Dodaj do ulubionych

Chirurg skazany za łapownictwo

18.11.05, 12:53
Podać nazwiska i miejsca pracy trzech lubelskich lekarzy którzy ode mnie
wzięli?
Obserwuj wątek
    • Gość: medyk Re: Chirurg skazany za łapownictwo IP: *.atm2-0-72303.0x50a6dff6.bynxx15.customer.tele.dk 18.11.05, 14:17
      Ej chyba pan cos koloryzujesz!z tymi trzema doktorami!!!Mam nadzieje ze
      srodowisko lekarskie nie jest az tak skorumpowane!!
      • Gość: k.WW.P Re: Chirurg skazany za łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 14:36
        Oczywiscie że podać!!! Dość już draństwa i okradania ludzi!! Złodziei należy
        napiętnować i to surowo i przstyrzec innych przed leczeniem sie u nich. Jak im
        ilość pacjentów spadnie to moze sie opamiętają bo Religa widać nic z tym nie
        zrobi- znalazł sobie temat zastępczy!
        • Gość: Paweł Wyczyny gangu z Siemiradzkiego 24 IP: *.krakow.sint.pl 20.11.05, 12:14
          ]]]] Wyczyny gangu z Siemiradzkiego 24 i gangu CBŚ - Kraków .

www.fmpis.strefa.pl/forum/viewtopic.php?t=336&sid=eaa3551ab95bec235c7e2b262d73589e
          • Gość: Paweł Czy znasz samochód widoczny na zdjęciu ? IP: *.krakow.sint.pl 20.11.05, 12:14
            [[[ Czy znasz samochód widoczny na zdjęciu ?

www.fmpis.strefa.pl/forum/viewtopic.php?t=337
            • Gość: Paweł Przestępcza sitwa - czy tylko w Gdańsku ?Przestępcza sitwa IP: *.krakow.sint.pl 20.11.05, 12:16
              ]]]]
              Przestępcza sitwa - czy tylko w Gdańsku ?
              www.fmpis.strefa.pl/forum/viewtopic.php?t=331
              • Gość: Paweł Złodzieje z KG Policji nadal na wolności !!! IP: *.krakow.sint.pl 20.11.05, 12:17
                ]]]
                Złodzieje z KG Policji – nadal bezkarni !!!
                >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
                Miliony złotych z policji do chałupy
                Tomasz Patora, Marcin Stelmasiak 14-03-2005, ostatnia aktualizacja 14-03-2005 08:32

Korupcja w policji. Przy okazji zakupów sprzętu komputerowego dla policji i
                więzień wyprowadzono miliony złotych do spółki, której siedziba to opuszczona
                wiejska chałupa. Protektorem tej spółki jest wpływowy senator SLD

Zestawy do nagrywania rozmów telefonicznych i radiowych, które kupiły Komenda
                Główna Policji i Centralny Zarząd Służby Więziennej, kosztowały grubo ponad 40
                tys. zł za sztukę. Ich producentem była lubelska Spółka Inżynierów SiM. Takie
                same urządzenia u konkurencji można było kupić już za 20-25 tys. zł.

Do policji i więzień trafiło ok. 500 zestawów. Na transakcjach zarobiła - obok
                SiM - maleńka spółka SKDW z Mazur. Lubelska firma miała zlecić jej - za grube
                miliony - "próbną instalację zestawów". Podobnie było z przenośnymi
                radiostacjami kupionymi przez Komendę Główną. Z dokumentów, do których udało nam
                się dotrzeć, wynika, że SiM po otrzymaniu kontraktu od komendy lub więziennictwa
                natychmiast lwią część uzyskanych pieniędzy przekazywała do spółki SKDW.
                Zdobyliśmy część umów na dostawy rejestratorów do Komendy Głównej. Z ramienia
                policji podpisywał je obecny zastępca komendanta głównego Dariusz Nagański,
                wówczas szef biura informatyki.
                SKDW - jak wynika z dokumentów - ma biuro w Warszawie i siedzibę we wsi
                Rudziszki. Tu ma mieszkać też jej właściciel Piotr R. Sprawdziliśmy - w
                Warszawie biura nie ma. Jedziemy do Rudziszek koło Węgorzewa. Wieś kończy się
                szlabanem, dalej jest Rosja.

Szok - siedziba firmy zarabiającej na służbach mundurowych miliony złotych to
                rozpadająca się stara chałupa. Powybijane okna, dziurawe drzwi zamknięte na
                łańcuch z kłódką. Przy drzwiach malutka tabliczka: SKDW spółka cywilna. Sąsiedzi
                przez całe lata nie widzieli w budynku nikogo.

Kilka tygodni temu spółką SKDW zainteresował się jeden z pracowników Urzędu
                Kontroli Skarbowej w Olsztynie. Reakcja była natychmiastowa - telefon od
                Wiesława Pietrzaka (SLD), szefa senackiej komisji obrony narodowej i
                bezpieczeństwa publicznego.

- Dlaczego męczycie tę firmę, dajcie jej spokój! - beształ urzędnika senator.

Gdy zaczęliśmy badać sprawę i pytać o kontrakty w Komendzie Głównej, do akcji
                wkroczyło Centralne Biuro Śledcze. Od wtorku funkcjonariusze prowadzą śledztwo,
                czy pieniądze wyprowadzane do spółki Piotra R. były przeznaczone na łapówki dla
                osób decydujących, kto dostarczy sprzęt policji i więziennictwu.

Co oznacza skrót SKDW? Piotr R. chętnie wyjaśniał to znajomym podczas
                towarzyskich spotkań. SKDW to "Szare Komórki Do Wynajęcia" - mówił ze śmiechem.
                Tomasz Patora, Marcin Stelmasiak

Tekst pochodzi z portalu Gazeta.pl - www.gazeta.pl © Agora S.A.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
                ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
                Jak podała 08 . 05 . 2005 r . Gazeta Wyborcza do aresztu trafiły
                osoby z kierownictwa
                Spółki – widma przez którą wyprowadzano duże pieniądze z KG Policji .
                Są to zapewne pionki i figuranci całej afery .
                Jest rzeczą oczywistą , że organizatorów przestępczego procederu , należy
                szukać wśród kierownictwa KG Policji .
                Bossowie przestępczego procederu nadal pozostają bezkarni i anonimowi .

Prezes Niezależnego Obywatelskiego Centrum Badania i Monitoringu
                Stopnia
                Zdeprawowania Demoralizacji i Patologii w Policji .
                Paweł Witkowski
                • Gość: Paweł Re: Gadzinówka Wybiórcza - fundament UBek IP: *.krakow.sint.pl 20.11.05, 12:18
                  [[[ Gadzinówka Wybiórcza - fundament UBekistanu .

www.fmpis.strefa.pl/forum/viewtopic.php?t=323
      • Gość: Nuntaro koloryzacje IP: *.it-net.pl 18.11.05, 23:34
        Oj, panie medyk, chyba nigdynie byłeś ani nie odwiedzałeś nikogo w szpitalu ;)

Swoją drogą uważam że kara więzienia jest niewłaściwa. Nierzadko talent i wiedza nie idą w parze z uczciwością, a wtedy społecznie szkodliwe jest odcięcie chirurga od skalpela...
        • Gość: dr Judym Re: koloryzacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:11
          Przykre w tym wszystkim jest to, że media i publiczność ekscytują się
          wsadzeniem do pierdla jednego faceta, podczas gdy łapówki w służbie zdrowia sa
          na porządku dziennym i nie biorą ich chyba tylko ci lekarze, którym nikt nie
          daje.
    • Gość: ewa Re: Chirurg skazany za łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 14:39
      Nareszie Furmanik dostał za swoje!!! Okradać biednych ludzi. Podawajcie
      nazwiska tych złodziei, którzy mienią sie lekarzami. Następny urolog! Chyba się
      wywinie bo już go puścili. Nie pozwólmy na to!
    • bialyjaguar Re: Chirurg skazany za łapownictwo 18.11.05, 14:54
      Tu nie ma co podawać nazwisk tych, którzy wzięli - lepiej podac tych, którzy
      nie wzięli - będzie szybciej i prościej (niestety)...
    • Gość: Łapówki w Lubartow Re: Chirurg skazany za łapownictwo IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 18.11.05, 15:36
      A co słychać z lekarzem Leonardem(łapówkarzem) z Lubartowa? za Mało brał bo
      sprawa ucichła.
    • Gość: *** Re: Chirurg skazany za łapownictwo IP: 1.5.* / *.umcs.lublin.pl 19.11.05, 12:09
      jestem jeszcze młodym lekarzem, zarabiam 1100zł brutto bez dyżurów, za dyżur 16
      godzinny dodatkowo 90zł, i za to k...a mam przychodzić do pracy w marynarce pod
      krawatem zapier...ć 8 godzin w papierach i przy pacjentach ( z uśmiechem) jak
      samochodzik. Czasami wypisując pacjenta dostaję zestaw: kawa
      jakobs+bombonierka solidarność+koniak, czasami może raz w miesiącu pacjent w
      trakcie leczenia włoży mi do kieszeni 20 lub 50zł i nie mam siły go gonić po
      korytarzu z tym banknotem, a czuję się podle, poniżony.. pewnie powinienem w
      takich sytuacjach wzywać policję, dyrektora szpitala i ordynatora....Wolałbym
      aby pacjent nigdy niczego nie usiłował mi wręczyć i abym trochę więcej dostawał
      pieniędzy za swoją pracę. Myślę że dopóki służba zdrowia nie zostanie
      sprywatyzowana a lekarzom będzie się tak płacić za pracę jak się płaci to
      problem łapówek będzie powszechny. Na marginesie to i tak mam dużo lepiej niż
      inni młodzi lekarze bo mam bogatych rodziców ( nie lekarzy) którzy kupili mi
      mieszkanie i samochód...ale ja nie mam szans aby w przyszłości tak samo pomóc
      swoim dzieciom. Pozdrawiam czytelników
      • Gość: gregus Zawsze mozesz wyjechac - tak jak ja zrobilem IP: *.dialup.stlsmo.swbell.net 19.11.05, 14:51
        Zawsze mozesz wyjechac tak jak ja zrobilem - nigdy nie bralem, a jestem
        naprawde b. dobry - pracuje obecnie w szpitalu w 2 milionowym miescie na
        zachodzie, na tym samym stanowisku co w RP, zarabiam 10 razy tyle, ciezej
        pracuje w trakcie tygodnia - to fakt ale za to lecze pacjentow tak jak NIGDY
        bym nie mogl w Polsce, rodzina tez szczesliwa, bo nareszcie jestem zadowolony z
        zycia - POLECAM!
      • Gość: pacjent Re: Chirurg skazany za łapownictwo IP: 62.233.189.* 19.11.05, 22:22
        inni lekarze, którzy coś przynajmniejpotrafią, to zakładają jakieś gabinety prywatne i.... jakoś tam powoli ;-) żyją, załóż i ty, nie narzekaj aż tak...
      • Gość: zuzia Re: Chirurg skazany za łapownictwo IP: *.madnet.lub.pl / *.madnet.lub.pl 20.11.05, 12:31
        Młody lekarzu *** - przecież decudując się na studia medyczne wiedziałeś ile
        zarabiają lekarze w Polsce? Też uważam, że zarobki lekarzy to śmiech na sali -
        ale wybrałeś tę opcję świadomie, więc nie czyń z niskich zarobków
        usprawiedliwienia dla łapówek. Pacjenci chcąc nie chcąc wywalają kupę kasy na
        ubezpieczenie - i często gęsto co z tego mają? Do specjalisty za pół roku... a
        lekarz rodzinny może wypisać skierowanie tylko na jedno badanie, za resztę płać
        pacjencie z własnej kieszeni. Pacjenci też mają prawo oczekiwać, że za swoje
        płacone co miesiąc obowiązkowo pieniądze uzyskają pomoc lekarską, prawda?
      • Gość: dr Judym Re: Chirurg skazany za łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:15
        A ile, twoim zdaniem Kolego, powinni ci płacić żebyś uznał to za właściwe
        wynagrodzenie? Ja, niestety, nie znam takiej kwoty wynagrodzenia, przy której
        lekarze gremialnie odmawialiby brania "w kieszeń" oraz "wyrazów wdzięczności w
        siatce".
    • Gość: Ja Re: Chirurg skazany za łapownictwo IP: 212.182.93.* 19.11.05, 17:57
      Uczcie się języków i wyjeżdżajcie lekarze za granicę. Dokąd można się poniżać
      wyciągając rękę po parę groszy na życie. Warte potępienia są jedynie te
      sytuacje kiedy bieże się przed, nigdy po (co zależy od pacjenta). Takie dowody
      wdzięczności daje się we wszystkich instytucjach, od odźwiernego do dyrektora.
      Warto kiedyś prześledzić kosy jednej "bombonierki" (z reki do ręki aż się
      zeschnie). Można by doktorat o tym napisać!
    • lexlex Ale ZNALEZLI KOZLA OFIARNEGO!!! 19.11.05, 23:55
      Dzieki niemu, ilu innych pozostalo w cieniu? Tez mi sąd....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka