Dodaj do ulubionych

Lubelszczyzna za Kaczyńskim

09.10.05, 22:15
Czyżby Lublin zamieszkiwały jedynie mohairowe berety? Jak, w jakimkolwiek
innym stanie umysłowym, przy pełnej świadomości swoich poczynań, można chcieć
by prezydentem III RP był pieniacz Kaczyński, który do zaoferowania ma jedynie
zmianę III RP na IV, czyli nic?
Obserwuj wątek
    • Gość: agnesss noszę dżinsy, ale jestem za Kaczyńskim IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 09.10.05, 23:34
      Tusk to prezydent bogatych; Kaczyński to pieniacz, racja, ale madry pieniacz.
      nie chcę Tuska, który - choc przystojniejszy - unikał debaty, jest za podatkiem
      liniowym i po 20 paru latach wziął ślub kościelny bo wypadało... Boję sie, ze
      bedize jak z Kwasniewskim - wydawał się miły, madry i przystojny, ale jednak
      komunista... Tusk to niby solidarnosciowiec, ale mierząc w tę stronę - dla
      Polskie nie zrobił nic, a Kaczyński - sporo.
      • Gość: me Re: noszę dżinsy, ale jestem za Kaczyńskim IP: *.lublin.mm.pl 10.10.05, 00:33
        Kaczynski to wariat.. on chce zmian..ale moim zdaniem zbyt radykalnych i nie
        dajacych rezultatow..zreszta on sie nie nadaje na to stanowisko.. niemrawy jak
        150.. Tusk musi zostac prezydentem!! Mnie akurat jego stan cywilny nie
        obchodzi... a co takiego swietnego zrobil Kaczynski? Jakos w Warszawie go tak
        nie uwielbiaja..i sie nie dziwie..
        • robertw18 KTO JEST LEPSZY... 10.10.05, 12:19
          Wydaje się, że obaj gdańszczanie (to dość śmieszne - ten ciąg: pp. Wałęsa,
          Kwaśniewski, Tusk, Kaczyńscy - wszyscy z Gdańska) mają różne wady. Może jest
          też tak, że jeśli ktoś ostatecznie wybiera jednego z dwóch, to w sporze na
          Forum pomija wady tego, kogo wybiera...?
          Pozdr.
      • shawman Re: noszę dżinsy, ale jestem za Kaczyńskim 10.10.05, 01:31
        > Tusk to prezydent bogatych ... po 20 paru latach wziął ślub kościelny bo
        wypadało ... dla Polski nie zrobił nic

Nieświadomie powtarzasz slogany rozpowszechniane przez sztab Kaczyńskiego.
        Zastanów się przez moment i pomyśl - kto jest bardziej przewidywalny? Kto daje
        lepsze gwarancje na to, że zawetuje nierozsądne ustawy? Kto będzie bardziej
        niezależny wobec macierzystej partii (dla prezydenta to też ważne)? Kto lepiej
        będzie reprezentował Polskę zagranicą? Kto jest lepszym dyplomatą? Kto raczej
        coś buduje, a kto burzy?

Naprawdę proponuję się nad tymi wszystkimi rzeczami zastanowić. I weź pod uwagę,
        że ja również nie jestem ani członkiem Platformy, ani jakimś specjalnie wielkim
        fanem samego Tuska - po prostu rozsądnie rzecz biorąc, jest to w tej chwili
        najlepszy kandydat na stanowisko prezydenta.
        • Gość: kkk Re: noszę dżinsy, ale jestem za Kaczyńskim IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.10.05, 02:16
          Na wszystkie Twoje zapytania Shawmanie odpowiadam - Lech Kaczyński.I nie wiem
          skąd masz gwarancje ani na czym budujesz swój rozsądek przekonując do pana D.Tuska.
          • Gość: nina Re: noszę dżinsy, ale jestem za Kaczyńskim IP: 212.182.94.* 10.10.05, 09:54
            racja..mi też odrazu nasunęła się odpowiedź : Kaczyński..:-)
            • shawman Re: noszę dżinsy, ale jestem za Kaczyńskim 10.10.05, 12:03
              Odpowiadam kkk i ninie:

Widocznie nasze rozumowanie jest zupełnie inne, bo ja nie nazwałbym Kaczyńskiego
              człowiekiem przewidywalnym. Weźmy choćby przeszłość braci Kaczyńskich i ich
              nagłe wolty polityczne (wczesne rządy prawicowe). Albo choćby stosunek do Radia
              Maryja: z początku PiS odżegnywał się od tego środowiska, dziś Lech Kaczyński ma
              poparcie Rydzyka i Macieja Giertycha.
              Dalej: jakże Kaczyński może wam się nasuwać na myśl, jeśli chodzi o wetowanie
              ustaw, skoro te ustawy będą pisane przez partię jego brata. :) Wybaczcie, ale w
              to nikt nie uwierzy... Zresztą sam Kaczyński zapowiadał, iż z weta korzystał
              będzie bardzo oszczędnie (a mówił to jeszcze wtedy, gdy niemal pewna była
              wygrana PO). I z tym wiąże się również niezależność wobec PiS-u, po prostu nie
              będzie takowej.
              Co do reprezentacji Polski zagranicą i dyplomacji, to trudno znaleźć wśród
              pierwszoplanowych polityków ludzi mniej dyplomatycznych, niż bracia Kaczyńscy.
              :) Co ciekawe, ja się często z nimi kwestiach polityki zagranicznej zgadzałem
              (choćby co do Rosji), ale biegłości na arenie międzynarodowej nie mają żadnej.
              Już tutaj lepszy jest nawet Kwaśniewski, którego nie cierpię generalnie.
              Kto buduje, a kto burzy... Lech i Jarosław Kaczyńscy to niezwykle zdolni
              destruktorzy i mówi to każdy polityk, który miał z nimi do czynienia przed
              powstaniem PiS. Owszem, mógłbym tutaj dać Lechowi szansę i liczyć na to, że tym
              razem będzie inaczej. Jednakże tym razem nie chodzi o to, czy padnie kolejna
              partia, czy kolejny rząd wskutek dziwnych ruchów braci K. Tym razem chodzi o
              najwyższe stanowisko w państwie...

Podsumowując: nie jestem z tych, którzy Kaczyńskiego uważają za drugiego
              Leppera. Jednak rządy PiS - zarówno w Sejmie, Radzie Ministrów, jak i w Pałacu
              Prezydenckim - mogą zaszkodzić Polsce niemal tak mocno, jak zaszkodziłyby rządy
              Samoobrony. To w dużej mierze wina zaplecza braci Kaczyńskich, partii, której
              dużą część stanowią ludzie tak ziejący nienawiścią do wszystkiego, co nie jest
              "ich", że lepperowcy wyglądają przy nich niemal łagodnie. Ponadto zarówno Lech,
              jak i Jarosław, opętani są myślą o tym, iż zewsząd otaczają ich wrogowie, którzy
              od powstania III RP sprzysięgli się, by tylko zaszkodzić im i wszelkich ich
              przedsięwzięciom. Dlatego od czasu do czasu rozdają ciosy, często na oślep, w
              nadziei, iż trafią konspiratorów. Rząd już jest PiS-u, jeśli prezydentem nie
              zostanie Tusk, to ugrupowanie będzie miało pełnię władzy, żadnej kontroli, a PO
              będzie kompletnie bezradna mimo swoich 133 posłów. A my będziemy musieli służyć
              za obiekt eksperymentów twórców IV RP.
              • e-info Re: noszę dżinsy, ale jestem za Kaczyńskim 10.10.05, 19:36
                Popieram wypowiedź shawmana.
                Na dokładkę mogę tylko polecić do poczytania:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29903414&a=29903414
                K.
              • Gość: nina Re: noszę dżinsy, ale jestem za Kaczyńskim IP: 212.182.94.* 10.10.05, 21:34
                no dobrze..więc ja zadaje pytanie...Czy Tusk to prezydent idealny dla naszego
                kraju? To, że popiera go lewica czym odróżnia go od Kwaśniewskiego?!...tym że
                jest troche mniej czerwony? Obaj to takie same gaduły, którym słowa sypią się
                jak z rękawa.Zero konkretów ,dużo gadania i słynne hasło Tuska "uwierzcie w
                siebie" które słysze od początku kampanii a które NIC nie oznacza.Kaczyński
                stawia sprawy jasno-wiem jaki ma program,natomiast o Tusku nie wiem
                nic.Podejrzewam że jego rzady nic nie wniosą...
                • e-info Re: noszę dżinsy, ale jestem za Kaczyńskim 10.10.05, 21:44
                  Jeszcze nic nie rozumiesz?
                  Czytaj (tylko ze zrozumieniem):

www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=529&Itemid=48

www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=517&Itemid=48
                  • Gość: nina Re: noszę dżinsy, ale jestem za Kaczyńskim IP: 212.182.94.* 10.10.05, 22:02
                    z tobą nie mam ochoty "rozmawiać",bo nie jesteś autorem tego postu.I nie mów mi
                    co mam czytać...
                    • e-info Re: noszę dżinsy, ale jestem za Kaczyńskim 10.10.05, 22:07
                      Forum służy do wymiany poglądów nie tylko autora topiku i jednej osoby.
                      Chyba zabrakło Ci klika klas żeby rozumieć o co chodzi...
                      • Gość: nina Re: noszę dżinsy, ale jestem za Kaczyńskim IP: 212.182.94.* 10.10.05, 22:13
                        wiesz co,nie musisz mnie obrażać...Nie będe się wysilać aby ci odpowiadać i
                        znizac się do twojego poziomu..
                  • aron2004 wszystko jedno 11.10.05, 13:05
                    teraz to nie ma różnicy czy Tusk czy Kaczyński. I jeden i drugi zabierze
                    emerytury utrwalaczom władzy ludowej.
      • Gość: Lublin-Warszawa Re: noszę dżinsy, ale jestem za Kaczyńskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 09:24
        Przepraszam ale piprzysz jak potłuczona.

> Tusk to niby solidarnosciowiec, ale mierząc w tę stronę - dla
        > Polskie nie zrobił nic, a Kaczyński - sporo.

Tzn. co zrobił dla Polski Kaczyńcki? Powiem Ci co zrobił Kaczyński dla miasta, w którym żyję już kilka lat - WIELKIE NIC. Dlatego Warszawa pokazała, gdzie ma Kaczora z jego obietnicami bez pokrycia :>

A kto wygrał w samym Lublinie??? Bo zamojskie i chełmskie wioski to wiadomo :(
      • irish76 Re: noszę dżinsy, ale jestem za Kaczyńskim 10.10.05, 09:57
        jestes ze sztaby wyborczego Kaczynskiego? bo piszesz takie glupoty ze w oczy
        szczypie
      • Gość: lolo Re: noszę dżinsy, ale jestem za Kaczyńskim IP: *.lublin.mm.pl 10.10.05, 11:22
        agnesssie z Kwasniewskiego taki komunista jak z ciebie sierotka Marysia.
    • Gość: zawiedziony :( Tusk - 34,80 proc. Kaczyński - 33,29 proc. :( IP: *.lublin.mm.pl 10.10.05, 01:20
    • stachenka Panie Dudziński, coś się Panu pokręciło! 10.10.05, 03:53
      "Według pierwszych danych w kraju zwyciężył Donald Tusk."
      Również wg. wyników podanych aktualnie na stronach Państwowej Komisji Wyborczej
      w wyborach wygrał Donald Tusk, a nie Lech Kaczyński.
      Skąd więc stwierdzenie, że Kaczyński i PiS wygrywają w wyborach, podczas gdy PO
      tylko w sondażach?

W moim mieście również wygrał Tusk, z czego bardzo się cieszę.

I mam nadzieję, że za 2 tygodnie obudzimy się wszyscy w III Rzeczpospolitej, a
      nie w Kaczogrodzie z despotą - przemawiającym do ludzi jak dyrektor podstawówki
      na rozpoczęciu roku szkolnego do pierwszaków - zasiadającym na tronie.
    • dociek Re: Lubelszczyzna za Kaczyńskim 10.10.05, 05:56
      Jakby można było to te ciemnogrodzkie orły zagłosowałyby za papą rydzowym i
      naszym najjaśniejszym przezydentem miasta.
    • Gość: dociek. Zdecydowanie popieram Lecha Kaczyńskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 08:44
      Zdecydowanie popieram Lecha Kaczyńskiego.
      W drugiej turze wszyscy głosujemy na Pana Lecha Kaczyńskiego. Zdecydowanie.
      To najlepszy wybór.
      • Gość: zawiedziony [...] IP: *.lublin.mm.pl 10.10.05, 08:58
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: normalny A jaka jest struktura wyksztalcenia w kraju ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 09:19
          A wśród wyborców Tuska ? Lepiej ? Sprawdź i nie zalamuj się. Może ciebie
          zwolennicy innego kandydata nie bedą obrzucać inwektywami.
        • Gość: za Re: [...] IP: *.lublin.mm.pl 10.10.05, 11:00
          cos sie jasnie szanownym moderotorom nie spodobalo ? dalej uwazam ze tluki i
          polglowki wybiora innego d**** na prezydenta, mozecie wycinac banowac, mam
          generalnie w du*ie to forum
        • Gość: zawiedziony Re: [...] wstalem dzis w pis'du lewa noga IP: *.lublin.mm.pl 10.10.05, 11:02
          nie draznic prosze
      • Gość: lolo "Dociek" = fałszywka IP: *.lublin.mm.pl 10.10.05, 11:27
        Dlaczego fałszujesz "doćka" ? On zalogowany, a Ty klikasz "dociek". Jest to
        działalnosc mendowata. Nie masz co robic? Idż na grzyby. Albo do radyjka.
    • Gość: baton Re: Lubelszczyzna za Kaczyńskim IP: 82.160.9.* 10.10.05, 10:39
      kaczyński jeszcze ujdzie. ale Lepper na drugim miejscu w chełmskiem.
      ciemnogodzie szcowny. Co ten wieśniak ma wam do zaoferowania, że tak chętnie
      głosujecie na tego pegeerusa?
      • Gość: dociek. Popieramy gorąco Pana Lecha Kaczyńskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 12:24
        Popieramy gorąco Pana Lecha Kaczyńskiego.
        I 9 października i 23 paździermnika.
        To NAJLEPSZY kandydat.
    • ciupazka Re: Lubelszczyzna za Kaczyńskim 10.10.05, 11:00
      To dowód, że Lubelszczyznę nie zamieszkują przestępcy, bandyci, którzy
      zamieszkują więzienia gdzie była 100 % frekwencja w głosowaniu i na
      TUSKA. Za co ? Na co oni liczą ? Na amnestię??? Pięknie podano tę
      wiadomość w tvn 24. Ładnym elektoratem Tusk się podpiera nie ma co...
      plus niedojrzała do niczego młodzież, hehe... Ale będzie dobrze w razie
      jego zwycięstwa! Tak tak, głosujcie za Tuskiem! Razem z przestępcami!
      • shawman Re: Lubelszczyzna za Kaczyńskim 10.10.05, 11:43
        Ciupazko, miałem cię za porządnego człowieka. Nie wstyd ci powtarzać
        socjotechnicznych bzdur za Jackiem Kurskim? Na tej samej zasadzie mogę
        powiedzieć, że głosujesz na Kaczyńskiego razem z pijakami, bo żule na moim
        osiedlu właśnie na niego głosowali.
        • ciupazka Re: Lubelszczyzna za Kaczyńskim 10.10.05, 12:22
          shawman napisał:

> Ciupazko, miałem cię za porządnego człowieka. Nie wstyd ci powtarzać
          > socjotechnicznych bzdur za Jackiem Kurskim? Na tej samej zasadzie mogę
          > powiedzieć, że głosujesz na Kaczyńskiego razem z pijakami, bo żule na moim
          > osiedlu właśnie na niego głosowali.

Porządny człowiek nie siedzi w więzieniu i nie głosuje w imię amnestii za
          Tuskiem i za tymi, którzy chcą grubej kreski po raz drugi.
      • Gość: Kaczor=gejowo Re: Lubelszczyzna za Kaczyńskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 13:04
        Tak, tak panie ciupazka.Glosujta se na Kaczora ktory niby to goni pedalow a w
        rzeczywistosci sam ma brata pedala,ktorego ciagnie za soba razem z jego
        przydupasem Ziobro..W ten oto sposob podpierajac sie haslami antypedalskimi
        PEDALY BEDA RZADZIC POLSKA!!!! Brawo Pisuary:)))
        • ciupazka Re: Lubelszczyzna za Kaczyńskim 10.10.05, 21:33
          Gość portalu: Kaczor=gejowo napisał(a):

> Tak, tak panie ciupazka.Glosujta se na Kaczora ktory niby to goni pedalow a w
          > rzeczywistosci sam ma brata pedala,ktorego ciagnie za soba razem z jego
          > przydupasem Ziobro..W ten oto sposob podpierajac sie haslami antypedalskimi
          > PEDALY BEDA RZADZIC POLSKA!!!! Brawo Pisuary:)))

Tak, tak puczymordko, tylko na Tuska... głosuj sobie, głosuj, ale beze
          mnie.

www.republika.pl/viilic/
          • Gość: TOTO -LOTEK Re: JAKA Lubelszczyzna za Kaczyńskim?????????????? IP: *.it-net.pl 24.10.05, 10:02
            Sory, ale ja jestem z Lublina i za żadne skarby nie zagłosowałabym i nie
            zagłosowałam na tego "fafluśniaka", "ciepłe kluchy" - kaczora ani nikt z mojej
            rodziny i znajomych więc daruj sobie tytuł postu bez pokrycia i wyrażaj te
            puste slogany w i mieniu swoim i swojej podlubelskiej wioski.
    • ratatatam przeprowadz sie 10.10.05, 11:10
      najlepiej do Moskwy albo Minska - tam pan Donald Puczymorda wygral juz w 1 turze
      - wygral takze juz w 1 turze w obwodach zakmknietych- w zakladach karnych ...
      • ciupazka Re: przeprowadz sie 10.10.05, 12:15
        Dobrze, ze to potwierdzasz, nie tylko ja to słyszałam, a któż to jest
        TUSK??? NIKT! Czy NIKT powinien być prezydentem? Zróbcie go najpierw
        prezydentem stolicy, niech pokaże teraz on co umie, hehe... Ten się nie
        naraża, kto NIC nie robi! NIC nie mówi! O takich Wam CHODZI? Udawać, że
        jest dobrz kiedy stoi się w dobrze skrojonym ubraniu i sepleni o niczym
        i wymijająco. Koń jaki jest zbyt dobrze widać i nic mu nie pomoże!
        Niestety. A że niektórzy mają nadzieję , że im karty rozda..., tez jestem
        w stanie to zrozumieć, ale nie wciskajcie ludziom kitu, że to dobry
        kandydat na prezydenta, najgorszy z tych którzy kandydowali od początku!!
        • Gość: przesadzasz ciupazko kochana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 13:21
          tylko nie mów, ze najgorszy, bo straszno się robi.
        • Gość: wika Re: przeprowadz sie IP: 212.182.94.* 12.10.05, 17:10
          Popieram mojego przedmówcę...dobrze gada:-)
          • Gość: wika Re: przeprowadz sie IP: 212.182.94.* 12.10.05, 17:12
            na myśli mam "ciupazke".
    • Gość: yo znowu wstyd... IP: 217.97.238.* 10.10.05, 11:46
      Boze,czy zawsze trzeba sie wstydzic za ta beznadziejna Lubelszczyzne?? chcemy
      pojsc do przodu czy caly czas siedziec w łajnie jak pruszkowski - jezeli to
      pierwsze, to czemu nie wygrywa TUSK tylko kaczka?
      • ratatatam Re: znowu wstyd... 10.10.05, 11:49
        bo tu ludzie prosci- rzadziej TVN ogladaja, rzadziej GW czytaja , nie ulegaja
        tak latwo manipulacjom - pewnie dlatego...
        • shawman Re: znowu wstyd... 10.10.05, 12:05
          Nie ulegają manipulacjom? Bo Lepper (25% na Lubelszczyźnie), to wcaaale nikim
          nie manipuluje. :D
          • ratatatam Re: znowu wstyd... 10.10.05, 12:11
            popularnosc leppera dowodzi jedynie tego, ze potezna grupa ludzi nie odnalazla
            sie w 3 RP - czemu trudno sie dziwic - wystarczy rozejrzec sie ( lub poczytac) i
            zorientowac kto zyskal najbardziej w okresie transformacji ustrojowej i czyim
            kosztem to sie odbylo - tu nie potrzeba zadnej manipulacji - lepper jest
            gosciem ktory tych ludzi slucha, ktory nie mowi im, ze sa niewyksztalconymi
            frustratami z ciemnogrodu i ze polska nie potrzebuje takich nieudacznikow jak
            oni - oczywiscie recepty na rozwiazanie problemow tych ludzi jakie jedrus
            proponuje to juz calkiem inna historia...
      • Gość: abel Re: Gorsza to tylko ptasia grypa od kaczek.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 22:06
        Zaden wybor to kaczaka i to kaczka.
      • Gość: Maria Re: Gra warta swieczki.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 22:25
        Zastanowic sie nalezy przed....Czy popierajac Kaczynskiego nie przylozymy
        reki do warcholstwa i wasni w kraju .Bo gdyby w najczarniejszym scenariuszu
        dla Polski curdupl premier rzadzil , mieszal wszczynal polityczne
        awantury ,kolegowal sie z ojcem dyrechtorem . Drugi curdupl chronil tak ze
        wszystkie veta odrzucal, dawal polityczne przyzwolenie na ekscesy brata. To co
        wtedy? Curdiuple znane sa z swobodnego rozporzadzania swoja pupa jak
        mawial Gombrowicz.
    • Gość: ciupazka Cała Lubelszczyzna za Kaczyńskim 23 października IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 12:21
      Cała Lubelszczyzna za Kaczyńskim 23 października
      • ratatatam cała napewno nie 10.10.05, 12:23
        ale wiekszosc - tego jestem pewien
      • Gość: lolo Kaczynski do stawu! IP: *.lublin.mm.pl 10.10.05, 12:30
        Znow sztabik Kaczki działa? "Ciupazka" jak przedtem "dociek" poszedł wpisany, a
        nie zalogowanyc ,czy nie tłustym drukiem. Ciąg dalszy chamsta na lubelskim
        Forum.
        • verbaveritatis Re: Kaczynski do stawu! 10.10.05, 12:35
          Głosuję, a jakze. Skreslam obu panow. Nie na krzyż kartkę, ale po
          kolei...Niestety, obie kandydatury na prezydenta są do niczego.
          • ratatatam Re: Kaczynski do stawu! 10.10.05, 12:41
            no coz jedyny godny tego urzedu kandydat zaszyl sie w puszczy bialowieskiej...
            • Gość: siostra Re: Kaczynski do stawu! IP: *.lublin.mm.pl 10.10.05, 16:00
              W pełni popieram. Ja i moja rodzina już nie będziemy głosować, bo moglibysmy
              tylko skreślić tych dwóch panów. Oj, bedzie w Polsce i straszno i śmieszno po 23
              października 2005 roku.
              • Gość: kiki Re: Kaczynski do stawu! IP: 212.182.94.* 12.10.05, 17:15
                tu nie ma nic do śmiechu ...siostro...lepiej idź głosować..
      • ciupazka Re: Cała Lubelszczyzna za Kaczyńskim 23 październ 10.10.05, 13:10
        Gość portalu: ciupazka napisał(a):

> Cała Lubelszczyzna za Kaczyńskim 23 października

Ty się pode mnie nie podszywaj, nawet, jak jesteś za Kaczyńskim!
        I znów robicie co chcecie, tam na górze! Wpisz swoją ksywe, a nie
        moją!
    • Gość: modrak Re: Lubelszczyzna za Kaczyńskim IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.05, 14:48
      Cenię się. Głosuję tylko na mądrzejszych od siebie, a że wśród kandydatów na
      prezydenta takiego nie ma, zostałem w domu. Ceń się i Ty.
    • bywalec2 Drugie miejsce leppera !!! 10.10.05, 17:46
      A.Lepper zajął na lubelszczyżnie w wyborach prezydenckich drugie miejsce, w
      związku z tym proponuje aby władze miasta Lublina przyznały mu honorowe
      obywatelstwo tego miasta :-). Proponuje także utworzyć W Lublinie filię szkoły
      wyższej o.Rydzyka, rektorem tejże filli uczynić prof.Bendera :-)
      Co się tutaj dzieje z ludżmi, że wyżej oceniają Leppera niż Tuska? Czy są
      naprawdę tacy głupi? Przepraszam osoby, które głosowały na Leppera, ale nie
      potrafię sobie tego wytłumaczyć inaczej niż głupotą. Podejrzewam, że to jest
      ten sam elektorat, który w 90 roku głosował na Tymińskiego. Nie należę do ludzi
      zamożnych, nie jestem przedsiębiorcą, ale głosowałem na Tuska, w drugiej turze
      zrobię tak samo. Dla mnie bracia Kaczyńscy to ludzie, którzy uczynili Wałęsę
      prezydentem, wiedząc o tym, że to stanowisko go przerasta, to ludzie, którzy
      doprowadzili do rozbicia obozu Solidarności, w rezultacie doprowadzając do
      powrotu postkomunistów do władzy. Dlatego nie będę głosował na Kaczyńskiego.
      Bracia Kaczyńscy są zbyt żądni władzy. Nie chcę aby powstała w Polsce dynastia
      Kaczyńskich.
      • Gość: maja Re: Drugie miejsce leppera !!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.10.05, 20:09
        A dla mnie pan Tusk będąc w UW razem z rządem Bieleckiego obiecywali gruszki na
        wierzbie ale tylko nieudolnie Polskę rozsprzedali.Polikwidowali zakłady pracy ,
        wyhamowali gospodarkę ,sprzedali tym co zaprzestali produkcji by nie było
        polskiej konkurencji.Można wyliczać różne lubelskie zakłady, z których zostały
        szczątki albo nic(FSC ,LZNS,Zakł. Kasprzaka.,Lubgal,LFW,itp.)A teraz nagle
        nastąpi cudowne odrodzenie gospodarki za przyczyną różdżki Donalda (nie mylić z
        Harrym Potterem), i wszystkim będzie się żyło długo i dostatnio.Wałęsę
        prezydentem uczyniła grupa UW a Kaczyńscy popadli w niełaskę bo ośmielili się
        pokazywać Wałęsie zagrożenia jakie płyną ze strony klakierów. Obóz Solidarności
        sam się podzielił na zwolenników "grubej kreski" i przeciwników tejże.I nic
        Kaczyńskim do tego. Takie wywody jakie snuje Bywalec 2 ,to są takie bajdy które
        można pleść i pleść bez końca......
        • Gość: bywalec2 Polemika z mają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 23:33
          Grupa UW nie mogła zrobić Wałęsy prezydentem bo jej wtedy nie było. UW powstała
          z połączenia UD i KLD. Kandydatem UD był Mazowiecki, KLD popierało w pamiętnych
          wyborach Wałęsę. Istniało wtedy PC braci Kaczyńskich i to PC prowadziło
          kampanię Wałęsy. Dla jasności dodam, iż nie jestem przeciwnikiem Wałęsy, tylko
          na litość boską trzeba wiedzieć kto na jakie stanowisko się nadaje. Część osób
          wiedziała to wtedy, niektórym trzeba było pietnastu lat żeby to zrozumieć.
          Wtedy Mazowiecki przegrał nawet z Tymińskim i wtedy okazało się jak dużo jest
          wśród nas pospolitych głupców. Dla mnie drugie miejsce Leppera na
          lubelszczyżnie jest tego kolejnym przykładem.
          Proszę nie wymachiwać grubą kreską jak maczugą, nie chce mi się nawet na ten
          temat dyskutować, przecież Pani nie przekonam. Ciekawy jestem czy przed 89
          rokiem też była Pani tak radykalna.
          • foromowyglopek Wielka szkoda, że ludzie nie mieli szans poznać 11.10.05, 10:21
            Głupcy to Ci co nie mają własnego rozumu i dlatego w jakichkolwiek wyborach
            kierują się reklamą. Głupcy głosowali zatem na tych co mieli najwięcej reklamy,
            a byli nimi Tusk z Kaczyńskim tzw Tuskokaczka, Borowski ITD. Najmądrzejsi to Ci
            którzy nie dali się zwieść reklamom za ukradzoną nam kasę.
            Szkoda tylko, że ja dotarłem do tekstów Tymińskiego zbyt późno, a inni nie
            mieli żadnych szans na ich poznanie.
            www.tyminski.info.pl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
    • Gość: Zielony Re: Lubelszczyzna za Kaczyńskim IP: *.gdynia.mm.pl 10.10.05, 22:19
      Jak Warszawiacy ocenili rządy Kaczyńskiego w stolicy:

Tusk-48.33%
      Kaczyński- 32.30%
      tego wyniku nie trzeba komentować!

Tusk - godna praca
      Kaczyński - godne zasiłki

Głosując na Kaczyńskiego popierasz o. Rydzyka
      • Gość: lech No to "gratulacje"..! IP: *.chello.pl 10.10.05, 23:08
        Jestem z Kujaw, przyglądając się tzw. "ścianie wschodniej" w każdych wyborach
        nie mogę oprzeć się wrażeniu, że wy ciągle czegoś szukacie a niczego nie
        znajdujecie.
        Powiedzcie, dlaczego z takim uporem, już od wielu lat, głosujecie wg przykazań
        proboszczów - nie macie własnego zdania?
        Czyżby Polska nadal dzieliła się na "wschodnią' i "zachodnią"?
        • e-info Re: No to "gratulacje"..! 10.10.05, 23:27
          Trafnie to ująłeś :)
          Chyba wyraźniejszej granicy między Polską A i B nie można sobie wyobrazić.
          Proponuję żeby "wschód" miał swoją część kraju i swojego Kaczyńskiego,
          a "zachód" swoją część z Tuskiem. Zobaczymy jak szybko zaczną się masowe
          ucieczki na Zachód...
          • Gość: lili Re: No to "gratulacje"..! IP: 212.182.94.* 11.10.05, 15:33
            prosze,prosze..twórca nowego ładu w państwie się znalazł...pierwszy to chyba ty
            byś uciekł.
        • Gość: nie mędrkuj A jak tam Lepper na Kujawach ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 16:34
          Przyganial kocioł garnkowi
    • acryl Re: Lubelszczyzna za Kaczyńskim 11.10.05, 16:03
      a jak lubelszczyzna jest podzielona ,sciana wschodnia chełm ,wlodawa , hrubieszow tam wygrał lepper i to z duża przewaga,wiec jak mozna isc do przodu
      majac taki balast
      • Gość: ??? Re: Lubelszczyzna za Kaczyńskim IP: *.lublin.mm.pl 11.10.05, 17:13
        Jak Wam sie podoba atak Jacka Kurskiego na dziadka(niewiadomo którego ) Donalda
        Tuska. Oszczercza plotka raniaca uczucia rodzinne nie tylko Donalda, ale i jego
        najbliższej rodziny amunicją przeciw kandydaturze Tuska na prezydenta. Czyja to
        inicjatywa. Kto jest odpowiedzialny za obrzucanie błotem pamieci niezyjacego,
        (niewiadomo którego z dziadków) ofiary rezimu hitlerowskiego, wieźnia obozów
        koncentracyjnych. poprostu hańba.
    • Gość: mzl ja za TUSKIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 09:39
      liberałowie tylko mogą coś zmienić na lepsze !!! prawica już nie raz się
      skompromitowała !!!! wystarczy spojrzeć na naszą radę miasta lub Pruszkowskiego
      z PIS-u !!!
    • Gość: yo najlepsza to jest posłanka KRUK z PiSuaru:)) debil IP: 217.97.238.* 26.10.05, 11:50
      okreslenie "debil" to dla niej komplement. mysle,ze jest półdebilem.
      a mimo to dostala w Lublinie najwiecej glosow...to chyba o czyms swiadczy...
      ludzie,ktorzy maja prawo wyborcze (a to wiaze sie z duza odpowiedzialnoscia)
      powinni przechodzic jakies testy psychiczne..naprawde...bo to jest zgroza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka