mali_bu Re: CO DORADZIĆ P. PALIKOTOWI ? 26.11.05, 19:46 W sprawach finansowych?:) Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Re: CO DORADZIĆ P. PALIKOTOWI ? 26.11.05, 19:50 Można życzyć powodzenia temu krajanowi i wróżyć mu postępy w polityce. Jednak nie wydaje się, że powinien podejmować hasło "twardej opozycji". Lepiej żeby głosił hasło "żadnej opozycji dla słusznych" działań. Podobnie dobrze by było gdyby wspierał wolność osobistą człowieka np. wolność wyznania, ale unikał wdawania się w poparcie dla nielegalnych pokazów homoseksualnych. I coś jeszcze: Piszący niniejsze słowa usiłował zachęcić - bez większego odzewu - do przyjrzenia się pomysłom p. Palikota i zastanowić się, czy słuszne jest mocne wiązanie się z takimi postaciami jak p. Śpiewak (i p. Tusk). Tymczasem GW donosi: "Platforma politycznej nijakości Jarosław Kurski 25-11-2005 , ostatnia aktualizacja 25-11-2005 21:22 Już nie podział na Polskę "solidarną" i "liberalną" kształtować będzie politykę, lecz kwestie światopoglądowe. To bardzo wygodne dla PiS, które ma klarowne poglądy. PO ma poglądów wiele, ale wszystkie nijakie, co w praktyce oznacza, że nie ma ich wcale ... Jan Rokita (z lewej) i Donald Tusk sprawiają wrażenie, jakby do tej pory nie otrząsnęli się z porażki. Platformie Obywatelskiej brak wyrazistego przywództwa, przeżywa kryzys tożsamości i czas niespójności ideowej. Na zdjęciu liderzy PO podczas Rady Krajowej partii, która odbyła się 3 listopada w Warszawie" serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34591,3034352.html Może jednak należałoby się zastanowić nad przyszłością, bo p. Palikot ma spore możliwości, żeby coś dobrego dla Kraju i Lubelszczyzny zrobić. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Re: CO DORADZIĆ P. PALIKOTOWI ? 26.11.05, 19:49 Można życzyć powodzenia temu krajanowi i wróżyć mu postępy w polityce. Jednak nie wydaje się, że powinien podejmować hasło "twardej opozycji". Lepiej żeby głosił hasło "żadnej opozycji dla słusznych" działań. Podobnie dobrze by było gdyby wspierał wolność osobistą człowieka np. wolność wyznania, ale unikał wdawania się w poparcie dla nielegalnych pokazów homoseksualnych. I coś jeszcze: Piszący niniejsze słowa usiłował zachęcić - bez większego odzewu - do przyjrzenia się pomysłom p. Palikota i zastanowić się, czy słuszne jest mocne wiązanie się z takimi postaciami jak p. Śpiewak (i p. Tusk). Tymczasem GW donosi: "Platforma politycznej nijakości Jarosław Kurski 25-11-2005 , ostatnia aktualizacja 25-11-2005 21:22 Już nie podział na Polskę "solidarną" i "liberalną" kształtować będzie politykę, lecz kwestie światopoglądowe. To bardzo wygodne dla PiS, które ma klarowne poglądy. PO ma poglądów wiele, ale wszystkie nijakie, co w praktyce oznacza, że nie ma ich wcale ... Jan Rokita (z lewej) i Donald Tusk sprawiają wrażenie, jakby do tej pory nie otrząsnęli się z porażki. Platformie Obywatelskiej brak wyrazistego przywództwa, przeżywa kryzys tożsamości i czas niespójności ideowej. Na zdjęciu liderzy PO podczas Rady Krajowej partii, która odbyła się 3 listopada w Warszawie" serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34591,3034352.html Może jednak należałoby się zastanowić nad przyszłością, bo p. Palikot ma spore możliwości, żeby coś dobrego dla Kraju i Lubelszczyzny zrobić. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Re: CO DORADZIĆ P. PALIKOTOWI ? 26.11.05, 20:00 To może też, zwłaszcza po tym, jak w pewnym serialu telewizyjnym pokazano bogatego potentata alkoholowego, który wykańcza właścicielkę znakomitej piekarni. Ma skalp "ściągnięty" z p. Palikota. Jednak bardziej a propos byłoby najpierw zajrzeć pod: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=32594395&a=32594795Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 errata 26.11.05, 20:09 Machiny w GW są chyba tak nastawione, że z przeniesionego do następnego wiersza po adresie internetowym "Pozdr." korzystają jako z rozwinięcia tegoż adresu. Ponieważ już zdarzało się, że ktoś nie dostrzegał tej wady tak urobionego "adresu", uprzejmie zawiadamiam o błędzie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: CO DORADZIĆ P. PALIKOTOWI ? IP: *.it-net.pl 26.11.05, 20:07 Życzę panu Palikotowi by politykę traktował z dużym dystansem. Lepiej pilnować własnych, prywatnych spraw. Polskie "polmosy" ostatnio stają się celem dla zagranicznej konkurencji, z pieniędzmi o jakich przeciętnemu oraz grubo ponadprzeciętnemu Polakowi nawet się nie śni. Tu nie pomoże nawet mandat poselski, chyba że ideałem dla tego pana jest detektyw Rutkowski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ówna Re: CO DORADZIĆ P. PALIKOTOWI ? IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.05, 21:16 Nic mu nie doradzam.Jest to jeden z tych cwaniaczków który uważa,że dzięki posłowaniu znacznie powiększy swój majątek.Tak samo Schetyna.Cugowski.Politycy z przypadku.Nic mu nie doradzam,bo odpycha zamiast przyciągać.Te jego bilbordy odrzucały, bo facet chwalił się-patrzcie jaki jestem mądry,przystojny,bogaty,wybierzcie mnie,a stanę się jeszcze bogatszy.Chyba chcecie mieć bogatego posła,który umie się zachować,filozofa.Nic mu nie doradzam, bo nie nadaje na mojej fali,jego wystąpienie raczej mnie wkurzają.Zresztą nie poszłam głosować,dlatego nic im nie doradzam.Może tylko żeby przestali kłapać jęzorami w telewizorze, a czs ten przypadł na dobry film na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
robertmar1 Re: CO DORADZIĆ P. PALIKOTOWI ? 26.11.05, 22:21 Pewnie, lepszy byłby przecież jakiś facet, który nigdy w życiu nie widział na oczy większych pieniędzy niż 1000 złotych, który poprzestanie na swej diecie poselskiej i do Warszawy pojedzie tylko na seksik z prostytutką w sejmowym hotelu, bo tylko tam go żona nie złapie. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 NA OBRONĘ P. PALIKOTA ! 26.11.05, 23:41 "Nic mu nie doradzam.Jest to jeden z tych cwaniaczków który uważa,że dzięki posłowaniu znacznie powiększy swój majątek.Tak samo Schetyna.Cugowski.Politycy z przypadku." Dlaczego od razu zakładać złe zamiary? Dorobił się, bo chciał (wielu nie lubi dorabiać się handlem/biznesem). Teraz mówi, że chce coś zrobić dla ludzi i Lublina z okolicami. "Nic mu nie doradzam,bo odpycha zamiast przyciągać.Te jego bilbordy odrzucały, bo facet chwalił się-patrzcie jaki jestem mądry,przystojny,bogaty,wybierzcie mnie,a stanę się jeszcze bogatszy.Chyba chcecie mieć bogatego posła,który umie się zachować,filozofa." Ale przecież to wszystko ZOBOWIĄZUJE. I łatwo będzie przypomnieć p. Palikotowi obietnice wyborcze, które rozsyłał po domach. "Nic mu nie doradzam, bo nie nadaje na mojej fali,jego wystąpienie raczej mnie wkurzają.Zresztą nie poszłam głosować,dlatego nic im nie doradzam.Może tylko żeby przestali kłapać jęzorami w telewizorze, a czs ten przypadł na dobry film na przykład." Jasne, jeśli ktoś nie chce wybierać mniejszego zła/większego dobra tylko narzekać na niewłaściwą "falę" itp., to nawet nie powinien doradzać. Tylko po co się odzywa, jeśli nie odpowiada na pytanie "co doradzić?" Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrońca Re: NA OBRONĘ P. PALIKOTA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 11:20 Doradzę mu aby zmienił swoich doradców.Pożal się Boże doradcy typu Pan Jedlina czy Piątek osoby pazerne, bez wykształcenia, kolesie po prostu nie tworzą dobrego wizerunku partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdła_dama Re: CO DORADZIĆ P. PALIKOTOWI ? IP: 212.182.32.* 06.12.05, 08:45 ja bym zaczęła do fryzjera :) Odpowiedz Link Zgłoś