Dodaj do ulubionych

Jak kraść, to miliony!

17.04.26, 10:50
czyli w tym kraju nad Wisłą bez zmian.
Vol. kolejny, postanowiłam zrobić sobie specjalny wątek, bo nie zanosi się, żeby tusk chciał uciąć złodziejstwo:

Uprzejmie wszystkim chętnym do skomentowania tego jak zwykle, przypominam, że chodzi także o wasze bezpieczeństwo.

Btw. niby nie powinnam być zdziwiona ale przyznam, że szczęka mi opadła jak wczoraj usłyszałam, że dla hennig kloski tusk jest gotowy na rząd mniejszościowy. Niestety, ministerstwo klimatu nie ma swojego Kluzka, bo wały idą tam co najmniej porównywalne do tych monowskich.
Obserwuj wątek
    • mava12 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 12:12
      jeśli masz tak szczegółową wiedzę to od tego jest prokuratura, nie forum.
      Jeśli to tylko twoje zwyczajowe popierdywanie pt. "tusku kradnie" to idź sobie na swoje forum, gdzie będziecie robić sobie dobrze
      • alicia033 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 12:16
        mava12 napisała:

> jeśli masz tak szczegółową wiedzę to od tego jest prokuratura,

ależ sprawy są zgłoszone do prokuratury. I prokuratura robi w nich dokładnie to samo, co ze zgłoszeniami Krzysztofa Kluzka, czyli: NIC.
        • mava12 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 12:25
          A skąd wiesz, że nic nie robi?
          • mocca26 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 12:27
            Bo nie dali wywiadu Pinskiemu, Stanowskiemu itp. Stąd wie

• mava12 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 12:28
              no właśnie...
          • alicia033 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 13:14
            mava12 napisała:

> A skąd wiesz, że nic nie robi?

Bo prokuratura ma obowiązek w ustawowym terminie wydać postanowienie o wszczęciu śledztwa albo umorzeniu postępowania i poinformować o tym zgłaszającego. Nie wydaje takich postanowień, nie prowadzi żadnych czynności, które powinna przeprowadzić, chcąc ustalić, czy należałoby postępowanie wszcząć, typu: przesłuchać osobę zgłaszającą, zwrócić się o dokumentację do podmiotu, którego dotyczy zgłoszenie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa...
            I to nie jest lekkie przekroczenie tego 30dniowego terminu, niektóre już tak prawie dwa lata wpadły tam w czarną dziurę a kolejne zapytania, co z nimi się dzieje, trafiają w tę samą czarną dziurę. To jest bardzo skuteczna "metoda" ukręcania sprawom łba, bo jeśli masz jakąś decyzję prokuratury, typu: odmowa wszczęcia postępowania czy decyzja o umorzeniu, to można je zaskarżyć. Ale jak nie masz decyzji, to nie masz czego skarżyć i możesz pisać tylko skargi, które trafiają do tej samej czarnej dziury, co zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa.
            W paru wszczętych natomiast nie dzieje się nic, a chociażby powinna zostać zostać zabezpieczona dokumentacja (wiemy, że nie została) i przesłuchani konkretni ludzie. Też wiemy, że nie zostali, bo prokuratura to mały światek jest.
            • mava12 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 15:12
              ale dostałaś powiadomienie o umorzeniu/wszeciu śledztwa?
              czy sobie tak bajdurzysz bo Jasiek powiedział?
              • alicia033 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 16:03
                mava12 napisała:

> ale dostałaś powiadomienie o umorzeniu/wszeciu śledztwa?

Którego słowa nie zrozumiałaś z: "> Bo prokuratura ma obowiązek w ustawowym terminie wydać postanowienie o wszczęci u śledztwa albo umorzeniu postępowania i poinformować o tym zgłaszającego. Nie wydaje takich postanowień,"

Zaczęłam regularnie słuchać materiałów z Kluzkiem i wierzę w to, co mówi, właśnie dlatego, że mamy całkowicie zbieżne doświadczenia co do "pracy" prokuratury.
    • inkamovinka Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 12:22
      I takie wasze smutne życie, od wyborów do wyborów…
      • mocca26 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 12:27
        Lepsze niż twoje wśród nożowników wink tak bardzo się bałaśwink
    • dreg13 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 12:25
      Myslalam, ze chodzi o Pisią aferę z krypto
      • pursuedbyabear Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 12:29
        Pisie afery alicii nie interesują.
        • alicia033 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 12:58
          pursuedbyabear napisała:

> Pisie afery alicii nie interesują.

nimi to miał się zająć tusk, nieprawdaż? Ojej, czyżby się nie zajął?

A Zondakrypto to (nie)stety też wał, w który umoczeni są i ludzie piss i tuskowi. Ten oszust jeszcze nie wie, że pozwalając na dwa lata bezkarnego oszukiwania ludzi przez Zondacrypto, mimo pełnej wiedzy o tym, że to oszustwo i pralnia brudnych pieniędzy obudził coś, co wreszcie zmiecie POPiSs ze sceny politycznej. A wy będziecie udawać, że nigdy i w żaden sposób nie go nie popieraliście.
          • pursuedbyabear Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 13:22
            Kto "wy"?
            A poza tym czy widziało się dzisiejszy wynik w sprawie odrzucenia weta faworyta twojej psiapsiółki yenny dotyczącego kryptowalut?...
            • alicia033 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 13:31
              pursuedbyabear napisała:

> Kto "wy"?

a weź mi przypomij, na kogo glosowałaś 1.06.2025r? Przypadkiem nie na czlowieka tuska?

> A poza tym czy widziało się dzisiejszy wynik w sprawie odrzucenia weta faworyta twojej psiapsiółki yenny dotyczącego kryptowalut?...
              >

nie, sumire, w ogóle nie będę odpowiadać na takie manipulanckie teksty.
              • pursuedbyabear Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 13:36
                W pierwszej turze zdecydowanie nie, w drugiej tak. Wolałam to niż nie pójść na wybory, a potem pierdzielić, jaką to jestem bohaterką.

I zadałam ci proste pytanie. Takaś zawsze wyszczekana, dlaczego to nagle "manipulancki tekst"?... I cóż ci broni wzywać lud do rewolucji?...
                • alicia033 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 13:45
                  pursuedbyabear napisała:

> I zadałam ci proste pytanie. Takaś zawsze wyszczekana, dlaczego to nagle "manipulancki tekst"?...

bo to jest manipulancki tekst, twierdzący, że yenna, to moja psiapsi* a naćpan to jej faworytem.
                  W sumie cofam "manipulancki". On jest wprost kłamliwy.

> I cóż ci broni wzywać lud do rewolucji?...

Temperament.

*) nic osobistego wobec yenny. Znamy się tylko forumowo, na sporo i to zasadniczych tematów mamy zdecydowanie odmienne poglądy, więc twoje określenie "psiapsi" uważam za, właśnie, kłamliwe.
                  • pursuedbyabear Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 13:54
                    alicia033 napisała:

> bo to jest manipulancki tekst, twierdzący, że yenna, to moja psiapsi* a naćpan
                    > to jej faworytem.
                    > W sumie cofam "manipulancki". On jest wprost kłamliwy.

Ojej. To mnie zgłoś.

> > I cóż ci broni wzywać lud do rewolucji?...
                    >
                    > Temperament.

No właśnie, czyli jak zwykle kozak w necie. To "wy" zmieniajcie państwo, to "wy" róbcie, a my będziemy przyglądać się z kanapy i narzekać, jak to "wy" nic nie robicie. Standardzik.
                    • alicia033 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 14:51
                      pursuedbyabear napisała:

> Ojej. To mnie zgłoś.

A po co? Ogólnie jestem przeciwniczką kasowania wpisów, wolę, jak wiszą i świadczą o ich autorze.

> > > I cóż ci broni wzywać lud do rewolucji?...
                      > >
                      > > Temperament.

> No właśnie, czyli jak zwykle kozak w necie. To "wy" zmieniajcie państwo, to "wy
                      > " róbcie, a my będziemy przyglądać się z kanapy i narzekać, jak to "wy" nic nie
                      > robicie. Standardzik.

No i znowu kłamstwo, sumire. Hmmmm... Standardzik?
                      To, że znam swoje ograniczenia i doskonale wiem, że trybun ludowy ze mnie żaden wcale nie znaczy, że nic nie robię, żeby tę ujową sytuację polityczną zmienić.
                      Że nie wspomnęwink, ileż to razy zarzucaliście mi tu (i nie wiem, czy i nie ty, na pewno np. mokka), że to dzięki mnie naćpan wygrał wybory prezydenckie. No zastanowiłabym się jednak nad spójnością narracji. Bo w takiej to wychodzi, że jednak zmieniam i to ze stuprocentową skutecznością!
                      • pursuedbyabear Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 14:59
                        A co robisz? Bo wiesz, wrzucanie linków do YT i X to imho nie dość, by sytuację zmienić...
                        • alicia033 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 16:35
                          pursuedbyabear napisała:

> A co robisz?

a na przykład jak wyżej - staram się zapewniać organom ścignia materiał, który w normalnych okolicznościach powinien zostać przetworzony w akt oskarżenia i skończyć się usunięciem paru "rumaków" z tej stajni Augiasza. Co prawda dalej byliby na garnuszku podatnika ale w dużo niższym standardzie i z licznymi ograniczeniami swobody zarządzania własną osoba i czasem.
                    • margit49 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 15:48
                      pursuedbyabear napisała:

> To "wy" zmieniajcie państwo, to "wy
                      > " róbcie, a my będziemy przyglądać się z kanapy i narzekać, jak to "wy" nic nie
                      > robicie. Standardzik.

To raczej logiczne - skoro tu nie mieszka🤷‍♀️
                      Żyje podobno w politycznym raju, więc może z kanapy międlić temat😄
          • boggi_dan Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 14:57
            alicia033 napisała:

> pursuedbyabear napisała:
            >
            > > Pisie afery alicii nie interesują.
            >
            > nimi to miał się zająć tusk, nieprawdaż? Ojej, czyżby się nie zajął?
            >
            > A Zondakrypto to (nie)stety też wał, w który umoczeni są i ludzie piss i tuskow
            > i. Ten oszust jeszcze nie wie, że pozwalając na dwa lata bezkarnego oszukiwania
            > ludzi przez Zondacrypto, mimo pełnej wiedzy o tym, że to oszustwo i pralnia br
            > udnych pieniędzy obudził coś, co wreszcie zmiecie POPiSs ze sceny politycznej.
            > A wy będziecie udawać, że nigdy i w żaden sposób nie go nie popieraliście.
            >
            Bo ich nie ma i nikt nie siedzi. Niestety.
      • pade Re: Jak kraść, to miliony! 04.05.26, 10:29
        A czemu nie byłaś taka aktywna jak PIS robił przekręt za przekrętem? Swoi kradli? Dzieli się przynajmniej?

Zachowujesz się tak jakby Ci stołek zabrali albo przestali się dzielić. W nagłe obudzenie się w Tobie praworządności nie wierzę.
        • kokosowy15 Re: Jak kraść, to miliony! 04.05.26, 10:57
          Po pierwsze, lepiej pozno niz wcale. Po drugie, moze wczesniej nie wiedzial/wiedziala o aferach. Po trzecie zas, sa jeszcze resztki wolnosci i kazdy moze pisac co chce i kiedy chce, i nie musi sie z tego tlumaczyc jesli nie lamie prawa.
          • pade Re: Jak kraść, to miliony! 04.05.26, 11:20
            Nie wiedziałabig_grinbig_grinbig_grin

Czym innym jest pisanie czego się chce na różne tematy, a czym innym codzienne spamowanie filmikami z youtuba i wątkami o jedynie słusznej narracji. Jest różnica między swobodą wyrażania poglądów a nachalną propagandą.
            • mocca26 Re: Jak kraść, to miliony! 04.05.26, 11:49
              Jest różnica między swobodą wyrażania poglądów a nachalną propagandą.

100/100
        • alicia033 Re: Jak kraść, to miliony! 04.05.26, 13:37
          Twoja wiara, pade, to twój problem.
          I nie kłam, że nie pisałam o pisich wałach. A jak przypadkiem zapadłaś na galopującą demencję, to wyszukiwarka pomoże ci odzyskać pamięć. And lasy but not least: czy przypadkiem ci twoi polityczni ulubieńcy z tuskiem-na-białym-koniu nie mieli skończyć z takim złodziejstwem? Czy jedynie nie podobało ci się właśnie to, że tamci mocno wówczas sobie zmonopolizowali złodziejstwo. Bo póki co z każdego twojego posta wyłazi obrzydliwy kalizm i nic więcej.
          • alicia033 Re: Jak kraść, to miliony! 04.05.26, 13:39
            *last, nie "lasy"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka