pepperoni78 06.10.02, 16:34 Co najbardziej lubicie jeść?? ja lubię bardzo dużo potraw. W tej chwili do moich ulubionych należy np. barszcz ukraiński, mielony z buraczkami, pierogi ruskie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucy_z Re: Przez żołądek do serca ;) 06.10.02, 21:34 Hmmm, jeść??? Ja przede wszystkim muszę gotować ;))) Na tą szarugę /z wyjątkiem dzisiejszego przedpołudnia - było ładnie/ ugotowałam gar bigosu!!! Pepperoni, lubisz bigos??? Trochę to danie ciężkostrawne ale jakie smaczne, prawda??? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Przez żołądek do serca ;) 07.10.02, 07:54 Uwielbiam bigos. Zwłaszcza taki z młodej kapustki, ale wtedy to już chyba nie jest bigos. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Re: Przez żołądek do serca ;) 07.10.02, 07:33 Wczoraj pyszny bigos - niestety , jeszcze nie czas na bigos ścięty mrozem na balkonie a potem odgrzany (to sposób na doskonały bigos). Pierogi ruskie. Placki ziemniaczane. GOLONKA CZOSNEK bułka z bużą ilością prawdziwego masła i szynką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja ważne Re: Przez żołądek do serca ;) IP: 212.182.54.* 07.10.02, 09:17 płynie kutas do serca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Przez żołądek do serca ;) IP: *.lublin.mm.pl 07.10.02, 09:34 Naleśniczki nadziane szpinakiem z feta poprawione czosneczkiem. Latkes na słodko i na ostro. Owoce mórz wszelakich we wszelkiej postaci. Zwłaszcza w makaronie jakimś. Chińskie żarcie z wołowiny z zasmażanym makaronem. Lody pistacjiowe. Jajka na miękko . Tak to sobie gotuję.... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Przez żołądek do serca ;) 07.10.02, 12:07 Ryża, to widzę,że i Ty lubisz szpinak??? Ja szpinak robię bardzo często ale tak tradycyjnie, albo jako dodatek do ziemniaków i jajek sadzonych, albo sam, jedzony tak po prostu, bez niczego:)) Dzisiaj u mnie naleśniki z kapustą i grzybami!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Przez żołądek do serca ;) 07.10.02, 12:14 lucy_z napisała: > Dzisiaj u mnie naleśniki z kapustą i grzybami!!!:) Lucy, uważaj, żebym przypadkiem nie wprosił się na te naleśniki. ;) A tak poważnie. Może próbowałaś robic z naleśników z kapustą i grzybami coś w stylu krokietów?? Nie wiem jak to się robi, ale wygląda to mniej więcej tak: naleśnik przekrojony na pół, panierka (najlepiej jajko+ bułka tarta), smażony na oleju, podawany z barszczem czerwonym. Rewelacja. Muszę powiedzieć siostrze, żeby zrobiła jutro. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Przez żołądek do serca ;) IP: *.lublin.mm.pl 07.10.02, 12:57 Szpinak uwielbiam ale na sposoby bardziej śródziemnomorskie ( rozpuściło się dziecko w wielkim świecie ) tzn. z makaronem, czosnkiem ( obowiązkowo) pomieszane z jakimś serem - gorgonzolą ( jak dzisiaj zobaczyłam w sklepie ile kosztuje kawałek gorgonzoli to minęło mi od razu uczucie , że jak to w Polsce jest tanio )albo z fetą- robi sie taka zielonkawa ciapa i tym sie nadziewa wszystko co sie da nadziać. U mnie dziś biednie bo nie mam czasu - wczorajszy makaron odsmażany z dużą ilośia kiełbaski myśliwskiej . Oj, mniam, mniam....:-P~~~~ ( to ślina mi cieknie) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Przez żołądek do serca ;) 07.10.02, 14:07 Pepperoni:) Krokiety tez robię ale przeważnie z mięsem! Ale masz rację, z kapustą i grzybami też są pyszne! Takiego mi smaku narobiłeś na barszcz, że chyba ugotuję:))))) Ryża:))) A u mnie uwielbiają makaron ugotowany, do tego robię sama sos pomidorowy z czosnkiem, doprawiony, dosmakowany. Polewam ten makaron tym sosem i posypuję startym serem!!! Pozdrawiam głodomorów:))) lucy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Przez żołądek do serca ;) IP: *.extern.kun.nl 07.10.02, 18:12 Ja nie lubie jesc, a jeszcze bardziej nie cierpie gotowac, zwlaszcza po calym dniu pracy Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Przez żołądek do serca ;) 07.10.02, 19:12 Poluniu, to co?? To powietrzem żyjesz??? To Cię porwie niedługo wiatr i gdzieś wywieje:((( Jeżeli nie będziesz traktować gotowania jako obowiązku, to będzie to przyjemność!!! Pozdrawiam Zefirku:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Luciu :-))))) IP: *.extern.kun.nl 07.10.02, 19:18 Jem bo musze :-)) No wlasciwie to nie przesadzajmy, lubie jesc jak ktos dla mnie gotuje :-) Wyruszam za 2 tygodnie do Polski, odwiedze kolezanke, obiecala, ze bedzie mi gotowac pierogi :-)) Mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
maria_maria Re: Przez żołądek do serca ;) 07.10.02, 22:56 U mnie w domu dzisiaj fasolka po bretońsku i pomidorowa z makaronem. Oba dania na cześć pomidorów które niestety się kończą i są coraz droższe ale i coraz gorsze w smaku. A co powiecie na dania z cukinii ( której też ostatki): cukinia nadziewana mięskiem lub pieczarkami, smażona, duszona leczo... A wszystko pachnące czosnkiem i bazylią. Jak na wakacjach miałam dużo czasu to sobie tak dogadzałam. Czasami myślę sobie że może chciałabym być kurą domową itrafiać do serca ukochanego przez żołądek (międz innymi.. ) Odpowiedz Link Zgłoś
anka_s Re: Przez żołądek do serca ;) 10.10.02, 14:40 Ja najbardziej lubię jeść słodycze i truskawki z cukrem. Niestety te wszystkie pyszności są bardzo tuczące i później jest kłopot z nadwagą ale mi jeszcze do tego daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Przez żołądek do serca ;) IP: 62.233.135.* 11.10.02, 13:45 a ja gotować nie cierpię..... za to uwielbiam robić kanapeczki wszelakie, kolorowe, pyszniutkie;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Kto to śpiewał? 11.10.02, 14:04 Jem, bo czuję głóóód piję , bo mam pragnienie i żyję, bo jest we mnie coś, co każe mi życ. To wszystko , czego mi potrzeba to wszystko, czego mi potrzeba Z bioloooogicznegoo punktuuu widzeniaaa Z bioloooogicznegoo punktu widzenia I tym się różnię od małpy I tym się różnię od małpy, Ze mogę o tym, że mogę o tym, że mogę o tym zaśpiewać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Kto to śpiewał? IP: 62.233.135.* 11.10.02, 14:14 ha! piosenka jest mi znana, ale niestety.... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Kto to śpiewał? 11.10.02, 19:17 A ja dzisiaj smażyłam jabłka w cieście. No i był barszczyk:) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Kto to śpiewał? 11.10.02, 19:33 Skoro Ciupażka nie chciała, żebym pomógł jej w przygotowaniu pierogów, namówiłem mamę. Robiliśmy pierogi z kapustą i grzybami. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Kto to 11.10.02, 20:05 Naprawdę????? Pomagałeś w lepieniu??? Jeżeli tak to duże brawa dla Ciebie:)) Ziedrzec też pisał, że lepi, to się chwali!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Kto to 11.10.02, 20:13 Prawdę mówiąc przygotowałem farsz a później gotowałem. Nie mam cierpliwości do lepienia. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Re: Kto to śpiewał? 13.10.02, 12:11 A my z Gosią robilim wczoraj paprykie - zieelona, czerwoną i żółtą i sześć słoiczkuch czeka na zimę... oho.. za oknem biało :-)))))) W przyzłym tygoddniu będziemy nalewki robić - krupnik, cytrynówkę i.. no właśnie.. jakie jeszcze znacie przepisy na nalewki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stavros Re: Kto to śpiewał? IP: *.symboliczna.net / 192.168.0.* 13.10.02, 12:16 a znasz cos jak "łzy konika polnego"? polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziedrzec Re: Kto to śpiewał? IP: 195.116.220.* 14.10.02, 11:48 nie znam.. niestety :-( Odpowiedz Link Zgłoś