczy, ale ma jeden - nazwę tak - niedostatek: brak
              poczucia humoru i to komplikuje mu zycie. Rozumiem, ze praca szperacza to jego
              pasja, a moze i zastrzyk finansowy po najbliższych przemianach ustrojowych, ale
              we wszystkim należy miec jakis umiar. No cóż - widziały gały, co brały...On w
              Opolu taki nie był...
              • turawski Ach jak przyjemnie... :-) 10.10.05, 09:08
                Ach jak przyjemnie jest usłyszeć tak miłe słowa ;-))
                Nawet od wirtualnie dorobionej żony... :-)

Żeby realna tak chciała...

Ja i brak poczucia humoru... ale wymysliłaś! Tylko to mnie tu trzyma: lubie
                obserwować jak bawisz się na forum i robisz forumowiczów w bambuko...
                Ale, jak sama zauważyłaś: "we wszystkim należy zachować jakis umiar"...

Swoich związków z "Ziemiami Odzyskanymi" a Opolem (miejscem mojego urodzenia) w
                szczególności nigdy nie ukrywałem.

Ale jakoś nie przypominam sobie abym znał Cię juz od kołyski...

pozdr
                t

PS zaraz empi wyśle nas na "oślą łączkę" za uprawianie "prywaty" ;-)

turawska napisała:
                > Mój mąz jest naprawdę przeuroczy, ale ma jeden - nazwę tak - niedostatek:
                > brak poczucia humoru i to komplikuje mu zycie. Rozumiem, ze praca szperacza
                > to jego pasja, a moze i zastrzyk finansowy po najbliższych przemianach
                > ustrojowych, ale we wszystkim należy miec jakis umiar. No cóż - widziały
                > gały, co brały...On w Opolu taki nie był...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka