Dodaj do ulubionych

Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!!

12.10.05, 20:40
Wczoraj abp. Życiński miał świetną wypowiedz na temat niskości kampanii
prowadzonej przez PiS i Kurskiego. Szkoda, że nie było tego w TVP. Widocznie
boją się rozsierdzić braci Kaczyńskich. Ale żeby Gazeta Wyborcza przemilczała
sprawę? Szczególnie podobał mi się końcowy fragment o "piłatowym umyciu rąk"
przez Lecha Kaczyńskiego, odcinającego się od wyskoków Kurskiego.
Poczytajcie:

wiadomosci.onet.pl/1178229,,,,,,4528,itemspec.html
Obserwuj wątek
    • aron2004 Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!! 12.10.05, 20:56
      większa jest radość w niebie z jednego nawróconego niż z 10 sprawiedliwych
      • folkatka Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!! 12.10.05, 21:01

To znaczy? Kaczor nie musi sie nawracać, bo jest on idealnym katolikiem którego
        pobłogosławił sam o. Rydzyk
        • Gość: aniz Też głosuję na Donalda!!! IP: *.wmc.net.pl 12.10.05, 21:04
          A Kaczor skłamał mówiąc, że będzie katolikiem aż do śmierci. Tak postępując,
          już przestał nim być.
          • aron2004 Re: Też głosuję na Donalda!!! 12.10.05, 21:16
            Gość portalu: aniz napisał(a):

> A Kaczor skłamał mówiąc, że będzie katolikiem aż do śmierci. Tak postępując,
            > już przestał nim być.

bez przesady. Święty Piotr się wyparł Jezusa to chyba nie znaczy że przestał
            być katolikiem.
            • Gość: bosman ale bredzisz! IP: *.lublin.mm.pl 19.10.05, 20:13
              św. Piotr był katolikiem? chyba cie pogięło. Katolicyzm stworzył kler a nie
              Chrustus
              • aron2004 Re: ale bredzisz! 21.10.05, 22:01
                Gość portalu: bosman napisał(a):

> św. Piotr był katolikiem? chyba cie pogięło. Katolicyzm stworzył kler a nie
                > Chrustus

a kim był św. Piotr? przecież został ochrzczony czyli przestał być żydem.
      • Gość: NIEBO Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 23:09
        Przyjmę też A. Jarucką i jej protektorów z PO. Moralność Kalego!!! Więcej pokory
        purpuracie!
      • Gość: bronbar2 Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 20:54
        Ciekawe co poujawnieniu faku służby dziadka Pana Tuska w wermachcie powiedział
        arcybisup. Prosze napiszcie, bo nic nie słyszałem ani nie czytałem.
      • bronbar2 Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!! 26.10.05, 20:58
        Ciekawy jestem czy przeprosił Pana J. Kurskiego po ujawnieniu faktu. Jeśli tak
        to proszę owskazanie tekstu,ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć.
    • Gość: poncjusz Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:08
      Jeszcze jeden z wadą wymowy!!!! Ciekawe towarzystwo????
      • Gość: kkk Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.10.05, 23:22
        A czego się można było spodziewać po kapelanie ubeków.
    • Gość: t Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!! IP: *.lublin.mm.pl 12.10.05, 21:33
      To ciekawe, że Życińskiemu nie przeszkadzają wyczyny Pruszkowskiego, też
      PiSowca.
      • Gość: aniz Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!! IP: *.wmc.net.pl 13.10.05, 00:23
        Jednak wyczyn Kurskiego przebija wszystkie inne wyczyny!!! Cieszę się, że w
        końcu ktoś z przedstawicieli Kościoła się odezwał. Bo do tej pory żadnych
        zahamowań nie miał jedynie Rydzyk i jego ekipa. To co wyprawia sztab PiS-u woła
        o pomstę do nieba!
    • ratatatam Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro 13.10.05, 12:30
      maj16 napisała:

> Wczoraj abp. Życiński miał świetną wypowiedz na temat niskości kampanii

zycinski to typowy psiak obszczekujacy na polityczne zamowienie kogo trzeba-
      przekonuje mnie o tym fakt , iz przemilczal sprawe konferencji prasowej sztabu
      Tuska w hospicjum, jesli Zycinski nie zauwazyl i nie uznal za moralnie naganne
      wystapienia Hanny Gronkiewicz Waltz z umierajacymi ludzmi w tle, jesli nie
      oburzalo go wykorzystywanie cudzego cierpienia po to tylko by zdobyc pare
      punktow procentowych w wyborach - to dla mnie taki duchowny jest zwyklym
      sprzedajnym szczekaczem
      • Gość: dziwię się! Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:24
        Po co zabiera głos w tej sprawie. Niech przeprosi za homoseksualizm kleru.
        • Gość: aniz Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro IP: *.wmc.net.pl 13.10.05, 15:46
          "jesli Zycinski nie zauwazyl i nie uznal za moralnie naganne
          wystapienia Hanny Gronkiewicz Waltz z umierajacymi ludzmi w tle, jesli nie
          oburzalo go wykorzystywanie cudzego cierpienia po to tylko by zdobyc pare
          punktow procentowych w wyborach - to dla mnie taki duchowny jest zwyklym
          sprzedajnym szczekaczem"

A co teraz robi Kaczyński i jego PiS? Dokładnie to, o co oskarża Platformę.
          Wykorzystuje hospicja, aby sobie podnieść notowania, aby zagadać wyczyn
          Kurskiego! Uczepili się tematu i ani im w głowie, co myślą sobie o tym chorzy.
          I nikt nie chce przyjąć do wiadomości, że to dyrektor hospicjum zgłosił się ze
          swoimi spostrzeżeniami do Gronkiewicz - Waltz.
          A Życiński mówi PRAWDĘ, PRAWDĘ I TYLKO PRAWDĘ!!! Cenię go za odwagę - mówi
          rzeczy, które wielu się nie podobają, ale są po prostu PRAWDZIWE!

• Gość: ratatatam dawno sie tak nie usmialem :DDD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:50
            Gość portalu: aniz napisał(a):
            > A Życiński mówi PRAWDĘ, PRAWDĘ I TYLKO PRAWDĘ!!! Cenię go za odwagę - mówi
            > rzeczy, które wielu się nie podobają, ale są po prostu PRAWDZIWE!

jasne!!! prawde jak zawsze! jak np w sprawie Kloczowskiego i agentow SB na KULu
            • Gość: aniz Jak dobrze, że wygra TUSK !!! IP: *.wmc.net.pl 13.10.05, 16:11
              Cieszę się, że Tusk wygra. Skończą się sprawy teczek, komisji śledczych-
              przynajmniej na taką skalę, jak dotąd. Człowiek, taki jak Bender, być może też
              utraci w końcu znaczenie. To co się dzieje na KUL jest niepokojące. Zamiast
              kształcić studentów, sieje się tam zamęt i nienawiść.
              • ratatatam ja tez sie ciesze! 13.10.05, 16:25
                mam tylko nadzieje , ze rodzinna historia pana Donalda nie bedzie miala wplywy
                na podejmowane prez niego - jako prezydenta - decyzje- zwlaszcza dotyczace
                relacji polsko niemieckich - bo pan Zycinski zjechal strasznie pisowcow a tu
                sie okazuje ze nie do konca slusznie... bo dziadek Donalda moze ochotnikiem
                hitlera nie byl ale juz brat dziadka - walczyl po stronie adolfa ... jakiś
                inny krewny Dona został zastrzelony przez polskich żłnierzy a jeszcze inna
                krewna zatonela na Gustloffie. no pan Donald to ma bogata historie rodzinna...
                sam o tym pisze w swojej ksiazce- widac arcybiskup nie czytal... nie
                przypominam sobie czy wypowiadal sie gdzies Donald oficjalnie o np dzialaniach
                powiernictwa pruskiego??? ?? albo o pani steinbach, ktora pochodzi z Gdyni-
                skad zostala wypedzona :[ bo przeciez musze wziac pod uwage wszystkie ZA i
                PRZECIW idac do wyborow...
                • Gość: aniz Czyżby drugi KURSKI się odezwał??? IP: *.wmc.net.pl 13.10.05, 16:50
                  Czy te rewelacje znowu są z Angory??? Świetnie, niech Kurski brnie dalej,
                  punkty dla Tuska rosną. Rosną szczególnie wśród Ślązaków i Kaszubów, którzy
                  chcieli czy nie chcieli, siłą byli wciągani do Wermahtu. Ty nie masz
                  najmniejszego pojęcia o Tusku, tylko wierzysz w jakieś brednie. Co do
                  Steinbach, nie tylko się wypowiadał, ale był na konferencji zorganizowanej w
                  Polsce z udziałem tej kobiety. I bardzo ostro z nią polemizował. Jego sprzeciw
                  wobec Centrum Wypędzeń jest jasny i bezdyskusyjny.
                  Tylko jeżeli "ratatatam" ogląda jedynie TV-TRWAM i słucha Radia Maryja, to może
                  o tych faktach nie wiedzieć.
                  • ratatatam nie - odezwal sie sam Tusk Donald 13.10.05, 18:07
                    bo te "rewelacje " w znacznej czesci pochodza z ksiazki autorstwa szanowanego
                    kandydata tyle ze chyba jego zwolennicy nie czytali... a co do Steinbach
                    i "centrum wypedzonych" to chetnie zapoznam sie z wypowiedziami Tuska dotycz.
                    tych kwestii - moze jakis link itp?
              • Gość: henio Re: Jak dobrze, że wygra TUSK !!! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 13.10.05, 18:41
                no ale jak brat dziadka Tuska walczył w Wehrmachcie to chyba Tusk nie jest za
                to odpowiedzialny?
                • ratatatam Re: Jak dobrze, że wygra TUSK !!! 13.10.05, 18:48
                  no chyba proste, ze nie!! to tak jakby Marek Borowski musial odpowiadac za
                  swojego ojca i stryja - Arona i Jakuba Bermanow. Ale mnie bardziej niepokoi
                  fakt . iz Donalda Tusk nie ma zadnych pogladow na skomplikowane i trudne
                  sprawy dotyczace relacji polsko niemieckich( oczywiscie wynikajce z zaszlosci
                  historycznych) Wiem ze Kaczynski kazal oszacowac straty wojenne Warszawy (
                  podobna akcje przeprowadza sie teraz w Lublinie ) po tym jak powiernictwo
                  pruskei & Erika Steinbach zaczeli rozkrecac antypolska nagonke i rzadac
                  odszkodowan - a co na to Donald Tusk ? Donald Tusk na to nic... zaczynam
                  podejrzewac ze Donald Tusk nie ma zadnych pogladow ... no moze oprocz pogladow
                  na pelna odplatnosc za studia, prywatyzacje sluzby zdrowia i nieprzepartej
                  checi obnizenia podatkow Palikotowi ...
                  • tajnos.agentos Re: Jak dobrze, że wygra TUSK !!! 13.10.05, 19:13
                    Jeden mój dziadek zginął w Oświęcimiu; drugi przez pomyłkę spędził 3 lata (1944-
                    1947) w Łagrach okolicach Riazania; trzeci walczył w AK (nawet brał udział w
                    jednej głośnej w regionie lubelskim akcji) a po wojnie był więziony w
                    kazamatach, po czym został leśniczym w okoliczch Mrągowa i do jego leśniczówki
                    przez wiele lat zjeżdżała się na polowania cała północno - wschodnia "bezpieka"
                    oraz paru funkcjonariuszy KC z Warszawy; inny był komunistą, przed wojną
                    porzucił rodzinę, wyemigrował do Francji (tam się podobno po raz drugi się
                    ożenił i miał dzieci, więc pewnie mam tam nieznanych krewnych), po wojnie nawet
                    kontaktował się z rodziną, namawiając do głosowania "3xtak" w słynnym
                    referendum; jakiś tam inny przez 30 lat po wojnie nadawał na falach "Głosu
                    Ameryki"... Poza tym, część rodziny jeszcze przed Rewolucją wyemigrowała na
                    Krym (wtedy jeździło się tam na zarobek, tak jak dzisiaj do Irlandii lub nawet
                    lepiej) a po wojnie polsko - bolszewickiej jej częćś powróciła przez "zieloną
                    granicę" (druga część zaginęła)... Resztę pominę, bo w sumie byli
                    zwykłymi, "szarymi" ludźmi - no, to ja też mógłbym kandydować na prezydęta czy
                    teżlepiej nie próbować?
                    • tajnos.agentos Re: Jak dobrze, że wygra TUSK !!! 13.10.05, 19:17
                      Aha, ktoś tam jeszcze za Gierka był mocno partyjny i dochrapał się stanowiska
                      wicedyrektora Zjednoczenia, poza tym miałem dwie ciotki, które brały udział w
                      Powstaniu warszawskim, były w obozie a po wojnie wylądowały w Kanadzie i już
                      nie wróciły; a ja pacholęciem będąc, jako dziecko specjalisty wysłanego
                      przez "Polservice" za głębokiej komuny spędziłem parę lat w jednym z krajów t.
                      zw. "trzeciego świata" - to co, mogę?
                    • ratatatam Re: Jak dobrze, że wygra TUSK !!! 13.10.05, 19:19
                      to jest odpowiedz na moje pytanie o poglady pana Tuska w kwestiach zwiazanych
                      np z dzialanoscia powiernictwa pruskiego i innych trudnych kwestii
                      istniejacych miedzy polakami a niemcami ????
                      bardzo ciekawa!!! jestem pewnien, ze pan Tusk ma dokladnie takie poglady na
                      te sprawy :DDD
                      • tajnos.agentos Re: Jak dobrze, że wygra TUSK !!! 13.10.05, 19:23
                        Do mojego dziadka (tego, który dostał leśniczym koło Mrągowa przez wiele lat
                        regularnie przyjeżdżali na wakacje także byli autochtoni (z NRD i NRF - później
                        RFN). Nawet fajni ludzie, z ich dziećmi graliśmy w piłkę i chodziliśmy na ryby -
                        to mogę?
                        • ratatatam Re: Jak dobrze, że wygra TUSK !!! 13.10.05, 19:25
                          mozesz - ale przedtem umyj zęby
                          • tajnos.agentos Re: Jak dobrze, że wygra TUSK !!! 13.10.05, 21:13
                            ratatatam napisał:

> mozesz - ale przedtem umyj zęby

Nie mam!
                      • aron2004 Re: Jak dobrze, że wygra TUSK !!! 13.10.05, 19:28
                        to Pruszkowski szacuje straty Lublina w czasie wojny? WOW!
                        • ratatatam Re: Jak dobrze, że wygra TUSK !!! 13.10.05, 19:33
                          nie pruszkowski tylko grupa specjalistow na zlecenie samorzadu,
                          a pruszkowski to niech lepiej oszacuje dewastacje teatru starego do ktorej
                          dopuscilo 2 gejow ( i podobno jeszcze zbiora za to gruba kase w ramach tzw
                          ugody - to jest dopiero skandal! )
                          • Gość: kos Re: Jak dobrze, że wygra TUSK !!! IP: *.lublin.mm.pl 14.10.05, 21:06
                            Na zlecenie samorządu województwa, czyli sejmiku, z inicjatywy Bendera!
                            • ratatatam Re: Jak dobrze, że wygra TUSK !!! 16.10.05, 13:45
                              jest dokladnie tak jak mowisz :]
                              • Gość: sjesta Re: Jak dobrze, że wygra TUSK !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 13:48
                                Nie przerywajcie hierarchom sjesty poobiedniej. Wstyd mi za Panią Kwaśniewską.
                                Niech odejdzie w chwale, tyle dobrego zrobiła, po co zamienia to na drobne?
                                • Gość: Janek Re: Jak dobrze, że wygra TUSK !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 14:39
                                  A co Tobie? Niech sama sie wstydzi.Niby dlaczego Ty za nia?, nie pojmuje.
                    • Gość: lam Re: Jak dobrze, że wygra TUSK !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 11:58
                      uff, dobrze że nie masz parcia na prezydENta, bo na "prezydęta" to jak
                      najbardziej możesz
                      • tajnos.agentos Re: Jak dobrze, że wygra TUSK !!! 14.10.05, 19:17
                        To było celowe. Obaj są tak nadęci że w końcu coś im pęknie - i będzie
                        smród...:)
    • tajnos.agentos Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!! 13.10.05, 16:40
      Jeśli nie dowiedziałaś się czegoś konkretnego w publicznych mediach, to
      pooglądaj i posłuchaj sobie komercyjnych. Gdy już dojdziesz do wniosku
      że "zapodają" tam same bzdety, pierdoły i reklamy to przeczytaj sobie "Gazetę
      Wyborczą", "Newsweek", "Fakt", "Nie", "Nasz Dziennik", "Najwyższy
      Czas", "Politykę", "Wprost"... A jak już w końcu będziesz miała wszystkiego
      dość, to też się nie przejmuj i się po prostu wyluzuj. Cześć!
    • blood_free Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!! 13.10.05, 21:15
      W Warszawie w ratusza krzaczkach
      Mieszkała Kaczka Bliźniaczka
      Co cały dzień na wyścigi
      Robiła z bratem intrygi
      Zamiast się miastem zajmować
      Kochała siebie promować
      I by pokazać jak działa
      Muzea wciąż otwierała
      Pomawiać innych lubiła
      Sprytnie to z bratem czyniła
      Wciąż ponoć gdzieś coś słyszała
      Tak w mediach się zaklinała
      Wściekli się ludzie okropnie
      Niech intrygantkę gęś kopnie
      Poszli w paradzie z plakatem
      Gej Kaczko jest twoim bratem
      Nad Polską się chmury zbierają
      Już ludzie po kątach gadają
      Premierem ma być jedna Kaczka
      A prezydentem Bliźniaczka
      Broń Boże przed widmem nas kaczym
      Cokolwiek w tym kraju to znaczy
      Niech lepiej historia starannie
      Upiecze te Kaczki w brytfannie
      • Gość: aniz Do "ratatatam" IP: *.wmc.net.pl 13.10.05, 22:12
        Niestety nie podam ci linku odnośnie konferencji ze Steinbach, bo była
        pokazywana w telewizji i publicznej, i prywatnej. Szeroko pisano o niej również
        w prasie. Tusk był jednym z głównych dyskutantów. Zdecydowanie protestował
        przeciwko Centrum Wypędzeń.
        • ratatatam Re: Do "ratatatam" 13.10.05, 22:22
          - pytalem o to bez zadnych " zlych intencji " :D - mam swiadomosc tego ze tusk
          moze zostac wybrany prezydentem i dobrze by bylo wiedziec co o tych sprawach
          sadzi, niestety jedyna jego wypowiedz na ten temat jaka zapamietalem brzmiala
          mniej wiecej tak: "uczynmy wszystkie nasze problemy problemami unii
          europejskiej, tak zebysmy sami nie musieli sobie z nimi radzic" jesli to jest
          wizja polityki zagranicznej Tuska to nie wiem czy smiac sie czy plakac -bo to
          jak bardzo unia bedzie przejmowac sie naszymi problemami np.: na linii
          warszawa moskwa czy warszawa berlin widac na przykladzie slynnego gazociagu pod
          dnem baltyku - boje sie ze tusk tak naprawde nie ma zadnego pomyslu na
          prowadzenie polskiej polityki zagranicznej - w dodatku w czasach ktore latwe
          nie beda
    • Gość: zasmucony Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!! IP: *.chello.pl 14.10.05, 10:17
      • Gość: aniz Do "ratatatam" IP: *.wmc.net.pl 14.10.05, 14:10
        "uczynmy wszystkie nasze problemy problemami unii
        europejskiej, tak zebysmy sami nie musieli sobie z nimi radzic" jesli to jest
        wizja polityki zagranicznej Tuska to nie wiem czy smiac sie czy plakac -bo to
        jak bardzo unia bedzie przejmowac sie naszymi problemami np.: na linii
        warszawa moskwa czy warszawa berlin widac na przykladzie slynnego gazociagu pod
        dnem baltyku - boje sie ze tusk tak naprawde nie ma zadnego pomyslu na
        prowadzenie polskiej polityki zagranicznej - w dodatku w czasach ktore latwe
        nie beda"

To jasne jak słońce, że Polska osamotniona nic nie zwojuje! Ile razy Polska
        przegrywała, gdy próbowała sama działać! Polsce udawało się tylko wtedy, gdy
        miała czyjeś wsparcie - taka prawda. A współdziałanie wcale nie oznacza
        uległości!!! Kaczyński chce za to zgrywać Putina, działać na własną rękę i w
        swoim zarozumialstwie nie pojmuje, że wystawi kraj na pośmiewisko. Zresztą
        polityka zagraniczna PiS na razie wygląda tak: w Parlamencie Europejskim PiS
        zapisał się do nielicznego klubu na rzecz "Europy Narodów" czy coś takiego.
        Klub ten nie ma żadnego wpływu na bieg spraw w Parlamencie, a partie do niego
        należące mają nikłe znaczenie w swoich krajach macierzystych. Jak się do niego
        zapisywali byli eurosceptykami - teraz nagle kochają Europę. To głównie
        działacze PO przeforsowują w Parlamencie wszelkie korzystne dla Polski i bloku
        wschodniego zmiany. Działają w dużym, mającym znaczenie klubie (Europejska
        Partia Ludowa - tak chyba się nazywa). PO-wcy są w Parlamencie aktywni i dobrze
        znani.
        Kaczyński jest człowiekiem bardzo inteligentnym, niestety niezwykle zapatrzonym
        w siebie i to go gubi. Jedyne co mu dobrze wychodzi to promowanie siebie. W
        Warszawie nie robi nic szczególnego (ocenili to sami warszawiacy), ale szumu
        wokół swojej prezydentury robi mnóstwo. To samo z Ministerstwem
        Sprawiedliwości. Wydawałoby się, za jego "panowania" zaszły jakieś rewolucyjne
        zmiany, gdy tymczasem wszystko toczyło się swoim rytmem, za to wszyscy w Polsce
        doskonale znali nazwisko ministra sprawiedliwości. Obecnie wg raportu KG
        Policji przestępczość spada i nie jest to zasługa Lecha Kaczyńskiego.
        • Gość: skąpiec Re: Do "ratatatam" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 16:03
          Nie dam do końca roku na tacę!
          • Gość: ratatatam Re: Do "ratatatam" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 18:48
            dajesz mu i tak - w podatkach ktore placisz... w doplatach do gruntow rolnych z
            ue - ktore kosciol otrzymuje ( jako najwiekszy beneficjent tego systemu doplat
            w rp) - to takze z twoich pieniedzy w jakims sensie itd itp - wygnac szkodnika
            z lublina !
            • Gość: Adam Re: Do "ratatatam" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:01
              Zycinski niech lepiej mysli o swoim swoim zboczeniu.Homoseksualizm to
              wg.Kosciola grzech.Nawet ktos kto sie na tym nie zna jak uslyszy gloooosik
              Zydzinskiego to juz wie ze to pedal, ineteligentny pedal - to prawda.
              • Gość: kkk Donald kłamcą IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.10.05, 20:27
                Czy mnie oczy nie mylą???? Czy dobrze usłyszałem ???? Przyszły prezydent ,
                notabene historyk nie zapoznał się z przeszłością swojej rodziny ?? Kłamca ! i
                to ma byc "czysty prezydent " ? On ma wprowadzić uczciwe rządy ???
                Ciekawe co teraz ma do powiedzenia Arcybaca Życiński ???
                • ratatatam ein Volk ein Reich ein Tusk 14.10.05, 23:13
                  sieg heil!!!
                  mega ROTFL
    • Gość: dziś Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 22:30
      Dzisiaj dostał lekcje pokory. Czy będzie dydaktyczna?
      • ratatatam Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!! 14.10.05, 23:47
        watpie , tacy jak on niczego sie nie ucza...

pewnie powie ze dziadek donalda juz wtedy wcielal w zycie idee zjednoczonej
        europy...
    • Gość: TVP Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 20:11
      Dzisiaj w "Wiadomościach" pr.óbował jako gwiazda odkupić swoje winy. Czy mu
      odpuszczamy?
      • Gość: kkk Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 15.10.05, 22:48
        Winy możemy odpuścić ale za pokutę trzeba mu zadać zakaz publicznych występów
        jako gwiazdy oraz odszczekanie wszystkich bzdur jakie wypowiedział.
        Do Aniz , która tak zaciekle broniła Arcy.Życińskiego (... mówi prawdę , prawdę
        i tylko prawdę ...): hej jak Ci w dzióbku ???
        • Gość: ratatatam Zycinski - geba do wynajecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 23:59
          Zycinski nie widzial jak sztab Donalda wykancza Cimoszewicza fas et nefas przy
          pomocy Jaruckiej( z czego akurat sie ciesze i co mowie otwarciebo nie
          jestemhipokryta) Zycinski nie uznal za stosowne upomniec Gronkiewicz Waltz
          ktora dla zdobycia paru marnych punktow % dla swojego pryncypala nie
          zawachala sie wykorzystac cierpienia i smierci chorych ludzi , Zycinski uznal
          za stosowne ciskac gromy na tych , ktorzy osmielili sie na swiatlo dzienne
          wydobyc prawde o rodzinie Tuska , jak mozna szanowac takiego duchownego ,
          ktory dla biezacych politycznych celow wykorzystuje swoj urzad ?? jak mozna
          nie pogardzac takim czlowiekiem ktory w obronie klamstwa ( nie po raz
          pierwszy ) wykorzystuje autorytet kosciola??? obrzydliwe!!! to jest poprostu i
          calkiem po ludzku obrzydliwe!!!
    • Gość: adam Czy przeprosił gdy sprawa okazała sie prawdziwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 08:06
      czy oni nic nie nauczyli sie od JPII
      przykre
      • Gość: ratatatam Re: Czy przeprosił gdy sprawa okazała sie prawdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 13:31
        dzisiaj Donald Tusk w towarzystwie Joli Kwasniewskiej z rak Dziwisza
        przyjmowal komunie - oczywiscie wszystko przed kamerami i w najlepszym czasie
        antenowym w TVP1 ... czekam na potepienie tego odrazajacego wykorzystywania
        religii i kosciola w kampanii wyborczej Tuska - cekam zeby biskupi Pieronek i
        Zycinski powiedzili cos w tej sprawie tak jak chetnie i glosno mowili o
        obrzydliwym zachowaniu Kaczynskiego , ktory wyslal list do parafii
        • Gość: aniz Re: Czy przeprosił gdy sprawa okazała sie prawdzi IP: *.wmc.net.pl 16.10.05, 16:08
          A czemu Tusk nie miał przyjmować Komunii? Przecież jest katolikiem! A Kaczyński
          niezle musiał się naspowiadać! Ciekawe, czy szczere było jego postanowienie
          poprawy?
          • Gość: bałałajka Re: Czy przeprosił gdy sprawa okazała sie prawdzi IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 17.10.05, 00:54
            Przecież pan Oleksy też się filmował w Częstochowie podczas przyjmowania Komunii
            św.Jeśli była ona świętokradcza to jest nieważna.Dlaczego teraz nikt nie" grzmi"
            z tego powodu ,że Tusk występuje wykorzystując Kościół a tyle było krzyku o
            Kaczyńskiego i o.Rydzyka ??
            • Gość: aron Re: Czy przeprosił gdy sprawa okazała sie prawdzi IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 17.10.05, 07:22
              a czemu to niby Tuska komunia była nieważna?

większa jest radość w niebie z jednego nawróconego niż z 10 sprawiedliwych
              • ratatatam Re: Czy przeprosił gdy sprawa okazała sie prawdzi 17.10.05, 09:18
                ale czy to nawrocenie musi byc transmitowane "na zywo" ? i to okresie kampanii
                prezydenckiej?? :] i dlaczego niektorzy jasnieoswieceni biskupi np nasz
                arcypastuch - tak glosno szczekajacy na innych kandydatow nawet sie slowkiem nie
                zajakneli w tym przypadku? a propos: nasz arcyp nie widzial nic zlego w tym ze
                sztab Tuska wykancza Cimoszewicza przy pomocy obrzydliwego klamstwa??? ciekawe...
                • Gość: Piłat Re: Czy przeprosił gdy sprawa okazała sie prawdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 11:46
                  Było o nim. A kto tu jest faryzeuszem?
                  • Gość: Czy dał dziś głos? Re: Czy przeprosił gdy sprawa okazała sie prawdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 16:25
    • Gość: bosman a ja czniam i kaczkę Lecha i kaczkę Donalda IP: *.lublin.mm.pl 19.10.05, 20:22
      to tak jak wybierać pomiędzy syfilisem i rzeżączką ciesząc się że nie każą
      decydować się na AIDS.
    • Gość: niezależność Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 21:04
      Kaczyński, pomimo że nie koniunkturalny katolik, bedzie niezalezny od kleru.
      Tego arcypasterz sie boli. Bo patent na myslenie i prawdę w naszym mieście ma
      tylko arcypasterz.
    • sirandreas ŻYCIŃSKI -OBROŃCA KONFIDENTÓW 21.10.05, 21:41
      Brak słów.
      --
      <a href=" hotnews.pl/artpolska-605.html">Afera sondażowa</a>

"Dziadek nie mówił Donaldowi, że służył w Wehrmachcie, ale powiedział mu, że
      nie poszedł tam na ochotnika..."
      hahaha...

Wypromowali sondażami Tuska. W niedzielę pęknie , jak bańka mydlana...
      • Gość: Edek Re: ŻYCIŃSKI -OBROŃCA KONFIDENTÓW IP: *.3.pl / *.3.pl 23.10.05, 21:32
        Mam taką konkluzję: Przez takich duspasterzy ludzie uciekają od kościoła i
        wybierają Polsatowskie telenowele. Powinni sie zająć nauczaniem, o miłości i
        miłosierdziu w tych dziwnych czasach. Niech też Życiński uderzy na Kośminek
        albo Bronowice z wizytą duszpasterską, a nie polityką się zajmuje i pochlebia
        spadkobiercom GRUBEJ KRESKI, przez którą do tej pory musze żyć ze świadomością
        że Komuna nadal ma sie dobrze, nawet jeżeli nie jest przy korycie.
    • sirandreas OBROŃCA KONFIDENTÓW 21.10.05, 21:42
      Brak słów.
      --
      Afera sondażowa

"Dziadek nie mówił Donaldowi, że służył w Wehrmachcie, ale powiedział mu, że
      nie poszedł tam na ochotnika..."
      hahaha...

Wypromowali sondażami Tuska. W niedzielę pęknie , jak bańka mydlana...
    • Gość: wet Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!! IP: *.lublin.mm.pl 22.10.05, 00:01
      Dlaczego nasz arcyŻyciński nie zjechał dotychczas Lejcyk-Kamińskiej za jej
      pijaństwo i Pruszona za opieszałość w jej wywaleniu? No dlaczego? Może ktoś wie?
    • Gość: gratulacje Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 21:13
      Ekscelencjo czas na gratulacje!
    • ratatatam zycinski - pakuj walizki!!!!!!!!!!!!!! 23.10.05, 22:09
      i wyjedz nim cie lud na taczkach z katedry nie wywiezie !
    • Gość: Do administratora Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 23:45
      Poprawcie na "forum luleskie". Od wielu dni jest nieaktualna liczba 55!
      • Gość: kwakwa Re: Abp. ŻYCIŃSKI zjechał ostro PiS-owców!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 26.10.05, 00:26
        Ojojoj!!!Ale biedny ten nasz arcypasterz ,tak mu diecezja źle zagłosowała ,
        kwasu mu narobiła....Gdzie on się teraz biedniutki podzieje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka