Dodaj do ulubionych

Jak kraść, to miliony!

17.04.26, 10:50
czyli w tym kraju nad Wisłą bez zmian.
Vol. kolejny, postanowiłam zrobić sobie specjalny wątek, bo nie zanosi się, żeby tusk chciał uciąć złodziejstwo:

Uprzejmie wszystkim chętnym do skomentowania tego jak zwykle, przypominam, że chodzi także o wasze bezpieczeństwo.

Btw. niby nie powinnam być zdziwiona ale przyznam, że szczęka mi opadła jak wczoraj usłyszałam, że dla hennig kloski tusk jest gotowy na rząd mniejszościowy. Niestety, ministerstwo klimatu nie ma swojego Kluzka, bo wały idą tam co najmniej porównywalne do tych monowskich.
Obserwuj wątek
    • mava12 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 12:12
      jeśli masz tak szczegółową wiedzę to od tego jest prokuratura, nie forum.
      Jeśli to tylko twoje zwyczajowe popierdywanie pt. "tusku kradnie" to idź sobie na swoje forum, gdzie będziecie robić sobie dobrze
      • alicia033 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 12:16
        mava12 napisała:

> jeśli masz tak szczegółową wiedzę to od tego jest prokuratura,

ależ sprawy są zgłoszone do prokuratury. I prokuratura robi w nich dokładnie to samo, co ze zgłoszeniami Krzysztofa Kluzka, czyli: NIC.
        • mava12 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 12:25
          A skąd wiesz, że nic nie robi?
          • mocca26 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 12:27
            Bo nie dali wywiadu Pinskiemu, Stanowskiemu itp. Stąd wie

• mava12 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 12:28
              no właśnie...
          • alicia033 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 13:14
            mava12 napisała:

> A skąd wiesz, że nic nie robi?

Bo prokuratura ma obowiązek w ustawowym terminie wydać postanowienie o wszczęciu śledztwa albo umorzeniu postępowania i poinformować o tym zgłaszającego. Nie wydaje takich postanowień, nie prowadzi żadnych czynności, które powinna przeprowadzić, chcąc ustalić, czy należałoby postępowanie wszcząć, typu: przesłuchać osobę zgłaszającą, zwrócić się o dokumentację do podmiotu, którego dotyczy zgłoszenie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa...
            I to nie jest lekkie przekroczenie tego 30dniowego terminu, niektóre już tak prawie dwa lata wpadły tam w czarną dziurę a kolejne zapytania, co z nimi się dzieje, trafiają w tę samą czarną dziurę. To jest bardzo skuteczna "metoda" ukręcania sprawom łba, bo jeśli masz jakąś decyzję prokuratury, typu: odmowa wszczęcia postępowania czy decyzja o umorzeniu, to można je zaskarżyć. Ale jak nie masz decyzji, to nie masz czego skarżyć i możesz pisać tylko skargi, które trafiają do tej samej czarnej dziury, co zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa.
            W paru wszczętych natomiast nie dzieje się nic, a chociażby powinna zostać zostać zabezpieczona dokumentacja (wiemy, że nie została) i przesłuchani konkretni ludzie. Też wiemy, że nie zostali, bo prokuratura to mały światek jest.
    • inkamovinka Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 12:22
      I takie wasze smutne życie, od wyborów do wyborów…
      • mocca26 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 12:27
        Lepsze niż twoje wśród nożowników wink tak bardzo się bałaśwink
    • dreg13 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 12:25
      Myslalam, ze chodzi o Pisią aferę z krypto
      • pursuedbyabear Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 12:29
        Pisie afery alicii nie interesują.
        • alicia033 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 12:58
          pursuedbyabear napisała:

> Pisie afery alicii nie interesują.

nimi to miał się zająć tusk, nieprawdaż? Ojej, czyżby się nie zajął?

A Zondakrypto to (nie)stety też wał, w który umoczeni są i ludzie piss i tuskowi. Ten oszust jeszcze nie wie, że pozwalając na dwa lata bezkarnego oszukiwania ludzi przez Zondacrypto, mimo pełnej wiedzy o tym, że to oszustwo i pralnia brudnych pieniędzy obudził coś, co wreszcie zmiecie POPiSs ze sceny politycznej. A wy będziecie udawać, że nigdy i w żaden sposób nie go nie popieraliście.
          • pursuedbyabear Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 13:22
            Kto "wy"?
            A poza tym czy widziało się dzisiejszy wynik w sprawie odrzucenia weta faworyta twojej psiapsiółki yenny dotyczącego kryptowalut?...
            • alicia033 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 13:31
              pursuedbyabear napisała:

> Kto "wy"?

a weź mi przypomij, na kogo glosowałaś 1.06.2025r? Przypadkiem nie na czlowieka tuska?

> A poza tym czy widziało się dzisiejszy wynik w sprawie odrzucenia weta faworyta twojej psiapsiółki yenny dotyczącego kryptowalut?...
              >

nie, sumire, w ogóle nie będę odpowiadać na takie manipulanckie teksty.
              • pursuedbyabear Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 13:36
                W pierwszej turze zdecydowanie nie, w drugiej tak. Wolałam to niż nie pójść na wybory, a potem pierdzielić, jaką to jestem bohaterką.

I zadałam ci proste pytanie. Takaś zawsze wyszczekana, dlaczego to nagle "manipulancki tekst"?... I cóż ci broni wzywać lud do rewolucji?...
                • alicia033 Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 13:45
                  pursuedbyabear napisała:

> I zadałam ci proste pytanie. Takaś zawsze wyszczekana, dlaczego to nagle "manipulancki tekst"?...

bo to jest manipulancki tekst, twierdzący, że yenna, to moja psiapsi* a naćpan to jej faworytem.
                  W sumie cofam "manipulancki". On jest wprost kłamliwy.

> I cóż ci broni wzywać lud do rewolucji?...

Temperament.

*) nic osobistego wobec yenny. Znamy się tylko forumowo, na sporo i to zasadniczych tematów mamy zdecydowanie odmienne poglądy, więc twoje określenie "psiapsi" uważam za, właśnie, kłamliwe.
                  • pursuedbyabear Re: Jak kraść, to miliony! 17.04.26, 13:54
                    alicia033 napisała:

> bo to jest manipulancki tekst, twierdzący, że yenna, to moja psiapsi* a naćpan
                    > to jej faworytem.
                    > W sumie cofam "manipulancki". On jest wprost kłamliwy.

Ojej. To mnie zgłoś.

> > I cóż ci broni wzywać lud do rewolucji?...
                    >
                    > Temperament.

No właśnie, czyli jak zwykle kozak w necie. To "wy" zmieniajcie państwo, to "wy" róbcie, a my będziemy przyglądać się z kanapy i narzekać, jak to "wy" nic nie robicie. Standardzik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka