krzywalski 18.11.05, 12:53 Podać nazwiska i miejsca pracy trzech lubelskich lekarzy którzy ode mnie wzięli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: medyk Re: Chirurg skazany za łapownictwo IP: *.atm2-0-72303.0x50a6dff6.bynxx15.customer.tele.dk 18.11.05, 14:17 Ej chyba pan cos koloryzujesz!z tymi trzema doktorami!!!Mam nadzieje ze srodowisko lekarskie nie jest az tak skorumpowane!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.WW.P Re: Chirurg skazany za łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 14:36 Oczywiscie że podać!!! Dość już draństwa i okradania ludzi!! Złodziei należy napiętnować i to surowo i przstyrzec innych przed leczeniem sie u nich. Jak im ilość pacjentów spadnie to moze sie opamiętają bo Religa widać nic z tym nie zrobi- znalazł sobie temat zastępczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Wyczyny gangu z Siemiradzkiego 24 IP: *.krakow.sint.pl 20.11.05, 12:14 ]]]] Wyczyny gangu z Siemiradzkiego 24 i gangu CBŚ - Kraków . www.fmpis.strefa.pl/forum/viewtopic.php?t=336&sid=eaa3551ab95bec235c7e2b262d73589e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Czy znasz samochód widoczny na zdjęciu ? IP: *.krakow.sint.pl 20.11.05, 12:14 [[[ Czy znasz samochód widoczny na zdjęciu ? www.fmpis.strefa.pl/forum/viewtopic.php?t=337 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Przestępcza sitwa - czy tylko w Gdańsku ?Przestępcza sitwa IP: *.krakow.sint.pl 20.11.05, 12:16 ]]]] Przestępcza sitwa - czy tylko w Gdańsku ? www.fmpis.strefa.pl/forum/viewtopic.php?t=331 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Złodzieje z KG Policji nadal na wolności !!! IP: *.krakow.sint.pl 20.11.05, 12:17 ]]] Złodzieje z KG Policji – nadal bezkarni !!! >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Miliony złotych z policji do chałupy Tomasz Patora, Marcin Stelmasiak 14-03-2005, ostatnia aktualizacja 14-03-2005 08:32 Korupcja w policji. Przy okazji zakupów sprzętu komputerowego dla policji i więzień wyprowadzono miliony złotych do spółki, której siedziba to opuszczona wiejska chałupa. Protektorem tej spółki jest wpływowy senator SLD Zestawy do nagrywania rozmów telefonicznych i radiowych, które kupiły Komenda Główna Policji i Centralny Zarząd Służby Więziennej, kosztowały grubo ponad 40 tys. zł za sztukę. Ich producentem była lubelska Spółka Inżynierów SiM. Takie same urządzenia u konkurencji można było kupić już za 20-25 tys. zł. Do policji i więzień trafiło ok. 500 zestawów. Na transakcjach zarobiła - obok SiM - maleńka spółka SKDW z Mazur. Lubelska firma miała zlecić jej - za grube miliony - "próbną instalację zestawów". Podobnie było z przenośnymi radiostacjami kupionymi przez Komendę Główną. Z dokumentów, do których udało nam się dotrzeć, wynika, że SiM po otrzymaniu kontraktu od komendy lub więziennictwa natychmiast lwią część uzyskanych pieniędzy przekazywała do spółki SKDW. Zdobyliśmy część umów na dostawy rejestratorów do Komendy Głównej. Z ramienia policji podpisywał je obecny zastępca komendanta głównego Dariusz Nagański, wówczas szef biura informatyki. SKDW - jak wynika z dokumentów - ma biuro w Warszawie i siedzibę we wsi Rudziszki. Tu ma mieszkać też jej właściciel Piotr R. Sprawdziliśmy - w Warszawie biura nie ma. Jedziemy do Rudziszek koło Węgorzewa. Wieś kończy się szlabanem, dalej jest Rosja. Szok - siedziba firmy zarabiającej na służbach mundurowych miliony złotych to rozpadająca się stara chałupa. Powybijane okna, dziurawe drzwi zamknięte na łańcuch z kłódką. Przy drzwiach malutka tabliczka: SKDW spółka cywilna. Sąsiedzi przez całe lata nie widzieli w budynku nikogo. Kilka tygodni temu spółką SKDW zainteresował się jeden z pracowników Urzędu Kontroli Skarbowej w Olsztynie. Reakcja była natychmiastowa - telefon od Wiesława Pietrzaka (SLD), szefa senackiej komisji obrony narodowej i bezpieczeństwa publicznego. - Dlaczego męczycie tę firmę, dajcie jej spokój! - beształ urzędnika senator. Gdy zaczęliśmy badać sprawę i pytać o kontrakty w Komendzie Głównej, do akcji wkroczyło Centralne Biuro Śledcze. Od wtorku funkcjonariusze prowadzą śledztwo, czy pieniądze wyprowadzane do spółki Piotra R. były przeznaczone na łapówki dla osób decydujących, kto dostarczy sprzęt policji i więziennictwu. Co oznacza skrót SKDW? Piotr R. chętnie wyjaśniał to znajomym podczas towarzyskich spotkań. SKDW to "Szare Komórki Do Wynajęcia" - mówił ze śmiechem. Tomasz Patora, Marcin Stelmasiak Tekst pochodzi z portalu Gazeta.pl - www.gazeta.pl © Agora S.A. ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Jak podała 08 . 05 . 2005 r . Gazeta Wyborcza do aresztu trafiły osoby z kierownictwa Spółki – widma przez którą wyprowadzano duże pieniądze z KG Policji . Są to zapewne pionki i figuranci całej afery . Jest rzeczą oczywistą , że organizatorów przestępczego procederu , należy szukać wśród kierownictwa KG Policji . Bossowie przestępczego procederu nadal pozostają bezkarni i anonimowi . Prezes Niezależnego Obywatelskiego Centrum Badania i Monitoringu Stopnia Zdeprawowania Demoralizacji i Patologii w Policji . Paweł Witkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Gadzinówka Wybiórcza - fundament UBek IP: *.krakow.sint.pl 20.11.05, 12:18 [[[ Gadzinówka Wybiórcza - fundament UBekistanu . www.fmpis.strefa.pl/forum/viewtopic.php?t=323 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nuntaro koloryzacje IP: *.it-net.pl 18.11.05, 23:34 Oj, panie medyk, chyba nigdynie byłeś ani nie odwiedzałeś nikogo w szpitalu ;) Swoją drogą uważam że kara więzienia jest niewłaściwa. Nierzadko talent i wiedza nie idą w parze z uczciwością, a wtedy społecznie szkodliwe jest odcięcie chirurga od skalpela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Judym Re: koloryzacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:11 Przykre w tym wszystkim jest to, że media i publiczność ekscytują się wsadzeniem do pierdla jednego faceta, podczas gdy łapówki w służbie zdrowia sa na porządku dziennym i nie biorą ich chyba tylko ci lekarze, którym nikt nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Chirurg skazany za łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 14:39 Nareszie Furmanik dostał za swoje!!! Okradać biednych ludzi. Podawajcie nazwiska tych złodziei, którzy mienią sie lekarzami. Następny urolog! Chyba się wywinie bo już go puścili. Nie pozwólmy na to! Odpowiedz Link Zgłoś
bialyjaguar Re: Chirurg skazany za łapownictwo 18.11.05, 14:54 Tu nie ma co podawać nazwisk tych, którzy wzięli - lepiej podac tych, którzy nie wzięli - będzie szybciej i prościej (niestety)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łapówki w Lubartow Re: Chirurg skazany za łapownictwo IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 18.11.05, 15:36 A co słychać z lekarzem Leonardem(łapówkarzem) z Lubartowa? za Mało brał bo sprawa ucichła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Chirurg skazany za łapownictwo IP: 1.5.* / *.umcs.lublin.pl 19.11.05, 12:09 jestem jeszcze młodym lekarzem, zarabiam 1100zł brutto bez dyżurów, za dyżur 16 godzinny dodatkowo 90zł, i za to k...a mam przychodzić do pracy w marynarce pod krawatem zapier...ć 8 godzin w papierach i przy pacjentach ( z uśmiechem) jak samochodzik. Czasami wypisując pacjenta dostaję zestaw: kawa jakobs+bombonierka solidarność+koniak, czasami może raz w miesiącu pacjent w trakcie leczenia włoży mi do kieszeni 20 lub 50zł i nie mam siły go gonić po korytarzu z tym banknotem, a czuję się podle, poniżony.. pewnie powinienem w takich sytuacjach wzywać policję, dyrektora szpitala i ordynatora....Wolałbym aby pacjent nigdy niczego nie usiłował mi wręczyć i abym trochę więcej dostawał pieniędzy za swoją pracę. Myślę że dopóki służba zdrowia nie zostanie sprywatyzowana a lekarzom będzie się tak płacić za pracę jak się płaci to problem łapówek będzie powszechny. Na marginesie to i tak mam dużo lepiej niż inni młodzi lekarze bo mam bogatych rodziców ( nie lekarzy) którzy kupili mi mieszkanie i samochód...ale ja nie mam szans aby w przyszłości tak samo pomóc swoim dzieciom. Pozdrawiam czytelników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregus Zawsze mozesz wyjechac - tak jak ja zrobilem IP: *.dialup.stlsmo.swbell.net 19.11.05, 14:51 Zawsze mozesz wyjechac tak jak ja zrobilem - nigdy nie bralem, a jestem naprawde b. dobry - pracuje obecnie w szpitalu w 2 milionowym miescie na zachodzie, na tym samym stanowisku co w RP, zarabiam 10 razy tyle, ciezej pracuje w trakcie tygodnia - to fakt ale za to lecze pacjentow tak jak NIGDY bym nie mogl w Polsce, rodzina tez szczesliwa, bo nareszcie jestem zadowolony z zycia - POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Chirurg skazany za łapownictwo IP: 62.233.189.* 19.11.05, 22:22 inni lekarze, którzy coś przynajmniejpotrafią, to zakładają jakieś gabinety prywatne i.... jakoś tam powoli ;-) żyją, załóż i ty, nie narzekaj aż tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Chirurg skazany za łapownictwo IP: *.madnet.lub.pl / *.madnet.lub.pl 20.11.05, 12:31 Młody lekarzu *** - przecież decudując się na studia medyczne wiedziałeś ile zarabiają lekarze w Polsce? Też uważam, że zarobki lekarzy to śmiech na sali - ale wybrałeś tę opcję świadomie, więc nie czyń z niskich zarobków usprawiedliwienia dla łapówek. Pacjenci chcąc nie chcąc wywalają kupę kasy na ubezpieczenie - i często gęsto co z tego mają? Do specjalisty za pół roku... a lekarz rodzinny może wypisać skierowanie tylko na jedno badanie, za resztę płać pacjencie z własnej kieszeni. Pacjenci też mają prawo oczekiwać, że za swoje płacone co miesiąc obowiązkowo pieniądze uzyskają pomoc lekarską, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Judym Re: Chirurg skazany za łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:15 A ile, twoim zdaniem Kolego, powinni ci płacić żebyś uznał to za właściwe wynagrodzenie? Ja, niestety, nie znam takiej kwoty wynagrodzenia, przy której lekarze gremialnie odmawialiby brania "w kieszeń" oraz "wyrazów wdzięczności w siatce". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Chirurg skazany za łapownictwo IP: 212.182.93.* 19.11.05, 17:57 Uczcie się języków i wyjeżdżajcie lekarze za granicę. Dokąd można się poniżać wyciągając rękę po parę groszy na życie. Warte potępienia są jedynie te sytuacje kiedy bieże się przed, nigdy po (co zależy od pacjenta). Takie dowody wdzięczności daje się we wszystkich instytucjach, od odźwiernego do dyrektora. Warto kiedyś prześledzić kosy jednej "bombonierki" (z reki do ręki aż się zeschnie). Można by doktorat o tym napisać! Odpowiedz Link Zgłoś
lexlex Ale ZNALEZLI KOZLA OFIARNEGO!!! 19.11.05, 23:55 Dzieki niemu, ilu innych pozostalo w cieniu? Tez mi sąd.... Odpowiedz Link Zgłoś